2 564 38

Починал е още един от пасторите с COVID-19 от религиозната сбирка в Перущица

Жертвата е от ямболското село Козарево, където е бил и здравен медиатор

Починал е още един от пасторите с COVID-19 от религиозната сбирка в Перущица
Снимка: БГНЕС

Още двама пастори от религиозната сбирка в Перущица, станала огнище на COVID-19, са дали положителни тестове.

Снощи стана ясно, че единият от тях е починал. Той е от ямболското село Козарево, където е бил и здравен медиатор. 45-годишният Иван Иванов е присъствал на събирането в ромската махала на Перущица на 6 юни.

На 18 юни стана ясно, че Пастор от Варна с коронавирус, присъствал на събирането, също е починал. На семинара е имало 50 души от цялата страна - Ямбол, Самоков, Раковски, показва епидемиологичното проучване на здравната инспекция в Пловдив.

"Хората, които са били в квартала, те не са били контактни, те не са присъствали на тази сбирка, така че се надявам, че това ще са случаите, няма да има повече", заяви Мария Вълканова, кмет на Перущица. Районните здравните инспекции по места са уведомени.

Междувременно - инфекция и в Паспортната служба в Пазарджик, където 12 служителки са заразени. Поради липсата на служители, днес отделът започна работа с намален състав, което доведе до опашки и недоволство. Чакането на опашката за подаване и взимане на документи отнема средно два часа, в сградата се влизаше задължително с маска.

За обработката на документите са командировани служители от други управления, ситуацията ще остане такава и в следващите 2 седмици, докато трае карантината на заразените.

 

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Баро Вкаров

  26 9 Отговор
  За коя секта става въпрос? Богъ не пази ли свойте чеда от вирусъ?

  Коментиран от #15

 • 2 Johansson

  18 5 Отговор
  Бая секти се навъдиха. Специално в Ямбол са поне 20.
 • 3 ДГД

  10 8 Отговор
  Господ да ги убие всичките секти!!!
 • 4 До 1

  18 19 Отговор
  Не е секта, а протестантска църква- евангелска, която е регистрирана от 120г в България, а по света съществува от 5 века !!! Прочети малко да се ограмотиш за християнските църкви : те са православни, католици , протестанти ! Само комунистите ги наричат секти и то нарочно !

  Коментиран от #5, #9, #12, #29, #30

 • 5 Госあ

  7 11 Отговор

  До коментар #4 от "До 1":

  Кой го интересува?
 • 6 Johansson

  8 10 Отговор
  Абе и католиците и бпц също са секти.

 • 7 Горд Българин

  9 3 Отговор
  Мен ме интересува, човекът хубаво ви го е написал, не е достойнство да си незнайко. Постът ти е агресивен!

  Коментиран от #8

 • 8 Госあ

  6 9 Отговор

  До коментар #7 от "Горд Българин":

  Мен ме интересува, че разпространяват вируса. Единственото адекватно поведение е на Франциск.
 • 9 Баро Вкаров

  9 7 Отговор

  До коментар #4 от "До 1":

  И защо съществува, САМО от 5 века!?!?Бай Христос не са ли го разпънали преди 20 века!?!?Или нов прочит на християнството...,ние сме най-убавата секта,другите са,фалшиви и.т.н.!?!?

  Коментиран от #10

 • 10 Госあ

  7 6 Отговор

  До коментар #9 от "Баро Вкаров":

  Политика,политика. Когато религията се намеси в политиката така става. Всъщност християнството е повече политика отколкото религия. Затова пролетариата са го заклеймили,въпреки че са могли много успешно да го ползват за пропаганда. Така както правят капиталистите.

  Коментиран от #25

 • 11 Behemoth

  4 9 Отговор
  НЯМА БОК! хахахххххх...
 • 12 Порно

  11 2 Отговор

  До коментар #4 от "До 1":

  Протестантите са издънка от католицизма и то от 7 века. Някои , защото протестански църкви възникват постоянно. И за католическата църква са еретици и сектанти , векове наред са ги горили на клада. Но за кварталните пияндета комунистите са виновни.
 • 13 глоги

  5 0 Отговор
  Районните здравНИ инспекции по места са уведомени. Мария Вълканова, кметИЦА на Перущица.Чакането на опашката за подаване и взимане на документи отнема средно два часа,А в сградата се влизаше задължително с маска. И С КАСКА. ситуацията ще остане такава и ПРЕЗ следващите 2 седмици,
 • 14 тъпаци

  6 4 Отговор
  че на всичкото отгоре и здравни медиатори! Ей ся да си медитират горе,да се съберат всичките семинаристи дано.
 • 15 бога бара

  6 1 Отговор

  До коментар #1 от "Баро Вкаров":

  ама в кошара не вкарва.

  Коментиран от #16

 • 16 Този коментар е премахнат от модератор

 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 БГ681

  7 5 Отговор
  Не рязбирам защо трябва да бъдат хората роби на невежеството. Християнството има 3 основни направление. И те са католици протестанти и православни. И отново напомням протестанството е оснлвна религия в много страни, като дания норвегия швеция големи области от германия почти всички от американските щати. Трябва да се осъзнава какво значи секта а то е вс онова което не води до Бог до Исус Христос а те кара да св кланяш на друг.

  Коментиран от #27

 • 19 До кога

  10 5 Отговор
  Точно заради това безбожие стигнахме до тук. Алчноста материализма и тоталната забрава и непризнаване на Бог. До къде ще стигнем така материалният свят който създаваме всеки ден ни убива. Консуматорското мислене и дествия са ни хипнотиизрали за да не виждаме как се самоунищожаваме. Само чрез Господ е спасението.

  Коментиран от #20, #26

 • 20 Този коментар е премахнат от модератор

 • 21 Диванен толуп

  5 5 Отговор
  Католицизмащът и протестантството са ереси на православието!!!!!
 • 22 Диванен толуп

  4 6 Отговор
  Католицизмът и протестантството са ереси на православието!!!!!

  Коментиран от #23

 • 23 Гост

  4 3 Отговор

  До коментар #22 от "Диванен толуп":

  Ам защо са бутаме в католически и протестантски държави да ходим да живеем да работим, а баце? Защо не се бутаме у Русуя, у Сърбия, защо не си стоим у Бегето, нал са все православни държави.
 • 24 Ти си

  3 1 Отговор

  До коментар #20 от "Behemoth":

  заблудено шили, ама от най- заблудените. И се мисли за много прозряло и много напредничаво. Ама си жертва и сам не го схващаш

  Коментиран от #28

 • 25 Хммм

  1 1 Отговор

  До коментар #10 от "Госあ":

  Мислиш ли, че мюсулманството НЕ е политика??? И ако при християнството се получи отделянето на религията от държавата, то при мюсулманите СРАСТВАНЕТО МЕЖДУ ПОЛИТИКА И РЕЛИГИЯ СЕ УВЕЛИЧАВА. А сега ми кажи какъв ще е резултатът от сблъсъка между тях??? Така че единственото Мирно разрешаване на проблема ще е Обединение на Всички религии. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ БОГ Е ЕДИН. ТОВА Е ФИЛОСОФСКИ ПРОБЛЕМ С ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА МИРА НА ЗЕМЯТА.

  Коментиран от #31, #32

 • 26 АКО ИСКАТЕ ПРОМЯНА

  4 3 Отговор

  До коментар #19 от "До кога":

  ПОВЯРВАЙТЕ В БОГ, КОЙТО Е ЧИСТА ЕНЕРГИЯ. БОГ НЕ Е В РЕЛИГИИТЕ, макар че всички религии проповядват добро, но резултатите са не толкова добри поради тяхното противопоставяне от различни политически интереси. ВЯРАТА В ТАЗИ ЧИСТА ЕНЕРГИЯ ЩЕ ИЗВЕДЕ НА ВЪРХА НА ДЪРЖАВИТЕ ЧИСТИ И МОРАЛНИ ХОРА БЕЗ МАТЕРИАЛНА АЛЧНОСТ. ТОЧНО АЛЧНОСТТА МОЖЕ ДА УБИЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО. А алчността произлиза от гордостта и високомерието точно ти да си повече от другите. Който е повече от другите - трябва повече да Дава, а не да Взема.
 • 27 Ник

  3 4 Отговор

  До коментар #18 от "БГ681":

  Католицизма НЕ е християнство много от нещата им са срещу учението на словото 1.Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците - човекът Христос Исус, 1 Тимотей 2:5 2. И никого на земята не наричайте свой отец, защото Един е вашият Отец - Небесният. Матей 23:9 3. 1-ва заповед "Да нямаш други богове освен Мене.” Може би има и други неща които са срещу словото при католицизма.
 • 28 Behemoth

  3 2 Отговор

  До коментар #24 от "Ти си":

  Е как па да схвана измишльотини държали векове Европа в мрак , невежество и брутална жестокост?МРАК,НЕВЕЖЕСТВО ,САДИСТИЧНА ЖЕСТОКОСТ ТОВА Е РЕЛИГИЯТА !
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 Този коментар е премахнат от модератор


 • 31 Госあ

  0 0 Отговор

  До коментар #25 от "Хммм":

  Самият ти пост е противопоставяне . мюслите също са такъв пример и затова най големите религиозни масакри са между тези два клана. Въпреки че мюслите поне не са изгаряли живи математиците,астрономите и медиците си. Не веднъж съм давал за пример източните религии като Будизъм,Дзен,Шинто и Конфуцианство. Всъщност, китайските комунисти изобщо не са закачали конфуцианството.
 • 32 Госあ

  0 0 Отговор

  До коментар #25 от "Хммм":

  А, и бог не е един. Поне три са- трите главни компонента. Началото може да е едно,но боговете са много. Направленията са много.
 • 33 кой създаде кови19

  1 0 Отговор
  А БЕ НЕМА КОРОНА 19 ВЕРВАЙТЕ НА МАНГЪРА И МРЕТЕ.
 • 34 Госあ

  0 3 Отговор
  Искам да попитам религиозните християни, кога ще направите Джордано Бруно светец ?! И кое е по важно от истината ?!
 • 35 Нали поповете рекоха че

  0 3 Отговор
  У църква не се предавал грипа невъзможно било
 • 36 секти

  2 0 Отговор
  Да,сектите са виновни.В сащ има 10 на брой ,които провокират насилия, убийства,самоубийства,наркомания, педофилия.Да си затваряте очите и да спекулирате с Исус Христос е голяма лъжа.В тази лъжа въвличате и циганите.Има още няколко секти-адвентисти, петдесетници,катари адамити,които под маската ,че вярват в Бог манипулират наивници неграмотни и полуграмотни цигани.Българската Паравославна Църква трябва да започне просвещение сред тези групи.България е Православна страна и не е нужно да се насаждат аморални секти.Който иска да бъде в секта може да отиде да живее в сащ или малкия брой т. нар.протестантски държави.Нищо добро не очаква православен българин ,когато попадне в секти.А за 10 -те секти можете да прочетете след зададен въпрос:Секти в САЩ?Не бъдете наивни.
 • 37 Мариан

  0 0 Отговор
  Heграмотен. БОГ дори не написа правилно !!
 • 38 ........

  0 0 Отговор
  В повечето коментари хората смятат че сте секта, независимо кой ви нарича така комунистите или някой друг!!!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.