Last news in Fakti

6 Юли, 2020 07:50 1 633 14

Катя Сунгарска: За София са нужни поне 80 спешни екипа, а има 18

  • катя сунгарска-
  • коронавирус-
  • спешна помощ

Говорителят на Спешна помощ е потресена от гаврата с починалия й колега

Катя Сунгарска: За София са нужни поне 80 спешни екипа, а има 18 - 1
Снимка: БГНЕС

"Няколко дни лежи вкъщи /б.р. починалият д-р Юлиан Стамов/, след това го транспортират с линейка до болницата, там също е около седмица, в сряда са го интубирали и в петък сутринта той си отиде", заяви пред БНТ говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.

"Вчера /б.р. - в събота/ излезе поредната гавра с починал по време на изпълнение на служебния си дълг медик. Това беше някакъв пасквил, написан от името на неговото семейство, че той е починал от рак и че това е било очаквано. Категорично искам да заявя, че това е най-гнусната новина, която може да се направи", каза Сунгарска.

"Когато става въпрос за COVID-19, където и да е в София, екипът се връща в централата, облича се в защитни облекла и след това отива на адреса, взима пациента и го откарва в болницата, оттам се връща пак в централата, обеззаразява се, както и линейката, което отнема около 45 минути до час. При нашия тежък кадрови дефицит това е огромно предизвикателство", сподели Сунгарска.

"Някои хора не ни дават точна информация. Те казват, че имат проблеми със сърцето, с кръвното, имат болки в гърдите, а като отиде екипът на място необезопасен, той се сблъсква със симптомите на коронавирус - температура, втрисане и т.н", каза говорителката на Спешна помощ.

Тя уточни, че в Спешната помощ в София работят 13, 15 до 18 екипа, за такъв град минимумът е 80 екипа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВА ПРИЛЕПА

    5 8 Отговор
    таа ко риве ...Я ВИЖ КАКВО СТРОИТЕЛСТВО Е ,ЦЯЛАТА СТРАНА Е ЕДИН СТРОЕЖ ЗА НЯКАКВИ ЛИНЕЙКИ РИВЕ ....
  • 2 професионално изкривяване

    0 4 Отговор
    Умрял е от ненавист към Шайката.
  • 3 Линейка Сталинска Тръмпова

    14 1 Отговор
    Вече е късно Здравната реформа реформира населението с едни два милиона Сталин пасти да яде
  • 4 Тая па

    7 1 Отговор
    По логиката на тази "философка" когато на някой му е лошо и звънне на бърза помощ трябва да каже,че е с корона вирус защото иначе колегите и са изложени на риск.
  • 5 българин

    12 1 Отговор
    Г-жа Сунгарска е дъщеря на единствения досега депутат, бивш, със средно образование. Няма лошо, но зле е възпитал дъщеря си, която вчера по медиите със зъби и нокти защитаваше Бърза помощ. Пак няма нищо лошо, но приятел, също лекар, на починалия доктор, се включи на живо от Великобритания. И какво каза? Че починалият му приятел се оплакал, че Бърза помощ му отказала бърза помощ. И какво отново се разбра? Че има лекари и "лекари"!
  • 6 Заплатите са мизерни

    10 0 Отговор
    Увеличение на заплатите трябва. Баламите да рискуват живота си, се броят на пръсти. Политиците си увеличават заплатите на 6 месеца, а вчера почина лекар за едното нищо. В мизерия живял, нито пари ще остави, нито някой му призна, че си е рискувал живота с пациент от Ковид19 и се чудят как да го обвинят по смъртно.

    Коментиран от #9

  • 7 Лекар БГ

    8 0 Отговор
    Светла му памет на този човек и лекар.
    Адски много натрупани в годините,проблеми в ЦНСМП.Кадрови-защото са ниски заплатите,а работата е много.И тежка.Линейките редовно закъсняват и недостигат.Ами,вместо да се КРАДЕ от всякъде, отдавна можеше освен централната СП,да се сътворят 2 портала,поне.Един в Младост,да поеме югоизточна София и един в Люлин,за западните покрайнини.Повече линейни,повече пари за оборьдване и заплати.
    11 милиарда губела БГ годишно от....корупция.
  • 8 Гост

    5 1 Отговор
    Има клип с негов приятел и колега който казва , ме му е отказана линейка??? Казва , че колегите му са казали , че трябва да изчака 8:00 всички да бъдат тествани и чак тогава ще го били всели?? Това как ще го коментира госпожа говорителката???

    Коментиран от #10

  • 9 Да ама не

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Заплатите са мизерни":

    Дълг дрън-дрън, Хипократова клетва дрън-дрън а здравеопазването се прави с пари. Част от парите са в чекмеджето. Малка част.
  • 10 Както и да го коментира

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    няма значение. Кадри няма щото пари за тях няма. Напускат, махат се, отиват някъде където ще са по-добре. Това е.
  • 11 Барба Гоньос

    0 0 Отговор
    Бал съм ви. Нъл ми е пълно чекмедженцето.
  • 12 Гост

    0 1 Отговор
    Кой изчисли, че трябват 80 екипа?

    Коментиран от #13

  • 13 Сметалото

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Стандартите по СЗО.
  • 14 незнайко

    0 0 Отговор
    На 100 000 един екип !!! В цяла БЪЛГАРИЯ е така !!! Софиянци явно вече се мислят за отделна ДЪРЖАВА в БЪЛГАРИЯ, което не е далече от истината !!!