Last news in Fakti

4 Юни, 2020 06:23 1 917 31

Обсъждат скока на парното и топлата вода

  • парно-
  • топла вода-
  • ток-
  • кевр

Предложенията са направени по изготвени от регулатора прогнозни цени на природния газ и се предвижда да важат до 1 юли следващата година

Обсъждат скока на парното и топлата вода - 1
Снимка: БГНЕС

Предложението от юли парното и топлата вода да поскъпнат между 3 и 22 на сто и новите цени да важат за едногодишен период ще бъде обсъдено в енергийния регулатор, съобщи Българското национално радио. Ще бъдат разгледани и новите цени на тока, който се очаква да поевтинее средно за страната с половин процент от другия месец.

От юли намалението на тока за клиентите на Енерго-Про се очаква да е с малко под 2 на сто, а за ЧЕЗ - с половин процент. За потребителите на И Ви Ен се предвижда поскъпване със символичните 0,15 процента. Не символично, а сериозно поскъпване обаче се очаква да има при цените на парното и топлата вода от следващия месец. За София скокът ще е с 22%, от 15 до 18 на сто в Бургас, Враца и Разград. 8-9% ще е повишението във Велико Търново и Варна, а в Плевен - с 3 на сто.

Поевтиняване с 2% при ТЕЦ-овете на газ е предвидено само за Пловдив.

Предложенията са направени по изготвени от регулатора прогнозни цени на природния газ и се предвижда да важат до 1 юли следващата година.

Изчисленията за поскъпването са на базата на сега действащите цени. От енергийния регулатор уточниха, че спрямо изминалия едногодишен период има намаление на топлоенергията средно за страната с 14 на сто, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистан

    57 1 Отговор
    Ама какво поскъпване??? Нали трябваше да има поевтиняване. И какъв е този половин процент намаление при тока? Това си е направо подигравка.
  • 2 Ето сериозен

    58 1 Отговор
    Повод да стане, като в Щатите, но нали сме си оФчици, и това ще преглътнем...

    Коментиран от #9

  • 3 Нечервен

    49 2 Отговор
    Намаление на цената на газта с 40 %, увеличаване на цената на топлоенергията с 22 %... Ами много скоро някой ще захапва паветата. Натам отива.
  • 4 Активист на БКП

    43 2 Отговор
    Така ще е ,докато ни управлява човеконенавистната хунта ГЕРБ !
  • 5 Ураааа

    37 2 Отговор
    Споко Овчелюди.
    Увеличението няма да е 40% а само 20%.
    Ураааа, да живее ГЕРП и лично другаря Бойко Толупа.
  • 6 Джоко

    28 1 Отговор
    Обсъдете внимателно, че да обсъдим и ние на жълтите павета! Тази мярка, дето ще я вземете е отлична следепидемиологична и предизборна!
  • 7 Bat Sande

    42 1 Отговор
    Нали газта поефтиня и щеха да свалят цените?!? Или мислят, че това сме го забравили? Тия съвсем ни взеха за балъци. Май вярно работата отива към скубане на павета!
  • 8 Иво

    33 1 Отговор
    трети пореден месец газта поевтинява а тия искат повишение на парното...
  • 9 Иво

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ето сериозен":

    30г го преглъщаме с топките,..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гневен

    29 0 Отговор
    Нали Топлофикация беше на газ, как така се вдигат цени при намаляване цената на газа в световен мащаб. С най ниските заплати в Европа сме, който нямат толеранс за по-високи цени, а и при по-голяма безработица... Политиците си мислят, че не можем да влезем в парламента с шут.

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гневен":

    Ами не можем, доказали сме го
  • 13 Лекар БГ

    18 1 Отговор
    Шефът на КЕШ/ЕВР,да бъде уволнен незабавно.
    Докога ще храним кражбите и злоупотребите на Общинското ни дружество"Топлолъжация"-София?!Какво има да се обсъжда,при положение,че цената на газа е паднала с почти 50%?!Да обсъждат намаляване,това е!Какъвто принципалът на дружеството,такова и дружеството.Фандъкова,къде се скри?
  • 14 Възмутен

    21 0 Отговор
    90% от хората си плащат редовно високите сметки и още искат. До кога така. Къде отиват тези пари. Газта поевтинява сметките се вдигат. Търпението е изчерпано. Излизат някакви набедени енергетици и започват да говорят някакви сложни неразбираеми и нелогични неща. Ние стоим и блееме. До кога бе хора?

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 друм

    2 0 Отговор
    Аз не плащам нито парно нито топла вода
  • 17 барцелончека

    17 1 Отговор
    Абе нали с фанфари смъкнаха газта, след три дни да няма глашатаи по улиците. Как с 40 процента по-ниска газ води до повишение? Протести и оставка
  • 18 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    11 2 Отговор
    Ще се събуди ли раята преди да е станало прекалено късно ???
  • 19 Котарак

    10 1 Отговор
    Целта е да ни затрият! Повече от ясно е. Без павета и тояги няма да стане работата.
  • 20 номад

    7 0 Отговор
    пак гласувайте за тулупа ,че няма за кой друг ! време му е още по голям бензинов джип да вземе ние задминахме и северна корея безработица най ниските заплати в еу какво още трябва да се случи Божков казва истината ама на никой несмее да вдигне глава и докога мафиота ще ви тъпче
  • 21 Обектиен

    5 3 Отговор
    Досега обвинявахме с право Кремълските олигарси за безбожните цени, но Европейската Комисията ги постави на мястото и руските олигарси свалиха драстично кожодерските си надценки. Но сега пък ни почнаха нашите доморасли управници изедници.

    Коментиран от #22

  • 22 Сега вече трябва да ти

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Обектиен":

    е станало ясно, че олигархът цвят няма. АКо не си защитиш интереса, олигархът ще те граби, независимо дали е Лукойл или Дънди или Топлофикация.
  • 23 Джеймс тия защо търпят

    4 1 Отговор
    Овце, сър!
  • 24 Любомир Войнов

    3 1 Отговор
    Тихомире, колко взе? Това са стари разчети преди намалението на газта! Познайте кой плаща за такива "новини"?! За съжаление много хора им се връзват!
  • 25 Този път

    3 0 Отговор
    няма да ви мине номера.Егати наглостта .Съвсем се оляхте.Манолова, повеждай народа-какво още чакаме?
  • 26 Абсурдистанска реалност

    1 0 Отговор
    Докато всички драскаме ТУК,увеличаването ще е в десетки проценти,а намалянето ще е с нула отпред.
  • 27 Реалист

    1 0 Отговор
    Доказани престъпници.
    На следващите избори пак гласувайте без значение за кого и после се чудете ама к'во става.
  • 28 ВРЕМЕ Е !

    1 0 Отговор
    Хора.
    Хайде навън и да ги почваме.
    Колко х30 години трябва да минат още.
  • 29 Баи

    1 0 Отговор
    Според мен повишение с по малко от -30 процента за - софия е краино неуместно с оглед на ежедневните разходи по поддрьжка на остарялата инфраструктура - софиянци защо са недоволни след като карат коли в пьти по нови и скьпи от - хората в западна европа Комунизма свьрши и на мен ми се живее в париж ама ми е скьпо
  • 30 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    0 0 Отговор
    ДРУГАРИ ОТ БСП И КЕВР.....ВИЕ МАЙ НЕ РАЗБРАХТЕ КОЙ КОМАНДВА В...ДЪРЖАВАТА.....БАЦЕТО САМО СПОМЕНА ЗА УВОЛНЕНИЕ....И ЦЕНАТА ПАДА С 15%.....НЕЩО ОТ КЕВР СЕ ПРАВЯТ НА....ТАРИКАТЧЕТА
  • 31 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    0 0 Отговор
    ДРУГАРИ КОМУНЯГИ...С КОЛКО"УВЕЛИЧАВАТ" ПАРНОТО,ЧЕ НЕ РАЗБРАХ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове