Last news in Fakti

27 Юни, 2020 10:57 5 429 74

Президентът: Има пагубна несъразмерност във финансирането на големите и малките общини

  • президент-
  • румен радев-
  • каспичан-
  • местна власт-
  • общини-
  • финансиране

Румен Радев беше посрещнат от почетен караул на централния площад „Възраждане“ в Каспичан, където е на посещение

Президентът: Има пагубна несъразмерност във финансирането на големите и малките общини - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев беше посрещнат от почетен караул на централния площад „Възраждане“ в Каспичан, където Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет, предадоха от прессекретариата на държавния глава.

В приветствието си към гражданите държавният глава посочи, че е необходимо да се създават по-добри условия за живот в малките населени места, защото младите хора там също искат качествено образование, здравеопазване, работа и обществени услуги.

Президентът изтъкна, че държавата има неотменим ангажимент да подкрепи младите хора да остават в малкия град, да учат, да се реализират и да бъдат достойни граждани и наследници на своя край. „България ще бъде успешна, когато и малките общини са силни и независими финансово“, подчерта Румен Радев, който обсъди перспективата за финансова децентрализация на общините в разговора си с кмета на Каспичан.

Кметът Милена Недева посочи, че сред основните критерии за държавно и европейско финансиране е броят на жителите на дадено населено място, което не е достатъчно добър измерител на необходимостта от финансова подкрепа.

„Има несъразмерност във финансирането на големите и малките общини. Ако загубим малките,  ще бъде пагубно, ще загубят и големите“, отбеляза Румен Радев. Той добави, че държавата трябва да подпомага уникалните местни дребни производства по примера на други европейски страни. Президентът изрази съжаление, че често общините получават подкрепата на държавата според партийната принадлежност на кметовете и затова е необходима промяна на тази порочна практика.

Днес държавният глава ще разгледа скалния релеф „Мадарски конник“ заедно с кмета на с. Мадара.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4567890

    23 52 Отговор
    НА ГОЛЕМИТЕ ОБЩИНИ -ГОЛЯМО ФИНАНСИРАНЕ. НА МАЛКИТЕ-МАЛКО. НЕ МОЖЕ ОБРАТНОТО.КВО НЕ МУ Е ЯСНО НА РАДЕВ?

    Коментиран от #16

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 9 Отговор
    господин РАДЕВ а как младите хора да останат у нас като нямат условия за реализация

    Коментиран от #7

  • 3 Общински бюджет

    45 9 Отговор
    За селянина от Банкя и съпартийците му има само една община и всички останали са им длъжни. Големите общини също са източвани от ГЕРБ, като целта е да бъдат държани в полу мъртво състояние за да могат да се молят на колене за собствените им пари. За да разберете за каво говоря, ще Ви кажа, че повече от 10 милиарда на година обществени средства се харчат само в София. За сметка на това останалите големи общини разполагат не с 10 а с преблизително 100 пъти по- малко средства.

    Коментиран от #6

  • 4 куче в чекмедже

    45 10 Отговор
    не мога да разбера , защо онова нещо от Банкя е все още премиер ?

    Коментиран от #67

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 6 Отговор
    защото корупцията мутрите мафията пречат на младите хора
  • 6 4567890

    13 33 Отговор

    До коментар #3 от "Общински бюджет":

    НЕ МОЖЕ ЕНО КЬОРАВО СЕЛО ИЛИ ЦИГ. МААЛА ДА ИМАТ БОЛНИЦА, КИНО, ТЕАТЪР И ПР. РАДЕВ ШЕ ПОИСКА И РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ ДЕТ ДА АБОРТИРВАТ ПАТЛАЖАНИТЕ У СЯКО ГЕТО. Б.С.П. КАТ БЕШЕ НА ВЛАС КАК РЕЖЕШЕ ДРУГИТЕ ОБЩИНИ? КО НЕ СИ ТЕХЕН КМЕТ-ДУХАЙДУДУ.

    Коментиран от #14

  • 7 гост

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Като не гласувате повече за ГЕРБ.
  • 8 Дюбрютрю

    25 6 Отговор
    В германия всяко село изглежда по добре от софия, защото финансирането е следното. 10 пр от всички данъчни приходи за държавата Плюс цялото ддс, 45 е за провинцията и 45 за общините. Провинцията преразпределя 45 пр отново към общините но по формула бр население, ср доход , като се набляга бедните да се финансират. Ето това трябва да стане а е БМБ да ми честити празника на швабите. Вземи научи но от тях нещастно банканско животно

    Коментиран от #40

  • 9 оня с коня

    13 20 Отговор
    След като според Твърденията на някои Социолог. Агенции Радев има висок Рейтинг и се ползва с подобаващ Авторитет сред населението,ЗАЩО не подаде Оставка Догодина преди Изборите и не се Кандидатира за Премиер?Знае и разбира нещата в Политиката и ще работи Успешно само и в името на народа и ще разпределя Благата Мъдро и Справедливо в БГ.НЕОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО на този Вариант от Радев обаче си е ЧИДНО БЯГСТВО ОТ ОТГОВОРНОСТ,а такъв Човек НЯМА ПРАВО да критикува и да раздава акъл!

    Коментиран от #42

  • 10 Да се знае

    21 4 Отговор
    Никакво гласуване за герп бсп и дпс
  • 11 БББ

    7 8 Отговор
    Радев не си прав,общинаПравец със всичките села и паланки е 1500 жители държавната (партийната) субсидия е 1 500 000 лв. община Ботевград е 35000 жители субсидията е 0лв.
  • 12 Антонио

    22 4 Отговор
    Мин председателю тиква, оставка
  • 13 БГ74

    19 5 Отговор
    Капитализма е това едни са богати, но за сметка на другите който трябва да са много бедни.
  • 14 Общински бюджет

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "4567890":

    Интересно! - А повече от 130 години наливане на парите от ялата страна в шиб. столица намирате за нормално? - Някой да е длъжен?
    Има нещо много простичко! - Финансирането на живота в различни части на територията на която и да е страна има за цел да поддържа елостта на страната. Който не го прови ...- Идва друг народ и се разполага там и взема територията.
    Ако страната е жилищна кооперация, някак не е редно парите на коопераията да се харчат само за комфорта на домоуправителя. - Проста логика! София се е превърнала в котило на паразити, които са решили, че всички са им длъжни и всичко е преди всичко за тях. - Няма по малоумна мисъл от това, като се има в предвид, че икономиката на страната се движи от кредити и вътрешно потребление при отриателен търговски баланс. - Тоест! Накратко казано, ако спрем финансирането, което върви вече над 130 години този град на кърлежи ще умре. - Там не са богоизбрани и от първостепенно значение жители за страната.

    Коментиран от #17

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 24 Отговор
    Радев неможе да стъпи на малкия пръст на Бойко.

    Коментиран от #31, #45

  • 16 От мен

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "4567890":

    Извинявай мой човек, ама си доста ограничен с мисловната дейност!

    Коментиран от #33

  • 17 4567890

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Общински бюджет":

    АБС. СИ ПРАВ. ШОПИТЕ НЕ ТРЯБА ГИ ПУСКАТ НА ПО-ВЕЧЕ ОТ 60 КМ. ОТ ШОПСКО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗАВЛАДЯХА ЦЯЛА Б.Г. ДАВАТ МАЛЪК % ОТ Б.В.П. А ЛАПАТ НАЙ-МНОГО. ДОКОГА? СОФИЯ НЕ Е БГ . ДАНО РАДЕВ ПРОМЕНИ ТОВА АМА НАДАЛИ. ПО ИСКАЗВАНЕТО МУ ДАЖЕ ИСКА ДА УВЕЛИЧИ НОЖИЦАТА. ТВА ДОБРЕ ЛИ Е? НАЧИ СИЧКИ ИЗВЪН СФ. КУЧЕТАТА ДА ГИ ЯДАТ.

    Коментиран от #38

  • 18 коцко

    15 17 Отговор
    Къде има мегдан за празни приказки, там е и президента!

    Коментиран от #39

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ърли

    6 6 Отговор
    тоз и той се вкара в една сапунка
  • 21 ДЖОТО

    9 2 Отговор
    ГРАД КОЗЛОДУЙ-Я ГО НАДУЙ,И СИ ПОЧИНИ С МУТРАТА-БАНДИТ-РЕКЕТЬОР-КРАДЕЦ И КАКВОТО СЕ СЕТИШ-ЦЪРВУЛКО!!!

    Коментиран от #23

  • 22 темелко

    6 7 Отговор
    РЗИ-то, Абе този защо е без маска и не спазва дистанция, 300лв има ли да плати?
  • 23 киро

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "ДЖОТО":

    човека е болен не му се подигравайте, всеки има право на мнение!

    Коментиран от #35

  • 24 Националист от Враца

    11 13 Отговор
    Може да е бивш военен, но с тази турска физиономия, на всичкото отгоре от сиво-жълтениканата раса не вдъхва доверие и си говори напразно.
  • 25 Хасфалт

    7 0 Отговор
    Това е държавна политика от 30 години. Унищожаване условията за живот, инфраструктура, икономика, земеделие, болници и училища в малките населени места с цел всичко да е съсредоточено в 3-4 големи града и техните околности, където също липсва всякакво планиране, инфраструктура и т.н. но поне има едно парче хляб и тук-там детска градина...
  • 26 свети петър

    7 3 Отговор
    нема да говорите лошо за президента понеже този е по-свет и от мене!
  • 27 666999YYY666999YYY666999YYY666999YYY6669

    1 2 Отговор
    ABV POMAK + JALUK + OBRQZAN , NA KOGO TIQ SKAZKI BEEE ?
    KAJI NA OVZETE KAK TE EB - NA - HA in " West Point" ? KAJI SHTO E WEST A NE EAST ? JIVOTNO AKO ZNAESH AT ALL ? ZIGANKTA DESSY , KOI TI Q NABUTA BE PRODAJNIK ? TURZITE I POMAZI SA MREJITE PUSNATI OT JEW - TATA !


    U LEVOOOOO ! 2 HORSES OR BESILOTO NA KOETO E UVISNAL LUVA !!! A NE VSI SKI ! OK ? FOR OF YOU A LITTLE FROM MY = MAQ HARD BABY LIONSKI = LUVSKI HARD COCK !
    HAVE FUN IN HELLL !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Станко георгиев

    6 1 Отговор
    По БТВ прекъснаха новините за 20 мин за да се вихри толупа Кралев как мислел за футбола. Бойкооооо, тъп ли си, че и този толуп те проваля
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дежурен в спешното

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуйски, не плюй Президента и незабавно си изпий хапчетата.
  • 32 Pyri

    5 6 Отговор
    I играещия с дрон. Отново е ни в. Клин ни в рькав. Около него всичко е. Фалш ще попапа още малко
  • 33 4567890

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "От мен":

    КОЛКО МОА ДА МИСЛЯ ЛИ? МИСЛЯ СИ ЧЕ РАДЕВ ОТ НИВОТО НА РАНГА СИ МОЙ ДА НАПРАЙ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА. ЩОМ СИЧКИ СА ЗА НЕГО ШЕ СПИЧЕЛИ. НЕ СЪМ ЧУЛ ДО СЕГА ДА ГО ИСКА.ЩОТО ТРЯБА ЯКА ДУПАРА А ТОЙ Я НЯМА.И САМО СУФЛИРА БЕС НИЩО КОНКРЕТНО КАТ ДА УДАРИ ПО МАСАТА И ДА СЛОЖИ СИЧКИ НА МЯСТОТО ИМ.ПРЕЗИДЕНТ ЛИ Е ТОВА???
  • 34 ДЕ ГЕРДЖИКА

    2 7 Отговор
    ВРЕМЕ Е ГЕРДЖИКА ДА ИДВА
  • 35 Да се лекува

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "киро":

    Като е болен да си гледа здравето, защото явно са му много заболяванията. У всеко гърне мерудия , даже през нощите, нещо да ти говори?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Общински бюджет

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "4567890":

    Радев за съжаление няма никакви правомощия освен във военна обстановка, когато е главнокомандвъщ. Във всички останали случаи има само представителни функции. Най- властният човек в държавата по конституция е премиерът на републиката. За нещастие премиерътни в момента е най- простият, най- наглиять най- продажният и най- крадливият за последните 30 години.

    Коментиран от #44

  • 39 Бай Стою касапина

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "коцко":

    Много добре казано. Само да добавя и където има и шкембе и джулани.
  • 40 Иванушка

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дюбрютрю":

    А случайно да знаеш какви са данъчните ставки в Германия, умнико? Съгласен ли си на 40% данък върху дохода? Много е лесно да даваш Германия за пример, ама ако може никакви данъци да не плащаш, нали?

    Коментиран от #43

  • 41 читател

    6 7 Отговор
    Президентът, като длъжност, се занимава с външно политически проблеми и армията. Радев не прави нищо, от това за което е избран.
    Опитва се да се изказва там, където няма знания и правомощия.
    Всъщност той няма знания и умения изобщо за длъжността която
    заема.
    Смяната на дрехите, от униформени към цивилни, не означава, че си получил нужните знания и умения.
    Може като пилот да е добър, но като президент е жалък.

    Коментиран от #52

  • 42 Иванушка

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Няма да го направи, щото много добре знае какъв резултат ще получи - 7-8 %, точно като слави - другия надут пуяк
  • 43 Общински бюджет

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Иванушка":

    Облагането на дохода в България от години е 39% без да смятаме другите данъци. Преди време решиха да се направят на улави за да заблудят обществеността като казаха, че уж ще намалят тежестта. - Какво направиха? - А ми казаха, че от тези 39% около 22% ще са за работника, а остатъка до 39% за работодателя. Само, че както и да го говорят данъкът върху дохода е 39% и той идва от едно място.
  • 44 4567890

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Общински бюджет":

    КАК ДА НЯМА ПРАВОМОЩИЯ? НАЧИ Е КАТ ЕДНА САКСИЯ- КАКТО Я СЛОЖИШ ТЪЙ СИ СЕДИ И НЕ МЪРДА. Е КВА ФАЙДА ОТ ТАС ИНСТИТУЦИЯ КАТ НЕ ПРАЙ НИЩО?ДА Я ЗАКРИВАТ И ПАРИ ШЕ ИМА ПО-ВЕЧЕ ЗА МАЛКИТЕ ОБЩИНИ КАКТО ИСКА ТОЙ.НАЧИ ЕДИН СЛАВИ НАПРАЙ РЕФЕРЕНДУМ А РАДЕВ НЕ МОЖЕ. НЕ МУ СТИСКА АЛКАТА ЩОТОЙ КУКЛА НА КОНЦИ НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ОБОРА.

    Коментиран от #47

  • 45 То е ясно

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Бойко го посрещат във Вашигтон,Радев в Каспичан !

    Коментиран от #49

  • 46 мизерника

    4 2 Отговор
    не спря да яде ла...на, некомпетентен популист ......
  • 47 Общински бюджет

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "4567890":

    Парите за издръжката на Президенството не са нищо особено на фона на парите, които раздава селянина от Банкя за НПО-та.
    До 2008 година парите за НПО-та от бюджета съгласно справката за Консолидираната Фискална Програма са около 800млн.
    Като дойде селяндура разходите по това скочиха драстично до сумата 2,86 милиарда през 2018 година. За 2019 не знам какви са разходите в тази посока, но едва ли ще са по- малко. Причината да не знам числото, е че съвсем еленасочено промениха справката от МФ за да не могат да се виждат на къде отиват парите. Аз мисля, че парите за НПО-та в които живъркат само паразити трябва да бъдат закрити.
  • 48 Долу мутрата премиер

    3 1 Отговор
    гербераската пасмина създаде държава при което всички плащаме данъцу , ма мутрьо ги харчи как той си знае , и най вече за гербераската сган!!!
  • 49 Долу мутрата премиер

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "То е ясно":

    е как нема да го срещат тъпите амерички боклуци кът им ариза 2 милиарда ,тва значи че всеки един работещ българин е дал по 2 000 !!!
    Не стига че требве да хрантутим гербераската сган и калинките му . а ся и тъпите амерички боклуци!!!!
  • 50 4567890

    2 5 Отговор
    ТЪЙ Е.МА СИГУРНО И РАДЕВ СИ ЩИПВА ОТ БАНИЦАТА ПОКРАЙ УЗУНОВ.КАК МОЖИ ДА НЕ ЗНАЙ КВО ПРАЙ СЪВЕТНИКА МУ? ГРАЖДАНСТВА ВИЗИ ПОСЛАНИЦИ ТАНКЕРИ ТУЙ ОНУЙ.ЗАТУЙ СИ МИШКУВА И ЛАЙ МЕСЕЧИНАТА.САКСИЯ!!!

    Коментиран от #53

  • 51 вие комунистите

    2 0 Отговор
    През комунизма всички селяни дойдоха в града - комунизмът обезлюди селото. Когато комунистите открадват властта през 1944-та населението на България нараства с най-големи темпове (2 милиона човека за 1934-1946). Когато комунистите сдават властта през 1989 населението на България намалява.

    Коментиран от #57

  • 52 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "читател":

    Я ни кажи ти, байо, твоят любим премиер-слънце Борисов какви "знания и умения изобщо за длъжността, която заема" притежава?

    Коментиран от #54

  • 53 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "4567890":

    Ти явно си миризливата партенка на Борисов и Гешев, които всячески се стараят да наклеветят президента Радев, от който те много се страхуват!

    Коментиран от #66

  • 54 шумчо

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ":

    Умението да е ученик на Тодор Живков, приятел на Жени Живкова, партиен член, комунист-троянски кон, който се прачи че е с маериканците (купил бил 8 самолета), а всъщност е верен слуга на Коминтерна, поддържайки всички назначение паразити като Пеевски.

    Коментиран от #56

  • 55 Макавей с мотовилката

    2 0 Отговор
    Красен Кралев при бай Ставри
  • 56 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "шумчо":

    Ти забрави да добавиш, че "дедо му бил убит от комунистите", което никак не е попречило на баща му и на самия Борисов да влязат в структурите на ДС и МВР.

    Коментиран от #59

  • 57 Долу мутрата премиер

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "вие комунистите":

    През 1989 г. бяхме 8 милиона , а сега сме под 7!!! Пътувайки през селата вечер светят по 5-6 къщи , а през деня се виждат порутени ограбени къщи!!! Каяртината е като през чумата през средните векове.
    И затова ли са виновни комунистите? Ма помня как брадатите мръсни ниски седесари/ педала филчо/ разтури стопанствата.
  • 58 ОПААААААА...Я А ВИДИМ СА...

    3 3 Отговор
    СЪВЕТНИКЪТ ПО ОТБРАНА НА ФАТМАКА (ПОЛКОВНИК МИЛУШЕВ),..ПРЕЗ ...2011 .год Е..АРЕСТУВАН ЗА...КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ!!!!😆
    ОФ НА БАТЬО,...СЕ УБАВЦИ СА СЕ САБРАЛЕ,БАРАЖАР С...ФРЪЧИЛОТО на РЕШЕТНИКОВ!!!🇻🇳😂
    ОСТАВКААА, БЕ*ЗДЕЛНИКО КЛЕПА*РЕСТ

    Коментиран от #63

  • 59 Миланов

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ":

    Извинете,вие ли предлагате Бестселъра "ПРЕЗИДЕНТ под ЧЕХЪЛ.АФЕРИТЕ НА РУМЕН РАДЕВ"??
    Ще се радвам ако ми изпратите 6~7 екземпляра от Второто Издание!
    Благодаря ви предварително
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Чук и Гек

    2 2 Отговор
    И от кого е съставен този почетен караул на Каспичан!? Сигурно от местните пъдари?!
  • 63 Чук и Гек

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "ОПААААААА...Я А ВИДИМ СА...":

    Че то ако е за купуване на гласове, герберюгите трябва да живеят вечно в ареста!
  • 64 киро

    2 0 Отговор
    Къде има мегдан за празна приказка и демагогия там е и президента, как не му се умори устата да говори!?!
  • 65 кой кой

    1 0 Отговор
    А бе ХОРА ,не ви ли е обидно да пригласяте на тоя нескупосник ,който не е на себеси ,и най-ужасното е ,че сам се причислява към бандитите ,които в момента се разследват.Да говориш за имидж да държавата и да си в обща игра с далавераджиите,да създаваш с удоволствие интриги ,да иницираш разправии ,с НИЩО да не помогнеш в тези кризисни ситуации на оцеляване заради К-19 и не само за това ,да си непрекъснато СТРАНИЧЕН НАБЛЯДАТЕЛ, да влизаш в ролята на скандален опозиционер и ДА НЕ НОСИШ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ .Това ли ви е ЧОВЕКА КОЙТО ви е нужен?Не видате ли ,че този човек за нищо не става?
  • 66 от караула в Каспичан

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ":

    А ти ,коя партенка си?Парфюмираната партенка на ПРЕЦЕДЕНТА ЛИ?????Гордей се мишок!!!!!!!!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове