7 Юли, 2020 09:06 1 692 8

Лекар: Престъпление е медиците на първа линия да са неосигурени

  • лекар-
  • спешна помощ-
  • юлиян стамов

Недоволството в "Спешна помощ" идва след смъртта на д-р Стамов

Лекар: Престъпление е медиците на първа линия да са неосигурени - 1
Снимка: БГНЕС

След смъртта на доктор Юлиян Стамов, колегите му от "Спешна помощ" поискаха оставката на директора доктор Гелев.

"Медиците на първа линия не могат да бъдат неосигурени. Това е престъпление! Не можеш да изпращаш медицински екип без полиция на място, където се стреля. Не можеш да изпращаш екип без необходимите предпазни средства и облекло на място, където има съмнение за COVID-19. Това е престъпление равносилно на убийство!, обясни доктор Николай Клинкачев пред БГНЕС.

По думите му, в Спешната помощ продължават да се наливат много пари, които не отиват нито за лекарите, нито за подобряване на обслужването на пациентите. "Това са нашите пари. Не трябва да се дават хиляди левове за ремонта на 20-годишни линейки и други подобни нередности. За съжаление, има и политически примес. Една система, в която се наливат толкова много пари е удобна както за настоящите, така и за предишните и бъдещите управляващи.

Познавам д-р Юлиян Стамов от първи курс, работихме заедно в Спешна помощ и дори съм го обучавал около една година. Много свестен човек и точен лекар. Той беше добър специалист с около 20-годишен трудов стаж и да загубиш такъв човек и кадър е неприятно както за нас колегите, така и за неговите близки. Светла му памет!

Не съм чул ръководството на Бърза помощ да изкаже мнение за случилото се д -р Стамов, защото г-жа Сунгарска не е представител на ръководството, а е говорител на ЦСМП-София, тя не е медицинско лице и не може да коментира медицински случай, освен ако някой не ѝ е написал какво трябва да каже. Ако аз бях на мястото на директора на Бърза помощ д-р Гелев, щях да изляза и да обясня ясно и разбираемо както на колегите, така и на обикновените хора какво се е случило с доказателства, включващи документи и записи. Самият факт, че той не излиза като представително лице на Бърза помощ, за да изкаже своето мнение и да представи доказателства, говори сам за себе си.

За съжаление, в Бърза помощ нищо не се е променило от времето, когато работех преди 14 години, с изключение на някои козметични промени…", заявява още д-р Клинкачев


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 статист на първа линия

    3 6 Отговор
    Пак отвориха уста за парлама.
  • 2 д-р Джон Картър

    9 2 Отговор
    Тихо там, да не ви замине бюджетът за асфалт и нови пейки пред спешното.
  • 3 Престъпление е

    4 3 Отговор
    Изкривяването на истината, че така нареченият КОВИД не е особено опасен, но 300 ЧОВЕКА УМИРАТ ДНЕВНО В БЪЛГАРИЯ, А 50 - ОТ РАК !!!!!! НЕНУЖНО УНИЩОЖАВАТ ИКОНОМИКАТА , ОБРАЗОВАНИЕТО И ДЪРЖАВАТА
  • 4 Антимилиционер

    6 4 Отговор
    В Абсурдистан и лекарите не носят маски. Посетете произволна болница и се убедете сами... След това се чудят защо умират като мухи... Бай Ганьо е на всички нива в държавата.
  • 5 гостенин

    5 3 Отговор
    незнам за какво ревете за тия маски нали 60% процента невярвали, че има такова чудо Ковид 19- за какво тогава са ви маски и защитни облекла сега пък зор що немали -нема угодия
  • 6 Госあ

    4 0 Отговор
    Престъпление е един лекар да получава 1000лв заплата.
  • 7 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    0 2 Отговор
    ЗА НЕВЯРВАЩИТЕ - ТАКА БЕШЕ И В ИТАЛИЯ НЕ ВЯРВАХА , НО КОГАТО ПОЧНАХА ДА МРАТ МАСОВО РЕВНАХА. ТАКАВА Е СИТУАЦИЯТА И В БЪЛГАРИЯ. КАТО ПОЧНЕТЕ ДА МРЕТЕ И ОКОЛО ВАС ИМА САМО СМЪРТ ЩЕ РЕВНЕТЕ. А ЗА ВЪПРОСА ЗА ПРЕДПАЗНИТЕ СРЕДСТВА. РЕВЕТЕ ЯКО ПРЕД НАЧАЛНИЦИТЕ И ОТКАЗВАТЕ ДА ПОСЕЩАВАТЕ БОЛНИ И ЩЕ ВИ ДОСТАВЯТ. НО ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА ,ЧЕ КОВИ Е МИНАЛО. УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ВИНОВНИ В ЛИЦЕТО НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР. ТЕ В ГЕРБ СА СЕ НЕАДЕКВАТНИ КАЛИНКИ И НЕ МИСЛЯТ ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ХОРАТА А САМО ЗА ДАЛАВЕРИ И ДА ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ. ТРИ ПЪТИ СИ ГИ ИЗБИРАХТЕ И ТЕ СТАНАХА ВСЕ ПО-НАГЛИ И ПО-НАГЛИ. ОСЪДЕНИ КАКТО ВИНАГИ НЯМА ДА ИМА, ОПЛЮТИ ЩЕ ИМА НО ТЕ СА ДЕБЕЛОКОЖИ НЕПУКИСТИ КАТО ОНЯ С ЧЕКМЕДЖЕТО .
  • 8 Гост 2

    5 0 Отговор
    Каква е цената на човешкия живот в България?
    В най-бедната страна в Европа е , ами вие си знаете.