Last news in Fakti

17 Юни, 2020 14:48 3 825 6

Mасово карантиниране и стриктeн контрол в Сливен

  • сливен

По-строгите мерки се налагат заради завишения брой заразени с коронавирусна инфекция през последната седмица

Mасово карантиниране и стриктeн контрол в Сливен - 1
Снимка: БГНЕС

Възстановява се масовото карантиниране и стриктния контрол за спазване на карантината в Сливен. Това решиха от Областния кризисен щаб на извънредно заседание.

По-строгите мерки се налагат заради завишения брой заразени с коронавирусна инфекция през последната седмица. В областната болница се разкрива второ отделение за заразени с коронавирус.

Двете частни болници в Сливен от своя страна започват прием на пациенти със съмнителни симптоми. От началото на пандемията 39 е броят на заразения медицински персонал в областта, част от който не работи с COVID-19.

Организиране на по-широк обхват на епидемиологичните проучвания сред населението на областта и засилване на стриктния контрол за дейностите по дезинфекция и използване на лични предпазни средства от лекарите и персонала във всички болници е препоръчано на здравната инспекция в Сливен.

За осигуряване на лекари доброволци и лекари специалисти за инфекциозните отделения в Сливен ще разчитат на Българския лекарски съюз и здравното министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В мангалския град

    6 3 Отговор
    Щях да се учудя ако не се беше случило това!

    Коментиран от #2

  • 2 Да уточня

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "В мангалския град":

    Стана каракачано/помашки. Доведоха си турци и гърци. Сега са повече от цигани и всякакви други. Затова е зле тук, няма местно население. Само маймуни.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Ееееее

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да уточня":

    Три цигански махали малко ти се виждат !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И аз да поясня

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да уточня":

    Местно население има много.Потомци са на войводи и хайдути.Така.че не подпичквайте с тях.
  • 6 Странно

    0 0 Отговор
    а аз досега не случих на нито един човек, който поне да ми каже, че има познат който се е разболял от тоя грип.., за яко измрели да не говорим!!