Last news in Fakti

19 Юни, 2020 17:39 3 206 25

Рекорден брой шофьорски глоби събраха на "Дунав мост"

  • дунав мост-
  • глоби-
  • пътна полиция-
  • кат

От "Пътна полиция" са успели да съберат над 100 000 лева

Рекорден брой шофьорски глоби събраха на "Дунав мост" - 1
Снимка: БГНЕС

За два дни, откакто заработи системата за глоби на граничния пункт "Дунав мост" край Русе, "Пътна полиция" събра над сто хиляди лева. Контролът се извършва както на българска, така и на румънска територия.

Въпреки че километричните опашки продължават вече шести ден, от полицията твърдят, че новата система за събиране на глобите не пречи на пропускателния режим. Ако водачът има регистрирани нарушения, той се насочва към друго гише, на което работят служители на КАТ.

Там получава съответния фиш, за който досега не е знаел. А ако има влязла в сила глоба, може да я плати чрез ПОС терминал.

"Имало е водачи, които са имали задължения – не са си заплатили глобите, не желаят и имат някаква друга причина, заради която не са го направили и съгласно Закона за движение по пътищата, свидетелството за управление се отнема", посочи гл. инспектор Михаил Манов, началник "Пътна полиция"-Русе, цитиран от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борислав

    34 4 Отговор
    Е ми то затова е полицията, да глобява и събира глоби. За нищо друго ги няма.
  • 2 Актуална Антена

    31 5 Отговор
    Рекетьори.
  • 3 Актуална Антена

    22 6 Отговор
    Не знам за вас, на аз с България приключих.

    Коментиран от #18, #19

  • 4 Актуална Антена

    20 5 Отговор
    ГЕРБ да се чете Гнусни Еничати за Рекет на Българина.
  • 5 Пълни глупости

    3 5 Отговор
    Това е само за малоумници и шарани непознаващи законите. Казваш имам само кеш и след това отиваш и си обжалваш акта в КАТ(София е 13и14 гише). Аз така направих и нито ми взеха книжката нито ми задържаха колата нито някакви др. последствия. Имаш 7 дневен срок от получаването на фиша, да обжалваш, дефакто тогава си се запознал с него нищо, че са те видеозаснели с триногата октомври 2019 примерно.

    Коментиран от #7, #9, #13

  • 6 Актуална Антена

    10 5 Отговор
    Гнусни Еничари за Рекет на Българина.
  • 7 Актуална Антена

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пълни глупости":

    Фишовете се връчват веднага. Например спрели са те щото не си пуснал фаровете през деня и хоп фиш. Имаш срок 14 дни да го платиш. Плащаш го по банков път, обаче няма кой да го премахне от системата на КАт, ти квитанцията си я прибрал примерно в къщи, тръгваш на почивка за Гърция и хоп Хас Мукар де са казали старите ора. Затова аз си плащах навремето глобите в КАТ и после на гишето с квитанцията да ми свалят глобата от регистъра. Губене на време е, но това е единствения начин. И винаги плащам така, защото преди това съм плащал два пъти една и съща глоба.

    Коментиран от #25

  • 8 истина е

    11 2 Отговор
    ТАКА СЕ ПЪЛНИ ХАЗНАТА НА ШАЙКАТА !!

    Коментиран от #12

  • 9 Актуална Антена

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пълни глупости":

    Когато те е снимала камера е АКТ. И трябва да те намерят и да ти го връчат, обаче Софиянците в повече си къпят без адресна регистрация в София. И това е проблем за иначе богата ни държава която всяка година е с два милиарда излишък. И единствения начин на тези хора да им връчат АКТА е да потърсят услуга в КАТ, при продажба на автомобил или смяна на шофьорска книжка. Бою измисли е те тая простутия, щото парите му трябват на мига. Иначе на приказките му, РАСТЕМ ко знайте вие.
  • 10 Гарантирано от герб

    13 3 Отговор
    Mного огладна Х.У.Н.Т.А.Т.А герб, а и идват избори- подкупи, купуване на цигански гласове...
  • 11 111

    10 7 Отговор
    Браво. Отдавна трябваше да стане това. Но не само за нарушители с български номера, а и за такива с чужди. Затова всички, като карат в европейска страна спазват стриктно правилата, защото глобите се плащат веднага и няма измъкване.

    Коментиран от #14, #24

  • 12 Георги

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "истина е":

    От "Пътна полиция" са успели да съберат над 100 000 лева, които трябва да се обърнат в евро, по 500 копюра И в чекмеджето.
  • 13 Актуална Антена

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пълни глупости":

    Иначе коментара ти е точен. Ма а иди му обяснявай на Сикаджията, че с тея простутии де ги прави ни пари че събере, не електорат ще види. Изгони човек с три милиарда имане, че да се моли на Фоксваген за един милиард инвестиция. И налрая седна на земята и от де пари? Пак От скъсания джоб на Ганю. Обаче джоба е скъсан и че фане Ганя за опашката.
  • 14 А сега де?

    10 8 Отговор

    До коментар #11 от "111":

    Що пишеш глупости като не си си показвал носа извън България. Вероятноста да те глобят в България е 1000% по голяма от колкото в една Румъния например да не говорим за Западна Европа. Такава полицейщина няма ни в Румъния ни в Западна Европа. Затова Българите бягат от България. А нашия дрънкаши е Брюксел как България расте., а онея му се смеят.
  • 15 ...

    4 6 Отговор
    Чай ся фиш и глоба? Каква е разликата. дано българия умре по-бързо, дано до 10 години циганите и турците я завземат на 100%
  • 16 НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    9 3 Отговор
    НИКЪДЕ В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ НЕ ПРОЦЕДИРАТ ТАКА, КАКТО ХУНТАТА ТУК. РЕКЕТ НАВСЯКЪДЕ, ХАЗНАТА Е ПРАЗНА. ИМАМЕ ИЗЛИШЪК И НОШНОТО ШКАФЧЕ Е ПЪЛНО С ЕВРА. ЕХ БАЦЕ, КАК НЕ ТЕ Е СТРАХ ОТ БОГ.
  • 17 Иван

    4 2 Отговор
    В белите държави като например Америка като не си платиш глобата ,а срока е един месец влиза директно заповед за задържане дори и глобата да е 50$ После спиш в ареста после плащаш и си отиваш
  • 18 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Актуална Антена":

    И къде заминаваш ,за топлите страни ли
  • 19 1234578

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Актуална Антена":

    Досега много управления надживях и примиерстването на Тик'вата и управлението на ГЕРБ и "патериците" им ще надживея. Наближава краят им. Може би още догодина, а може би след 3-4 години. Катото гледам и в другите царства какво е положението, като например в Тръмполандия, Джонсъноландия, Макроноландия, Меркелландия и Путиноландия. Май в момент е глобална ситуацията със стремглаво пропадане навсякъде.

    Коментиран от #21

  • 20 ЗЗЗЗЗ

    3 0 Отговор
    Да, глобите трябва да се плащат, но каква е целта да се събират по този начин?Ако искаха да постигнат събираемост, връчването може да стане по време на техническият преглед, но друго си е да ти развалят почивката в чужбина!

    Коментиран от #22

  • 21 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "1234578":

    Хубаво че си ги надживял лошото е че 30г. само си гледал как забогатяват
  • 22 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ЗЗЗЗЗ":

    Пълна тъпотия глобили ме някъде някога и само те си знаят ми ще ме намерите бе за това сте на тия постове не да си бъркате в носа
  • 23 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    " Там получава съответния фиш, ЗА КОЙТО ДОСЕГА НЕ Е ЗНАЕЛ!? Ало-о, юристите, адвокатите, правистите,съдиите, слугите на Темида - къде сте? Това само в българския държавен катаджийски герберски коран ли го има ? Нямам представа, как КАТ действа с тези камери на триноги. Човешко е да се греши. Ако премина покрай знака с превишение в скоростта от 10-20 км/ч и камерата ме фотографира - как КАТ действа понататък ? Кога се издава този "ФИШ"? В какъв срок аз трябва да съм УВЕДОМЕН, че имам санкция за нарушение на ЗДП? В какъв срок аз трябва да заплатя този ФИШ ? Защо е нужно да бъда "приклещен" на държавната граница, след година или две време ? ...."Ако има влязла в сила глоба......" Това как да го разбира човек? Отново НЕ Е БИЛ УВЕДОМЕН и никой не е поискал да направи това ? Или имаме съответното УВЕДОМЛЕНИЕ, но "престъпникът" не си е платил? Ако е последното, нека глобата да е в троен размер, да се отнеман права, коли и т.н.Но ако има АКТ за нарушение и НЯМА уведомление за издадено Наказателно постановление, гражданина няма никаква вина ! Пълна идиощина е в такъв случай също да бъде "рекетиран" на границата !!!
  • 24 Мъка

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "111":

    Всеки път като прочета подобна мнение и разбирам колко мъка има в тази държава и защо така живеем. Спрете да пишете недоразумения. Просветете се малко, научете се да мислите, защото от тази масова простотия която сипете, страдат всички. Сега с две думи да ти обясня и дано да имаш с какво да разбереш. За да се спазват правила, те трябва да се направят угодни за спазване, а не угодни за глобяване. Правиш ли разлика. Е те там е причината в белите държави да се спазват правила. Затова българина не плаща и данъци и лъже и и шикалкави, защото държавата трябва да се грижи за своите граждани по всякакъв начин, а тук гледат да те смачкат по всякакъв начин. Всяка институция, която и да е, работи срещу човека, а не в негова полза. Затова в България никой не спазва нищо и не плаща нищо. Ако имаше държава която се грижеше за хората, за тях щеше да е въпрос на чест да си плащат и да спазват правила. Тук около 60-70% от правилата са направени, с цел капан да те глобят, ограбят, рекетират, а не за да ти помогнат. Та затова като прочета такова недоразумение, разбирам защо живеем в абсурдистан. Мъката е, че нежелаещите да мислят стават все повече.
  • 25 Щурчо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Актуална Антена":

    Ами ще питаш " банковия път ", при който си платил, що не го е отразил както трябва, че да " излезе " където трябва ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове