Last news in Fakti

5 Юни, 2020 20:27 5 737 34

ДАНС не са били информирани от банката за тегленията на Васил Божков

  • левове-
  • данс-
  • банка-
  • васил божков

Васил Божков е с повдигнати обвинения

ДАНС не са били информирани от банката за тегленията на Васил Божков - 1
Снимка: Shutterstock

От ДАНС обявиха, че не са уведомявани от "УниКредит Булбанк" АД за съмнения при теглене на големи суми от каса. Съобщението на ДАНС пристигна тази вечер на редакционната ни поща.

То е отговор на публикация на бизнесмена Васил Божков във Фейсбук, в която той пише, че той е теглил 11 млн. лв. в брой за 11 месеца.

Поводът са публикации в медиите за тегления на значителни суми (над 30 хил. лв.) в брой от сметки в "УниКредит Булбанк" АД, припомня news.bg.

От ДАНС са сезирани с постановление от 04 юни 2020 г. от Специализираната прокуратура.

"На 05 юни 2020 г. директорът на специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" (САД ФР) в ДАНС е издал заповед за проверка на банката относно установяване изпълнението на изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари за уведомяване на САД ФР при извършване на плащания на суми над 30 хил. лева, както и за съмнения за и/или узнаване за изпиране на пари и/или за наличие на средства с престъпен произход", пишат от ДАНС. 

Припомняме, бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

Срещу бизнесмена започна разследване след твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Към 27 май Божков вече е с 18 обвинения. Последните му обвинения са за поръчкови убийства и за изнасилване.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на герберлунгия

    70 12 Отговор
    Леко по леко обръчът се стяга около врата на човека от банкя.Това е причината вожда да е нервен и неадекватен, в по-голяма степен всеки изминал ден.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сигурно

    38 4 Отговор
    Ако бяхте барнали тези пари ,сега щеше да са в касата на шайката !
  • 4 РЪМПЕЗИ

    64 2 Отговор
    КАКЪВ ДАНС СТЕ ВИЕ, ЩОМ ЧАКАТЕ ВСЕКИ ДА ВИ ИНФОРМИРА ЗА НЕЩО...ДАНС..ПЪЛНЕЖ В ДЪРЖАВАТА...

    Коментиран от #8

  • 5 Фактъ

    33 1 Отговор
    Не може да бъде ! Това не е истина !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бобо

    32 1 Отговор
    Ала, бала... Ако искат да свършат работа, да санкционират банката максимално. Щом се налага да я изхвърлят от страната.
  • 8 Ххх

    34 1 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    БАНКАТА Е БИЛА ДЛЪЖНА ДА УВЕДОМИ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 9 Име

    29 3 Отговор
    Държавата да си закрие сметките в тази банка
  • 10 Потърпевш

    36 1 Отговор
    Тия от УниКредит 2 месеца подред превеждат от моята лична сметка в една застрахователна компания пари без да съм оторизирал това по какъвто и да е начин.След като направих скандал по телефона една тъпа кифла ми се извини и каза,че парите ще ми бъдат възстановени възможно най-бързо,но вместо това три дни по-късно отново са превели пари на въпросната застрахователна компания и сега мисля да заведа дело,така,че внимавайте с тая банка.Преди няколко години на един бивш национал по футбол Мартин Петров му изчезнаха от сметката няколко милиона

    Коментиран от #15, #24, #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Самосезирайте се

    17 2 Отговор
    Дансчета, информирам ви, че имам два херпеса, половинка ракия, цигари на свършване, а за суджук хич пара нема.
  • 14 Банката

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ххх":

    Е длъжна да уведоми ДАНС са всеки случай, в който са теглени над 30 хил.лв. Това не е задължение на Божков, а на банката. Половината от статията е пълнеж с информация не по темата....

    Коментиран от #20

  • 15 Гошо

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Потърпевш":

    Аз също съм имал проблеми с тях макар и не от твоето естество Отдавна съм се от казал от всякакво взимане -даване с УниКредит
  • 16 БО-COVID-19

    15 2 Отговор
    Въпрос с понижена трудност:
    Шефът на баката е ....?

    Коментиран от #17

  • 17 Отговор

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "БО-COVID-19":

    Теодора Петкова е директорът на банката. ???...... защо така не уважава ДАНС???????????????????????????????????????????
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 РОМ

    19 1 Отговор
    Интересни са тези от ДАНС. От банката не им е било подадена информация. Ами нали за това ви плащат вие да е събирате информацията, имате достатъчно средства .
  • 20 Ха ха

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Банката":

    А за 11 МИЛИОНА КЕШ - ТОВА НЕ Е ЛИ РАБОТА ИМЕННО ЗА ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА ДАНС??? ИЛИ СА СИ ПИЛИ КАФЕТО ЗАЕДНО С БОЖКОВ???? ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ДЕ...ТАМ БИВШИ НЯМА.
  • 21 Novus Ordo Seclorum

    18 1 Отговор
    Все едно полицията да се оплаква , че престъпника не ги е информирал за деянието си??
  • 22 Арменеца

    12 1 Отговор
    Уведомихме ги, забравили са!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Потърпевш":

    Това е банката от която бягат доста хора и не харесват обслужването.
    Преди много години се наложи да внеса по сметка на банката пари към друг човек и ми вземаха сериозна такса,което не ми се понрави,но нямаше как.
    Волен Сидеров е единственият политик двйстващ,който направи предаване за това как ни лъжат банките.Глас в пустиня.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Потърпевш":

    Такива са банките на "банкери" - химици, гъсти с "гения" на икономиката, мангалето от Драгалевци, което неотдавна даже се опита да изпълзи от нафталина
  • 27 1234578

    2 0 Отговор
    Те ДАНС, прокуратурата, службата за охрана, полицията, МВР са КАРИКАТУРИ на служби. А служителите им не стават за полицаи и разузнавачи. От бивши пъдари, овчари, доносници, спортист, лакей, шофьори, камериерки ... и техните внуци и правнуци не може да стане разузнавач или полицай. Защото манталитета и интелекта им е неподходящ за това.
  • 28 Иван Ц

    1 0 Отговор
    Абе, не съм много голям специалист и нямам представа до каква точно степен на информация са длъжни банките да представят пред ДАНС, но ако кешовите тегления са сред това, то една най-проста и обикновена програмка може да маркира в червено и изкарва най-отгоре тегленията на 30 хил. лв... НО текста на закона гласи, че при подобни тегления банката трябва да подаде информация за това до ДАНС, то в този случай от банката ясно са нарушили закона! Доколко са кадърни или по-точно некадърни от ДАНС е едно на ръка, но във подобен случай като този не може да ги обвиним... В крайна сметка не им е работата да обикалят всеки ден по банките да следят за подобни тегления или пък някой да не е обменил случайно голяма сума в някой от софийските чейнджове... След като (предполагаемо) всички държим хората в политиката и държавните администрации да бъдат безпристрастни и коректни, то и ние също трябва да бъдем такива! Та във точно този конкретен случай, вината е съвсем ясно във банката! НО лично според мен, това е супер незначително и маловажно въобще, при положение, че един друг момент ме втрещи, обиди, обезкуражи, ядоса и тотално афектира... Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Божков: Опит за подкуп на длъжностно лице!!! ОПИТ... МАЙКО МИЛААА!!! Тоест 7 години Божков се е опитвал да намери някой служител в ДКХ, който да подкупи, за да го прикрива за внасянето на по-ниски данъци, АМА видиш ли не се намерил никой и затова докато търсел, кой да подкупи просто ЕЙ ТАКА си в
  • 29 Иван Ц

    1 0 Отговор
    Пълен парадокс и абсурд!!! За 7 години Божков е укрил 700 млн. лева данъци и през това време се е опитвал да подкупи някой служител на ДКХ, за да ги укрие тези 700 млн... Не знам това ли е по абсурдно или изказването на шефа на РИОСВ, че хотела, който по всичко личи, че е хотел, всъщност не е! Подпорна стена е! А Божков е успявал да укрива данъците си, докато ДКХ си е вършела напълно морално, съвестно и правилно работата, която е именно недопускането на подобни нарушения... За мен, като Българин и човек със чувство за самонационалност и морален компас, смятам, че е много по-важно и обществено значимо, преди да осъдят Божков, да вкарат в затвора всички служители, които са допускали злоупотребите му и са получавали през това време и немалки заплати! На всички ни е ясно, че Божков надали ще стигне до там, да си понесе наказателната отговорност, но дори и това да се случи със нищо не ни гарантира, че утре няма отново някой друг да ощетява държавата! Държавните служители от ДКХ всъщност ни гарантират, че няма да се допускат подобни нарушения, ама ТЕ, същите и предишните 7 години ни гарантираха същото... Няколко 20-25 годишни присъди и конфискуване на имуществото, освен че ще са си заслужени и редни, най-вече ще са сериозен мотив за моралност във всеки следващ, който ще заема позицията!
  • 30 Иван Ц

    1 0 Отговор
    "Незнайно" защо, от Прокуратурата, не само оставят на заден план корупцията и реалното налагане на законност, а направо го пропускат... А народа вместо само да недоволства и прави безсмислени опити за протести за сваляне на правителството, трябва да поосъзнае малко, че по-важното от това, кой е виновен за проблема е намирането на решение за този проблем! Многохиляден протест пред прокуратурата със изисквания, да си свършат работата и да издадат ефективни присъди първо на всички служители, ОЧЕВАДНО замесени в корупционната схема, а след това и на Божков!!! Окажем ли обществен натиск на прокуратурата да си свърши и този път работата, така както парадира преди няколко месеца със случаят Иванчева, при който за разлика от сега се твърдеше, че е нарушен частен интерес, то тук е държавен и няма как да бъдат по-малки и леки наказанията! А ако оттам твърдо откажат да си свършат работата, то тези излитащи камъни от протестиращите, няма да бъдат камъни, а хвалебствени пожелания...
  • 31 Васил

    1 0 Отговор
    А тогава за какво ни е ДАНС?
  • 32 Прокуроро

    0 0 Отговор
    Къде са публикувани 18-те обвинения на Черепа. Ами това означава почти целия Наказателен кодекс НАВЕДНЪЖ.
    И как така са ги повдигнали ? По самолет ли са ги пратили в Дубай или прокурорите дето ходиха там са ги отнесли ?
    Онези ФУРМИ да не са заменени за обвиненията ?
  • 33 Прокуроро

    0 0 Отговор
    Къде са публикувани 18-те обвинения на Черепа. Ами това означава почти целия Наказателен кодекс НАВЕДНЪЖ.
    И как така са ги повдигнали ? По самолет ли са ги пратили в Дубай или прокурорите дето ходиха там са ги отнесли ?
    Онези ФУРМИ да не са заменени за обвиненията ?
  • 34 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    За последните 7 години Божков е ощетил държавата със 700 млн лева. А през предишните 23 години с колко?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове