Last news in Fakti

3 Юни, 2020 15:32 7 211 26

Лекарска грешка? Инженер почина, след като бе върнат от Спешното

  • инженер-
  • починал-
  • спешно отделение

Аутопсия не е направена, тъй като майката е доста възрастна, а сестра му не може да се прибере от Аржентина

Лекарска грешка? Инженер почина, след като бе върнат от Спешното - 1
Снимка: БГНЕС

Инженер от Враца е починал, след като е бил върнат от Спешното отделение на МБАЛ “Христо Ботев“, съобщи BulNews

За трагичната развръзка разказа Десислава Цупарска, която е негова близка приятелка.
60-годишният инж. Цветан Георгиев Георгиев е работел в Агенция по кадастъра. В петък той се почувствал зле, започнал да изпитва трудности с уринирането и повръщал черна мътилка с парченца, коремът му е бил силно подут, езикът му – пожълтял, а по краката му се появили червеникаво-синкави петна.

В събота, около обяд, той се свързал с личния си лекар, който го посъветвал да отиде до Спешното. Мъжът решил да почака до понеделник, но през почивните дни състоянието му се влошило.

В неделя около 20 часа, Деси Цупарска го закарала с такси до Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“. По нейни думи на регистратурата е описана симптоматиката му и е снета пълна анамнеза.
Дежурните лекари са били уведомени, че мъжът има много придружаващи заболявания, за които е приемал редовно изписаните му лекарства и е носил необходимата документация. Предоставена им е и течността, която е повръщал в стерилно шише, съхранявано в хладилник, за да може тя да бъде изследвана.

На прегледа обаче придружителката му не е била допусната. Цупарска споделя, че са близки от повече от 20 години и той винаги е разчитал на нея, когато е имал нужда да му бъде оказано съдействие.
Прегледът е продължил около 10 минути. След като излязъл от кабинета, болният е споделил, че три жени са опитали да му сложат катетър, но не са успели и го посъветвали да потърси частен уролог. Той е споделил още, че му е било обяснено, че повръщането било нормално. Не са му дали обаче лист, в който да бъде описан прегледът и по нейните думи, е бил отпратен в полушоково състояние. Те отишли в дома ѝ, където тя се грижела за него.

Жената се свързала с уролога д-р Борис Банков, с който са уговорили час за преглед на следващата сутрин в 8.30 часа.

В понеделник /1 юни/, около 7 часа, тя излязла и Цветан останал в дома им с мъжа на Цупарска. Минути по-късно, Десислава му се обадила, за да го попита как е и той отвърнал, че вече е половин човек. Извикали са такси, за да отидат на частния преглед, но на болния обаче му прилошало и казал, че ще повърне, след което отишъл в банята, строполил се на земята и затиснал вратата. Докато съпругът ѝ успял да влезе минали около 10 минути. Тогава Цветан вече нямал пулс. Веднага бил извикан спешен екип, който пристигнал след около 20 минути, като медиците единствено констатирали смъртта му.

Аутопсия не е направена, тъй като майката е доста възрастна, а сестра му не може да се прибере от Аржентина, заради създалата се ситуация с COVID-19.

Близките на починалия питат как от Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ връщат човек в тежко състояние, вместо той да бъде хоспитализиран и се надяват виновниците да бъдат наказани.
Погребението на инж. Цветан Георгиев ще се извърши днес, в 13 часа, в село Върбешница.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    48 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...болният е споделил, че три жени са опитали да му сложат катетър, но не са успели и го посъветвали да потърси частен уролог."
    В тази болница какво могат да правят?

    Коментиран от #6

  • 2 Рошко

    22 5 Отговор
    Точно за коронастатистиката е бил инженера, язък то вече да тс е страх и в болница да идеш
  • 3 пожелание

    31 1 Отговор
    Да сте живи и здрави ,и в БГ. болница да не влизате ,защото може да ви изкарат с катафалка !
  • 4 Просто гост

    23 2 Отговор
    Жалко за човека,дано не е бил от ония злета,дето им пляскаха от балконите до скоро.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Няма къща в Барцелона

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Могат да си получават комисионните от частните лекари, към които препращат пациентите.
  • 7 киро

    23 2 Отговор
    ВСИЧКИ ВИНОВНИ ОТ СПЕЩНОТО В ЗАТВОРА !!!!!!!!!!!!
  • 8 Факт

    14 1 Отговор
    Боже пази от униформени!
  • 9 кольо

    17 1 Отговор
    Като не могат да лекуват да правят на пациентите ........ каквото могат !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 глоги

    13 1 Отговор
    Българска медицина. Пак Българска работа!
  • 13 Мхм

    20 2 Отговор
    60 години здравни сега ще бъдат гушнати в полза на лева ръка , десен джоб. Сметнете ако искате колко е дал през годините , а какво получи като обслужване...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мда

    12 2 Отговор
    Направете им паметник! Трябва да има къде да се прекланяме пред геният на нашите лекари.
  • 17 Шляхтиц

    3 19 Отговор
    Като ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш ........ С много предишни болести, лекарите виновни, че починал човекът. И лекарите умират. Не са богове. Както е тръгнало, едва ли вече ще влезна във Факти.бг. Само измислени глупости, написани, най-вероятно за някой лев ........

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ...

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Шляхтиц":

    марш тогава , аре уа
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И частниците са същите

    7 3 Отговор
    Лятото във Варна се отрових от храна и трябваше да ме сложат на системи в частен кабинет. Дойде една и ми направи ръката на решето. Така и не успя да ми сложи абоката. Станах и си тръгнах.
  • 24 Усмивката

    8 1 Отговор
    Така ли щяха да се отнесат с Бойко Борисов.Ето това е здравеопазването в България. Нагледен пример. И при нас имаше подобен случай. Излиза от преглед в спешното, строполява се до колата и ..... гарантирано от ГЕРБ
  • 25 Васил

    4 1 Отговор
    Това описва нашето здравеопазване повечето лекари са драскачи на рецепти играят си проба грешка а толкова пари се наливат.
  • 26 Доктор Хаус

    4 0 Отговор
    Човека е починал от уремия,отравяне на кръвта,бъбречна и чернодробна недостатъчност.За съжаление е пълно с некадърници.Бог да го прости!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове