4 749 69

Бойко Борисов: Всеки да се пази сам!

Дезангажиране на властта по отношение на противодействието на епидемията

Коментар на Николай Слатински във "Фейсбук"

Бойко Борисов: Всеки да се пази сам!

Дойдохме си на думата.
Аз точно от 60 дни като зациклила латерна, като заяла грамофонна плоча пиша същото и все същото:

Вече не може да се разчита на управляващите.
Те се дистанцираха от противодействието на вируса и изоставиха своите граждани на произвола на съдбата.
Те му отпуснаха края - и правят каквото си искат, пък нека става каквото си ще.
Те нито знаят какво да предприемат, нито ги е грижа за обикновените хора.
Те са в друга реалност и в нея си спинкат сладко-сладко.
Те за 18 новозаразени на ден стиснаха обществото за гушата до задух и задушаване, а за 180 пет пари не дават.

Това им е цялата политика на управляващите - тази на истинските Три "Д":
Дезангажиране - на властта по отношение на противодействието на епидемията.
Демобилизиране - на обществото по отношение на бдителността спрямо заразата.
Демотивиране - на отделния човек по отношение на спазването на разумните мерки за намаляване на риска от вируса.

Сравнете сега какво правят властите в държавите, които успешно се справят с епидемията. И така ще разберете какво значи едно общество да има знаеща и можеща, умна и разумна, активна и ефективна власт.

Ето защо, давайки си сметка на какво некомпетентно и нарцистично Его сме заложници и сме страдащи от стокхолмски синдром към това Его, аз писах, пиша и ще пиша:

1. Всеки от нас е главният и основният, който може да ни опазва от заразяване или поне да намалява риска от заразяване.

2. Властта не само не управлява или поне контролира процеса с ескалацията на корона-вируса, но и с погрешните си решения и абсурдните си послания, създаде удивително благоприятни условия за вируса да се разпространява без задръжки и угризения.

3. Трябва да се стремим към колкото се може по-добра осведоменост за вируса, за да вземаме своите решения като максимално информирани и отговорни личности, а не като първосигнално реагиращи и конспиративно обясняващи си всичко същества.

4. Ние сме изправени пред различни по-нататъшни сценарии на развитие на епидемията и поне един от тях е катастрофичен.
Това изисква от нас психологическа устойчивост, максимална бдителност, активно следене на процесите и разумни мерки за предпазване и самоограничаване.
С други думи ние трябва да се стремим към изграждане на не-рискова, ако може и анти-рискова култура по отношение на вируса – с близките, роднините, приятелите, познатите, колегите, с всички онези, контактите с които са неизбежни или абсолютно невъзможни да се ограничат, без да загубим социалната си, човешка същност.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Венариа

  72 12 Отговор
  Искам да ми купи БОРИСОВ КЪЩА И НА МЕН
 • 2 Лора

  122 13 Отговор
  Че Борисов си мисли че всеки ден в България някой се спасява благодарение на него ли? Нагъл крадец
 • 3 Прясно мляко

  100 10 Отговор
  Това са думи на един безхаберник, не на държавник
 • 4 ще спазим закона

  70 7 Отговор
  Аааааа , не така Баце , ние сме правова държава , ако се дърпаш на защита , ще ти бъде назначен служебен адвокат.
 • 5 gost1

  85 6 Отговор
  Браво пич, точно написано. И все пак лошото е, че доста тъпанари са избрали тези дето не им пука за хората...
 • 6 Този коментар е премахнат от модератор


 • 7 Ххх

  65 4 Отговор
  Борисов, пази се и ти. Лягай си с тенекиените гащи ! Че толкова народ ти е набрал. Не може да знаеш, като заспиш пиян напряко на спалнята кой с какво ще те изненада. Я Радев ще монтира воден пистолет на дрона, дето зависваше над спалнята ти, я изоставяна любовница ще вкара тайно някой секс атрибут, и я ползвала, я не ползвала мазилата от нощното шкафче, та после знаеш ли какво е усещането ?
 • 8 гост

  56 3 Отговор
  А това значи ли, че парата от Европата в нощното шкафче отива пак?
 • 9 malko pomosht mi trjabvashe no bez neya

  26 8 Отговор
  вируса е една идея по сериозен от нормалните,аз го изкарах средно тежко!!!огромните ни болници за бутафирия това е проблемa.стигнеме ли40-50 за болница на ден труповете ще са много.
 • 10 888

  44 4 Отговор
  В територията на Тиквата отдавна ВСИЧКО е приключило.....
 • 11 Хрониките на герберлунгия

  63 3 Отговор
  БМБ живее в паралелна реалност отдавна. Подчинените му, господарите му от ес и сащ и обикновеннните малоумници, гласуващи за него му я създадоха. Идва момента на отрезняването, тъпата кърджалийска питка, дариткова и цялата хунта зад него вече са оттрезвени. Менда и владко знаят, че са с единия крак в затвора, ес и сащ не щат да чуят вече за него. Останаха шепа малоумни мачовци дето го подкрепят. Края на борисов е близо и за щастие ужасяващ за него.

  Коментиран от #52

 • 12 5968

  48 4 Отговор
  Септември като дойдат милиардите от Европа, ще ги е "грижа" отново за нас и ще ни затворят, за да могат да си ги откраднат спокойно. А сега си правим предизборна кампания пак за наша сметка
 • 13 Този коментар е премахнат от модератор

 • 14 В.В.П.

  41 1 Отговор
  Алооо,, ТИКВО,,ТИ ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ АЗ ЧАКАМ НЯКОЙ КАТО ТЕБЕ ДА МЕ ПАЗИ...САМОАДМИНИСТРИРАМ СЕ САМ, ОЦЕЛЯВАМ САМ...
 • 15 ИВА ПРИЛЕПА

  35 1 Отговор
  ЛИПСВА МИ МНОГОЧАСОВИТЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ НА НОЩ И НАЙ ВЕЧЕ МНОГОЧАСОВИТЕ МОНОТОННИ НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩИ СКЕЧОВЕ НО БАЦУН ,ЛИПСВА МИ ТОВА ТРЕПЕТНО ОЧАКВАНЕ КОГА ЩЕ ИМА МЕ 20 /ДВАДЕСЕТ/ БОЛНИ НА ДЕН ,ЛИПСВА МИ ОНЯ МОНОЛОГ В КОЙТО БАЦ БЛАГОДАРИ НА ЩАБА ЗА ДОБРАТА РАБОТА И ЧЕ СА МУ Е... М...ТА НА ВИРУСА
 • 16 Всеки

  43 1 Отговор
  сам да се пази , че той кръстосва цяла България без маска !
 • 17 Гост

  34 2 Отговор
  Естествено на есен ние ще сме идеалното оправдание да ни затворят пак!!! Ей го Боко си го каза днеска - лятото няма да затваряме нищо. Айде сете се сами какво ви казва в действителност. И наистина абдикираха в борбата с вирусът...
 • 18 Пенсионер 200

  34 2 Отговор
  БОКО, ВЪРНИ МИ ПАРИТЕ ОТ ПЕНСИЯТЯ, КОИТО НАГЛО ОТКРАДНА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ТИ ПАТИ ГЛАВАТА!
 • 19 чичо

  6 14 Отговор
  То като стане-хем сърби хем боли-трудно се угажда.
 • 20 SAAB

  33 2 Отговор
  Да де .....но главанако го пазят 20 хрантутници ! Да се пази сам.......ама гО шубе :)
 • 21 Този коментар е премахнат от модератор

 • 22 Стара мома

  31 4 Отговор
  Ами аз не слушах НОЩ, а доц.Мангъров. По-правдиво звучеше в изкаванията си. И добре, че го имаше, иначе тотално изтрещаване - така обясняваха тия от НОЩ
 • 23 Даа,...

  20 2 Отговор
  ...много неща са "катастрофични", използваният "български" език от журналистите пък е особено "катастрофИЧЕН".
 • 24 ТРЯБВА

  26 2 Отговор
  Оставете народа и махнете маските в магазините , защото доказха , че не са виновни за заразата . Ако маските помагат нямаше да не се заразяват медиците в болниците , които са облечени със космонавтски костюми . Не мислете . че не чакаме изборите да изхвърлим ГЕРБ и медицинската мафия . всички знаят как си увеличиха пътеките със двойно сума милиони за да усвояват парите на европейската комисия . Европейските пари трябва да се връщат от кого Не знам какъв цирк ще направят наесен , но знаем , че сме вече пред революция . Които го е страх да си стои в дома си . това е за журналистите , които ореваха , че заразените се увеличават . Икономиката е по голяма от медицинската мафия .

  Коментиран от #65

 • 25 С негови камъни по неговата глава

  28 4 Отговор
  Всеки по-интелигентн у нас разбра, силното преувеличаване на опасността пт този вирус така разнебити държавата, че той разбра едно, със старите начини да се плаши и плаши врче не става. Никой вече не вярва! Да, има и по-тежки случаи и смърт, но при кой вирус нямаше починали и усложнения. Цялото това затваряне на всичко у нас, ограниченията и забраните се оказаха напълно безмислени. Вируса съществува и ще съществува, няма как да се ликвидира! И без това икономиката ни беше полумъртва, сега вече е занулена, а туризма съвсем сдаде багажа. Надуването на цифрите се оказа лош ход, канцелираха стотици полети до България. А тези чичковци от НОЩ, които надуваха вувузелите за страшна опасност, пореден пик и кво ли не, станаха за смях! Да не говорим за Здравния министър. Те изпълняваха указанията на Вожда, плашеха с трупове и морги, а здравния увеличи парите по пътеките Корона, започна наддаване сжоари за да се пише, че всеки починал е от вируса. Да, Вожда ще прилапа от парите дадени от ЕС, няма да пропусне. Нека се запитаме, колко милиярда са загубите за България? Много!!!!!! А чичковците от НОЩ ще бъдат употребени като виновни за всичко. А те изпълняваха неговите нареждания. Както винаги чист и невинен, в бяло, като Дедо Боже. Но шкафчето му постави точката на Великия Пибедител на всички избори.
 • 26 Я... Я

  20 3 Отговор
  ВСЕКИ ДА СЕ ПАЗИ САМ:А ТЕБ БИБ БИБИТКО ЦЯЛО ЗВЕНО ОТ МВР. ТИ САМ НЕ СЕ ПАЗИШ А НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ НА ЦЯЛА ПОТЕРЯ ДА ТЕ ПАЗИ МНОГО, МНОГО ВЛЮБЕН ВЪВ СЕБЕ СИ СИ ТИ.
 • 27 Боко върни ми парите

  23 2 Отговор
  от всичките здравни осигуровки, които съм внасял, върни ми и парите внасяни за пенсия. Не ти искам нито пенсия , нито здравеопазването ти.
 • 28 !!!

  19 3 Отговор
  Действията на властта са абсолютно логични. Така би постъпил всеки, който знае, че смъртоносен вирус и пандемия няма, и целта на представлението е съвсем друга.
 • 29 Ттт

  3 13 Отговор
  Автора е неинформиран ид и от.
 • 30 Допуска се

  6 2 Отговор
  Някои по навик се пазят, други са запознати с вируса от старите учебници по инфекциозни болести. А, Борисов не го пазят, той сам се пази от пазителите си, защото е свикнал на всичко и ги познава.
 • 31 Будала

  24 2 Отговор
  Лесно му е на бибитко - еднолично пусна феновете на стадиона, прати за парлама Ананиев и като видя дебелия - всеки да се спасява сам!!! И каква отговорност носи? Добре, че отдавна съм го пренебрегнал като каквото и да е.
 • 32 Те хората на село знаят

  11 2 Отговор
  А гражданите ще научат на есен като влезна в офисите с климатици. Не се чудете защо в Пирогов не се заразяват да- немат си още климатик. Ама ако им сложите, ще подобрите статистиката. 1000%.
 • 33 Безпартиен

  4 9 Отговор
  Слатински, Слатински, уж беше демократ от СДС а говориш като комунист

  Коментиран от #35

 • 34 Кой68

  10 9 Отговор
  Като казваше власта-маски и стойте си вкъщи,всички ревяхте че погазват "демокрацията"! Сега като власта отпусна "ремъка"казвайки-пазете се сами и че имате глави/ум/,ревнахте че дебаркирала власта!Какво иска българина?Важното е да се реве с/у нещо и да се бунтува.........
 • 35 Ти пък

  8 0 Отговор

  До коментар #33 от "Безпартиен":

  къде си видял милиционер - демократ?
 • 36 Е това само за вируса ли се отнася!?????

  15 1 Отговор
  Така е във всички български сфери!Оправяй се сам,ако можеш, а ако можеш ще ти вземем и бизнеса и личното достойнство и свободата!!!Вулгаристан,сър!
 • 37 Този коментар е премахнат от модератор

 • 38 Боязливият Борисов падна в капана на все

  7 1 Отговор
  Сега мафия правителство хотелиери мутри ресторантьори рекетьори данъчни нападжии сикаджия висаджии партии милионери милиардери президенти министърпредседатели прокурори с една обща дума БАНДИТИИ не мога да ви трая вече хора да ги изметем ДОКОГА са ги траем ми то поне да бяхме под турско а тези са българи и ни тормозят!!!
 • 39 Ива Николова -Яга

  8 1 Отговор
  Абе от тамян хваща ли се Корона ????? А и до Тулу,пит,е дето по цял ден цъкат пред компа в България ми излесте и изметете Шайката!!!! Вместо само да се оплаквате ......
 • 40 Ели Оригинал!

  7 2 Отговор
  Поздрави от Израел, Завели сме дела срещу висши ръководители в Израел! Да се подиграваш с БГ народ ни идва в повече! Нещо си ни извозил с 200? БГ народ ни спаси от геноцид! Няма да забравим достойнството на българите. И им дължим живота си! Та мисли, мисли, и пак мисли!

  Коментиран от #49

 • 41 Завоевателя

  2 9 Отговор
  Хаиде пак не е добре сега пък казал да се оази всеки сам ей няма угодия за тия комунягии незнам още там какви си
 • 42 Асен

  11 1 Отговор
  Ей глупаци какви са тия коментари нещо ново ли чухте тои откак управлява ние оставил в ръцете на съдбата самоче досега него казваше на глас.
 • 43 Всички на 16 Юли на протест!

  13 2 Отговор
  Да ги изметем от България!
 • 44 Karosel

  10 6 Отговор
  Слушах Борисов какво каза:"който иска може да спазва мерките. Като искате стойте си у дома, спазвайте социална дистанция, носете маски". Вие сериозно ли мислите, че Борисов е длъжен да пази всеки от вас, а пък вие да си правите каквото ви хрумне?
 • 45 Борислава

  5 2 Отговор
  Искам дело за издръжка...Имам още снимки

  Коментиран от #47

 • 46 Този коментар е премахнат от модератор

 • 47 Бай Стою

  3 2 Отговор

  До коментар #45 от "Борислава":

  На катеричката ли са?

  Коментиран от #51

 • 48 Маргарит и Маргарита

  8 2 Отговор
  Нали вече гушнаха парите , какво ги интересува за вируса.
 • 49 Нещо не си в час

  4 3 Отговор

  До коментар #40 от "Ели Оригинал!":

  Или не ти е ясна историята!Окупационата политика спрямо съседите,и използването на Македония като екстрадация на вагони за концентрационите лагери!

  Коментиран от #55

 • 50 Санитар

  8 3 Отговор
  Това трябваше да го каже в началото а не да налага карантини и прецаква икономиката и живота на хората,защото повечето разумни доктори и лаборанти и ние на първа линия го разбрахме още с първите болни.Имаше леко объркване заради грипа,който объркваше симптомите.Повечето болни бяха болни от грип с корона вирус,който премахваше някои от грипните симптоми.Всичко се преписваше на корона вируса и това беше тъпо и необразовано понеже се подведохме по играта на големите световни измамници,които изнамериха тест за един безобиден вирус подхвърлиха го на вечно заразените китайци и те се панираха.Сега китайците раззбраха в каква измама бяха въвлечени и спряха да броят а ние продължаваме,защото на властимащите така е изгодно да мамят и крадат.Вече прибраха парите и казаха "всеки сам да се пази"

  Коментиран от #66

 • 51 Борислава

  4 1 Отговор

  До коментар #47 от "Бай Стою":

  Не,на малкия Бойко,като грахово зърно е
 • 52 Гербераст-крадец

  9 2 Отговор

  До коментар #11 от "Хрониките на герберлунгия":

  Абсолютно. Пътник е. Заедно с Менда и Горанов. Към затвора. Но най-големият му кошмар е Румен Радев. Борисов вече е станал хахо. Радев с няколко изречения го нокаутира.
 • 53 До Автора

  6 8 Отговор
  В другите държави е същото.Просто бройката на новозаразените расте и няма каквито и да е предприети мерки.Разликата е , че хората са по дисциплинирани и си нямаме Мънгъровци
 • 54 Boby

  10 4 Отговор
  Ами всеки да се пази сам - с тояга и бой по празната тиква на Тиквун. Не че от това ще се напълни с акъл... но поне някакво възмездие да има. А догодина гласувайте пак за него и шайката му крадци и калинки.
 • 55 Ели Оригинал

  5 3 Отговор

  До коментар #49 от "Нещо не си в час":

  БГ е Велика, а хора опитващи се да омаловажат приноса на БГ, не ме интересуват, неотчитащи исторически реалности. България спаси Израел, след време исторически Израел и Русия, Китай - будизъм, ще спасят България. Ние помним, поколенията помнят! Поклон пред Българският Народ!

  Коментиран от #64

 • 56 Чики-Рики

  7 3 Отговор
  Той засега го нокаутира с думи , Ами ако използва и дрона , незнам кво ще стане!Бойко е параноик и наистина е като развалена латерна! Голям страхливец е , затова води свита празногледащи хорица винаги с него и напук на всички мерки,които Киро ,,пиянката,, е заповядал,той най-безочливо вози по 5-6 наивника в държавната ,, Тойота,, и не спазва никаква социална дистанция! Дано час по-скоро хората да се усетят и да го свалят от власт! Така още веднъж ,, Буда,,ще докаже ,че не става и не може да изкара пълен мандат!

  Коментиран от #59

 • 57 Какво друго да каже

  5 4 Отговор
  И той е наясно че това е световна измислица,която обаче го устройва
 • 58 Боби Баламата

  7 0 Отговор
  Аве Корени, оправете тия опорни точки бе дееева, ... последно: Нема Вирус а Бойко ни Затваря и Тормози или...Има Вирус и на Бойко и Правителството НЕ МУ ПУКА?!? Я се обърках вече
 • 59 Така е,..

  2 9 Отговор

  До коментар #56 от "Чики-Рики":

  Бойко е МЪЖ ....а ДЕСА е МАЖ на Фърчилото . Бойко се гаври с Пут*КИН,...а КИРЕ ПОПА-КГБЕТО се гаври с..Фатмака... Велико!!😂
 • 60 безхаберник

  7 2 Отговор
  Оставка на наглия безхаберник .
 • 61 Дедо

  10 2 Отговор
  "Стане ли нещо в България, аз пръв ще избягам". бойко борисоф, март 2020. А вие чакайте да направи нещо за вас...

 • 62 Ива

  8 2 Отговор
  Защо коментирате мутрата от СИК , след като много добре знаете кой е той , кои са ортаците му от бухалкаджийската приватизация и какво представлява прокоратурата и съдебната власт в България ? Гласувайте хора !
 • 63 Васил

  8 3 Отговор
  Най после се разбра че диктатора е безсилен и се е провалил тотално няма да се учудя в паниката ако не духне на някъде.
 • 64 Сигурно е така както казваш

  3 0 Отговор

  До коментар #55 от "Ели Оригинал":

  Ако не знаеш историята!!!Мнението на илитерати принципно не ме интересува!
 • 65 Не се заразяват тези

  0 0 Отговор

  До коментар #24 от "ТРЯБВА":

  със защитните костюми. Ако ги носят, обличат и събличат правилно. Заразяват се лекари, които ги носят като лигавници, понеже не е особено приятно да носиш маска с часове. Трябва да сменяш по няколко на ден, за да е сигурно. Или да е много висок клас маската. Доколкото зная им осигуряват по 1 хирургична на ден и то далеч не навсякъде... За 20 минути в магазина едва ли ще ти навреди толкова маската. Помисли малко за работещите в магазините. Маските на клиентите предпазват най-вече персонала. Защото 20 души да се изкихат и изкашлят и от тях двама да са с ковид е достатъчно да се зарази доста народ.
 • 66 Кой е спрял да брои

  0 0 Отговор

  До коментар #50 от "Санитар":

  бе? В Китай затварят части от Пекин напълно, за да спрат разпространението. В Ухан заради 6 случая тествах 10 милиона души за 10 дни. Защото парен каша духа. По-малко коментирай теми, от които нищо не вдяваш. Изказваш се като пълен лаик. Парите не са прибрани все още. Очакват се през октомври и ще идват на траншове. А голяма част от тях ще се връщат. Независимо кой ще е на власт...
 • 67 Хаджиментов

  2 0 Отговор
  Този пък откъде изпълзя?!?! Наближава време за избори и разпределение на постове и какви ли не се измъкват от дупките си.
 • 68 Гоцев

  3 1 Отговор
  Слатински, очевидно е че си захлебил за смешната статийка, но прекалено много ревахте, че ви репресират...Ето ти сега пълна свобода и се спасявай сам. Аз ако съм ББ и в болница няма да ви взема нещастни ревльовци...
 • 69 Ооо

  0 0 Отговор
  глобалистите са им НАЧАЛНИЦИТЕ и им казаха ...така ...да правят вече ....оставяте ги на Вируса !!!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.