Last news in Fakti

6 Юни, 2020 16:14 2 925 37

Румен Гечев: Ежедневно гледаме разправии, корупционни скандали, кражби за милиони

  • румен гечев-
  • бсп-
  • държавни бензиностанции-
  • корупция

Корнелия Нинова е добър лидер 

Румен Гечев: Ежедневно гледаме разправии, корупционни скандали, кражби за милиони  - 1
Снимка: БГНЕС

"Схема "60/40" няма да сработи и ние предупреждавахме многократно за това. Ние ще извадим кирливите ризи на сбърканата схема. Предупредихме, че съотношение 60% от държавата и 40% от фирмите е най-ниското съотношение в ЕС. Няма друга такава държава. Дори Румъния е пред нас със 75%, а в много страни в Европа беше 100%."

Това заяви депутатът от ПГ на "БСП на България" Румен Гечев пред "Дарик радио". Той отбеляза, че от левицата, профсъюзи, работодателски организации многократно са обяснявали, че това няма да сработи. Гечев каза още, че  във временната комисия за контрол на средствата, изразходвани за преодоляване на последиците от коронакризата  ще се проверява колко от заделените от правителството 1 млрд. лв. са били използвани, как и за какво.

"Българското правителство отдели 250 млн. лв. за кредити. Те обаче няма да се реализират, защото много от кандидатстващите български граждани не отговарят на посочените условия и съответно няма да ги получат. До момента Българската банка за развитие (ББР) е сключила договор само с една търговска банка за отпускане на пари за отдаване на кредити на хората", каза още депутатът.

"Внасяйки закона за създаване на Държавната петролна компания, правителството признава пълния провал на контролираната от него Комисия за за защита на конкуренцията, която казва, че не е могла, а според мен не иска, да докаже, че ключовите играчи там, освен че продават бензин, имат и ловни стопанства. Факт е, че премиерът и редица други министри обичат да посещават тези ловни стопанства, обичат да се явяват по мачове, да се срещат в кабинетите си с тези хора. Защо да имат аргументи да разбият картела?", коментира народният представител. Той изтъкна, че намесата на държавата в икономиката е нещо, което се прилага от десетилетия. "След кризата от 2007-2009г. навсякъде по света светофарът за навлизане на държавата с пазарни средства и инструменти в регулирането свети в зелено. В случая с Държавната петролна компания, държавата цели да навлезе в картелен пазар и да разбие монопола на цените", каза още Гечев. Той задава и въпроси: "Колко данъчни складове ще бъдат построени? Какъв дял от данъчните складове ще контролират, така че да могат да въздействат?

Не казват - колко бензиностанции ще бъдат построени? Колко ще коства на бюджета и колко ще вземат на българския данъкоплатец? Кой ще ги построи тези бензиностанции? Какъв ще е крайният ефект от това? И след като не са представили нито едно число, след натиск от наша страна, започнаха да излизат премиер, министър на икономиката, да обясняват, че ще бъдат построени 100 бензиностанции. Само че не е нужно човек да е икономист, за да знае, че бензиностанциите в България са над 3000, а с ведомствените - над 4000. И тук изниква въпросът - как със сто бензиностанции ще влияеш на цените? Това е напълно абсурдно и противоречи на здравия разум. За мен това е ПР на правителството на ГЕРБ."

"Тезата на министър-председателя и на министъра на финансите, че не са чули и разбрали, че някаква лоша хазартна комисия не е изпълнявала закона и заради нея българската държава била ощетена с 700 млн. лв. - издиша.  Министър-председателят Бойко Борисов, целият кабинет и министърът на финансите, който пряко отговаря за хазартните въпроси чрез назначената от него хазартна комисия, нарушават  Закона за хазарта и нарушават и игнорират Конституцията", отбеляза още народният представител от левицата.  

"По отношение на Националната агенция по приходите и изтичането на данни, от БСП свършихме чудесна работа и цяла България разбра как е бездействало правителството, как престъпно е бездействало ръководството на НАП, благодарение на които се оказа, че са изтекли данните на близо 5 млн. българи и на стотици хиляди фирми", отбеляза Румен Гечев.  

"Закони се сменят през 3 дни, ежедневно гледаме разправии, корупционни скандали, кражби за милиони, маса чуждестранни инвеститори бяха изгонени и целият свят започва да гледа с неуважение на България. Чуждите инвестиции в България са под 1 млрд. евро годишно, което е 9 пъти по-малко от 2007-2008 г., което е пълна трагедия", подкрепи тезата си с данни Румен Гечев. 

По темата за процесите в БСП, Румен Гечев коментира: "Корнелия Нинова е добър лидер. Да, има фактори в БСП, които апелират за влизане в бъдеще в коалиция с ГЕРБ, но за мен това е крайно неприемливо. Няма как да управляваме с тази "шайка"." Той се обърна към хората в БСП: "Предлагам на всички колеги и приятели на партията - да се хванем и да проведем един добре организиран, убедителен и свободен избор за председател на партията наесен. Смятам, че след него ще утихнат вътрешнопартийните противоречия, подклаждани от определен кръг хора, които защитават своите интереси, някои от които преследват само своите лични икономически интереси." 

По отношение на ГЕРБ Румен Гечев каза: "С откраднатите пари, с нашите пари, едва ли има гражданин в България, който да не го вярва - ГЕРБ отива и си купува множество гласове, което е крайно недемократично." Според него управляващите имат и нерегламентирана подкрепа: "Развеселяващо е да се смятат ДПС за опозиция - те подкрепят всички ключови закони на ГЕРБ. Както знаем, в ДПС има фигури, които понякога държат на малкия си пръст правителството. Единствената партия в парламента, която критикува властта, гласува срещу нейните предложения и която не участва в задкулисни договорки, е БСП."

 


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гробар съм

    26 4 Отговор
    И само си гледаме!

    Коментиран от #3

  • 2 Към заглавието

    32 8 Отговор
    Гледайте си, джавкайте и това ще ви остане. Нито сте за управляващи, нито за опозиция.
  • 3 В Бож

    9 14 Отговор

    До коментар #1 от "Гробар съм":

    бъди здрав трол долен
  • 4 Иван

    31 6 Отговор
    Ами спрете строенето на бензиностанций, нали картела е разбит и сега няма високи цени?
    Никой не иска герб и дпс, а вие какво направихте ???
    Вие знаете за всеки един скандал обаче вашите министри, депутати и кметове са се оплели в подобни схеми и за това мълчите !!!
    Погнусен съм от Българските политици!
    Да ме прощават тези 5% свестни който са останали.
  • 5 Един шофьор

    33 9 Отговор
    И вие сте същите бай Румене .
  • 6 Радев съм

    37 4 Отговор
    Да сте видяли БСП да организира протест срещу мутрите и мафията скоро? :\

    Коментиран от #22

  • 7 Behemoth

    35 5 Отговор
    Като си спомня какъв ентусиазъм имаше в хората 89 година ,хлапе бях ама помня всичко...30 години по късно виждам човешки зомбита живеещи по промоция към промоция....никога няма да простя на тоя народ ,че се превърна в матриал..

    Коментиран от #13, #23

  • 8 Васил Левски

    32 6 Отговор
    От роби не чакай нищо!
  • 9 комуне знаещо крадящо

    15 25 Отговор
    СКРИЙ се БЕееееее….НЕКАДЪРНИК !!!!! Направен " ПРОФЕСОР " от РЕКТОРА - ЧЕНГЕ на УНСС …..Този т.н. " професор 4 СЪСИПА БГ ( при Ж.В. ) …..3000 лв = 1 $...….а РЕКТОРА - ЧЕНГЕ беше в УС на БНБ .когато УМИШЛЕНО проспаха кражбата на КТБ ….РЕКТОРА - ЧЕНГЕ все още в УНСС ще бъде ВИКАН и РАЗПИТВАН от ГЕШЕВ ! РЕКТОРА - ЧЕНГЕ на УНСС да каже на роднините си - ДА НЕ ХАРЧАТ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ….ще се връщат пари ….на стари години .ПРИ БАИ СТАВРИ !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 daaaa

    12 9 Отговор
    60/40 Никога няма да сработи защото масово се отчита МИНИМАЛНАТА заплата и като вземеш 60% от минималната - не си струват разправиите за такива сумички. Как сега да кажеш че си давал 800 без да се самонакиснеш...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 1234578

    17 6 Отговор

    До коментар #7 от "Behemoth":

    Бъркаш преди 1990 г. нямаше народ имаше цоциалистически работници, служители и твотческа интелигенция. Разбирай плебеии и цоциалистически върхушка. Плебеите си мислеха, че като падна царя, след него няма да има нов цар. Че ще продължават постарому да са послушни, да крадат и да мързелуват. Но от небето върху тях ще се изсипе "заслужено" изобилие. Просто никой не ни беше научил, че за изобилието трябва яко бачкане, и не трябва да имат/изплащат/ стари външни дългове. Също и, че не трябва да гласуват за мошеници, които им обещават невъзможни/несъвместими/ неща. Но плебеите понеже баха израснали в "изкуствена" среда не знаеха, кое обещание е съвместимо и кое не. Затова се наложи да го научат по трудният начин. Повечето разбрахме, че изобилието от небето ще продължава да е само за номенклатурните мошенически фамилии. А за нас пленените ще продължи мизерията, но съчетана с яко бачкане за изплащане на старият дълг и за новите по лъскави и луксозни играчки на номенклатурните фамилии.

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Behemoth

    22 8 Отговор

    До коментар #13 от "1234578":

    Напротив имаше много мислещи хора поради доброто образование през социализма ,но предпочетоха да тръгнат по света вместо да се борят за страната си ....това е странното ,че тоталитаризма създаде мислещи хора а демокрацията зомбита...

    Коментиран от #24

  • 15 Gazov

    15 6 Отговор
    Дали те или вие разлика няма . Стпнишев нанесе повече вреди на Балгария

    Коментиран от #21, #25, #28

  • 16 Гарантирано от ГЕРБ - 60/ 40

    12 7 Отговор
    60% за вас - 40% за нас! Толкова ли е сложно , да го разберете!

    Коментиран от #26

  • 17 А аз се чудех

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "1234578":

    кой ще ни води
  • 18 Цървул

    12 7 Отговор
    Имаш нюх за кражби и далавери. Само че трябваше да биеш този тъпан преди 23-24 г.,когато крадливата ви партия ни направи най-бедните в цивилизования свят! Ти беше един от главните айдуци, г-н депутат Гечев! За такова дебелоочие и наглост,за Вас от БСП трябва 11-та боже заповед - Не се раждайте!Никога повече!
  • 19 Порно

    13 7 Отговор
    Тоя си мисли , че сме забравили, че беше министър на Виденов.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Историчка

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "Gazov":

    Въпреки всички, които се противопоставяха, Станишев въведе от 2008 година плоския данък от 10 % с това доходите ми се вдигнаха с 14 %. Това всъщност си беше дясна икономическа мярка, за която съм му благодарна, без да съм гласувала за БСП. Никоя друга партия нямаше смелостта да направи това, останалото е политиканстване.
  • 22 Р. Овч.

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Радев съм":

    Да. Гледахме копейкин по бств го даваха на живо. протеста си беше на бкп.
  • 23 Горбачов

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Behemoth":

    Аз ти казах, че не си за тука. Отивай в москва или северна корея.Свобода на пътуване, пари, отворена икономика не са за теб. Отивай там и целувай и реви всеки ден на снимката на вожда.
  • 24 Горбачов

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Behemoth":

    Ако имаше мислещи комунистически лидери, твоят ссср щеше да съществува.А понеже е една недоносена система се срути...кръгом и бегом към москва.

    Коментиран от #31, #32

  • 25 Р. Овч.

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Gazov":

    България се пише. Иначе хунтата бкп само вреди на обществото.
  • 26 Пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гарантирано от ГЕРБ - 60/ 40":

    Валентин Златев не е съгласен и отпраши и той в чужбина.Циркът ескалира.Зрелището ще е несравнимо.
  • 27 Червени боклуци.

    6 1 Отговор
    Другарю Гечев, организираната престъпна група БСП-партията на милиардерите-капиталисти е вредна за страната. След следващите парламентарни избори, ще подсмърчате извън парламента.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Политолог

    4 1 Отговор
    НЕКАДЪРНИК - такъв си проф. Гечев. Когато бяхте в правителството на Жан Виденов, под вашето "мъдро" ръководство фалираха 8 банки. Житото на България беше изнесено и се редяхме на опашки за хляб и много продукти от първа необходимост
    Ама, защо тези неща ги забравихте проф. Гечев? Ако имах власт, бих ви забранил да преподавате на студенти, защото сте некадърник
  • 30 Ох мамо

    2 2 Отговор
    Не вируси, ами политическата вихрушка докара собствената си държава до това положение.Благодарете на народа , че ви търпи безумията макар, че е голяма грешка.Вижте Румъния как се действа, съд и затвор за крадците , тук ги наказват с оставки и мъмрене да паднеш от смях.Няма такава държава...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 3000 лева за 1 долар

    4 2 Отговор
    Егати нахалството,намерил кой точно да критикува правителството
  • 34 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Свестен политик НЯМА. За да е там - той е същият крадец,като всички останали! И ако все пак у някого се появят заченки на съвест - останалите го елиминират. Той не бива да краде нито по-малко, нито по-вече от другите. Защо многоуважаемия г-н Р.Гечев толкова много бленува за ЕВРОТО ! Защо не каже колко лева месечна пенсия ще взема тогава баба ми. Тя, с изкривени от труд ръце и стаж за тази Държава от 38 години , сега получава 240 лева !? А този Бог на парата / знаем го кога и какъв министЕр на финансите бе/ няма да го попитам колко пари законно взема, защото ще излъже като евродепутата А.Слабаков. И хвърля упреци / галиба е о п о з и ц и я я / сякаш той не участва, не яде и не пие с "колегите. Много е сладък ........, ама не лепне.......
  • 35 Усмивката

    1 1 Отговор
    ,,Единствената партия в парламента, която критикува властта, гласува срещу нейните предложения и която не участва в задкулисни договорки, е БСП."... това на края ми хареса. Защото е истина. Истината стана оскъдица напоследък. Но това което се споменач на края е и трагедия и фарс. Всички с разум в гкавата знаят , че правителството в сянка е ДПС . Или по точно , нейният почетен председател. Каква ,,опозиция е ДПС, След като е на ключови позиции. Доган държи енергиен резерв подарен му от същото правителство на Б.Б.Така че, Гечев говори вярно и точно
  • 36 Жан Виденов

    1 0 Отговор
    Тоя тъп, Гечев! Как е станал професор? Благодарение на него, правителството ми на БСП се провали, банки фалираха, зърнения баланс на България закъса
    НЕКАДЪРНИК си Румене, поне замълчи да те забравят
  • 37 Гумен Радев

    1 0 Отговор
    Гечев ,Гечев. Ами те от теб се научиха бе..Ти им предаде един НАГЛЕДИН перфектен урок -КАК СЕ ФАЛИРА ДЪРЖАВА, КАК СЕ ОБИРАТ БАНКИ ,КАК СЕ ПРАВИ ИНФЛАЦИЯ -3000 лв. за 1 долар. ......И какво сега,взе че им завидя ли??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове