Last news in Fakti

22 Юни, 2020 10:30 2 602 18

Проф. Ангелов: Втората вълна е сега, дължи се на липса на дисциплина

  • проф. костадин ангелов-
  • втора вълна

Физическата и социалната дистанция са много важни, припомни изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска"

Проф. Ангелов: Втората вълна е сега, дължи се на липса на дисциплина  - 1
Снимка: БГНЕС

Информацията за вируса е много противоречива в световен мащаб. Очаквахме с покачването на температурите той да започне да се държи като другите коронавирси и да започне да изчезва. Виждаме, че намалява броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява. Това заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов.

„В момента има увеличение на случаите, което според мен е втора вълна. Това се дължи на липсата на дисциплина от страна на хората. Физическата и социалната дистанция са много важни. Събирания на много хора в едно пространство не трябва да се случват“, каза още Ангелов.

„Не е важен само броят на болните, но и тяхната клинична картина", посочи той.

Според него не се очаква налагане на нови масови рестриктивни мерки.

Ангелов е категоричен, че при симптоми веднага трябва да се потърси лекар, който да прецени дали има нужда от болнично лечение, а не да се избира самолечение.

Относно новината, че Григор Димитров също е сред заразените с коронавирус, той коментира: „Първо трябва да се търсят контактните лица, тези които са били в пряк контакт с него, а след това и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните". 

И допълни: „Всички тестове ще бъдат за сметка на държавата. Григор също ще посочи с кого е бил в контакт, очакваме и хората сами да се свържат с РЗИ”.

„Най-важното нещо е тези хора да бъдат изолирани, за да се ограничат контактите им. Прави се изследване на всички контактни от първи ред“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радев

    21 3 Отговор
    Някой обръща ли им внимание на тези?
  • 2 Госあ

    17 4 Отговор
    "Физическата и социалната дистанция са много важни" 😂 що бе бацка,след като ги разделяш на физическа и социална, с какво социалната е важна ? Да не постват във фейсбук и инстаграм ли ? Не че аз имам такива профили. Или да не чатим ? Аман от лаици. Ама така е, като няма специалисти или са в девета глуха....демокрация на простолюдието.
  • 3 Гей Билтс

    13 1 Отговор
    Контактните лица на Гришо са в рисковата възраст.
  • 4 Дългият

    11 4 Отговор
    А какво да се очаква...нормално е да се увеличат случаите.Досега имаше по стегнати мерки.Освен това се правеха и по малко тестове и нормално беше да има по нисък процент на доказано заразени...
  • 5 Емил

    13 4 Отговор
    Тоя си е забравил молива зад ухото от снощния белот!
  • 6 Мислещ

    10 0 Отговор
    Каква социална дистанция, бре, хората се заразяват на работните места, там няма как да се спазва дистанция, в грададския транспорт също
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Диверсант

    14 2 Отговор
    Преди броени минути слушах професор на който наистина мога да вярвам. През 1989 година е имало така наречен руски грип. Починали са над един милион и никой не е говорил или затварял хората. Това е нещо което с изолация неможе да се спре. Появява се на най уязвимите места. Болници и възрастни. Тези които са щели да си отидат са си отишли и ще си отиват но икономическата и психологична цена на обществото за този идиотизъм е голяма
  • 9 Мазния Лютви

    18 0 Отговор
    Поредна доза пропаганда драги читатели.
  • 10 гжгж

    16 1 Отговор
    Даааа. Всички вярваме в Торбалан и много ще слушкаме за да не ни грабне и отнесе в торбата.
  • 11 Антимилиционер

    14 3 Отговор
    На простотията на мат'реала се дължи.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    9 0 Отговор
    Иcкaм и кaпeпeтa и дeклaрaции нa вcички грaдoвe пo пътя към Coфия, a зa влизaнe в Coфия пo 6 дeклaрaции пoпълнeни и връщaнe oбрaтнo прoфилaктичнo зa 7-мa дeклaрaция!!!!
  • 14 тулуп

    5 0 Отговор
    Втората вълна се дължи на липса на мозъчна дейност у тези, дето Ви слушат простотиите и Ви вярват!
  • 15 Пако

    4 0 Отговор
    Ейии,много професор, много плъх бе хора.
    Как пък,всичкото професор мисли за здравето ни,и затова се надпреварват кой да ни плаши
    повече.....
  • 16 Я ...Я

    4 0 Отговор
    А е все народа"НИЕ" виновни. Вие кога ще кажи те Виновни СМЕ

    Коментиран от #17

  • 17 нашия

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Я ...Я":

    лапат приятел лапат затова така говорят-боли ги шмайзера че психират хората
  • 18 Васил

    0 0 Отговор
    Като отворихте заведенията моловете и детските градини заразата бързо ще плъзне Бай Ганьо не спазва никакви правила еле па орките. За три месеца имахме по малко от 2000 заразени а сега за месец имаме 2000 значи от карантината и КПП-та има полза цифрите го показват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове