Last news in Fakti

30 Юни, 2020 10:38 2 660 28

Валери Симеонов: В МС има нечистоплътна надпревара за освобождаване на мерките

  • валери симеонов-
  • нфсб-
  • противоепидемични мерки-
  • заразени

Председателят на НФСБ с упреци след многото разногласия у властта по темата

Валери Симеонов: В МС има нечистоплътна надпревара за освобождаване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на НФСБ Валери Симеонов се възмути от бързо разхлабените мерки срещу коронавируса.

"Мерките бяха бързо разхлабени, баровете и дискотеките не трябваше да се отварят. Днес са извършени 4500 проби за коронавирус. Никога не са правени толкова много проби. В Смолян имаме едно огнище от поне 60 човека. Това променя общата статистика, но това не трябва да ни успокоява. За мен мерките бяха бързо разхлабени. За някои още е рано като мачовете, където няма никакъв контрол. В Испания точно така пламна епидемията – с два големи мача. За съжаление в МС има едно нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба, в тези хора, които изнесоха цялата тежест на епидемията, а те спасиха държавата и трябва да се слушат", заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" Симеонов.

„Другите мерки, с които се избърза, са в сферата на туризма – разрешаването на работата на дискотеки и барове с неизпълнимото и препоръчително условия за 50% посетителски места. Кой ще ги брои тези места? Това е лицемерие. Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят. В спорта и културата се налагат едни мерки, защото всеки министър иска да се хареса, но нямаме никакъв контрол. По бензиностанциите и магазините например масово не се спазват мерките. Всички са хора и с огромно нетърпение очакваха преодоляването на тази страшна епидемия. Аз бих препоръчал на министър Ананиев да допълни своите заповеди със заповед да се налага глоба от 300 лв. за всеки, който обслужва човек без маска в какъвто и да е търговски обект“, отбеляза още председателят на НФСБ.

„Няма контрол, защото полицията не си върши работата и то не за първи път. Като ходя по морето, си правим проверки. Имам много добри новини за туризма. Пренаситени бяха плажовете събота и неделя от туристи особено по Южното Черноморие“, допълни той.

„За контрола трябва да има непрекъснато будно гражданско съзнание, сигнализиране от страна на гражданите, но и действия на полицията, която трябва да налага санкции в рамките на нейните правомощия. Излиза ми кметът Фандъкова да ми обяснява, че са много 300 лв. Това не е нейна работа. Виждаме какъв е резултатът. Имаме всеки ден вече над 100 случая. Когато има разнородни сигнали от управлението на държавата, резултатът е липса на дисциплина и контрол. Виждаме събирания на партии без маски, а заповедта е в закрити помещения всички да са с маски. Как да хората да изпълняват мерките тогава?“, възмути се Симеонов.

 


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    12 28 Отговор
    Бай Ганьо е неук и прост като торба с камъни. Това е проблемът.

    'Немааа курона нееммаааааа'

    Коментиран от #7

  • 2 Йосарян

    35 6 Отговор
    Абе папурков! Всичките сте за Белене. Там има приятни водни процедури, без вода.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Харалан Гечев

    3 29 Отговор
    Мангърката дръпна Бате с 5-6 %, разликата Герб - БСП в момента е 32-18% - както преди 10г
  • 5 тера

    35 7 Отговор
    Този "патриот" много си повярва. Как е в Русалка имението му?

    Коментиран от #22

  • 6 Това недоразумение

    33 6 Отговор
    отново избухна с простотията си!

    Коментиран от #20

  • 7 Ами точно

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    ти си типичния пример!

    Коментиран от #10

  • 8 Дон Варели Симеонов

    5 29 Отговор

    До коментар #3 от "Бари":

    Валери Симеонов в момента е най-видният българин, за какво да пука ? ! ? ! Май и вие не знаете ама повтаряте каквото диктуват разни жълъти медии

    Коментиран от #23

  • 9 WHO

    27 7 Отговор
    КУРОНАТА Е ЛЪЖА!!! ОВЦЕ - СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!!!
  • 10 Антимилиционер

    10 8 Отговор

    До коментар #7 от "Ами точно":

    Дерзай милиционер. Идва ваксината с чип за вас.
  • 11 Тодоров

    29 7 Отговор
    Абе, Симеонов, много величаеш този ЩАБ. Народа сам се спаси, благодарение на социимунизациите. Приветствам всеки член на Министерския съвет, който е за пълна отмяна на карантинните мерки. Не разбра ли, че корона вирус вече няма и всички починали и болни от други болести се подвеждат под този знаменател. Има стъкмистика и нагласени резултати. Дори вече се говори, че плащат, за да те изкарат болен от COVID-19. Май наистина Бойко е притеснен за усвояването на едни милиарди.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Зоро

    22 4 Отговор
    Простакът отново надигна глава.
  • 14 Факт

    17 4 Отговор
    Този да се изолира!
  • 15 човек който бие жени

    14 4 Отговор
    независимо от религията е повече от нечистоплътен
  • 16 357

    13 3 Отговор
    На този изглежда че западните туроператори му плащат. Въведе едва ли не вечерен час в курортите,забрани музиката в тях,сега иска да затвори въобще заведенията,особено по морето. Защо?
  • 17 Сливи за смет

    18 3 Отговор
    Щом се изцепва по въпроса от домуз TV е ясно положението. Валерко е изул гащи до глезените и ниЗко се кланя във всички посоки.
  • 18 а щяхме да борим Доган

    19 2 Отговор
    Най-нечистоплътния политик, говори за чистоплътност.
    Щяхме да се борим срещу Доган и Пеевски, а то какво се получи?
    Влязохме в същата група мошеници!
    Валерииий...," след дъжд качулка, и след сватба булка."
    Избори ще видиш, на куково лято!
    Гледай да се залепиш за Хунтата , все ще ти дадат някой лев...
  • 19 132

    11 2 Отговор
    Единствената грешка е че тебе те олабиха ти трябва да си яко овързан и в Карлуково
  • 20 Минчо

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Това недоразумение":

    Кое е недоразумение? Кое от това което каза не е вярно? Дискотеката е най-важното място за срещи може би? Ей за това ще се влачим с тази простотия още 1 година сигурно. Българския тарикатлък и бабаитлък е безкраен

    Коментиран от #27

  • 21 Ха ха ха ха ха ха

    4 2 Отговор
    Споко бе,мачове да има и чалготеките да вървят.
    За другото не ни дреме.
  • 22 стоян

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "тера":

    До 5 ком =другарю -лъжеш =комплекса Русалка е на комсомолеца -Банев който лежи в пандиз-палас

    Коментиран от #26

  • 23 Коректор

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дон Варели Симеонов":

    Тоя не е никакъв " Симеонов"!! Казва се Валери Симеонов БАЛЕВСКИ! Защо се срамува и крие фамилията си?? Ха ха ха ха
  • 24 Царвуланов

    8 0 Отговор
    Дреме му на Мйекащият Валерко, че като затвори всичко и хората няма с какво да живеят. Колко глупости сътвори, още толкова наприказва. Голем царвул се оказа! Искал да се глобява всеки с по 300 кинта, ако може по неколко пъти. А него няма ли кой да глоби за милионите безумни предложения? Той трябва да плаща милиони левове глоби! Цървула никога не може да стане теандафор.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 velko

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян":

    Трябва да се провери!!!
  • 27 Пако

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Минчо":

    Абе МУнчо,ами затвори се в едн землянка и
    чакай “вируса”да отмине,може и 15г.да чакаш
    щом толкова се вживяваш.А тези които не искат
    да вярват,нека си умират......
  • 28 инчхай

    0 0 Отговор
    валерка плати ли си данъците за козият рог и златоград бе уж патриот,патриот ама
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове