Last news in Fakti

6 Юни, 2020 19:11 1 597 2

Болницата в Самоков е дезинфекцирана

  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • самоков

Чакат се резултатите от тестовете на 39 медицински сестри

Болницата в Самоков е дезинфекцирана - 1
Снимка: Фейсбук

В рамките на четири дни в Самоков са регистрирани 10 случая на коронавирус. Сред тях - лекар и две медицински сестри. Болницата е дезинфекцирана, извършени са тестове на персонала и пациентите на Вътрешно отделение, отбелязва БНТ.

За последните 24 часа няма нови положителни проби. Снощи са били направени 39 теста на медицински сестри, които обслужват възрастни хора по домовете, резултати от тях обаче все още няма. Дезинфекцията на болницата продължава. Вътрешното отделение все още е затворено.

Директорката на болницата заяви, че ако следващата седмица резултатите от тестовете на пациентите, които лежат във вътрешното отделение, са отрицателни, те ще бъдат изписани, а след щателна дезинфекция и разрешение от РЗИ-София Област то ще бъде отворено. В него в момента се лекуват 14 пациенти.

Д-р Красимира Ковачка, директор на МБАЛ - Самоков: Пациентите в отделението са спокойни, всички са афибрилни. Няма пренасочени лекари от другите отделения, не се налага на този етап. Предстои да взимаме контролни проби на лежащо болните и на тези, които е приключило лечението РЗИ ще прецени има ли нужда от карантина.

Д-р Ковачка напомни, че за да мине по-лесно процесът в града, трябва да се спазват противоепидемичните мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Менгеле

    4 1 Отговор
    Каква полза от дезинфекция, когато санитарките са "мургави"?
  • 2 до всички незсмърни тролове

    1 1 Отговор
    Тия дето писаха че искат да се заразят с вируса, по спешност да тръгват към самоков
    Айде безсмъртни дивани тролове, сега е момента да се отървем от вас!