Last news in Fakti

6 Юли, 2020 06:37 14 726 109

Адвокат Белянова: Срам ме е, че не защитихме Десислава и Биляна

  • белянова-
  • иванчева-
  • съд-
  • присъди

Днес Специализираният наказателен съд произнася окончателните присъди по делото "Иванчева"

Адвокат Белянова: Срам ме е, че не защитихме Десислава и Биляна - 1

Ние не ги защитихме и, с малки изключения, се превърнахме в съучастници на гаврата с тях. На протестите в тяхна подкрепа се отзоваваха шепа хора. Оставихме ги сами, а те нямат нито финансовата, нито медийната подкрепа, каквато получиха други, погнати от бухалките на мафията. Мен ме е срам.

Това написа адв. Албена Белянова по повод днешното окончателно поизнасяне по делото "Иванчева".

Ето какво още написа адвокат Белянова:

На снимката са Десислава Иванчева и Биляна Петрова, осъдени на първа инстанция на 20 години и на 15 години лишаване от свобода за поискан, но невзет подкуп. Утре, в 13:00 часа второинстанционният специализиран наказателен съд ще се произнесе с решение. Прокуратурата поиска още по-тежки наказания и за двете.

В деня на тяхното показно задържане – 17 април 2018 г., бях на обучение в Европейския център за изследвания в областта на сигурността „Джордж Маршъл“ на тема: „Борба с международната организирана престъпност”. В обучението участваха още трима българи, двама от които млади служители на ГДБОП-Бургас. Спомням си, че изразих възмущение от начина, по който двете жени бяха задържани, и мнение, че акцията е за сплашване на бъдещи независими участници в избори. Не бях запозната с дейността на Десислава и Биляна, като кмет и заместник кмет на „Младост“, и с противопоставянето им на мафията. Един от служителите на ГДБОП ме погледна с насмешка и каза: „Ясно е, че са виновни.“. Присъдата им беше произнесена без съд. Целта на акцията по задържането им – изпълнена.

Не знам дали две години и два месеца по-късно остана някой Човек, който все още вярва, че Десислава и Биляна са престъпници, и то от най-опасните, а не жертва на мафията, овладяла държавните институции. През тези две години и два месеца животите и на Десислава, и на Биляна, и на семействата им, бе съсипан.

Решението на специализирания съд, което ще чуем, е написано. Не можем да го променим. Можем обаче да изразим човешкото си отношение към него. Утре /б.р. днес/ в 13:00 часа пред Специализирания наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    264 50 Отговор
    Не на КАСКЕТУРАТА !!!Не на неправдата!!! Свобода за двете невинни жертви на каскетния произвол!!!

    Коментиран от #25, #30, #39

  • 2 Абсурдистан

    293 51 Отговор
    Не съм активист, като предния коментирал, но дори на децата е ясно, че всичко срещу тези две жени, беше нагласено. ОСВОБОДЕТЕ ГИ.

    Коментиран от #35

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    215 39 Отговор
    тия жени са невини всичко е нагласено никакви подкупи не е имало подхвърлили са нато пени са невинни са

    Коментиран от #51, #68

  • 4 Наказание

    62 244 Отговор
    Тия двете престъпнички са само за панделата

    Коментиран от #8, #23, #76

  • 5 Активист на ГЕРБ

    19 138 Отговор
    Нашата КАСКЕТУРА е далеч по-справедлива от Ньойската прокуратура!!! Слава на Вожда Винету!!!

    Коментиран от #11

  • 6 Ееее лапачка

    209 18 Отговор
    ГЕРБ си искаха обратно Младост. Там стават големи строителни проекти, заменя се общинска земя за милиони, дават се много пари под масата, за да може строителя да строи над разрешеното и ако е 40% плътност на строителство, всички сгради са на около 90% построени от парцела.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    163 31 Отговор
    не са виновни скроили са им капан
  • 8 само питам

    162 18 Отговор

    До коментар #4 от "Наказание":

    А баце със шкафчето ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ВАСИЛЕВА

    127 17 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 След

    96 17 Отговор
    всичко това , причинено на тези жени , дано ДОСТОЙНИ , ОБЕКТИВНИ И СМЕЛИ съдии приключат сагата им !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Размишляващ

    28 86 Отговор
    Представете си , че някой случайно сдобил се с власт извратеняк , опита чрез референдум да наложи мораториум (забрана) върху използването на панелните жилища ! А сега си спомнете опита на тези две подсъдими , чрез референдум , да ударят целия строителен бранш и да отнемат правото на собствениците на земя в Младост да ползват имотите си - налагайки мораториум до промяна в необозримото бъдеще на действащите и напълно законно приети ОУП и ПУП ! Подобни опити за гавра с бизнеса и имотите на хората не могат да останат ненаказани !
  • 15 Всички сме съучастници

    115 20 Отговор
    Лесно е да се коментира от вкъщи, но какво направи обществеността, за да защити тези жени? Нищо, просто ги изостави! Цялата " Младост", която те искаха да предпазят от презастрояване, е виновна за съдбата им! Доколко са били прави в борбата си със строителната мафия, си личи по това в какво се превърна кварталът, след като те бяха грубо и безмилостно отстранени.Елате и вижте как се застрои много бързо всяко свободно пространство тук! Незабавно, спокойно, под пълната закрила отгоре и осигурена недосегаемост.

    Коментиран от #52

  • 16 Бай Тошо

    71 12 Отговор
    30 години от падането на соца, дали тия жени биха избрали пак Демокрацията ?

    Коментиран от #20

  • 17 Фарс

    90 11 Отговор
    Дали има честни съдии? Процесът е скалъпен и то некадърно.
  • 18 Дългият

    104 10 Отговор
    Човек,можеше да има някакви съмнения за невинноста на двете жени,но след като лъснаха гаврите на властта,безпардонният език...Мафията....трудно някой ще ме убеди че не бяха поръчани
  • 19 гост

    13 47 Отговор
    Само те знаят какво е станало и дали са невинни или виновни! Ако питаш всички осъдени около 15-20 % си признават вината и то когато има неоспорими доказателства!
  • 20 Присмехулник

    69 11 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Тошо":

    Каскета и Борисов не са еталон за Демокрация...

    Коментиран от #85

  • 21 Мимч

    53 6 Отговор
    Абе, може и да се е подлъгала и да е искала нещо,но щом не го е получила,значи е невинна за присвояване.Да се съди за опит за подкуп.А знаем ,че има много милионери,които минават между капките и не ги осъждат,ама много малко от тях са истински.Повечето са кредитни и от кражби от българския народ.Там са истинските крадци.
  • 22 Лоша работа

    78 9 Отговор
    Да допуснем, че наистина са поискали подкуп. Такова тежко наказание ли трябва да се отсъди на човек поискал подкуп? Катаджиите по няколко пъти на ден искат подкупи, като ги хванат и ако ги съди този съдебен състав, сигурно трябвада им даде доживотна присъда.
  • 23 А Борисов кога

    85 8 Отговор

    До коментар #4 от "Наказание":

    За тези жени въобще не съм сигурен,защото всичко стана след като се опълчиха на един кмет на ГЕРБ и на строителната мафия.А Борисов,шкафчето,рекета,милионите,златото,за него затвор няма ли.
  • 24 Другия с коня

    18 58 Отговор
    Административни Рекетьорки...Който му се налага да се сблъска с Администрацията знае какво е рекет...Дано си получат заслуженото...
  • 25 СКОРПИОН

    16 56 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    До активист на БКП-БСП! Стига с твойте каскети, че ставаш смешен! Каскетурата беше в БКП-турата, всички до един носеха каскети, после преминаха на бомбета! Народа ги наричаше: бомбето-каскетаджиите! Ти си от подрастващите червени плъхчета, и не знаеш много за БКП, на която е наследница БСП-БКП! След 09.09.1944г. измисления просташки народен съд, съдеше и убиваше, дори, без вина! Това е факт! Запомни!
  • 26 Коментар

    66 10 Отговор
    Обаче как звучи обвинението "поискан, но не взет подкуп в р-р на 100 хил" и за това 15г???????????
    Наркомани на богати мафьоти трепят хора, шофирайки с наркотици в кръвта, но на тях само условна???????????

    Алооооу каскет мафьотов, в чекмеджето на началника ти бяха снимани десетки пачки в р-р на милион и полвина евро, ако за 100 хил невзети е 15г, то за 1.5 мил евро взети, колко трябва да бъде присъдата?????????

    Рано или късно народът български ще се опълчи на наглата завзела властта мафия!!!
    Тогава ще хвърчат каскети и тикви, помнете ми думата!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хахаха

    27 50 Отговор
    Как нагласе подкуп бе? Парите са намерени в колата им. За първи път чувам някой да оставя пари в кола, и то не 1000-2000 лева. Ако това беше постановка нямаше да стане с такива пари а с много по малко. Да не забравяме, че всичко е записано от срс-та. И не на последно място: тези двете спираха дейността на всеки, който не им предложи пари. Това е истината, всичко друго е бла бла

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хайде на протест де

    44 12 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    Напълно сме абдикирал от човещината. Оставихме ги, а трябваше досега да сме сринали постановчиците.
  • 31 Седефчо

    18 40 Отговор

    До коментар #29 от "Хххмм":

    А ти наясно ли си тези двете каква съсипия твореха докато бяха кмет и зам кмет? Пожелавам ти да се сблускаш с такива говеда някой ден и рогава ще разбереш колко грешиш в момента

    Коментиран от #77

  • 32 Безпристрастен

    29 4 Отговор
    Нека бг съд да реши, не Гешефтурата.
  • 33 Умен по Цялата глава

    14 46 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    Не само са намерени в колата,но парите са намазани с агент,от който ръцете на Кметицата светят....Броила ги е....Радвала им се е...Охааа парички...Рекетьорки...

    Коментиран от #41, #47

  • 34 Греда

    17 31 Отговор
    Некадърни и нагли адвокати се жалват ! Не успели да ги защитят! А те за защита ли са?
  • 35 Вор в Кремле

    14 39 Отговор

    До коментар #2 от "Абсурдистан":

    Кое е нагласено, че искат 500.000€...или, че им ги дават насила...???
    Дори и да си ги провокирали.. в което се съмнявам,така се действа в белите страни...
    Ако има съмнения, създава се клопка и мошеника попада в капана...
    Трето, има защитен свидетел, който издава схемата..
    Бой по комунета и корумпираните селтаци
  • 36 тулуп

    39 9 Отговор
    от космосо се вижда, че са невинни.
  • 37 Чук и Гек

    30 9 Отговор
    Генерал въздушен ас, президент Радев! Още днес издайте Указ за помилването им, а те да ги съдят колкото си искат!

    Коментиран от #43

  • 38 Каскет Каскетов

    28 6 Отговор
    Който не е с нас,е против нас.
    Който не слуша,ще го тикна в кафеза до живот.
  • 39 абе да ама

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    така е не на това не на онова ама само с драскане нестава тук по форуми и сайтчета не се сваля мафия от власт!!!
  • 40 Глок

    31 7 Отговор
    То и в чекмеджето има бая пари, сто пъти повече от тези в колата на Иванчева, но тюлена, който спи като пор на дивана, никой не го води окован във вериги по следствените арести. Па, като се е оял, ще му приличат синджирите като мечка на панаир.Делян къде се покри? ,,Усвоил" с местните си приятели и роднини 135 милиона. Бисеров, Доган, цяло ДПС!?

    Коментиран от #59

  • 41 берйй че си умен

    32 8 Отговор

    До коментар #33 от "Умен по Цялата глава":

    затова ли светна само носа и и единия пръст на ръката щото ги е броила с нос или ги е мирисала... много интелигентни сте вие герберастите
  • 42 муто

    29 2 Отговор
    Прокаратурата се върна 120 г назад в времето всички които са гледали филма Капитан петко воивода могат да сравнятметода и начина по които едно лице може да бъде злепоставено и обвинено жалко че обвинението се върна толкова назад във времето никакво демократично развитие въпрекио че сме европеиска държава няма развитие на демократични процеси върнахме се в старата тоталитарна система и питам къде са репресираните от комунизма защо сега не излязат да защитят тези невинни жени които ги малтретират по същия начин както преди
  • 43 Да, така е

    3 20 Отговор

    До коментар #37 от "Чук и Гек":

    Утре може да ги помилва ако са наистина невинни. Нека прецени обективно и да реши. Защо да ходим на протест за тях?

    Коментиран от #45

  • 44 месара

    8 35 Отговор
    адвокатката , сещаш ли се защо на протеста в тяхна защита са били шепа хора ? ами да ти кажа , хората дето вярват че са невинни са една шепа ! приятен път към сливенския на двете умници !

    Коментиран от #46

  • 45 Чук и Гек

    16 4 Отговор

    До коментар #43 от "Да, така е":

    И Втори Указ, тоест Първи - Освобождавам Каскет Каскетски от поста Главен Каскет! Аз съм го назначил - аз го освобождавам! Пита КС дали да ме разследва!!!!? Ако съм престъпник, колко легитимен е тогава главен прокорор, назначен от престъпник!? Шага-ааам, марш!
  • 46 Бачо Киро

    28 4 Отговор

    До коментар #44 от "месара":

    Глупости. В България без да се изръсиш не можеш да събереш 50 човека даже да гори държавата, ти искаш Ганьо да се дигне от мързеливия си задник да защитава някаква си, дето решила да става кмет. Според Ганьо като теб тя сама си е виновна, къде се завира там. Даже директно е и виновна за поискан, но не взет подкуп, нищо че през цялото дело се твърдеше обратното - Ваклин твърдеше, че той е инициирал подкупа, че тя никога не му е искала пари, а Гешев твърдеше, че е светнала като коледна елха. Демек твърдят, че не е искала, но е взела. Сега пък било обратното... Понеже тя не светна, както му се щеше на Гешев, Ваклин се покри отвсякъде де, като инициатор на подкуп трябваше да бъде съден, ма там нищо... Ваклинчо инициира подкупа, намира Дюлгеров, двамата си правят схеми, Иванчева не поискала подкуп (според самия Ваклин пред съда, иначе навън лаеше каквото му дойде, но не посмя да твърди същото в съда), не светнала като коледна елха, демек не е взела, а накрая върви разбери какво общо има присъдата с всичко известно по делото... Ей затова Черепът е в Дубай, защото знае как стават нещата. Той наистина е от тея за затвора, но пак доста след приятелите си в управлението, които в момента го гонят. Трябва да разберете, че над определена сума не може да лапнете, без да играете в играта и да се отчитате на баш мафиотите. За СЦЗ има много други кандидати, които отдавна трябваше да са там.
  • 47 Бачо Киро

    22 5 Отговор

    До коментар #33 от "Умен по Цялата глава":

    Светна само в дрънканиците на Гешев... После светна, ама друг път... Много му се щеше, така нямаше да се излага като кифладжия... Даже строителят не посмя да излъже пред съда и да повтори приказките си от пред медиите.
  • 48 луд перничанин

    13 20 Отговор
    Добре де, на кого бяха парите в колата. Ръцете на двечките "онеправдани" ясно показваха, че са пипали белязаните парички. От това по-ясно няма на къде. Това, че някой е използвал тази им слабост ( към парите) за политически цели е неморално, но не е подсъдно, докато тяхното си е криминална проява.

    Коментиран от #53, #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Боско

    15 6 Отговор
    Просто,мързеливо и неориентирано племе.никой не излезе да ги защити.Който не слуша няма прошка.Това бе за назидание.
  • 51 СКОРПИОН

    5 17 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    До Козлодуй №3! Правилно Козлодуйски, всичко е нагласено, както при г-н Бойко Борисов, това и децта го знаят! Много неграмотни режисьори се навъдиха в тази държава! Шекспир е казал: " Живота е театър, и ние
    всички сме актьори "! Как мислите Вие всички, които пишете в сайта, трябва ли съдебната ни система, да работи под натиска на народа?! Тогава, да скалъпим един просташки народен съд и да раздаваме правосъдие, както след 09.09.1944г. " ДА, АМА НЕ !" Оставете органите да си вършат работата, и да решават: "Кой крив, кой прав, и кой на булката е брат!" За това има адвокати, първа, втора, трета съдебна инстанция за последно решаване на делата! Много станахме "юристите", ще се счупи клона мераклийски, на който сядаме !!!

    Коментиран от #62

  • 52 Дидо

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Всички сме съучастници":

    Много им дреме на тия,дето живеят в "Младост"! 99% от тях са от СЕЛСКИЯ КЪР - продали нивата на дядо и тате и "айде у Софията"!!!Знам,защото живях 13 г. там,но СЕ МАХНАХ от София!
  • 53 Бачо Киро

    26 9 Отговор

    До коментар #48 от "луд перничанин":

    Хайде без да си измисляш "факти". Иванчева "светна" с малко петно отстрани на китката, вероятно от ръката на полицайката, която я е държала, и на върха на носа. Взела е парите с нос ли? Защо мислиш в присъдата се казва "невзет подкуп"? Беше светнала като коледна елха само в приказките на Гешев по медиите преди процеса....

    Коментиран от #63

  • 54 Бачо Киро

    20 3 Отговор

    До коментар #48 от "луд перничанин":

    Между другото си абсолютно в грешка за инициирането на подкуп. Незаконно е както вземането, така и даването. Какво неморално, абсолютно незаконно е. Даващият подкупа трябваше да е в затвора и той. По това дело всичко е абсолютно шито с бели конци.

    Коментиран от #75

  • 55 Gendermerry

    10 1 Отговор
    Служителите на ГДБОП по семинари ли се обучават? Сигурно затова изглеждат като неправителствена гейдружинка.
  • 56 Българан Балкански

    2 8 Отговор
    Белянова е от постоянното Платено присъствие на всякакъв вид протести, жалби и каузи. Типична НПОтка от кръжеца "Да,Бг" на Прокопиев.
    Като е безплатно ги е срам. Толкова.
  • 57 потърпещ

    7 11 Отговор
    а като пребират паричките ,добре ли им беше,да лежад

    Коментиран от #92

  • 58 Митко

    4 13 Отговор
    Имаше ли пари в служебната кола?Как хем има подкуп,пък не бил взет.Кога се брои за взет?А изнудванего не се ли преследва от закона?В особено големи размери.....Според мен по 44години в Сливен.

    Коментиран от #91

  • 59 СКОРПИОН

    3 12 Отговор

    До коментар #40 от "Глок":

    До 40! Само, че тук удурмата на БКП-БСП,не мина! Не доказаха, негови ли са, подкуп ли са, светещи ли са, не са ли, със сигурност са подхвърляни! Хайде докажете, не само да дрънкаре като кухи лейки! Да оставим това! Глок, да те питам, какво става в президентството, с приближените / дясната ръка / на Радев / УЗУНОВ , БОБОКОВ /?! Там изглежда далаверата е по-голяма! Как мислиш, Радев не знае нищо?! Лошо, много лошо, и за президента, и за държавата!!!
  • 60 ALF

    8 2 Отговор
    ИНТЕРЕСНО МИ Е СЪДИЯТА ЩЕ СИ СЛОЖИ ЛИ ГЛАВАТА в ТОРБАТА И ДАЛИ ЩЕ ГИ ОСЪДИ. акО ГИ ОСЪДЯТ СПОРЕД МЕНЕ ТАЗИ ВЕЧЕР ГЕРБ СИ ОТИВА АКО НЕ ГИ ОСЪДЯТ УТРЕ герБ СИ ОТИВА
  • 61 Факти

    18 6 Отговор
    Свобода за Иванчева и Петрова!
  • 62 Защото

    10 1 Отговор

    До коментар #51 от "СКОРПИОН":

    Защото Баце се размотава с антуража, насам натам и прокуратурата не прави нищо.Ако беше една постановка ,но те станаха много.И да ги изброяваме, няма смисъл, а той ни се лези в лицето и не му пука.Каскето па ич.Та какво ни обяснявате , господине?!Звучите като клакьор шовинист.
  • 63 666

    4 11 Отговор

    До коментар #53 от "Бачо Киро":

    Разбирам,че си "радетел" относно невинността на тези особи,но доколко си сигурен,че са не-виновни? Ти стоеше ли с тях в офиса им месец поне,за да видиш с очите си как работят?Ти беше ли до тях,когато ги арестуваха и им предявиха обвинения? Стоиш отстрани и разсъждаваш,че били невинни. Подозирам,че дори не си софиянец.
    Не те нападам или обиждам,но някакси щом си толкова убеден за тях и компетентен,да изчакаме да чуем решението на съда. Възможно е аз да не съм прав, но лично вярвам,че ще ги осъдят.

    Коментиран от #67

  • 64 ББ Баце

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо мистиката":

    Напротив, не са тъпи, просто тука има няколко продажници, които срещу пари ще предадат и майките си..
  • 65 ЛАВРЕНТИ

    5 4 Отговор
    ПОИСКАЛИ ПОДКУП, ПЪК НЕ ВЗЕЛИ.АМИ, АКОГО БЯХА ВЗЕЛИ ТОЗИ ВЕЛИК АДВОКАТ ПАК ЛИ ЩЕШЕ ДА ГИ ЗАЩИТАВА???
  • 66 Българин

    6 13 Отговор
    Иванчева в ЗАТВОРА!

    Коментиран от #99

  • 67 Джудже

    11 4 Отговор

    До коментар #63 от "666":

    А ти сигурен ли си, че съда е безпристрастен? Нали и прокуратурата трябваше да е безпристрастна? Защо отпаднаха обвинението във вземане на подкуп и остана обвинението в искане на подкуп, крепящо се предимно на показанията на Ваклин? Аз подозирам, че ти не живееш в Младост и нямаш никаква идея какво се случва в този квартал. Знаеш ли, че след отстраняването на Иванчева сградите започнаха да никнат като гъби след дъжд? Целият фарс и показност на процеса, а и случващото се в Младост убедиха хората, че това е постановка режисирана и спонсорирана от строителната мафия.

    Коментиран от #74

  • 68 Къде изчезна

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    записа с момента на подхвърлянето на пакета с тъй нареченият подкуп.
  • 69 ИВО СИРОМАХОВ

    3 14 Отговор
    СВОБОДА ЗА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА!!!ВЕДНАГА ДА ГИ НАСТАНЯТ В ЗАЩИТЕНОТО ЖИЛИЩЕ "С Л И В Е Н"!!!
  • 70 ares

    4 12 Отговор
    Как може да са невинни след като в багажника на колата намират парите с тяхните отпечатаци.Ебати наглоста.Не за 20 ами за 50 години трябва да гният в затворя .Само човек който не се сблъсквал с тази подкупна система може да приказва клупостите че били невинни.

    Коментиран от #98

  • 71 ФАРС

    13 6 Отговор
    Това не е моята държава!Долу Борисов!Свобода за Иванчева и Петрова!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 смешници сте

    4 10 Отговор
    Само човек,който си е нямал „имане-даване” с общинска администрация може да защитава тия две подкупни и нагли жени.Проблемът е защо само тях,а не се разследват и другите кметове и администрации като тия в Бургас,Созопол,Царево и т.н. например.То ясно защо.
  • 74 666

    4 9 Отговор

    До коментар #67 от "Джудже":

    Не съм софиянец,джудже - или както там ти е името ти. Но да ти припомня,че няма такъв друг районен кмет в България,който да е спипан с пари в колата. Не е въпроса дали съм провинциалист или кореняк-шоп,но случилото се с тези тримата ще е обеца на ухото за всички кметове на села,малки градчета,общини,големи областни градове да не се правят на тарикати и недосегаеми. Не защитавам управляващите-подкрепям съдебното решение. Мисли повече,преди да пишеш. Ако са невинни-така да бъде. Но ако са виновни...ще го кажат хора,които отговарят с знанията си,опита,с властта да отсъждат и с главите си.

    Коментиран от #101

  • 75 луд перничанин

    3 8 Отговор

    До коментар #54 от "Бачо Киро":

    Така, аз не си измислям. Факт е , че е пипала паричките и че са в колата и. Няма как да го съдят, този който е дал парите, щом съдейства на прокуратурата и дава парите със съгласието на прокуратурата. Незнам защо я защитавате. Само така се насажда страх сред държавните служители . Да, покрай сухото може да изгори и мокрото, но по-добре така, а не за служебна бележка , ако не дадеш "нещо" да те мотаят с месеци.
  • 76 Б.Б.

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Наказание":

    Кефиш ме, че те правя от ГЕРБ. Драсни ми телефона си и отиди при Горанов да ти определи членския внос. Там по 500 евра ли, луканки ли, суджуци ли ще се разберете
  • 77 хмм

    10 0 Отговор

    До коментар #31 от "Седефчо":

    Ти сигурно си един от тия, дето бяха засегнати от спирането на строежите за известно време. Живейте между бетон, коли и кучешки ла*на, тогава.
  • 78 Джудже

    1 2 Отговор
    "Мисли повече,преди да пишеш"! А ти чети повече преди да мислиш. Няма обвинение във вземане на подкуп, отпадна. Аз не вярвам в непуткопноста на българските съдии и прокурори, особено когто става въпрос за милиони.

    Коментиран от #79, #86

  • 79 Джудже

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Джудже":

    Извинявам се, да се чете неподкупността.
  • 80 Джоис

    5 4 Отговор
    бухалката на тиквата и каскета е по жестока и от Тодорживковото време
  • 81 ахметчо

    6 9 Отговор
    минимум по 20 години трябва да им дадат на тези уродливи, корумпирани комунистически изчадия–светулки
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 възпитаник

    7 3 Отговор
    ще осъдят държавата в Страстбург но тогава каскета и ипонтаджията да плащат а не от бюджета шайка
  • 85 Бай Тошо

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Присмехулник":

    За жалост, но и някак народа ги обича
  • 86 666

    0 4 Отговор

    До коментар #78 от "Джудже":

    Ех,джуджешка ти е мисълта,Хаяско. Какво стана-8 години присъда от днес. Виж,разбирам убежденията ти,че са невинни,но надали. Напразно се препираме тук-и двамата знаем,че тази история ще продължи,докато най-накрая и последната инстанция на съда не реши. Хабиш се за кауза, която други ще разрешат. Сега пий една бира и верно продължавай да...четеш. Чуждите мнения. Аре,от морето поздрави.

    Коментиран от #93

  • 87 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ЗВУЧИ КАТО : " ТЪПИ СМЕ И НЕКАДЪРНИ СМЕ ... -НЕ НАПРАВИХМЕ ЧЕРНОТО -СИВО " !!!!!!!!
  • 88 Милен Димитров

    4 2 Отговор
    Политическа позор и съдебна порнография.

    Коментиран от #89

  • 89 ИСТИНАТА

    4 6 Отговор

    До коментар #88 от "Милен Димитров":

    Когато взеха подкупът/парите, мен не ме извикаха. Държаха се нагло, липса на морал и възпитание. Светнаха, като коледна звезда. Каквото си търсили, това са намерили. Време е и за К. ИМПЕКСОВА, наглият Р. ПЕТКОВ, Р. ГЕЧЕВ и т.н., всички участвали във фалитът на д-вата (разграбването, приватизацията, спестяванията и пенсионният фонд), олигарсите и доносниците на ДС, над 200 млрд. $. Изпуснахме момента за Закон за лустрация и днес, отново се появяват скелетите им от гардеробите. Същото важи и за кредитните милионери. Време им е, да връщат разграбеното.

    Коментиран от #95

  • 90 Хаджиментов

    3 6 Отговор
    Мухи не се трепят с тежка артилерия.
    Тези двечките, ако са невинни, не представляват такъв интерес, че да се ангажират специални служби, СРС-та, прокуратура, съд, да им правят супер постановки с десетки хиляди евро и т.н. Ако въпросът беше само да се отстранят, имаше много по-леки и по-елегантни варианти.
    Така, че да не се заблуждаваме.

    Коментиран от #94

  • 91 Аз съм

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Митко":

    44 години рак да те яде !!!
  • 92 Аз съм

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "потърпещ":

    Да те осъдят на връщане в 1-ви клас !!!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Бен Газара

    4 1 Отговор

    До коментар #90 от "Хаджиментов":

    Пропускаш основното, а то е да се скалъпи целия цирк, за да имитират борба с корупцията.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Чичовото

    0 0 Отговор
    Дерзай и не се навеждай.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 НЕ НЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    НЕ си българин , а Русофил борещ се за унищожение на съдебната система в България! Ходи си в Русия там правосъдната система , щеше да ги е осъдила двете кметици сто пъти до сега - нищо , че са невинни само защото имат различно мнение спрямо власт имащите в Кремъл!
  • 100 незнайко

    1 0 Отговор
    Адвокат Белянова се разкайва, защото вижда накъде отиват нещата в съдебната система . По добре да си подава оставката !!!
  • 101 А защо

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "666":

    А защо за 30 години нито един от над 100-те районни кметове на София до сега , не е осъден за подкупи и рекети /особено ония от 90-те/ , а единствената избрана от народа кметица и не от политическа сила предложена - беше смазана за назидание?!Това значи че политическите партии допускат само

    Коментиран от #102

  • 102 А защо

    3 1 Отговор

    До коментар #101 от "А защо":

    само предани на политическата върхушка кадри!!!
  • 103 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    ТЕ ПЛАТИХА за ,,,мониторинга,, на ЕСъто за съдебната ни система!!!!!!!!и ТЕ опознаха англосаксонската ,,съдебна ,,система!!!!!ТЕ са консистенцията на есенцията.....
  • 104 Попов

    1 1 Отговор
    Нагли рекетьорки на хранилка в държавната администрация. Само който не е имал вземане даване с такива може да защитава такива циреи.
  • 105 Алеко КАН

    1 0 Отговор
    Всеки засегнал интересите на Мафията , може да бъде поръчан и сготвен от прокуратурата в България! Фактите са не само тези две невинни жени , а и много други особено през последните 15 години!
    Лъжесвидетелстването в библията е един от най-големите грехове - тежко на тези чрез които биват осъждани невинни , кармата им е до 4-то коляно!
  • 106 В.В.П.

    0 0 Отговор
    За ГОРСНОВ И БОРИСОВ ВЗЕЛИ ПОДКУП ОТ 100МЛН...КАКВО ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНИЕТО...???...200Г..??300??ИМА СВИДЕТЕЛ...КЬОВЕШИ...АЙДЕ МАА...ЗАДЕЙСТВАЙ СЕ...ХЕРОООО...!!!
  • 107 Голем борец за правда

    0 0 Отговор
    Няма да се притеснявате! За всички си има ред. Дали ти ако си на тяхно мясно някой ще дойде да протестира твойте присъди? Това е хубав въпрос особено ако присъдата почива на документи ясни и точни??
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове