Last news in Fakti

20 Юни, 2020 10:42 1 847 5

Панагюрище: Карантина и дезинфекция в детска градина заради случай на Covid-19

  • панагюрище-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • пандемия

От понеделник ще бъде тестван целият персонал на детското заведение, както и децата, но със съгласието на родителите им

Панагюрище: Карантина и дезинфекция в детска градина заради случай на Covid-19  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Под 14-дневна карантина е поставена  една  от групите на детска градина „Пролет“ в Панагюрище.  Причината е положителна проба на Covid-19 на четиригодишно дете. В цялото детско заведение е направена пълна дезинфекция.

От понеделник ще бъде тестван целият персонал на детското заведение, както и децата, но със съгласието на родителите им. Разходите по масовото тестване ще поеме общината, обяви кметът Никола Белишки.

Под карантина са поставени още 14 души, близки на семейството. Случаят няма връзка със заразената служителка от паспортното звено в полицията в Панагюрище. Там под карантина са поставени 11 души.

В понеделник местната болница, която разполага с референтна лаборатория за изследване на коронавируса, ще сключи договор със Здравната каса .

Така здравното заведение ще поеме половината от разходите на тестовете на гражданите на Панагюрище, които по някаква причина трябва да се изследват за Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    3 2 Отговор
    Усещате ли се вече в какъв капан ви вкарват? Колко десетки хиляди души под карантина ще има във всеки един момент и как ще сме под постоянна заплаха от домашен арест, без значение болни ли сме или не?

    Докато треперехте от страх заради някакъв грип, истинската заплаха насръпва с пълна сила.

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    2 1 Отговор
    Този случай показва недвусмислено цялото лицемерие и импотентност на управлението. Ако заразата е толкова опасна, защо чакаме до понеделник? Или почивните дни на администрацията са по-важното от сигурността на населението.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.