4 Юли, 2020 17:11 3 721 55

Андрей Райчев: Опозицията у нас изчезна

  • андрей райчев-
  • бсп

БСП се вари в собствения си сос. ДПС иска мандата да бъде довършен

Опозицията у нас изчезна, БСП се вари в собствения си сос . Това обясни социологът Андрей Райчев пред БНТ. Според него БСП се е оплела във втрешните си избори и е изгубила активната си роля. Той допълни, че ДПС иска мандатът на 44-тото Народно събрание да бъде довършен, а останалите партии в парламента са близки с правителството.

"Извън парламента има две фигури, за които се говори, че имат голямо политическо бъдеще - Мая Манолова и Слави Трифонов, но те стоят в ролята на изграждане на образ, а не в диалогово отношение", добави Райчев.

Социологът уточни, че опозиционната роля се е паднала на президента Румен Радев, който не би трябвало да се занимава с това, защото трябва да е обединител на нацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kings & Queens

    49 18 Отговор
    Истинска опозиция ще има след няколко месеца ;)
  • 2 голямо БЛАГОДАРЯ

    41 29 Отговор
    Да благодарим (искрено и дълбоко) на др. Нинова !!! Тя така ема байката на БСП ,че на следващи избори не се знае ,ще прескочат ли четирите процента. Хвала !!!

    Коментиран от #12, #16, #17, #24

  • 3 Алфа Вълкът

    36 24 Отговор
    Кранчето спря и БСП ще катастрофира на тези избори. Хихихихихихи
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 вони на мърша

    28 16 Отговор
    Хе ,БСП ли ?! Изпоядоха се един-друг ,изпокрадоха даже малкото ,което имаха и сега вият като гладни чакали. Основна вина за това имат самите социалисти ,които се интересуват само от кокъла и гюведжа и пет пари не дават нито за България ,нито за българите и само чакат по някоя рубла подхвърлена им от Москва. Мърши !
  • 6 Йосарян

    26 5 Отговор
    Ей зулус, Диктатура се казва! Добре си припомни, как свършват диктаторите. А за теб като ефикасно чучело, ще е още по Зле.
  • 7 факти

    25 1 Отговор
    Докато не изчезнат такива продажни динозаври като теб, няма как да има опозиция.
  • 8 VVV

    39 10 Отговор
    Опозиция има но не я показват по медиите .Който гласува за герб получава дпс ;) Вижте къде герб вдигнаха вила на сокола .Преди гербаво време никой не можеше да строи там .дпс и герб сключват сделки в местната власт и там дпс кадрува в частни фирми против българи . Сам Доган каза че -,,Няма алтернатива на герб,, Това не е безплатно. Гласуваш за герб получаваш дпс ;) Но това не се показва от сервилните журналисти. Най добре българите да гласуваме за българското възраждане.Сега света е разделен на черни и бели ,а не на герб и бсп.Сега в опозиция са белите а на власт Доган чрез червено синята мъгла.
  • 9 опозиционер

    23 10 Отговор
    Тази вредна и крадлива ,обслужваща (само и единствено) руски ( и чат-пат олигархични ) интереси партия ,трябва да отиде в небитието и да отвори място за нови леви формации с либерален характер .
  • 10 Са другото съм съгласен

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Усен":

    но за атомните централи не. Пет пъти го броя и ми излизат не повече от 120.
  • 11 Обикновен човек

    24 5 Отговор
    На теория всеки има право да гласува по съвест ,но на практика се получава така че никой не може да упражни реално това свое право защото хората за които ни се предлага да гласуваме от всички партии в България са от едно котило ,преплетени са като свински черва и човек няма алтернатива, ..... няма избор ....то е все едно да бръкнеш в една каца с л...а и да избереш едно ,ама то си е л...о като всички други само цветът му различен!!!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 астрам

    25 11 Отговор
    75 годин БКПдс, убийци и мародери, най долната класа на човешкия род! Само вижте фейса от снимката! ГОСПОД ДА ГИ Прати при чаушеско!!!
  • 14 Лекар БГ

    29 4 Отговор
    ДПС опозиция?!
    Да се смее ли човек, или горестно да плаче.....
  • 15 не ти вярввам

    21 3 Отговор
    Този индивид напълно неспешно се опитва да замазва очите на хората, но се познава лесно, че лъже понеже не смее да гледа хората в очите.
  • 16 ежко

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "голямо БЛАГОДАРЯ":

    Не знам за Нинова, но Геговци със сигурност....
  • 17 Абе

    23 15 Отговор

    До коментар #2 от "голямо БЛАГОДАРЯ":

    Приятелю, при Миков БСП имаше 39 депутати, сега 80 депутати. При Миков и Станишев нито един областен кмет, сега 4 областни кмета и над 100 общини. Не съм бесепар, нито комунист! В БСП сега разделението е дали да се коалират с ГЕРБ или не. Нинова е против коалиция с Шайката на Б. Б., затова съм за нея!
  • 18 историк

    13 10 Отговор
    БСП е анахронизъм в 21 век - и като доктрина ,и като визия. Хората с либерални възгледи няма как да припознаят в БСП каквато и да била лява алтернатива. БСП е партия на едрият ,паразитиращ в/у държавната хазна капитал и е проводник на руските икономико-имперски интереси и няма абсолютно нищо общо с автентичните леви и ляво-центристки партии по света. Само слерозирали носталгици биха припознали БСП ,като партия на пролетарята.

    Коментиран от #21, #39

  • 19 Ххх

    15 8 Отговор
    Вътрешните борби в момента са инспирирани от Борисов. Борбата е неговото лоби да оглави тази партия. И, предполагам не се икономисват средства за купуване на опоненти на Нинова. Но пък не смятам, че БСП следва да е единствената алтернатива на сега управляващите. Има Възраждане, има Демократична България. И не случайно сега управляващите се опитват да заличат регистрацията на Възраждане. Просто сега управляващите се стремете или да подчинят, или да смачкат в зародиш всякаква алтернатива на сегашното статукво. А Райчев къде е на хранилка в момента ? От платени социолози, които се опитват да промиват общественото съзнание ми е дошло дошло до козирката.
  • 20 стар софиянец

    10 9 Отговор
    ВСИЧКИ се СТРАХУВАТ от ДБ......дори не ги споменават ! А те тръгват на изборите със " ЛЕТЯЩ СТАРТ " - 300 000 + гласа ! ДБ- истинското ДЯСНО...….за една бройка да вземат София !

    Коментиран от #23, #27

  • 21 Dancho

    22 12 Отговор

    До коментар #18 от "историк":

    Нима диктаторът Борисов и шайката му не са анахронизъм за Европа? Нима не защитават чужди интереси? БСП имат много кусури, но поне не са банда от типа на рекетьорите от 90-те. Ти си карай с 600 лева на месец, докато Борисов държи 1 милион евро кеш в шкафчето. Ето това е мафия!

    Коментиран от #29

  • 22 изпечен лъжец

    14 1 Отговор
    Червеният обясневач много бързо се пребоядиса и стана лизачччч.
  • 23 Госあ

    9 5 Отговор

    До коментар #20 от "стар софиянец":

    Ами трябваше да я вземат. В целия цивилизован свят парламента се състои от леви и десни, а не пожарникари бивши мутри, чалгари,етнически групи и въртиопашки. И бсп наистина трябва да мине една хубава чистка и да излезе с ново лице.
  • 24 Все пак

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "голямо БЛАГОДАРЯ":

    Все пак ако не беше Нинова, която се наложи над чугунените глави да издигнат Радев за президент, сега президент щеше да бъде Цецка Цачева. Представяш ли си - Цецка президент. Ужас!
  • 25 Уди Кълвача

    6 1 Отговор
    Изракомахал е там нещо Ти-ти - Ка-ка!
  • 26 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    10 6 Отговор
    ТЯ ОПОЗИЦИЯТА Е НАПРАВО УМРЕЛА.....ВИДЯХМЕ Я НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ.......
  • 27 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    8 5 Отговор

    До коментар #20 от "стар софиянец":

    И ТЕ КЛЕКНАХА НА КУМОНИСТИТЕ....СЪЮЗИХА СЕ С ТЯХ В СОФИЯ.......ДАНЧЕТО ПАК ГИ РАЗБИ....ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ
  • 28 Мима

    11 3 Отговор
    За съжаление ДПС управлява България.И това ще е така докато ние българите разочаровани от политическата класа ходим за гъби и на риба в деня на изборите. Това което предстои е избирането за шеф на ДКВР на Делян Добрев/Малкия мавър/.Това момченце след като беше отстреляно от Борисов целуна ръка на Доган и сега с благословията на Султана ще заеме поста.А как възторжено "воюваше" за ГЕРБ.Къде си Апостоле да му зашиеш един шамар на този Иванчо Хаджипенчович?
  • 29 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    9 12 Отговор

    До коментар #21 от "Dancho":

    ПОМНИМ ЛУКАНОВ И ВИДЕНОВ. ГЛАД И МИЗЕРИЯ ЗА НАРОДА......1$=3 000 ЛВ....ПРАЗНИ МАГАЗИНИ,ТАЛОНИ ЗА БЕНЗИН, СПРЕНИ ФОНДОВЕ, БЪЛГАРИЯ ОБЯВЕНА ВЪВ ФАЛИТ.....КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ....НЕ СМЕ ГИ ЗАБРАВЕЛИ.......КОМУНЯГИТЕ

    Коментиран от #31, #34

  • 30 ШУМКАРИТЕ СЕ ИЗПОЯДОХА

    9 4 Отговор
    МИ КАТО ИМ ИЗЛОВИХА ЯТАЦИТЕ?
  • 31 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    9 6 Отговор

    До коментар #29 от "БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ":

    ГЛАД, МИЗЕРИЯ,ПРАЗНИ МАГАЗИНИ ПРИ ЛУКАНОВ И ВИДЕНОВ........НАРОДА ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА И ПОНАТУПА КОМУНЯГИТЕ....КАКТО СИ ТРЕБЕ...ПО НАРОДНО МУ
  • 32 До Андрей

    9 1 Отговор
    Че кога е имало истинска опозиция бре, мислителю?!?
  • 33 Вор в Кремле

    10 14 Отговор
    Никаква власт на конунистите... ама никога повече , рива ги запомнете дърти скапани уроди!!!
    Второ, не очаквайте политик от ранга на М. Тачер и Роналд Рейгън да уоравляват някога страната... с този просташки и селски манталитет, българите си заслужават бат Бойко... той е един от най-успелите наши политици, нариден човек с типичен фолклорен език... важното да държи кимунетата, ватенките и русофилистиците далеч от власта...
    Не на червената чума!!!!!!!

    Коментиран от #37, #41

  • 34 Иван

    12 5 Отговор

    До коментар #29 от "БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ":

    Натискът върху Виденов идваше отвън. Фалиране на банките и отработен модел за въвеждане на Валутен борд и за вземане на властта от Костов, който унищожи всичко, което можа - заводи, производство, всичко! От 1997 г. минаха 23 години - почти четвърт век. За толкова време страни във война станаха цветущи, а ние още сме най-бедни в Европа. Може ли днес един пенсионер тук да получава 160 лева на месец? Ами месечният разклад на куче в приют е три пъти по-висок! А Боко един милион евро на месец, а може би на седмица?

    Коментиран от #50

  • 35 Активист на БКП

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Усен":

    И откраднаха 50-60 пъти повече ! £££€€€¥¥¥¢¢¢
  • 36 ИСТИНАТА

    10 2 Отговор
    В началото на краят сме на една продължила 30 години варварска система унищожила държавата така както турчин не го е правил.

    Предстои ни да заживеем в един нов свят много по жесток и много по безпощаден - свят в който ще умират стари и ще се раждат нови империи.

    България е в истинска война в която врагът е невидим , но жертвите са много.
  • 37 Абе

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Вор в Кремле":

    Ти тези гнусотии и простотии, които ръси, фолклорен език ли ги наричаш? Слугуването му на Брюксел и Вашингтон управление ли го наричаш? Когато откриваше Турски поток заедно с Путин в Турция, Боко не смееше да се приближи. Путин му кимна и тоя боязливо пристъпи напред. Жалък!
  • 38 Pyri

    1 5 Отговор
    Всеки изгонен от някьде. Това е опозицията. Другите. Защо даса опозиция лапат си парички самия. Президент не говори за. Заплати. Социални придобивки гледа от. Дрона си как. Хората. Гладуват.
  • 39 Анализатор

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "историк":

    Как си личи, че нямаш хабер от постулатите на политическата икономия. Капитализмът, драги, за твое съжаление и всеобщо облекчение си отива завинаги. Схемата на чудовищната експлоатация на трудовите маси, безмисленото свръхпроизводство, както и провалилаата се пазарна икономика в световен мащаб приключи. Предстои нова социално-финансова система. Дори вече има подобни модели, успешно работещи при това - в Китай, Беларус и някои скандинавски държави. Колкото до драматичните събития, предизвикани от върхушката в цял свят - може да се обобщи така: ЗМИЯТА, КОГАТО УМИРА, НАЙ-МНОГО ХАПЕ.
  • 40 ???

    9 4 Отговор
    Категорично! Безпартиен съм, обаче дори на мен много силно впечатление ми прави мълчанието на опозицията. Изпускат момента, а толкова много можеха да направят. Чуват се отделни гласове, наистина звучат сериозно и много аргументирано, но къде са останалите? .Има толкова много хора още от опозицията, които спят зимен сън! Събудете се, месец юли е!
  • 41 Анализатор

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Вор в Кремле":

    Кaк cи личи, чe нямaш хaбeр oт пocтулaтитe нa пoлитичecкaтa икoнoмия. Кaпитaлизмът, дрaги, зa твoe cъжaлeниe и вceoбщo oблeкчeниe cи oтивa зaвинaги. Cхeмaтa нa чудoвищнaтa eкcплoaтaция нa трудoвитe мacи, бeзмиcлeнoтo cвръхпрoизвoдcтвo, кaктo и прoвaлилaaтa ce пaзaрнa икoнoмикa в cвeтoвeн мaщaб приключи. Прeдcтoи нoвa coциaлнo-финaнcoвa cиcтeмa. Дoри вeчe имa пoдoбни мoдeли, уcпeшнo рaбoтeщи при тoвa - в Китaй, Бeлaруc и някoи cкaндинaвcки държaви. Кoлкoтo дo дрaмaтичнитe cъбития, прeдизвикaни oт върхушкaтa в цял cвят - мoжe дa ce oбoбщи тaкa: ЗМИЯТA, КOГAТO УМИРA, НAЙ-МНOГO ХAПE.
  • 42 Каракачан шкембе комита

    1 4 Отговор
    Как да няма опозиция. В беге всички сме опозиция, дори и ние дето сме управляващи се държим като опозиция. В България власт няма, опозиция бол.
  • 43 иванчо

    3 2 Отговор
    Иэчеэни и ти и не се покаэвай,че е писнало на всички да те гледат и слушат как се плюнчиш.
  • 44 Виза Недялкова

    4 2 Отговор
    Прибирай се у дома,бе п€лт€к !!!
  • 45 иванчо

    3 2 Отговор
    Иэчеэни и ти и не се покаэвай,че е писнало на всички да те гледат и слушат как се плюнчиш.
  • 46 изидорус

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Усен":

    Строи се с пари.Не знам ГЕРБ да санаправили нещоА ако, са го направили ,то е с парите на бюджета и европейски пари! Не знам нито един поплювко от ППГЕПБ да е забил един гвоздей!А на Бай Тошо до чатала му не можете да стигнете още! Как си вярвате само,ама други освен вас не вярват!
  • 47 ares

    4 4 Отговор
    Тук освен тролове друго няма.
  • 48 Вълк

    6 7 Отговор
    Още едни избори е Борисов ще унищожи БСП и техните производни
  • 49 Пеко Таков

    3 1 Отговор
    Андрей Райчев, син на Венцел Райчев, резидент на КГБ в България, зет на генерал от ДС. Райчев е един от най-богатите комунисти, милионер с голф игрище, комплекс от вили за богати българи и чужденци
    И той говори за социалистическите идеи
  • 50 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    НАЛИ КОМУНИСТИТЕ ПРИВАТИЗИРАХА ПРЕДПРИЯТИЯТА....И ГИ УКРАДОХА....ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ...........ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ....ТОЛКОВА СА РАБОТЕЛИ ПРИ СОЦА...И КОЙ ЗАКРИ ПЕНСИОННИЯ ФОНД...ЛУКАНОВ....ПАК КОМУНЯГА....ЩО ЗАПАДНИЯ ПЕНСИОНЕР ВЗИМА МНОГО ПОВЕЧЕ....ЩОТО ТАМ СА НЯМАЛИ НАШИЯ....КОМУНИЗЪМ

    Коментиран от #51

  • 51 898

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ":

    Баце е най-обикновен мафиот и нищо повече! Издигнат е от червени генерали с помощ от едно немско НПО!
  • 52 Хайде стига вече

    2 0 Отговор
    Хайде стига вече. Време е да си почивате. Единственото, с което ще ви запомним е размахването на двете си ръце и лошата грапава дикция по телевизията.
  • 53 Имат си нова кауза

    0 1 Отговор
    Опозицията се е съюзила да повтаря с дебилите, че няма вирус, общо взето само това прави.
  • 54 Демократ

    0 0 Отговор
    Браво Райчев и аз така виждам нещата. Самата истина казана в три изречения. Няма как да е по различно защото почти всичките играчи от статуквото имат общ знаменател - БКП.
  • 55 ПОЗНАВАЧ

    0 0 Отговор
    ЕТО ТУКА РАЙЧЕВ ............... ПОЗНА ---ОПОЗИЦИЯТА Е ОТ ПАРТИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩОТО ЧЕКМЕДЖЕ КАКТО И САМИЯ РАЙЧЕВ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове