Last news in Fakti

1 Юли, 2020 09:37 4 628 44

КЗП с мнение за такса "барбарон"

  • такса барбарон-
  • такса-
  • барбарон

Ако резервацията е направена в последния момент, много трудно може да бъде отменена, казва още Игнат Арсенов

КЗП с мнение за такса "барбарон" - 1
Снимка: БГНЕС

Това ще е безпрецедентен туристически сезон, в който ще се въплътят последиците от коронавируса, каза в сутрешния блок на БНТ главният директор в дирекция "Контрол на пазара" в Комисията за защита на потребителите Игнат Арсенов.

Туристите ще трябва да спазват ограниченията, особено когато пътуват в чужбина. Преди да тръгнем трябва да прочетем изискванията за пребиваване в съответната страна, заяви той.

Ако резервацията е направена в последния момент, много трудно може да бъде отменена. Нашият съвет е резервацията да се прави с безплатна анулация. Потребителите трябва да са много добре информирани – да не избързват, а да прочетат внимателно всички правила за анулацията, посъветва експертът.

Засега при нас има малко постъпили сигнали от разочаровани потребители на туристически услуги по нашето Черноморие. Надявам се, че браншът ще се справи добре, посочи Арсенов..

Той съобщи, че в Комисията за защита на потребителите най-много подадени жалби има от потребители, които са си направили предварителни резервации и пътуванията им се провалят заради ограниченията. Нашият съвет е да се опитат да предоговорят с туроператора. Разбира се, ако искат да си получат парите обратно, имат това право, посочи Игнат Арсенов.

Той коментира и случая с исканата такса "барбарон" на плаж "Нестинарка" край Царево. Може да има такава такса, но потребителят трябва да бъде предварително информиран, поясни той.

По отношение на съоръженията на плажа правилата са много строги и спазването им се следи от Министерството на туризма, каза още Игнат Арсенов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат Тонка

    65 5 Отговор
    Не е незаконна, но е неморално. Един познат се върна от почивка в Испания и сподели, че там като си поръчаш едно уиски ти носят с него и малко безплатни фъстъци. Нека нашите тарикати се разходят и видят как се ухажват клиенти.

    Коментиран от #5, #10, #16

  • 2 Дедо ви

    64 0 Отговор
    Такса Барбарон? А такса биберон не искате ли, алчни коп..лета! И после се чудите защо на границата с Гърция има 15 км. от автомобили с хора искащи да почиват в Гърция.
  • 3 Актуална Антена

    27 1 Отговор
    На Татко Барба таксите са по високи!
  • 4 Заю Баю

    52 2 Отговор
    Докато има такива селски тарикати ще стоят празни хотелите по черноморието ни.

    Коментиран от #7

  • 5 Забрави да пишеш

    11 30 Отговор

    До коментар #1 от "бат Тонка":

    Колко струва уискито с "безплатните фъстъци"?

    Коментиран от #18, #31

  • 6 Един

    44 2 Отговор
    Надявам се всичките хотелиери, концесионери и тем подобни кожодери по морето, да изпукате от глад тази година, та да ви дойде акъла.
  • 7 Актуална Антена

    26 4 Отговор

    До коментар #4 от "Заю Баю":

    Преведено от Английски българин означава селски тарикат. А България гнездо на селски тарикати.

    Коментиран от #13

  • 8 Рьоне Артоа

    32 0 Отговор
    Ако искаш да не се свърши работа създай комисия. Тя ще мотае нещата докато всички забравят за какво става дума. Единствено ние потребителите можем да накажем мутрите като ги оставим сами под чадърите, шезлонгите, шалтетата и барбароните.....
  • 9 ГОСТ

    23 2 Отговор
    АМАН ОТ ШОПИ,МАЙНИ И ТЯМ ПОДОБНИ......ЩОТО РАЗНИ СОФИЙСКИ И ПЛОВДИВСКИ ,,ФИРМИ,, ДЪРЖАТ БИЗНЕСА ПО МОРЕТО ,ОТ ВСЕКИ КОНЦЕСИОНЕР ДО РАЗНИ ХОТЕЛИЕРЧЕТА И РЕСТОРАНТЬОРИ,ДЕТО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ СА ХВАНАЛИ ГОСПОД ЗА ШЛИФЕРА И ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТЯХ И ВСИЧКИ СМЕ ИМ ДЛЪЖНИ.....
    НА ТЯХ СЕ СЪРДЕТЕ И ТЯХ ПцОВАЙТЕ,ЩОТО ЗАРАДИ ТЯХ,ИМИДЖА НА РОДНИЯ ТУРИЗЪМ Е СРИНАТ В КАЛТА.......ЩОТО ОТ СОФИЙСКИ АНДРЕШКОВЦИ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ И ДА ИМА КАК ЩЕ СИ ЗАНЕСАТ МОРЕТО У СОФЕТО.........

    Коментиран от #33

  • 10 Антимилиьионер

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "бат Тонка":

    Елементарен реик за прости милиционери. Частникът ти е взел 12 евро за уиски дето струва 1.5 евро и ти е хвърлил 2 фъстъка да куфееш хаха.... и на пеазна кукичка кълвете

    Коментиран от #30

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    19 9 Отговор
    Всеки има право да си слага надценка колкото прецени. Има ли касов бон, има, точка. Който не му харесва да ходи където си иска. Друго погледнете от къде са алчните търговци, на 90% са СОФИЯНЦИ. Шопите винаги са били алчни и мързеливи.
  • 13 Антимилиционер

    8 12 Отговор

    До коментар #7 от "Актуална Антена":

    Тези, дето са клиенти са същите селски тарикати като собственика. Затова квичат неистово - ходи им се, хапва им се, лежи им.се на бараброн, ама да е без пари
  • 14 Лост

    15 0 Отговор
    Малко туристи, малко оплаквания.

    Коментиран от #20

  • 15 Някой си

    21 0 Отговор
    Ние не обичаме селските тарикати и тоя ще си остане без клиенти.
  • 16 Минчо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "бат Тонка":

    Това го има и тук но само в някои заведения. Например във веригата в която се снимаше Под Прикритие ..
  • 17 ares

    7 6 Отговор
    Бойко е виновен.Оставка.
  • 18 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #5 от "Забрави да пишеш":

    Не си струва да влизаш в спор с манипулатори,с нисък коефицициент на интелигентност. Собственика обясни защо барбарона е ,, платен,, точно поради тая причина.А именно хората които консумират напитки и храна ,но не Сядат в заведението,да не бъдат натоварвани в цените с ,,включени,, безплатни,, барбарони.Уискито е струвало колкото половин бутилка,ама нашия доволен че му дали фъстъци за 20 цента.Да му бяха дали шамфъстък, пекани,лешник,бадем....да, бих се съгласил.Преди 4 години бях на ов.Крит, нищо и никакво сламено плажно барче,с дебела сянка, голям плюс,сериозен съм, 100 гр. джин и една бутилчица тоник 0.200 ,цена 16 евро,наливна биричка 0.500, 6.50 евро.Бонуси : дебела сянка,телевизор на който върви футб. мач и собственика гледа,на останалите дали им се гледа футбол,няма никакво значение, лед за джина, и лимони на корем. И нямаше празен стол.Можеш да пушиш,да стоиш колкото си искаш,да играеш карти,табла......но плащаш сериозни цифри дори и за техния стандарт,да не говорим за нащия.

    Коментиран от #24, #28

  • 19 Asdfg

    13 9 Отговор
    НИКОГА на КАФЯВОТО МОРЕ!
  • 20 А така

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Лост":

    Няма хора, няма проблеми! Сталин го е казал и е затрил няколко милиона съдби...
  • 21 История от Лефкада 27.06.

    10 3 Отговор
    На отиване към плажа , както си пътуваме по пътя с колата и изведнъж изкача пред колата една жена в супер настроение с табла в ръце . Спира ни, маха ни- да ни почерпи! С локумадес- не иска пари, дава ни само брошура на заведението и не ни досажда повече. Йоан пробва и му хареса и цял ден говори, че иска още локумадес. Като тръгнахме обратно решихме да спрем сами. Бяхме единствените посетители в таверната с невероятна гледка към залеза и морето. Хемингуей може да им завиди! Посрещна ни лично собственика и една готвачка( същата, която сутринта се хвърли с таблата пред колата). С приповдигнатото си настроение освен локумадес успя да ни убеди да поръчаме и риба и калмари. Всичко беше приготвено за нас на момента. Собственика на заведението през цялото време се въртеше около нас и ни показваше различни билки, цветя, донесе ни карта на острова, закачаше се с детето...по едно време му донесе и нарязан пъпеш и му връчи в ръцете един огромен лимон. Когато поискахме сметката се опита да ни убеди да останем и да се насладим на прекрасния залез и на морето. Решихме да му оставим бакшиш и той... НЕ пожела да вземе парите и ни ги върна...но ние накарахме детето да му ги занесе и да му благодари за лимона и пъпеша. Накрая той ни донесе и една покривка с карта на Лефкада - за спомен! Какво да кажа...исках само да ви споделя заради едни локумадес какви дълги истории се разказват и за какво отношение става въпрос!

    Коментиран от #25, #37

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Реалист

    11 5 Отговор
    С лайноморието е приключено с или без корона вирус.
    Другото лято ще го разберат.
  • 24 dsсса

    14 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Несебър стария град. Едно кафене на сянка под голямо дърво. Гледам свободни места, чудесна гледка. Сядаме. Донасят ни менюто. Кафе - 12 лева, повече не четох. Това преди поне 10 години. Но не е Крит, няма следи от Минотавъра наоколо.
    Разликата е, че на Крит и въобще в Гърция има заведения за милионери, но има и за хора с по-ниски доходи. И като отидеш в заведението за хора с по-ниски доходи, те пострещат като милионер. В българските курорти всички заведения са само за милионери.
  • 25 РАЗПРАВЯЙ ГИ НА ФИЛАНКИШИЯТА

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "История от Лефкада 27.06.":

    И КАТО СЕ СЪБУДИ..........ЯЗЪК........ТО БИЛО СЪН.....??? !!!!!

    Коментиран от #27, #35

  • 26 Цин Цян

    12 0 Отговор
    Ей, Игнатчо... казваш, че таксата "барбарон" не е незаконна само е нужно потребителя да бъде предварително информиран. Ами в случая той не е информиран! А сега кажи какво ще последва? Глобичка за нагляра? И както ей тъй небрежно го каза да очакваме таксата да се узакони, че да няма недоволни...
    Знаеш ли, че Комисията за защита на потребителите трябва да ги защитава а не да запушва устите на недоволните . Всичко което започва с името " Комисия" в България е една пародия и ти си част от тази изградена система за нашето бавно унищожаване...
  • 27 dsсса

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "РАЗПРАВЯЙ ГИ НА ФИЛАНКИШИЯТА":

    Не знам, това за Лефкада дали е вярно. Вярно е обаче, че там е по-евтино отколкото на Тасос. Преди три години от там си донесохме два килограма кашкавал, като едновремешния, корав и с мухъл по коричката. Беше 12 евро килото, колко е в България. А когато на една бензиностанция OPET в Турция попитах, кой път да хвана (имаше разклонение, и на двете посоки пишеше Фетие, ми казаха и подариха карта на Турция с много прозорци на гърба с едър мащаб на магистралните връзки. Оказа се, че по единия път се минава през платен тунел, другият е безплатен.
  • 28 Недялко от пиш

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Селски бил си на грешното място с твоята скромна пенсийка, що не си стоя на тънката поста в хунтаджийските хотелчета, вече пълни с ромски и други емигрантски талибани за персонал. Айде слагай сланинката във бухчата и метла към безплатните барбарони и картофки от 10 лв порцийката.

    Коментиран от #34

  • 29 Жоро

    12 0 Отговор
    Човек с барбарона си е поръчал бутилка вино струваща 7лв в магазина за 30лв, минерална вода за 5лв и др но няма безплатен барбарон!? В чижбина поне знаят за кое да те таксуват и с кое да те погъделичкат, а в бг ти режат главата до кръста. За това и тази година както миналата ще имат "силен" сезон.
  • 30 Драгой

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Антимилиьионер":

    Въпроса е, че ти ги е взел с финес. Ти да си чул някой да мрънка от цените в Гърция? За сметка на това мрънкат за цените и обслужването в България.
  • 31 ех специалист си ти

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Забрави да пишеш":

    4+5 ЕВРА,КАТО КЪМ НЕГО ВЪРВИ И БЕЗАЛКОХОЛНО ПО ИЗБОР.
    В ДИСКОТЕКА Е ЕДНА ИДЕА ПО СКЪПО...ОКОЛО 8 ,ЗАВИСИ ОТ МНОГО НЕЩА,РАЙОН,РЕГИОН И Т.Н.

    Коментиран от #36

  • 32 Заплатаджии

    4 1 Отговор
    Да затварят тази комисия, да спестят пари на бюджета. Трябва да защитава потребителя, а не да ни информира, че ни дерат законно. Вместо да е на тв-то да ходи да види златните барбарони.
  • 33 Бг турист

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "ГОСТ":

    Виж сега, пичага....не ми дреме дали родните хотелиери са Софиянци, Варненци или от Чапръчене...факт и то безспорен е, че всички те ос..ха тотално туризмът и то със съдействието на местните управници, нали така. Както виждаш, добре че са близо Гърция, Турция, Хърватска, даже Албания ни задмина на 5 та скорост в летния туризъм. Така че ние, потребителите, си решихме проблема ....да видим сега Хотелиерчетата как ще разпродават бетонните гълъбарници по Гов..морието...ако има кой да ги купи де.Поздрав от Лефкада---хубаво време..хубави хора...чудесна храна...рай, струва си всяко похарчено евро.
  • 34 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Недялко от пиш":

    Ти въобще прочете ли нещо и какво не разбра? Давам пример където е скъпо и всичко се плаща. И ,,бонуси ,,няма. Миришат ти краченцата за местата където съм бил и не си ,,бъркам мястото,, бъди спокоен.
  • 35 Ха ха ха ха ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "РАЗПРАВЯЙ ГИ НА ФИЛАНКИШИЯТА":

    А ти бре вселенски мозъко.
    Къв си ти,фирмаджийче ридаещо крокодилски сълзи,че неможе да мародерства както преди.
    Като се събудиш осъзнаваш ли,че въобще съществуваш промита главо.
    Какво мислиш,че подобни неща не се случват.
    Леле колко си жалък само.
    На теб със сигурност не само не ти се е случвало ами дори неможеш да си представиш,че има държави където хората са хора и третират гостите си с уважение и респект, а не като теб и такива като теб.
    Ама като не си напускал никога банановата ти република от 303-ия свят как да знаеш.
    Цялото лайноморие е за теб барабар с целия бетон.
  • 36 дедо Гошо

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "ех специалист си ти":

    Ами на бетономорието една фалшива гроздова е по-скъпа,бе човек.
    Искам да се обърна към всички фенове на БГ морето-моля Ви най-учтиво да си ходите там,където ви харесва,не ходете на почивка в Гърция,/че на границата е кошмар/но не убеждавайте къде е по-хубаво,ние вече го знаем.
  • 37 стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "История от Лефкада 27.06.":

    До 21 ком =Забравил си да кажеш най важното- колко евро ти е струвал този кеф
  • 38 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    6 5 Отговор
    до бг туриста и другите смешници като него......

    АЗ НЕ ХОДЯ НА МОРЕ БЕ ОТВОРКОВЦИ...АЗ СЛИЗАМ ДО ПЛАЖА И ИЗОБЩО НЕ МИ ДРЕМЕ,КЪДЕ ХОДИТЕ ВИЕ ,ЗАЩОТО МОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ.......ОБИКОЛИЛ СЪМ ЦЯЛА ЕВРОПА,НО В БЪЛГАРИЯ СИ Е НАЙ -ГОТИНО.....ПЪК И С КОЛКОТО ЧУЖДЕНЦИ СЪМ РАЗГОВАРЯЛ,НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е ГОВОРИЛ С ЛОШИ ЧУВСТВА ЗА БЪЛГАРИЯ.....НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА ЗА ГЪРЦИЯ,ЩОТО И ТАМ ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ДВОЙНО ,ЧЕ И ТРОЙНО......И СА КАЗАЛИ АМАН ОТ БГ ТУРИСТИ ЩОТО Е ОТ ТАКИВА КАТО ВАС,ВСИЧКИ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ......ОТ ТАКИВА КАТО ВАС ДЕТО ПЪЛНЯТ БАГАЖНИЦИТЕ НА 15 ГОДИШНИТЕ СИ ТАРАЛЯСНИЦИ С ЧУШКИ ДОМАТИ И БУРКАНИ И СЕ РАЗПИЩОЛВАТ НА ПЛАЖА У ГРЪЦКО,КАТО СЕЛСКИ БЕКОВЕ(каквито сте си всъщност) САКЪН ДА НЕ СЕ МИНЕТЕ С НЯКОЕ ЕВРО ПОВЕЧЕ ,ЗА ДА СЕ НАХРАНИТЕ КАТО БЕЛИ ХОРА В БЛИЗКАТА ТАВЕРНА И СИ ИЗКАРАТЕ НАИСТИНА ЕДНА СТРАХОТНА ПОЧИВКА.......


    ПЪК ВИЕ СИ ПЛЮЙТЕ ДО УТРЕ........САМО ВНИМАМАВАЙТЕ ДА НЕ СЕ ЗАДАВИТЕ С ХРАЧКИТЕ СИ........ХАХАХАХА....ЦЪРВУЛИ НЕЩАСТНИ.....

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Тамбукту

    4 5 Отговор

    До коментар #38 от "КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА":

    Ми как чужденците ще имат лоши чувства!? Алкохола - евтин; храна - на корем; с чочарки и парцали - пълно е ; пият като смоци, припадат, дрогират се, побоища и така.... А сега кажи защо им харесва тук? Еми за това... кеф на търкалета.. От мен пък да знаеш, че останалите чужденци не идват тук заради морето и обслужването. Едното е мръсно а другото въобще го няма. И като си обиколил света, къде видя администрация и обслужващ персонал без нужната квалификация? Само при нас са специалисти по всичко!
  • 40 Бг турист

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА":

    Хахахаха..обиколил бил Европа ...а се плажира на селския язовир , като се махнат кравите от водопой. Виж, верно България е най-хубава, само да ги нямаше цървули като тебе , стоенчо, хотелиерчето и тем подобни избушляци, дето ос.ахте всичко, ама ако ви разменим обувките, така и няма да разберет що се спъвате като ходите...айде със здраве..и си носи повечко репелент за комари, като ходиш на селската бара...мухахахаха...да

    Коментиран от #41, #42

  • 41 ОНЯ СЪЩИЯ

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Бг турист":

    Цървул си се родил и цървул ще си умреш бе....видно от коментара ти....
    Аре марш у кочината от която си изпълзял и не се показвай повече.....
    😄🤣🤣
  • 42 1234567899

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Бг турист":

    У БЪЛГАРИЯ ПО МОРЕТО КУПОНА Е НАЙ ГОЛЕМ.....НЕМА СКУКА.....КАТО НЕМАШ ПАРЕ ЗА НАШИТЕ КУРОРТИ, ОДИ ПРИ ВИЗАНТИИЦИТЕ.......ПО СЕЛИЩАТА....
  • 43 Тия от КЗП

    3 0 Отговор
    Са големи боклучета начело с маргаритката

    Коментиран от #44

  • 44 Потребител

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Тия от КЗП":

    Има и много добри експерти и съвестни инспектори в КЗП, но това ръководство наложи и много порочни практики, с които следващите членове трябва да се заемат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове