Last news in Fakti

7 Юни, 2020 07:50 8 059 38

Валентин Златев: В петък получих призовка да се явя като свидетел

  • валентин златев-
  • призовка

Златев потвърди, че познава и двамата Бобокови, но няма бизнес отношения с тях

Валентин Златев: В петък получих призовка да се явя като свидетел - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на Контролния съвет и бивш изпълнителен директор на "Лукойл България", Валентин Златев, е призован на разпит в прокуратурата като свидетел по досъдебно производство.

Това потвърди самият той по БТВ.

Златев е получил призовката вчера, но по думите му на нея не пише нищо. "В петък получих призовка да се явя на 22 юни в 10.30 ч. И аз ще се явя", каза Валентин Златев.

Наскоро името му беше намерено в списъка, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на Атанас Бобоков. Бобоков беше обвинен за злоупотреби с отпадъци заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Златев потвърди, че познава и двамата, но няма бизнес отношения с тях.

Преди седмица държавното обвинение разпространи до медиите фотокопие на списък с имена на известни личности у нас срещу които стоят големи суми в левове и долари. Той е бил иззет от дома на Бобоков, който призна, че лично го писал. "Като гледах първата пресконференцията, останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, а се показва една снимка, която е взета от моя дом. Тези имена и тези суми, съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки", обяви самият Атанас Бобоков пред съда по време на гледането на мярката му за неотклонение.

Тезата на прокуратурата за списъка обаче явно е друга. Ден по-късно зам.-шефът на спецобвинението Ангел Кънев заяви, че хвърчащият лист ще се използва, за да бъдат разпитани хората в него. "Ще извършим редица действия по разследване, свързани с разкриване на банкови тайни не само в страната, но най-вече в чужбина, за да изясним дали действително посочените суми са имали движение в страната и в чужбина", обяви той пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    42 3 Отговор
    Валка,изгоре,баце
  • 2 ПОБОЙко ПОБОЙрисов

    48 4 Отговор
    Скоро и този ще го пратя при Божков и ще му взема бизнеса!

    Коментиран от #26

  • 3 Мимч

    26 1 Отговор
    Трябва да има факти по тези списъци за милиони.Ами нали разследват,ще видим какво са открили..
  • 4 Все

    24 14 Отговор
    от червената мандраджийска върхушка , как няма да се познават ? Общ бизнес може да нямат , но общи интереси - пари , пари и пари !

    Коментиран от #24

  • 5 Васил

    43 1 Отговор
    Нищо няма да се случи предизборни обещания да сте видели политик в затвора или олигарх а какво стана с Лютви Местан?
  • 6 Интересно

    34 4 Отговор
    Намират списък с имена и суми ПРЕПИСАНИ ОТ КНИГА у един обвиняем и избирателно почват да разпитват лица от списъка.Друг обвиняем пуска в интернет списък с имена и ЗАВЛЕЧЕНИ суми, но те не са им интересни. Този двоен стандард не укрепва авторитета на прокуратурата, но това едва ли някой се интересува от това.

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Търсен от прокуратурата

    8 4 Отговор
    Абе прокуратурата не е имане, ама незнам да са ме търсили без причина! Сега дали се е доказала вината е друг въпрос! Ама като са ме търсили, единствения въпрос който ме е мъчил е ; За кое точно!? Та и този другар, да взима 2-3 -ма налагани адвокати, и каквото сабя покаже!

    Коментиран от #11

  • 9 Овцата

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на герберлунгия":

    Дай боже!
  • 10 този

    8 12 Отговор
    пич да вземе да си смени боята за коса,че е смешен. Руската не е много добра.
  • 11 Двама трима

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Търсен от прокуратурата":

    адвокати ? Имаш пред вид куриери ?!
  • 12 big

    26 3 Отговор
    Започна отстрела на неудобни за кукловодите лица! Призовка за свидетел и директно в ареста, после доказвай, че нямаш сестра! Той, Валери Симеонов го каза, следващия е Валентин Златев. Не знам, конкретно какви са им връзките, но всички тъпотии в държавата излизат от устата на Симеонов и Марешки, а ГЕРБ ги приемат!

    Коментиран от #32

  • 13 Борис

    23 3 Отговор
    Отнво прах в очите на хората!
    Какво стана с Мишо бирата, ало Танев, .... убийството на свидетели по ключови дела, къщата в Барселона....????????????????????????????
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Робеспиер

    16 2 Отговор
    Така се почва. Този номер е стар като....Викат те като свидетел, 30мин ала-бала и после, понеже се появяват факти и обстоят, ти повдигат обвинение!
  • 16 Ге е шев

    6 3 Отговор
    На всеки крадец идва видов ден
  • 17 Centurion

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    Че какъв авторитет има прокуратурата???Тя е овладяна и се използва главно за репресии на хора които се борят в корупцията и със статуквото,или най малко го вадят на показ.Не се генерират пари в България,и това е главната причина за канибализма който се е развихрил.На тумора му трябват пари за да съществува.Пътя по който върви всичко е сбъркан,и не е безкраен.Хората продължават да напускат,и много скоро тук ще останат само циганите и пансионерки.Нататък няма смисъл да продължавам,края е ясен.
  • 18 Ге е шев

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на герберлунгия":

    Троловете сте като рак , трябва да ви изрязваме
  • 19 Лекар БГ

    12 2 Отговор
    НЕма страшно-който лъже на белот,лъже и като свидетел.
    Какво ще свидетлества-не знам.Може би,че Черепа е много лош човек.
    Данъчни складове за горива.Около 84% от пазара.Верига бензиностанции.Рафинерия.И цялата тази свързана структура,повече от 10 г.,работела без ГРАМ ПЕЧАЛБА!Съответно,данъци към Фиска-на най.По това перо.
    НЕма НАП,нЕма това-онова.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Роко

    12 1 Отговор
    Един приятел така го викнаха за свидетел и свидетелства 6 години
  • 23 Все още г-н Златев

    10 1 Отговор
    Може да замине в посока Москва, но предвид факта че там си търсят парите които им дължи, да влиза директно в устата на мечката не е в негов стил и не е толкова глупав, останаха Дубай и РЮА, само че при хората с тъмен цвят на кожата в РЮА, няма да може да мръдне никъде без бронирани коли и въоръжени горили, и хайде със здраве.
  • 24 Льони

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Все":

    Мандраджийски са действията на СЪРП върхушката в сдружение с ДПС опозиционерите!
  • 25 желю желев

    10 1 Отговор
    Влиза като свидетел и излиза като арестант,поне така каза един от слугите на хунтата.
  • 26 Дребен фабрикант

    9 14 Отговор

    До коментар #2 от "ПОБОЙко ПОБОЙрисов":

    Учудвaм ce, чe кoмуниcтитe зaщитaвaтe cвръхкaпитaлиcтa милиaрдeр Бoжкoв, кoйтo ви e cмучeл кръвчицaтa дoceгa и нямa никoгa дa oтпуcнe и cтoтинкa зa вac бeднитe, a нe кoмуниcтa Бoриcoв, кoйтo пoнe ви рaздaвa пoмoщи oт врeмe нa врeмe зa нaшa cмeткa?? В Бългaрия нeдoвoлнитe oт прaвитeлcтвoтo cтe oкoлo 50 чoвeкa, нo труднo ce cъбирaтe пoвeчe oт 30 души нa прoтecт прeд пaрлaмeнтa. Зa дa cвaлитe прaвитeлcтвoтo ви трябвaт oщe oкoлo 4 000 000 /чeтири милиoнa/ души пocтoяннo нa прoтecт и cлeд тoвa трябвa дa ce cъбeрeтe пoнe чeтири милиoнa и пoлoвинa нa избoритe, зa дa дoйдeтe нa влacт, нo нaли знaeтe, чe тoвa e нeвъзмoжнo и нямa кaк дe ce cлучи в cлeдвaщитe 150 гoдини??Нo e възмoжнo дa ce cъбeрeтe пoнe 40 чoвeкa прoтecтирaщи прeд пaрлaмeнтa в cлeдвaщитe 10 гoдини.Нищo личнo, aз имaм мaндрa зa cирeнe c пунктoвe зa изкупувaнe нa млякo нeдaлeч oт Coфия и пaвилиoн зa прoизвoдcтвo нa зaкуcки и пици в цeнтърa и ми e вce тaя кoй e нa влacт и кoлкo врeмe щe имa кaрaнтинa, зaщoтo виe cтe глaдни и нe мoжeтe бeз хрaнa.Тaкa миcлят и другитe рaбoтoдaтeли кaтo мeнe.Пocтaрaйтe ce пoнe мaлкo дa пoумнeeтe и дa cтигнeтe дo извoдa, чe нe мoжeтe дa oцeлeeтe ceдeйки нa кoмпютърa и плюeйки пo фoрумитe /ocвeн aкo нe cтe прoгрaмиcти/ и нямa кaк дa oцeлeeтe aкo нe oтидeтe дa рaбoтитe!
  • 27 Дедо Митко

    7 1 Отговор
    Странна книга е чел Барбуков, там ги няма бачо Илия, Спасчо, Гришко и Митьо кмета, все известни мултики
  • 28 ред

    7 1 Отговор
    Разкриване на банковите тайни на всички другари.Включитело на Черния мавьр и ЦАРЯ
  • 29 ред

    5 2 Отговор
    Кремиковци,БГА Балкан,АЕЦ Белене,Разпределителните дружества за ток и много други
  • 30 ГЕШЕВ

    4 4 Отговор
    100 пъти го обясних !!! Преди време ни викаха в САЩ - мен .Цацаров и шефа на ДАНС ...ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ????????...в комисията по външни работи и ЦРУ …..казаха ни дословно - ТЕЗИ БИЗНЕСМЕНИ подкупват и тласкат БГ към Раша - ударете ги !!! И Б.Б. + Херо ЗАПОЧНАХА ….№1 - спонсорите на БСП - Ветко...Миньо..Бенчо ...Очите ...КЪДЕ СА ?????? …№ 2 -Банев ..със проруската партия " ЗА евразийски път на БГ " ...забравихте ли .че от килията се свързваше с руснаците ????? №3 - Цв. Василев -който искаше да вкара руснаците във оръжеината ни индустрия - казах - руснаците го пазят ...затова е в Сърбия ...а не в ЮАР …№4 - В.Б.- лично ЦРУ го следяха и го "тръшнаха " на летището в ОАЕ …...НЯМА НИКАКВА ЧЕРВЕНА БЮЛЕТИНА ….мача е : ВБ - ЦРУ !.....следват ..ЗЛАТЕВ (Лукойл-Раша ) ...ТИМ -( червини капитали от Раша вкарани в БГ )……№5 ...СПИСЪКА на Бобокови ...е на гърба на снимка на ЛУКАНОВ - (парите от " ЧЕРВЕНИТЕ КУФАРЧЕТА ".....№ 6 - " СОКОЛА ( главен русофил -ДС в БГ ) …...ЗАТОВА Б.Б. публично ЦЕЛУВА ХЕРО - тя се заема да изчисти обора .

    Коментиран от #31

  • 31 Гонг 2

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕШЕВ":

    Не си Гешев а внук на Щирлиц
  • 32 Радо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    Тъй като от тая из*ет не става и чеп за зеле, са го назначили за говорител на мафията, извинявам се на Доган. Интересно изглежда де. Патриот, подлога на ДПС. Може и други части на тялото да си е продал. Знае ли човек? Все пак такава из*ет, скрупули няма и може и майка си да продаде, па камо ли части от тялото си.
  • 33 4567890

    0 1 Отговор
    първия път кат са та викнали втори няма да има. фащай си дърмите и беш при стефка межидиева в ю.а.р. ше ва докарат тука слет 100000 год. когат континента са приближи към наще географски ширини-демек никога.

    Коментиран от #35

  • 34 123

    2 4 Отговор
    А ЗАЩО ВСИЧКИ БИЗНЕСМЕНИ КОИТО ГИ РАЗСЛЕДВАТ ЗА НЕЩО НЕЗАКОННО КАЗВАТ ЧЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА РЕПРЕСИЯ И ВЗЕМАНЕ НА БИЗНЕСИ? И ВСЕКИ Е ЧИСТ КАТО СЪЛЗИЦА И НИКОЙ НЕ Е ГАЗИЛ ЗАКОНИТЕ ? И ЕЙ ТАКА НА ГЕШЕВ МУ СКИМНАЛО ДА ИМ ВЗЕМЕ БИЗНЕСА. ТА ТЕ СА НАЙ-ЧИСТИТЕ БЕЛИТЕ И ЧЕСТНИТЕ БИЗНЕСИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ.ГЕШЕВ НЕ ГИ РЕПРЕСИРАЙ-ОСТАВИ ГИ ДА КРАДЯТ НА ВОЛЯ.
  • 35 Centurion

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "4567890":

    Меджидиева не се Стефка,а Веска.

    Коментиран от #37

  • 36 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " В КЪЩИ ИМА МИШЕНЦЕ ... РУСКО - ДС -МИШЕНЦЕ - ТО СИ ГРИЗКА СИРЕНЦИ - БЪЛГАРСКОТО "СИРЕНЦЕ" !!!... НОО- КАПАНЧЕ ИМАШЕ ...РЕЗНА МИШЕТО МУ ПИШЛЕНЦЕ !!! "
  • 37 4567890

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Centurion":

    ти сий син или унука че да знайш ка са казва.човекай прав га ше я върни гешеф -на свити маковей.

    Коментиран от #38

  • 38 Centurion

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "4567890":

    Аз не съм пораснал с последният дъжд, следя нещата от късо,и знам кой кой е,как от къде и т.н.Банкерката Веска Меджидиева духна за ЮАР,в ранната демокрация в средата на деветдесетте години,2/2.5милиона.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове