Last news in Fakti

8 Юли, 2020 06:19 2 960 1

Пловдив с 25 нови случая на коронавирус, падна блокадата на квартал "Изток" в Кюстендил

  • заразени-
  • блокада-
  • софия-
  • кюстендил-
  • пловдив

София отново е първа по новозаразени за денонощие - 68 случая

Пловдив с 25 нови случая на коронавирус, падна блокадата на квартал "Изток" в Кюстендил - 1
Снимка: БГНЕС

Най-много заразени с коронавирус за денонощието отново имаше в София - 68 регистрирани случая. Втори остана Пловдив с 25, следван от Благоевград и Софийска област с по 10 случая.

В полунощ премахнаха пропускателните пунктове от входовете и изходите на квартала "Изток" в Кюстендил. От днес жителите му ще могат свободно да го напускат, когато пожелаят, предаде БНТ.

До забрана за движение на хората в района се стигна след бързото нарастване на броя на заразените с COVID-19 в града.

Въведени бяха и допълнителни ограничителни мерки, като носене на маски, не само в закрити помещения, но и на открито.

Членовете на Областният кризисен щаб са категорични, че блокирането на квартала е дало резултат и броят на заразените е намалял. А местните продължават да твърдят, че блокадата е била излишна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асфалт паша

    2 4 Отговор
    Да бе, знаем.И всички са без симптоми,пък тук на северното Черноморие плажовете са пълни и не знаем какво е това коронавирус, статистиката знаете къде да си я наврете.