1 Юли, 2020 11:10 3 084 29

Викат Пламен Узунов на нов разпит

  • пламен узунов-
  • пламен бобоков

Назначени са експертни справки на три мобилни телефона, ползвани от секретаря на президента

Викат Пламен Узунов на нов разпит - 1
Снимка: БГНЕС

Отново привикват секретаря на президента Пламен Узунов на разпит. По данни на разследващите има опит за унищожаване на единия от телефоните, които той е използвал през последните две години, предаде БГНЕС.

Като веществени доказателства по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние са приобщени три мобилни устройства, ползвани от П.У. На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки.

При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При изследване на втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19.06.2020 г. от лицето П.У., е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения такъв от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, като същите са били неуспешни. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. В хода на изследването вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и същият е приведен в активен режим. Установено е още, че устройството има код за заключване. Предоставеният на водещия разследването от ползвателя на телефона П.У. код, а именно: 0000, не съвпада с действителния. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри.

П.У. е призован да се яви пред следовател при СО-СП с цел предоставяне на правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони.

Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на П.У., който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    18 17 Отговор
    Той Пламката е чист като мимина сълзица ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шерлок Холмс

    46 6 Отговор
    Експертизите на Узунов дали ще излязат преди експертизите на аудио записите, СМС, снимките на Борисов?

    Коментиран от #11

  • 4 ВАРНА

    37 6 Отговор
    Какви са тези глупости,телефон се отключва за минути,тези експерти от пантивека ли са.Или е само пушилка или е поредната простутия на прокуратурата.
  • 5 Не ха ха

    13 38 Отговор
    Нали не беше виновен защо тогава трие записи, дава грешни пароли на телефон (3)броя.Радев сега какво ще измисли в защита на Узунов това е много повече от курупция и телефони записи и евро нс Борисов тук замириса много. Не случайно трие записи нали. Срам и позор сега в отпуска за да не е уволнен. Добра игра на хаш но забравят че в играта има и мат😱😱😠😠😱😱😠😠😠😠😠😱
  • 6 Здрасти

    10 5 Отговор
    До коментар Варна. Да отклучва се телефон и за една минута но всичко в него се вращта на фабрична настроика или с една дума трият се номера снимки смс. Това ми е работата и знам. Но едно узунов нее знаел дори всичко да изтрива има си система за възстановяване.

    Коментиран от #23

  • 7 Чичо

    39 7 Отговор
    В армията на това му казват заблуждаваща маневра. И всъщност атаката е, както обикновено, срещу президента.
    Но за записите и снимките от зайчарника - нито дума. Което всъщност е целта - да се отклони общественото внимание от безобразията във властта.
    Впрочем, другарю ГешеФТ, къде е ритонът?
  • 8 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    13 27 Отговор
    ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, НАПРАВО В ЦЕНТРАЛНИЯ....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Въпросът

    10 18 Отговор

    До коментар #9 от "Asdfg":

    Вече е,с какво Пламен хитлера държи радев
  • 11 Каскет Каскетов

    26 4 Отговор

    До коментар #3 от "Шерлок Холмс":

    Ами,не на бойко няма да се правят експертизи защото той е безукорно.честен човек и ние му вярваме.
  • 12 Ехоо Прокуратурата

    26 6 Отговор
    Кюлчета златни, милиони, пищофи - няма ли да разследваме.
    И кюлчетата - подарък от концесионни фирми, в които работят някой хора, кой знае с какви високи заплати.

    Нещо за Лъчо мозъка и жените му, заплати над десет бона в частни фирми.

    Ехоо, къде е прокуратурата, много сме избирателни нещо, или Началнико го не пипаме?
    Вярно ли е, че в Прокуратурата сте забранили Прасчо - комикса?
  • 13 Борислав

    20 4 Отговор
    Но това е абсурд! Смешно е! И това е информация от прокуратурата? Ужасно е. Това се че е и от посланници на други страни.
  • 14 Гост

    20 4 Отговор
    Борисов кога ще го викат?
  • 15 Geo

    20 2 Отговор
    Бахмааму, същите неща ги има и в моя телефон!! Смс-и снимки, номера, файлове, календар, аудио файлове (предимно на Веско Маринов). Даже вайбър и скайп.
  • 16 Пешо

    17 1 Отговор
    Не могат да уцелят реда на четирите разбъркани нули, това им е проблемът.
  • 17 жалка прокуратура

    18 2 Отговор
    Борисов ли поръча това да се чуе в новините :дал грешна парола трил смс-и , ами и аз вчера си изтрих 20 смс-а...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПЕЕВ

    4 15 Отговор
    КОРУМПИРАН МАЗНИК С ЧАДЪР ОТ РАДЕВ.
  • 20 Ааааааааааъ

    16 2 Отговор
    Гешефтурата не иска "да си причини" четенето на извадени вече съобщения на Б. Б. с обвинен в 17 престъпления бизнесмен, но драпа със зъби и нокти да чете чатовете на специално избрани противници...
  • 21 987654321

    1 8 Отговор
    Как ще му се радват в затвора
  • 22 Сравнение

    11 0 Отговор
    Ще повярвам в “ провинението “ на Пламен Узунов, когато се проведе адекватно разследване на Борисов, Горанов и Менда Стоянова, за които има голям доказателствен материал за мега корупция.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кирил

    0 7 Отговор
    С какво Пламен хитлера държи президента,че чак министър на вътрешните работи го беше направил
  • 25 гост

    0 0 Отговор
    Мара да те бара.
  • 26 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    8 2 Отговор
    Ива Николова е пак в атака за защита на любимия си вожд Борисов и неговото отроче Гешев! На нея и Беновска Борисов трябва да даде поне по едно кюлче злато за вярна служба в оклеветяването на всеки, който не харесва тяхното величество.
  • 27 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА ГО ВИКАТ , А ДА ГО "ИЗВЕЖДАТ " ЗА РАЗПИТ !!!! ПРАВА Е СЪПРУГАТА НА РОУМЕН -ДА МУ ТЕГЛИ "МАЙНАТА " !!!!!!!!!! И ТАЗИ НА "ПОПЛЮВКОТО " ОТ ГЕРБ- СТОРИ СЪЩОТО !!!!! НАШИТЕ ЖЕНИ СА С ВЕЛИК УСЕТ ЗА БЛИЗЪК-" ЛАЙНОСМРАД" - И СЕ ГРИЖАТ ЗА ВСИЧКИТЕ ДЕЦА НА ПЛАНЕТАТА !!!!!!!
  • 28 Каскета

    3 0 Отговор
    До 17: Бе как ще триеш СМС-и, момче ти си за разтрел!
  • 29 Емил

    2 0 Отговор
    И този и другите всички политици са един дол дренки, грам ама грам не ги е грижа за обикновения човек, въртят си далавери с поставените им лица и хич не им дреме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове