Last news in Fakti

23 Юни, 2020 18:41 4 140 8

Двама от Сливен с положителни проби след лечение от коронавирус

  • сливен-
  • коронавирус-
  • мерки

В инфекциозните отделения в Сливен се лекуват 56 пациенти, 8 са хоспитализирани в населени места извън областта

Двама от Сливен с положителни проби след лечение от коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Четири са новите случаи на Covid-19 в Сливен, сред тях няма заразени медици и деца, съобщават от Областния кризисен щаб. Очакват се резултатите от 28 проби – 17 на хора със симптоми, две на медицински персонал, три на контактни лица и шест  контролни, преди изписване. Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в областта са 81 , от тях 10 души са медицински персонал. 

От Областния кризисен щаб съобщиха още, че  двама души от Сливен и сливенското с. Крушаре, са се инфектирали в семейна среда. Третият е заразен при контакт с живущи в съседен имот в кв. „Надежда“, уточнява БНР. 

Четвъртият случай също е на заболял от Сливен. Той вероятно е инфектиран на работното си място. Епидемиологичното му проучване продължава.  

Двама пациенти, на които преди изписването им от болница са взети контролни проби за Covid-19, са дали отново положителен резултат и те ще продължат лечението си. 

В инфекциозните отделения в Сливен се лекуват 56 пациенти, 8 са хоспитализирани в населени места извън областта.  24 болни се лекуват в домашни условия. 

Общият брой на хората под домашна карантина е 938 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руслан

    9 7 Отговор
    Хахахаха.... лъжи, лъжи.Ще ви съдя измамници.

    Коментиран от #6

  • 2 Вафлен бос

    8 8 Отговор
    Коронавируса е най-голямата измама в историята на света.
  • 3 Айде сега

    12 7 Отговор
    Мангъра тук да се изкаже. Много искам той да пипне короната и да го закачат на респиратора във ВМА!

    Коментиран от #4

  • 4 Сотир

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Айде сега":

    Ти вярваш ли че има корона? Луди ли сте?
    Всичко е толкова прозрачно вече няма балъци да им се вържат.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аааа?,???????

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Руслан":

    Верно ли!?????Ами от ромските гета, трябва в Страсбург да съдят кочината, тогава!
  • 7 Вирус

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сотир":

    Сотире, Тома неверни, на програма "Вирус" и е през онази работа, дали вярваш, че има К-19 или не. Програмата си върви и такива "пичове" като теб първи набиват масура на собствените си роднини. Това по принцип не е лошо, справедливо е. Лошото е, че можеш да заразиш и нормални хора. Ще ти го обясня като за теб: вирусът мутира прекалено бързо (за природен вирус), което означава че за обикновените хора ще бъде много трудно да се опазят и ще има сериозна редукция на човешкия род. И това не е конспиративна теория, в което ще се убедиш лично.
  • 8 ЕЕЕЕЕХ

    1 4 Отговор
    Просто комунистическо племе, то и в ГОСПОД не вярва , то се кълне в ленин , сталин в петолъчката, а кво остава да го убедиш , че хора умират , те по далеч от носа си не виждат !