3 Юли, 2020 08:43 2 842 30

Ревизоро: Не може разни бизнесмени да си заравят боклуците, а ние да чистим

  • емил димитров-
  • емил димитров - ревизоро-
  • червен бряг-
  • отпадъци-
  • радомир

Държавата даде много пари да закрие местните сметища, но кметовете обаче, за да им излезе по-евтино, си направиха местни депа, тайни, нови, за да не плащат те за почистването, възмутен е министърът на околната среда и водите

Ревизоро: Не може разни бизнесмени да си заравят боклуците, а ние да чистим - 1
Снимка: БГНЕС

Червен бряг е това, което се случва в цялата страна от години. Има фирми, бизнесмени, които внасят отпадъци и после не ги преработват. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

"Аз няма да казвам имена, разследващите органи ще кажат. Затворили сме вече една площадка, подготвили сме още две да им се отнемат разрешителните. Ние правим национално турне на отпадъците в страната. Държавата трябва да даде огромни средства, за да оправя боклуците на разни бизнесмени", заяви министърът на околната среда и водите.

"Държавата даде много пари да закрие местните сметища, които бяха рекултивирани и направени на регионални депа, които трябваше да изкарат 10-15 години. Кметовете обаче, за да им излезе по-евтино, си направиха местни депа, тайни, нови, за да не плащат те за почистването. Боклукът в Червен бряг е заровен преди 4-5 години. Върху него има многогодишни култури, с което е прикривано това нещо. Сега държавата трябва да изчисти. И тук главният прокурор е прав - не може разни бизнесмени да си заравят боклуците и после държавата да ги чисти", обясни Ревизоро.

Димитров допълни още, че отговорността на ръководеното от него ведомство не касае само разчистването на незаконни сметища, но и съхраняването на COVID-отпадъци. Засега ние се справяме с това, подчерта министърът.

Относно напрежението с багерите на Рилските езера, Димитров заяви, че там няма нужда от Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), тъй като няма строителство. Трябва да се реши - дали проектът да бъде тотално спрян или да се продължи, за да не се загубят предвидените европейски средства, притеснява се министърът.

"За Перник никой не каза мерси, а веднага да видим и другите градове. Ами, закачете ми и селата", ядоса се Димитров относно проблема с водата в Радомир.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избори 2021

    33 3 Отговор
    Не може хора които си нямат понятие от туризъм и околна среда да са министри на този пост! Никой не ви държи на сила оставка!
  • 2 Бурканбанк

    25 1 Отговор
    Не може в нормална държава такова некадърно и продажно същество да е министър.
    Връщай се в родния ти Перник при оня дето вчера си увеличи заплатата 3 пъти.
    Вас водната криза там няма да ви лови - сигурно имате вили за по няколко милиона като Горанов в "Ярема".
  • 3 цецо апартамента

    24 1 Отговор
    И аз така мисля,не може боклуци като вас да ни управляват...Стига толкоз...Баста...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 закривай

    25 0 Отговор
    Не се вайкайте бре, отдавна са ви продали душите на Лукавия. Преди 3г Китай забрани вноса на пластмасови отпадъци от целия свят и къде си мислите, че ще иде целия тоя боклук, как къде у Кочинката. Договори са подписани за години напред и за млн тонове, а дечурлигата ви ще платят сметката.

    Коментиран от #9

  • 6 Ревизор

    19 0 Отговор
    Акъде беше държавата под управление последните 20 години. Тази герберунгия доведе до безконтролно обоклучване наред с опростяването и оромчване на нацията. Ха сега кажи кой седи на митницата и пуска боклука в България, бизнесмена ли? Я кажи кой проверява предприятията и кой прибира такса смет, бизнесмена ли? Само Бизнесмена ви е виновен и го точите като дойна крава ама да ти кажа без доказателства и съд тоя път няма да мине номера.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бурканбанк

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "закривай":

    Да, ако има кой да остане да живее тук след декември, ще плаща.
  • 10 Я ...Я

    8 1 Отговор
    А КЪДЕ СТЕ ВИЕ И ВАШАТА МИСТРАЦИЯ. КЪДЕ БЛЯХА 5 ГОД. САМО В, ЗИМАТЕ ГОЛЕМИ ЗАЛЛАТИ И ТОВА Е. ОСТАВКА.....
  • 11 Боко еколого

    10 2 Отговор
    Тоя е такава Пyнта Маpa, що мислите се съгласих да го назнача, допълва ме !
  • 12 Зомби

    9 1 Отговор
    ГОЛОГЛАВЕЦО ДЪРЖАВАТА ДАДЕ ПАРИ ЗА СМЕТИЩА, АМА СЕ КАЧИ И ТАКСАТА ЗА БИТОВАТА СМЕТ!

    ТАКА ЧЕ ЕДИН ПЪТ ОТ НАС ДАВАМЕ ЗА СМЕТИЩЕТО И ВТОРИ ПЪТ ВНАСЯМЕ ПАРИ ПАК В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ!


    А ТОВА ЧЕ ТАМ СА ЗАРОВЕНИ ОТПАДЪЦИ НЕ СА ВИНОВНИ САМО КМЕТА И ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, АМИ ТВОЕТО МИНИСТЕРСТВО ДЕТО НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА!!
  • 13 ФК Леффка драгойчеваЛаффчис 1992

    4 0 Отговор
    Скоро всички цензори БСП ще ги прати в Сибир !!!
  • 14 Факт

    6 0 Отговор
    Тоя за нищо не става!
  • 15 ртр

    8 0 Отговор
    Кой разреши в Бг да се внася целия европейски боклук? Да се прехвърля вината върху кметове или бизнесмени е измъкване от отговорност на хора горе по веригата. Кметове и бизнесмени не внасят боклук на своя глава. Кой ги пуска на пристанищата?
  • 16 ртр

    7 0 Отговор
    Благодарности за Перник, че хвърлиха на вятъра пари за нов тръбопровод, колко милиона бяха? Някой ще потърси ли отговорност за некадърност и разхищение за тези милиони?
  • 17 Ко станА бе бате

    7 0 Отговор
    Нали боклуците вчера бяха на Бобокови, днес изведнъж кметове, утре на неизвестен извършител?
  • 18 Извод

    7 0 Отговор
    А има ли Решение на Министерски Съвет на ГЕРБ за внос на боклуци?

    В случая не са виновни фирмите, а издалите в МС въпросното решение.
    Само ГЕРБ да не казват, че вносът се е осъществявал без тяхно знание.
    Видно е, че е имал политически чадър от ГЕРБ и комисионни, как боклукът е минавал през ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ.

    Докога ГЕРБ ще оплавдава метастазите в управлението си, с други хора.
    И на слепите стана ясно, че ГЕРБ умишлено и съзнателно са обричали БГ народ на геноцид чрез внос и горене на боклуци.
  • 19 Петрич

    5 0 Отговор
    Кажи кога ще пратите проверка в Петрич и да Ви покажем колко сметища има.
  • 20 В.В.П.

    7 0 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ У КЮПА...АЙЙ,СТИГА ДРАМИ...ДОБРЕ ,,,ЧЕ ОТ ИТАЛИАНСКАТА ПРОКУРАТУРА ПОДАДОХА СИГНАЛА.. ЩЯХТЕ ДА СИ ,,ВНАСЯТЕ,,ТЕЯ БОКЛУЦИ ДОРДЕ СЕ ЗАРИНЕМ ДО КАНАТИТЕ. ВЪРВЕТЕ В АДА.. СТИГА ТЕАТЪР...
  • 21 Смехоминистъра

    7 1 Отговор
    пак откри топлата вода. Този не знае какво говори...а те го държат менистър.
  • 22 Глей ти

    7 0 Отговор
    На този министър няма ли кой да му каже, че старите сметища се закриваха и рекултивираха с европейски пари от фирми близки на управляващите. Все държавата от името на Боце ги раздава тези пари. Брей! А и, че незаконните сметища се почистват от общините или собствениците на отпадъка, а не от МОСВ. Къде са експертите в министерство?
  • 23 тропчо

    4 0 Отговор
    на хорце!Само тъпи локуми!Мазник....
  • 24 сделката

    3 0 Отговор
    с ``х-стока``-по документи влеза/с Да,иле Не/!...Сделката е готова и
    парите стават ``Чисти``!И още....Няма бягане от ``мафиотският възел``!По света........

    Коментиран от #26

  • 25 Пернишки хороводец

    3 0 Отговор
    Къде заровиха избитите животни? Тоя да се размърда малко, а не да ръси простотии!
  • 26 и не е

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "сделката":

    ``училище``....
  • 27 Сух

    1 0 Отговор
    Така е, а аз ще кажа, не може някакви престъпници които ни управляват, да унищожават България, и ние да не ги изчистим..
  • 28 незнайко

    2 0 Отговор
    И КОЙ ИМ РАЗРЕШИ ДА ВНАСЯТ ОТПАДЪЦИ ??? Оттам трябва да се почне с ЧИСТКАТА !!!
  • 29 БАШПРОКУРОРА

    0 0 Отговор
    ДАЙ ГИ НА ГЕШЕВ.....КВО МУ МИСЛИШ
  • 30 1234578

    0 0 Отговор
    Като минисър Ревозоро да каже, допустимо ли е полицаи да пребиват млади хора и да се гаврят с тях. Той стои ли зад тези полицаи, така като стои за примиера. Ако не какви мерки лично е предприл за да се разграничи от тези побойници и те да бъдат наказани, шефа, който ги е накарал да правят това също. Накзанието да включва, най малко уволнение от полицията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове