Last news in Fakti

7 Юли, 2020 10:22 5 239 36

Мъж и жена без съпътстващи заболявания са сред новите жертви на COVID-19

  • починали-
  • жертви-
  • covid-19

Направените PCR тестове през последното денонощие са 2775

Мъж и жена без съпътстващи заболявания са сред починалите от COVID-19. Както вече съобщихме, четири са смъртните случаи от изминалото денонощие. Починали са жена на 61 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 53 г. с пневмония, за когото няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 76 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с диабет, бъбречно и сърдечно заболяване. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването.

174 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Направените PCR тестове през последното денонощие са 2775. Тези данни отчита Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 7; Варна - 17; Велико Търново - 6; Добрич - 1; Кърджали - 3; Кюстендил - 2; Пазарджик - 6; Перник - 1; Пловдив - 13; Разград - 5; Русе - 4; Сливен - 7; Смолян - 1; София област - 3; София град - 86; Стара Загора - 9; Хасково - 2; Ямбол - 1.

5914 са потвърдените случаи на новия коронавирус в България към момента. 2664 от тях са активни. Излекуваните лица са 3000. През изминалото денонощие са регистрирани 85 от тях.

С доказан COVID-19 в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 470 пациенти, от които 29 се намират в интензивни структури.

Според Националната информационна система медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция у нас са 456. Осем от случаите са регистрирани през последните 24 часа. От тях 3 са установени при лекари, 4 - при медицински сестри и 1 - при санитар.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    16 16 Отговор
    Яко ще се мре!ха ха ха!

    Коментиран от #4

  • 2 Eeee

    8 6 Отговор
    Лошо.
  • 3 АНТИМИЛИЦИОНЕР

    15 24 Отговор
    Лека по лека, всички мало.умни милиционери дето виакт "няма вирус" и "SARS е грип" ще се окажат интурбирани. Мангъров ще изпадне в луд екстаз.
  • 4 Мислещ

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мутафчийски":

    Статистиката продължава да твърди обратното. По-малко смъртни случаи за 2019 за който и месец да направиш сравнение.

    Коментиран от #6, #20

  • 5 Мангъров

    18 12 Отговор
    Коронавируса не е опасна инфекция.

    Коментиран от #24

  • 6 Антимилиционер

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Здравейте, милиционери!
  • 7 Жоро

    9 4 Отговор
    Починалите в Пирогов ли са били интубирани

    Коментиран от #13

  • 8 Фаро

    13 8 Отговор
    Пишат точно това,което искате да чуете

    Коментиран от #21

  • 9 Илия

    16 6 Отговор
    👑 е измама.
  • 10 Баро Вкаров

    11 2 Отговор
    Яко ша мрете,мууууууу!🐮🐷🐮🐷🐮
  • 11 Факт

    12 2 Отговор
    Така са ги лекували?
  • 12 Мангъров

    5 12 Отговор
    Корона вируса е полезен. Маха гнилото.
  • 13 гжгж

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    Ти ги видя и преброи.
  • 14 Гост

    10 2 Отговор
    Бог да ги прости починалите, но как разбраха, че са "без съпътстващи заболявания"? Правена ли им е аутопсия?

    Коментиран от #19

  • 15 Грейс

    6 4 Отговор
    По принцип от пневмония се умира ако не се лекува наврвме. Особено ако е вирусна и не се открие навреме.

    Коментиран от #29

  • 16 Ген.Годжи

    6 4 Отговор
    Върнах се от почивка в Гърция и сега яко ще се мре! Хайде яко да се плашим.. ТВ вируса в атака
  • 17 big

    13 4 Отговор
    Лека им пръст на хората, но такова "чудо" липса на съпътстващи заболявания - няма! Това, че не са им диагностицирани е съвсем друга работа. Тук са основно две причини: 1. хората не са ходили на профилактични прегледи. 2. лекарите са се отнесли несериозно към задълженията си, дали от некомпетентност или мързел е без значение. За огромно съжаление на българина, втората причина според мен е водеща - "претупват" те и толкова!

    Коментиран от #18, #33

  • 18 Корона измамник

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "big":

    Третата е че са повярвали в корона вируса хаха
  • 19 5ко

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Аутопсиите са забранени. За справка прочети инструкциите от менрополията.
  • 20 И какво от това

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    През 2017 са били още повече, отколкото през 2019. 250 души не могат да променят статистиката, но дали ще останат толкова. Вчера в кварталната градинка до блока деца и родители бяха буквално натъпкани на 30-40 квадратни метра. И какво като е на открито като са буквално един върху друг. Могат поне в Морската градина да отидат, но не... Затова ще нарастват случаите на заразени, а следователно и смъртните. Ако си замине без време някой от твоята фамилия знаеш ли колко, ще те вълнува дали през 2019 са починали по-малко. Карантината през май и април сигурно е допринесла за по-ниската смъртност. По-малко оперативни интервенции, по-малко катастрофи. А ковид-19 тепърва набира мощ у нас за съжаление. И заради такива като теб най-вече. Които се хвалеха как бойкотират супермаркетите, в които изискват маски. Ако има пак по-строги мерки се сърдете не на щаба, а на собственото си безотговорно поведение. И на онзи пишман доцент Мангъров.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Искам да чуя, че

    4 2 Отговор
    коронавирусът е изчезнал, няма нито един новозаразен и нито един умрял. Ама реалността е различна уви. Заради разни "невярващи" в съществуването на коронавируса и заради, други, които знаят, че го има, но твърдят, че е супер безобиден. Осъзнайте се малко. Половината от 40 годишните и нагоре сте с шкембета, високо кръвно и кръвна захар, а някои са толкова безотговорни, че не са си правили профилактични преглед от 15 години. А и съвсем млади тюфлеци има. А и да си фитнесманиак не е гаранция, че си здрав и че нямаш запушени артерии под мускулите и плочките.

    Коментиран от #25

  • 24 Инфекционистът

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мангъров":

    НИКОЙ не е умрял от " корона"!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 е и ко от това

    4 4 Отговор
    Виж, ти ако си се уплашил, никой не ти пречи да си стоиш у дома и да четеш целодневно статистиката. Аз не вярвам нито в компетентността на щаба, нито в статистиката, да не говорим за управляващите. Не се тормозя с маски, с негативни данни и лоши мисли, нито ме е страх от смъртта, защото виждаш, че и на светофар да спреш, пак може да убие някой дрогиран гя.ур. Мия се редовно, както и преди истерията и си живея по стару му. И нищо лошо не се случва за сега. Ако се случи, тогава ще му мисля. Защото докато мисля какво може да се случи, ще пропилая случващото се в момента, а понякога това е по-лошо от кашлица с хрема.

    Коментиран от #30

  • 27 стеко бомбата

    2 0 Отговор
    Дядо също почина от пневмония през 2007г, защото твърдо отказа на се лекува в болница и разчиташе на антибиотик в къщи. Така че новината за мен е фейк. И за това никой вече не го е грижа за щаба и здравния министър, но тях продължава да ги е грижа за нас. Готов съм да декларирам отказ от тяхната грижа и съм сигурен, че от това ще загубят само те.

    Коментиран от #31

  • 28 Верно ли

    5 1 Отговор
    Пневмонията само да не се окаже бактериална и нелекувана, заради маските, дето ни карат да ги носим в жегите??? И ако е такава, кой ще носи отговорност? Ако съм на роднините, ще искам аутопсия.
  • 29 много знаеш

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Грейс":

    Хайде да те видим, как ще тия открият навреме, като се препълнят болниците и ти кажат, ами стой си у дома пий си аспиринче и ако не можеш да дишаш, обади се на линейката. Така направи и лекарят от спешното и той млад и здрав си замина. Все повече такива случаи ще има. В много случаи тежката пневмония трябва да се третира венозно с антибиотици, а кой ще ти го направи у дома това?!
  • 30 смешник

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "е и ко от това":

    Ей те и динозаврите сигурно така са разсъждавали с мозъчетата си като топлийки, като се случи нещо, тогава ще му мисля. Да , ама тогава може да е късно, щото някои неща се контролират и оправят само до определено време. Има едно нещо превенция и самоконтрол и оценка на риска, което вие явно не го осъзнавате.
  • 31 патил

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "стеко бомбата":

    И мъжът ми пи антибиотик у дома при епидемията от свински грип, ама въобще не му действаше, едва когато в болницата му го сложиха венозно, тръгна да се оправя, така, че тия дето се лекуват с чайче, да имат много здраве.
  • 32 математика

    0 3 Отговор
    Някой ако си направи труда да погледне, колкото повече се вдигат бройките, толкова по-млади хора и без заболявания ще умират. Така е било и в другите страни. засега са по 1,2 на ден, очаквам поне по трима на ден да стават, горе долу един процент от бройките болни на ден ще умират само от пневмонията, ако обаче отърват положението и не смогват да лекуват хората, ще се увеличи процентът.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Верно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "математика":

    аре черната станция с многото коментари - стига вече, че ще получиш удар от толкоз напъни!
  • 35 Бай Миле

    1 1 Отговор
    Пневмонията какво е ? Не е ли съпътстващо заболяване ? От пневмония всяка ходина умират най много хора в света, но тук коментиращите тъпаци ще умрат от простотия и невежество !!! Яко ще умрат !!!
  • 36 Мими

    0 1 Отговор
    Заради неверници сме на това деррдже
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове