Last news in Fakti

3 Юни, 2020 15:08 7 122 37

Осман Октай: Това е сблъсък в кухнята на криминалния преход, но някой сбърка

  • васил божков-
  • бойко борисов-
  • преход-
  • осман октай

Васил Божков ще пусне звукозаписи или видеокадри, прогнозира анализаторът

Осман Октай: Това е сблъсък в кухнята на криминалния преход, но някой сбърка - 1
Снимка: БГНЕС

"За първи път сме свидетели на сблъсък в кухнята на т.нар. криминален преход. В политико-олигархичния модел се случва вътрешен сблъсък и за първи път започват да излизат автентични "кирливи ризи" за тези взаимоотношения, за които се говореше в цялото общество, но нямаше свидетелски доказателства как се извършват тези корупционни мероприятия през този криминален преход. Това каза пред БНР политическият анализатор и бивш зам.-председател на ДПС Осман Октай, дълги години в миналото сочен за дясната ръка на Ахмед Доган.

В предаването "12+3" анализаторът конструира теза, че за първи път някой сбърка в този сблъсък, за първи път някой от участниците в този криминален и лобистки процес прави разкрития :

"През целия криминален преход имаше основно две групировки ВИС и СИК. Периодично имаше сблъсъци и някой надделяваше - дори имаше трупове по софийските улици. Сега, след контролирането на прокуратурата чрез ВСС и на КПКОНПИ, на медии - всичко това предполага преструктуриране на политико-олигархичния модел, който се готви да детронира днешните управляващи, изкарвайки в този сблъсък такива скандални взаимоотношения, като тези с Божков". По думите на Октай Васил Божков не е случаен човек и е "много голяма лъжица за ситуацията". Той е обслужван от целия политико-олигархичен и административен елит през годините:

"Затова в момента много хора мълчат и избягват този сблъсък между Божков и кликата около Борисов".

Анализаторът посочи, че преструктурирането на властта вече е възможно, защото тези, които го готвеха, вече имат достатъчно ресурс, след предсрочното влизане на Сотир Цацаров в КПКОНПИ и на Иван Гешев в прокуратурата. С действията си прокуратурата също участва в това политика-олигархично преструктуриране:

"Не случайно атаката е насочена срещу най-слабото звено около Бойко Борисов, което е финансовият министър Владислав Горанов. Той е портфейлът на Борисов".

Според Октай Божков вече е успял да разклати властта и се виждат знаци. Той смята, че държавата не е тръгнала срещу бизнесмена, защото той е "стъпил накриво", а защото бизнесът му се е разраснал много и носи милиарди приходи, затова "други акули искат да го лапнат този бизнес"

"Свърши времето, когато Божков можеше да се договаря, след всички разкрити от него неща той поименно вече показва схемата за плащанията към властта".

Осман Октай прогнозира, че следващата стъпка на Васил Божков вече ще са конкретни данни - звукозаписи или видеокадри.

"За да се измъкне от тази ситуация, Борисов ще тръгне на предсрочни избори, за да спасява каквото може", категоричен беше анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дезинформатор

    13 112 Отговор
    Тоя каквото е казал, все е фантасмагория. Затова го и изритаха от ДПС, щото тотално му е изпушил бушона. За какво му дават въобще трибуна. В цял свят тече насилственото изземване на финансовия ресурс от едни и даването в ръцете на други.

    Коментиран от #9, #11, #31, #37

  • 2 Интересни

    39 1 Отговор
    предположения
  • 3 Чочо

    88 6 Отговор
    Сбърка народа защото на чело на държавата поставят криминални субекти удобни на ЦРУ а "гражданското общество" пасува!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мммммм

    68 5 Отговор
    Прав е .Така си е.Макар и въобще да не го харесвам
  • 6 Иво

    85 2 Отговор
    Човека говори открито, няма какво да губи вече!

    Помните ли преди години Ахмед Доган каза за обръча от фирми?
  • 7 Майна

    48 2 Отговор
    Какви ибори бее, какви сметки пак, бее... Трябва да има разследване..!!!! ОСЪДЕНИ! Пак вменявате, че това ще е ...просто оставка и , всичко си продължава....НЯМА ДА Я БЪДЕ!!!!
  • 8 Наблюдател

    60 6 Отговор
    Много истини казва г-н Октай.
  • 9 ха ха ха ха ха

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "дезинформатор":

    Ама че си и ти.Нали Октай това ти казва.Т.е. и ти и Октай говорите едно и също. Само,че Октай говори за България ,а не какво става по-света. Казва,че сбъркаха,защото Божков не е лъжица за тяхната уста. Сиреч сбъркването с изземването на финансови ресурс от Божков.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Майна

    31 1 Отговор
    Аман вече от истини! Аман от анализи на стари муцуни ,който пк се виждат с места в старата схема.Трябва да има нова форма на управление, нов парламент..Всички участвали в управлението дсега да нямат достъп до него...Трябва да има съдебно разседване ! Какво ще ми говорят ,за нови избори...

    Коментиран от #17, #23, #34

  • 14 доктора

    34 2 Отговор
    Четейки многократно анализите на Октай, добивам впечатление че е дълбоко вътре като информация в игрите, но се питам защо никога не коментира задкулисието на Доган и Пеевски.

    Коментиран от #18

  • 15 Васил Коларов

    29 1 Отговор
    Колкото и да крадът, парите все ще са им малко. Ако парите им бяха в градивната икономиката, където се произвежда, щеше да е малко по-добре. Но при тях всичко е паразитно - игрални зали, услуги, където само се изсмуква. И където процъвтяват бързите кредити, а лихварските къщи, наричани у нас банки печелят милиард не от лихви, а само от такси, оправия няма.
  • 16 Амиии

    22 2 Отговор
    През прехода бяха удобните на КГБ през нашата си Държавна сигурност, какъвто е Божков, Цв. Василев и много други мастити, назначени за " бизнесмени".
  • 17 МОЕТО ИМЕ Е

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Е ЛУСТРАЦИЯ И ОДЪРЖАВЯВАНЕ НА ОТРАДНАТОТО ОТ НАС. НО лошото е, че при едно одържавяване западът ще писне, че това е недопустимо, защото е частна собственост. САМО ЧЕ ТЕ СЯКАШ СА СЛЕПИ, ЧЕ ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ У НАС СА ДЖИРОСАНИ, ПОДАРЕНО ИМ Е ВСИЧКО В ТОЗИ НАШ ПРОСЛОВУТ ПРЕСТЪПЕН ПРЕХОД.
  • 18 Stormtrooper

    25 0 Отговор

    До коментар #14 от "доктора":

    Той много пъти го е коментирал. Задкулисието, е съставено от бившите служби, които имаха силата, познанията за икономиката и качествата да се организират. Същевремено имат всички възможности да смачкат всичко, което им пречи. Всички те са взаимно свързани с паразитирането върху нещото наречено държава и населението наречено граждани.
  • 19 Българин

    17 1 Отговор
    Важно е ,че Доган не бърка нали и той е готвач в тази голяма,голяма стара кухня.
  • 20 мпд

    15 7 Отговор
    Никакви предсрочни избори няма да има. О. Октай само поддържа градуса на напрежението сред аудиторията. Нито Горанов ще си тръгне, нито някой друг.
  • 21 оня с коня

    4 14 Отговор
    тоя НИЗГВЕРНАТ Тарикат от редиците на БСП...може ли да падне толкова ниско,че да бълва Поръчкови глупости за жълти стотинки?!Факт е,че той живее в 90-те години на Миналия век и е редно и Хонорарите му да са съобразени с тогавашната стойност на Лева.
  • 22 Centurion

    18 2 Отговор
    Смятам ,че този път оставка няма да има,както и предсрочни избори.Борисов го е страх от кабинет на президента и ще стиска до последно ,за да се подготвят за отстъпление замирайки следи.
  • 23 Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Това за което говориш може да се случи Само докато Сънуваш...За това си пий ракията,мези блажно и не посягай да биеш жената и кучето...Те не са виновни....

    Коментиран от #28

  • 24 Имам важен въпрос

    10 0 Отговор
    Имам, един въпрос ,към Осман , или друг ,който знае отговора?
    "Кръгът от Обръчи," към коя групировка витаеше, през тези бурни години на прехода.
    Ако някой друг знае, да отговори?
    Не е задължително, да стои името на този, който знае отговора.

    Коментиран от #25

  • 25 Другия с коня

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Имам важен въпрос":

    Сега се опитват да се измъкнат от Очавадното...И Опозиция,и СИК и ВИС бяха създадени от БСП/БКП и ДС...Всеки в неговата област на действие,докато Номенклатурата на БСП разграбваха Активите на Държавата...Банкова система и Индустрия...
  • 26 Пунтанара

    8 1 Отговор
    Само Сретен може да ни спаси от Шайката,която си има Каскет.
    Идва денят,когато ще трябва да го посрещаме с хляб и сол.
  • 27 ГЕШЕВ

    3 8 Отговор
    СПРИ се бе ..ОСМАНЕ ! Какви сблъсъци...какви кухни ти бучат в изветрелата кратуна ?????? ВСИЧКО СВЪРШИ ВЕЧЕ !!! Херо Мустафа ми каза .кога пращат ВБ ...ог летището в килията на Г.м.Димитров ...и край със ШОУТО !!! Захванаха се ЦРУ и Херо да ни ПРОЧИСТАТ...….затова Б.Б. ПУБЛИЧНО целува Херо !!!….

    Коментиран от #29

  • 28 Майна

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Жалко е , че такива като теб не се свенят да се наричат българи и не ме съветвай да правя това, което правиш ти.Надявам се ,че в България все още има мъже, раждани от българска майка, юнашка
  • 29 Чакай от САЩ помощ

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕШЕВ":

    Това ЦРУ, ли открадна помощите от 800 милиона долара, които САЩ изпратиха на Украйна,и после на Джо Байдън, гледача ги прибра на неговата сметка ,обратно в САЩ.?
    ЛЕСНО ДОШЛИ ,ЛЕСНО СИ ОТИШЛИ!
    ТЕЗИ НЕ РАЗРЕШАВАТ ПРОБЛЕМИ, ТЕ ГИ СЪЗДАВАТ!
    ,
  • 30 Усмивката

    8 3 Отговор
    слушайте Осман Октай . Безпогрешен е в анализите и оценките
  • 31 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "дезинформатор":

    И какво по различно казва от тебе. Ако той е изпушил , значи и ти си препушил. Обаче той поне говвори свързано . По ти. Така и не разбрахме какво ти е крив Осман Октай.
  • 32 Очевидния

    2 3 Отговор
    Ислямист да дава съвети и коментари за престъпления е смешно само по себе си 😆 че и в България 😅😂🤣
  • 33 Гост

    3 1 Отговор
    И да пусне и да не пусне все тая.
    Народа иска да робува,това не се ли вижда?
    А като народа няма нищо против да го крадат и използват защо е всичката тази шумотевица?
  • 34 Храна за размисъл

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Трябва да има ново управление и защо бе?
    Народа не му пука да го крадат въпреки,че го знае и не прави нищо и се подчинява.
    Ето изплашиха народа с глоби и носи маски,а доктори казват,че няма полза от тях.Хора с маски =хора без лица!
    Политиците крадат и действат,а народа спи и бездейства,не носи отговорност за живота си,критикува,гледа другите и говори за тях само и с подобно съзнание какво ново да се случи?
    Всеки си заслужава съдбата като спи и не се променя.
    Ти искаш ли да носиш другите на гърба си и да поемеш отговорност за живота им?
    Като се провалиш и ти ще си крив на всички,е и къде е решението на проблема?
  • 35 анонимин

    3 0 Отговор
    Затвор за селянина от Банкя,и шайката му!!!И никакви избори,партии и депутати на народна издръжка!Президентско управление,и швейцарския модел!!!
  • 36 БОШКОВ

    1 0 Отговор
    НАПРАВО ЛИНЧ ЩЕ ИМА КВИ ИЗБОРИ ПРИКЛЮЧИ
  • 37 Информатор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дезинформатор":

    Абсолютен си ДЕЗИНФОРМАТОР
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове