8 Юни, 2020 18:42 6 388 38

Секретарят на "Български пипер": Танева ни заплашва

  • български пипер-
  • георги василев-
  • десислава танева

Милиарди се разпределят без някой да те пита: "Какво произведе, къде го произведе, на кого го продаде?", категоричен е Георги Василев от Асоциация "Български пипер"

Секретарят на "Български пипер": Танева ни заплашва  - 1
Кадър бТВ

Милиарди в България се разпределят без някой да те пита "Какво произведе, къде го произведе, на кого го продаде?", защото се краде, както се е крадяло от началото на схемата „Обвързана подкрепа". Това заяви пред бТВ организационният секретар на Асоциация „Български пипер“ Георги Василев.

По-рано днес разследващият сайт „Биволъ“ публикува откъс от онлайн Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, на който участват Василев и земеделският министър Десислава Танева. Във видеото, дълго малко под 3 минути, тя казва „Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране) ще ни спрат“.

По-късно Танева и ръководството на МЗХГ обявиха, че думите са извадени от контекста, а на брифинг министърът обясни, че целта била да се запази "обществената подкрепа" за финансовата мярка. Недобросъвестните иначе били установявани, а работещите по правилата получавали по-големи субсидии, стана ясно по време на пресконференцията.

Пред бТВ Георги Василев обясни: „Схемата е - получаваш пари за нещо, което не си произвел, без да произвеждаш, само чертаеш и си получаваш паричките в джоба. Парите са примерно 35 млн. лв. Делиш 35 млн. лв. на декарите и получаваш колко се пада на декар. Ние мислехме, че трябва да вземем 129 лева на декар, пък взехме 198 лв.“.

„Измамата е, че ти си казал, че ще засадиш картофи, а нищо не си засадил. Според мен всеки втори, всеки човек в България прави това нещо, те са между 40-60% от всички производители", обясни Василев.

Той беше категоричен, че в министерството са наясно какво се случва и даже много хора във ведомството правят същото. 

Според него от мълчанието печели министърът: „Казва после - "Недейте много да вдигате шум, защото това ще отиде до ЕС". Тя ни плаши, разбирате ли? Тя ни заплашва да не си отваряме устата."

„Аз съм ядосан, защото виждам как се наливат пари от пусто в празно“, допълни секретарят на Асоциация „Български пипер“.

А за това дали думите на министъра са извън контекста, Василев каза: „Ами, друг контекст нямаше. Това беше контекстът“.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПазарЖик

    75 3 Отговор
    А не няма да дестабилизирате държавата вие така!!!
  • 2 Активист на БКП

    65 4 Отговор
    Мошеници!!!
  • 3 мъка

    78 4 Отговор
    Тия да не реват че да не тръгне Чума по пипера .
  • 4 Туше!

    81 4 Отговор
    Сега разбрахте ли, че "оправданията" на Боковата жрица на земеделието са Пyнта Мара !
  • 5 Божинов

    72 2 Отговор
    Страшен цирк е това. То само там да бяха проблемите, с мед да ги намажеш. Я вижте стадионите и детските площадки по ПРСР. Всичко е бурени, всичко!!!
  • 6 Behemoth

    80 2 Отговор
    Чудна държавичка....и как са се наредили на хранилката една сюрия кривозурлести....
  • 7 Той

    67 3 Отговор
    Танева е за затвор. Най- корумпираната и поръчкова фигура изпълняваща щенията на монополистите земеделци и животновъди с промишлени ферми в БГ.

    Коментиран от #12

  • 8 Фактъ

    77 3 Отговор
    Това с контекста е заучена герберастка фраза , употребяват я всички в герб , когато трябва да си замазват золумите . Абе , нещо няма реакция от Боко по случая ! Гешев самосизирай се бе , направи нещо бе човек , то твойто бездействие е съвсем очевадно и дразнещо ! Срамота е !
  • 9 Измама

    58 2 Отговор
    Обаче сутринта се проверяваха щандовете за български плодове и зеленчуци, които както изглежда са само в хартиите на Мин Тан. Иначе – наистина жалко за хората, които от семе до плод отглеждат на полето, а още по–жалко за излъганите купувачи, гледащи етикетчето БГ.
  • 10 Asdfg

    80 3 Отговор
    Браво на човека! Прям и точен! Танева, ВЕДНАГА подай ОСТАВКА! Борисов, не се крий като шушумига! Гешев, спиш ли? ОПГ!
  • 11 9828

    48 3 Отговор
    Така ще е докато не започнат да се плащат субсидии на реализирана стока.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сандо

    59 4 Отговор
    Земеделието в България беше унищожено по заповед на Франция.Не трябва да се забравя и приноса на българските пишман-демократи.А Танева го изцвъка едно рядко и миризливо,сега се чудят как да го забършат.
  • 14 Ники

    46 4 Отговор
    Страшна мизерия е в тази държава.
  • 15 Кутиите

    39 2 Отговор
    Тази ако не е за затвора ......
  • 16 Ахааха

    44 3 Отговор
    България - страната на изгнилите тикви.

    Коментиран от #35

  • 17 Потрес

    41 2 Отговор
    Ще дезинфекцират утре документите и всичко е шест!
  • 18 тъй де и кой виновен

    44 2 Отговор
    То цялото правителство е изнесено от контекста на държавно управление и му е придаден смисъл и съдържание на мафиотско владеене на държавата.
  • 19 888

    44 1 Отговор
    Браво на тоя човек,най после някой да каже за ,,усвояването,, в земеделието....
  • 20 Пиперков

    24 3 Отговор
    Е,сега вече ще ядеш голямата чушка..
  • 21 Диньо10

    48 2 Отговор
    Ееееее останал е поне един съвестен човек, бре!
  • 22 5675

    33 1 Отговор
    Вижте как се краде от ЕС и се замазват очите на производителите
    Ама някой трябва да сезира ЕС и да се върши
  • 23 Каскета

    37 1 Отговор
    Гешев пак ли ще се прави на луд?

    Коментиран от #32

  • 24 РЪМПЕЗИ

    34 1 Отговор
    ТОВА НЕ Е САМО ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО...ТОВА Е УНИЖЕНИЕТО НА ЕДИН НАРОД...

    Коментиран от #30

  • 25 експерт по боковски

    22 3 Отговор
    Тая е прекомерно тъпа дори за Боко стандарта.
  • 26 оня с коня

    2 25 Отговор
    На практика секретарят на "Български пипер" ПРОТЕСТИРА,че Правителството ИЗВОЮВАЛО от ЕС СУБСИДИЯ за плащане на производителите в БГ,като тия Пари на Декар вместо 129лв колкото са очаквали, се оказали ...198лв?!!И им цитира Министърката в Прав текст МЪДРИЯТ НАРОД,който е казал за подобни случаи:"Едно куче като не знае за лае,вкарва вълка в кошарата"!Василев обаче тълкува това като "Заплаха"...Казах какво е казал Народа за случая,ще кажа и Личното ми мнение 7"Господи,прибери си вересиите"!

    Коментиран от #31

  • 27 Ivan

    21 1 Отговор
    Гешев е измамник няма как да се краде ако прокурарурата беше на място!Европейска ревизия на Кьовеши и иземване на имуществото на измамниците като се почне от хитрия МИЛЕН ВЕЛЧЕВ!!!!
  • 28 А бе

    9 10 Отговор
    Това вече е бомбастично.Милиарди се давали..?Знаят се и по отрасли и като цяло субсидиите,този къде ни хвърля по върбите с тези милиарди за чушки? Явно балъците от мат'риала кълват на "червена" капия :-))
  • 29 Хасан4о

    17 0 Отговор
    Така е когато проверяващия без грам земя става милионер. Делят с драскащите върху земята. Контролиращите са за затвора заедно с мамещите арендатори и собственици. Друг е въпроса защо чертаят върху земи на 2 метра от реките и други водоеми . Изливат отрови безконтролно. заради тях няма и животновъдство .Няма паша или само трънаци раздават общините за ползване. всичките на черешата качени и даже не знаят къде точно са им земите. От офиси не излизат и то лъскавите лимузини "Земеделци ". Да спират субсидиите и да спират кражбите. Тогава ще видим кой може и не може. Кметовете милионери феодали , служители на заплата в министерства и управления и те милионери скрити. Само стопанина кучета го яли ако не даде рушветите и не дели с тях. И хората дори в чужбина доказват ,че са градинари и животновъди. Тук -циганизация и далавера.
  • 30 ТОЧКАТА

    12 3 Отговор

    До коментар #24 от "РЪМПЕЗИ":

    държавата я унижават правилата в ЕСъто,което е заинтерисовано положението да е точно такова!!!!!!!!Иначе нямаше да ползва работниците ни ,студентите ни,ресурсите ни,лекарите ни толкова лесно!!!!!
  • 31 чичо

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "оня с коня":

    Как се стои 500год. под турско?С такива „прями,точни и съвестни".
  • 32 той

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Каскета":

    крие `ретона``....
  • 33 Васил

    8 2 Отговор
    Само с две думи Made in BG
  • 34 аз съм Веска

    3 0 Отговор
    ВИЕ ЛЪЖЕТЕ , ЧЕ ИМА ЗЕМЕДЕЛИЕ, НИЩО ЧЕ НЯМА .
    САМО , ЧЕ НЕ ТАНЕВА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ПОЛИТИКАТА . 240 НА АЛИ БАБА ПЕЧЪТ ЗАКОНИТЕ . ТАНЕВА Е ТЕХЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ- НЕСПОЛУЧЛИ - РЕЗУЛТАТ НА НЕСПОЛУЧИЛИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗАКОНИ .
    СПОКОЙНО ТАНЕВА - 240 НЕ СА СЕ ТРОГНАЛИ , НА ТЕБ ЗАЩО ДА ТИ ПУКА .
  • 35 Гнили кауни

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ахааха":

    Сега се оплакват че вземат повече пари а при комунистите нямаше никъкви пари »даи на простия човек пари и му гледаи сеира» кои създаде ликвидационите съвети и ги поддържаше

    Коментиран от #36

  • 36 Пропусна да кажеш че

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гнили кауни":

    при комунистите нямаше банани. И пак при комунистите България беше един от най-крупните износители на селскостопанска продукция по "второ направление" - за СССР и другите соц.страни износът беше трудноизброим. Един пример - вижте колко коловоза имаше например гара Джулюница - а край нея бяха и Кесарево, и Козаревец - и по тези коловози непрекъснато се композираха влакове със зеленчуци. Бил съм свидетел как в Западен Берлин хората чакаха на опашка за български домати. Беше качествено. Сега?
  • 37 Лален

    0 0 Отговор
    Вижт какво стана и с маслодаината роза тая година - грабеж, пладнешки грабеж. Взеха цвета а заплащане няма, пари не сме видели, сезона свърши а още не са казали на колко са ни изкупили цвета. Гавра, изродщина искат да сключваме договори без да са ни казали какво ще ни платят за цвета. Вие имате ли си на идея как се гледат розите, колко работа безсъние и пот хрърляме бе. Да ви плюя на демокрацията( разбоиникрация)
  • 38 Лален

    0 0 Отговор
    Да се сещаме ли кои ограби труда ни тая година? Гадни гербаджиии и путкариоти разбоиници и крадци мръсни, съсипахте и окрадохте цял бранш за две години
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове