Last news in Fakti

30 Юни, 2020 21:01 12 728 46

Мъж получи рекордна сметка за вода, от ВиК твърдят, че е нормално

  • вода-
  • сметка-
  • кубрат

За отчетената вода трябва да се платят около 2 000 лева

Мъж получи рекордна сметка за вода, от ВиК твърдят, че е нормално - 1
Снимка: БГНЕС

Сметка за рекордно количество консумирана вода получи мъж от Кубрат. Отчет за 850 кубика вода за 11 месеца изненада за Богомил Петров от Кубрат. След приспадане на вече платени суми за същия период се оказва, че мъжът дължи пари за още 575 кубика.

“Направих жалба, да видим как стоят нещата, дойдоха двама души техници, първо ме попитаха да не би някъде да имам авария - да тече и т.н. и аз им казах, дори да тече 850 кубика вода, тя къщата ще плувне във вода, ще има малък язовир вкъщи, но ние не виждаме да тече“, сподели пред бТВ Богомил Петров.

Голяма част от отчетения период е през зимата, когато по традиция и разходваната вода е по-малко от останалата част от годината.

На адреса бе изпратен екип, който подмени устройството, отчело рекордната консумация, въпреки че след проверка от ВиК казват, че то работи безпроблемно. А за отчетената вода трябва да се платят около 2 000 лева.

И понеже 850 кубика вода звучи много, но е трудно да си представим колко е като количество – един басейн с вместимост около 1000 кубика, ако г-н Петров заплати цялата сума вода, която му е начислена, той спокойно може да напълни един басейн почти до ръба.

„Аз съм абсолютно сигурен, че тези пари по един или друг начин аз ще ги платя, защото няма спасение оттам, няма спасение… Ето сега смениха, нов водомер, спор няма дано този да не направи проблеми, но ако и този направи проблеми, аз не знам какво мога да направя, аз не им вярвам, не им вярвам на тях“, казва Богомил Петров.

От ВиК заявиха пред бТВ, че са спазили всички нормативни изисквания при отчета на водомера. Показанията му са били проверявани веднъж годишно, защото нямало осигурен достъп до него. А, ако сумата не бъде доброволно платена, ще бъде потърсена по съдебен ред.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещо изведнъж

    69 11 Отговор
    Почнахме да излизат новини само за Бобокови и някакви други личности. Какво стана със шкафчето?????

    Коментиран от #4, #22

  • 2 Садисти

    37 8 Отговор
    Андрешко, Андрешкоооо чака те само тежко !
  • 3 Оги

    22 37 Отговор
    Просто пича е забравил да го върне. Това е. Нормално е цяла година да си поливаш градината, пишат ти по 3 кубика на месец служебно и преди да го отчетат си го настройваш. Но просто е пропуснал и са го изненадали, горкият. :(

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Питах я

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Оня с големия":

    Каза че си аналноподатлив и да не притеснявам
  • 7 Антимилиционрр

    16 19 Отговор
    Щом е къща, поливал е двора си. Какво се прави на швед???

    Андрешко
  • 8 filo

    9 22 Отговор
    Този човек живее в къща и средния му разход на месец е 70 кубика. Ако полива ежедневно, гледа животни, вари алкохол, мие си колата плюс всички останали нужди на едно семейство, спокойно юеже да си харчи по 2.5 кубика дневно.

    Коментиран от #10, #11, #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай Влад

    49 1 Отговор

    До коментар #8 от "filo":

    Не се полива 12 месеца в годината. А и в онзи район на България има сонда или кладенец във всеки двор. Има нещо друго - винаги когато някоя институция трябва да взима пари, измервателният и уред е изправен, а ако трябва да дава - не е ...

    Коментиран от #31

  • 11 Бай Влад

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "filo":

    Извинявай, забравих да добавя - живея също в къща с голям двор, имам две деца и куче. Водата ми не е била повече от 25 кубика. Но тя се ползва само за питейни нужди, готвене и къпане.

    Коментиран от #14

  • 12 1111

    37 3 Отговор

    До коментар #3 от "Оги":

    Дори и през зимата ли е поливал ,бе ахмак
  • 13 ГОРСКИ

    27 0 Отговор
    Правете снимки на водомерите, защото инкасаторката почти винаги надписва !!!!
  • 14 filo

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Влад":

    Не зная каква е истината. Затова съм написал "ако". Все пак има водомер и може всеки да го засече когато поиска.

    Коментиран от #26

  • 15 Водолаз

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "filo":

    Събират пари за да покрият на Лили-то ремонта на стената за яз.Студена, че те 32 мил. отпрашиха за Люксембург.

    Коментиран от #20

  • 16 Данък Корона

    15 7 Отговор
    И мойта беше надвишена за зимния период...дано изпадне чисто на дъното тази държава ... дано я превземат пак турците
  • 17 Еееее

    8 0 Отговор
    АМА СЛЕДЕТЕ СИ ПОНЕ ЕЖЕМЕСЕЧНО ПОКАЗАНИЯТЯ НА ВОДОМЕРА. НЕ СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА.
  • 18 БорисГеоргиевБорисовгрСтедец

    10 1 Отговор
    Имам12фактури-за2019г-месецМайИдва-писмо-отвикаБургас-за350лв-израсходвана-вода-1-лев-няма-да-и-дам-ще-ги-съдя-до-Стразбург

    Коментиран от #19

  • 19 Колега

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "БорисГеоргиевБорисовгрСтедец":

    Намери-намери-къде-е-шпацията-на-тоз-телефон-де. --->😂🤣😂
  • 20 filo

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Водолаз":

    Язовира в Люксембург ли е?
  • 21 Локо-Сф

    16 2 Отговор
    Не съм му адвокат но трябва да си наблюдава фактурите!А тези,че са крадци и мошеници е ясно!Пример!Доказах им с проверка в лаборатория че водомера за топла не ми отчита и ми надписва!Оплаках се с документи и анализи но глас в пустиня!Герп-мафията тероризира!Да сте живи и здрави всички българи и дано скоро се събудим!Ако ли не пожелавам на най-младите да открият къде е терминал2 с еднопосочен билет!Успех!Борете се!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Зайко Байко многознайко

    6 1 Отговор
    Прав си ! И тези, като онези. Помисли тези от къде произлизат? Тиквоций Едно клонинг на БКП, заслужил член! Цвъко КаунЬя отроче, не особено надарено на което началният старт е училището за бавноразвиващи се във Вършец. Този министър на кого е зет и за кого е работил преди, да ти напомня беше в извън работно време по съвместителство шофьор и пазвантин на Мето   Илиенски, който така и не можа да опази. Пред дилемата да избереме по-малкото или по-голямо зло , величината, която определя се оказва времето! Тъй, като човешкият мозък има едно добро и в същото време вредно качество, наречено ЗАБРАВЯНЕ! За индивида е добре спасява го от стрес и негативни емоции, но за обществото и " демокрацията" е изключително вредно. Сега и Маринов, ще ни връзва шарени пиленца, докато забравим и простим. Уважавам факта, че си всеотдаен към ГЕРБ, както комунист, но това идва в разрез морала ! Имаш потенциял и сигурно ще разбереш, какво искам да ти кажа😰😓😨
  • 24 Мордекай

    1 11 Отговор
    Шкафчето се изтърка
    като сензация всички видяха че е постановка и загубиха интерес към помията , но ти продължавай да си тролиш , копейките дрънкат , но не и за теб вече , кръга се стеснява
  • 25 Спиро

    23 0 Отговор
    Поправете ме ако греша, но ВиК да ти проверява водомера ми звучи малко като крадец да ти инсталира аларма... Трябва това да се прави от независим и некорумпиран орган, което у нас уви е невъзможно.

    Коментиран от #27, #43

  • 26 Бай Влад

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "filo":

    Истината е, че са малко хората които могат да четат старите водомери, и в това съм се побеждавал със собствените си очи. Към момента с оглед износване по закон се подменя всеки измервателен уред, независимо електромер или водомер на 5 години. Но техните водомери и електромери не измерват като хората. Имам контролни такива, и на тока и на водата. За целта обаче пуснах молба до съответното ВиК като ги помолих да си изкарат водомера извън имота ми, защото ми пречи, както са изкарани и електромерите. В този ред на мисли, всичко което е извън моят имот - аз не отговарям за него или за неговата манипулация или неточни данни. Както написах - имам контролен водомер и електромер които са заверени от лицензирана компания и всеки месец си сверяваме часовниците. Ако имат против - да си сложат охрана на утедите защото до тях имат достъп всички.

    Коментиран от #29

  • 27 Най Влад

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Спиро":

    Имаше такива наченки в началото на електронните водомери. От представителството на "Тахем" (първите водомери с опция за дистанционно отчитане и електронен блок) водиха преговори с ВиК София, ама отчитаха много малко пари. Съответно ги батисаха ... 😐
  • 28 Абсурдистанска реалност

    9 2 Отговор
    Държавен рекет в най-чиста форма.
    След 6-7 месеца вечерта нека г-н Петров да посети сградата на вик с една тубичка бензин.
  • 29 сори баи Влад

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Влад":

    Наредба N4 водомерната шахта се намира на 2 метра в имота от регулация на границата - губиш оплачи се на арменският поп. А на жалбоподателя успех ВиК има армия от адвокати със сензации и гръмки думи нищо няма да получи.

    Коментиран от #32

  • 30 Кесаровото кесаро му

    5 0 Отговор
    от задълженията умиране има отърване няма и с шикалкавене не става рано или късно ще платиш с лихвите
  • 31 Елементарно

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Влад":

    Взима едва туба от 20 л.или някалко бутилки от 1,5 л., засича водомера, пълни ги и сверява. Ако разликата е в рамките на 5%(напълнил е бут.догоре, но може да провери с кана докъде трябвя) значи водомера е ОК. Ако разликатахе повече( тройно) значи обжалва. Но ако случайно казанчето в тоалетната му тече нон-стоп, поради дефект, с литър в минута , то спокойно може да изхаби 45 кубика на месец или почти 500 кубика за 11 месеца и нито ще пълни басейн, нито ще полива градина.

    Коментиран от #33

  • 32 Бай Влад

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "сори баи Влад":

    "(3) (Доп. - ДВ, бр. 63 от 2012 г., в сила от 17.08.2012 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2013 г., в сила от 01.11.2013 г.) Водомерният възел на водопроводните отклонения в урбанизираните територии и селищните образувания се разполага в урегулирания поземлен имот в защитена срещу нерегламентиран достъп шахта на разстояние до 2 m от уличната регулационна линия или в общо леснодостъпно, затворено и с осигурено осветление помещение непосредствено след влизането на тръбата в сградата, когато тя е етажна собственост, или когато сградата отстои на не повече от 5 m от уличната регулационна линия. При необходимост операторът може да изгради за своя сметка водомерната шахта и да монтира водомерния възел извън границите на имота, като отговорността му за предоставяне на услугата водоснабдяване е до регулационната линия на имота на потребителя. В тези случаи водомерната шахта заедно с водопроводното отклонение до имотната граница на имота на потребителите са част от общите мрежи на водоснабдителната система и се изграждат, поддържат и стопанисват по реда на ЗУТ и ЗВ от операторите."

    Коментиран от #36

  • 33 Бай Влад

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Елементарно":

    Течащото казанче е голяма греда - факт, особено като си със септична яма - плащаш и 100 лв. за фекалната кола. Но както написах по-горе: когато трябв да се взима, всичко е изрядно и работи в норми.
  • 34 bai Ivan

    10 0 Отговор
    Живея в Австрия и имам място и къща с общо 800 кв/м..От тях 100кв/м зеленчукова градина и 400кв/м трева,която поливам през лятото ежедневно.Басейна ми е 9м/4м и всяка година за него отиват 58 куб/м.Разхода ми за миналата година е 648 куб/м и съм заплатил 400 евро за вода на 5 членно семеиство.
  • 35 Локо-Сф

    5 0 Отговор
    До бай Влад и другите умни хора!Според мен човека е плод на манипулация!Защо те му свалят водомера и е в техни ръце?Готов за манипулация!Според мен е по беден човечеца и няма възможност финансово да им заведе едно качествено дело да им заведе.Хаджигенов помогни му ако можеш-кадърен си!Нека и ние обикновените и потърпевши му помогнем на човека.

    Коментиран от #37, #39

  • 36 така де ...

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Влад":

    опитах се да ти го кажа малко по- просто зачете ли добре наредбата. Не е важно това което виждаш а това което можеш да докажеш. Пълни ако искаш и десет туби по 20 литра пак печели само Вик. Изкопаи си кладенец и го вържи ктм инсталаията тогава можеш да спечелиш ти или изрови на баба ти менците хахха

    Коментиран от #38

  • 37 Бай Влад

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Локо-Сф":

    Водомера е собственост на съответното ВиК - няма как да се бориш с тях, това е ... Така са писани законите - крайният потребител яде дървото винаги. И поради голямата корупция, бюрокаштина и крайно червиво законодателство, при евентуално завеждане на дело, същото ти излиза като водата за няколко години ....
  • 38 Пак

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "така де ...":

    Пак не може. Трябва всяка година да плащаш данък кладенец. А не го ли декларираш, стой да видиш, каква глоба те чака.
  • 39 Локо Сф..

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Локо-Сф":

    плода ти на манипулация на водомера е в резултат на милосърдието и нехаиството на инкасатора, моли се да не попаднеш на някоя костилка хахаха че следващата статия ще е за тебе
  • 40 Следя

    4 0 Отговор
    Следя го и никога дори когато съм поливал райграса, не съм използвал повече от 35кубика през двата сухи месеца юли и август. През останалите месеци 10-15. Изведнъж този май, който беше дъждовен и не съм поливал, 75кубика. На жалбата ми отговориха, че водомерът е ОК. Па си платих като поп.
  • 41 Локо-Сф

    1 0 Отговор
    До бай Влад!Евала за разлика от мен си напред с биковете!Не знам от къде си но ще ти дам жокер!Става въпрос за село на 3км от гр Сливница.Водомера е лично мой проблем и за само моя сметка съм го платил,пломбирал и сменил за твоя информация.В цяла България по области правилата са различни ако си забелязал??Според теб какво се крие във фразата:Разделяй и владей:?Ще ти подскажа нещо ако позволиш!Скоро и ти като моите деца ще напуснеш като всеки кадърен и задушен млад човек!Успех!До утре
  • 42 !!!!!!

    2 0 Отговор
    Докато сте вързани към РОБОВЛАДЕЛЦ7Е ще си плащате като попове, и 100 000 кубика да ви напишат пак ще ги платите.
    Биете 3 кладенеца, един от тях за резерва, носите проба в НЕЗАВИСИМА лаборатория, и връзват цялото място включително и къщата единствено към кладенците. Лелеее че сложно.
    И конфигурация от 3 пръста с преобладаващ среден към РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ.
    А от Германия купувате най висок клас соларни панели, по точно казано UV панели, има няма слънце е без абсолютно никакво значение , цяла независима система, излиза към 25 000 за голяма къща над 120 кв. Мойта е 100 кв. включително веранда та. Цялата соларна система излезе 15 000 и 2 за монтаж. И пак конфигурация от 3 пръста, но този път към другия РОБОВЛАДЕЛЕЦ.
    😀 НЕКА ДА ОДЯ БОС.
  • 43 filo

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Спиро":

    Поправяме те, водомера можеш да си го проверяваш и ти, след което да дадеш показанията на ВиК.

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "filo":

    За проверката на точност говоря.
  • 45 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "filo":

    Недоразбрал си нещо. За проверката на точност говоря.
  • 46 Абе хора!

    6 0 Отговор
    Абе хора!Вие не виждате ли, че дори и да ни лъжат с водомерите,ние от най бедната държава в Европа, с най ниски доходи,плащаме на кубик 3-пъти повече от един европеец.Прочетете коментар 34,и вижте колко плаща на кубик вода в Австрия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове