Last news in Fakti

9 Юли, 2020 22:01 2 987 19

Прокуратурата сезира три министерства и ДНСК за строежите в Аркутино и Росенец

  • строежи-
  • проверка-
  • прокуратура-
  • аркутино-
  • росенец

Събраните данни следва да се обобщят в доклад и да се изпратят на ВАП в най-кратък срок

Прокуратурата сезира три министерства и ДНСК за строежите в Аркутино и Росенец - 1

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), министъра на околната среда и водите (МОСВ), министъра на туризма (МТ) и началника на Дирекцията за национален и строителен контрол да извършат незабавни проверки на място и по документи на планираните и извършени строежи в местността „Аркутино“ на границата на община Созопол и община Приморско и в парк „Росенец“ край гр. Бургас.

ВАП е образувала преписка по информация в медиите за неспазване на правни норми, защитаващи изключителната държавна собственост и уреждащи изисквания за опазване на зони под режима на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), съотв. за законност на строителството.

В хода на проверката трябва да се установи дали е допуснато накърняване на правото на изключителна държавна собственост върху морски плаж. Следва да се провери предприети ли са мерки за защитата ѝ при нарушения,  ограничен ли е свободният и безплатният достъп до морски плаж, попадат ли съответните имоти в защитени зони по ЗБР, има ли наличие в имотите на пясъчни дюни съгласно ЗУЧК, извършени ли са строежи. В хода на проверката следва да се установят и наличие на документите, изискуеми от екологичното законодателство и спазването на всички условия за законност на строителството съобразно Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и останалите изброени закони от рода на собственост и статут на земята, наличие на необходими предварителни договори, влезли в сила устройствени планове и т.н.

Събраните данни следва да се обобщят в доклад и да се изпратят на ВАП в най-кратък срок.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    46 2 Отговор
    Брей Тоя Геешеф да не вземе да арестува Доган.
    Жалък човек. Викнете Енимехмедов да го изкара от сарая.
  • 2 Доклади

    29 1 Отговор
    моклади , каква е тая разсипия на средства от трудещите се граждани , с които гаврите и униженията са ежедневие ?
  • 3 Барба Гканьос

    45 3 Отговор
    Смешници..нещо много се разбърза гешефтурата. Да не би на някого да припари под седалищните части,а.....Клоуни...
  • 4 Тодор Живков

    38 1 Отговор
    Да се събори веднага да се покаже силата на Българската държава и да се знае,че България е на обикновения човек не на олигархията.

    Коментиран от #19

  • 5 Hhhhhhh

    10 0 Отговор
    Няма такава.
  • 6 Активист на БКП

    19 3 Отговор
    КАСКЕТУРАТА долу!!!
  • 7 Манаф

    17 0 Отговор
    След дъжд качулка
  • 8 Оставка

    16 0 Отговор
    И изселване на острови! Нека си харчат милионите спокойно на воля!
    Всички, които са управлявали тези министерства от 2014 година до сега. Децата им да бъдат изселени в чужбина с отнемане на българслите им паспорти.

    Коментиран от #17

  • 9 Значи можело

    15 0 Отговор
    но трябваше по рано прокуратуро. Я виж един протест какво прави......

    Коментиран от #18

  • 10 Гост

    15 1 Отговор
    Пунта Мара. Най-много да му бутне барбекюто както преди,за да ни замаже очите

    Коментиран от #14

  • 11 Asdfg

    15 0 Отговор
    Гешев недей да имитираш дейност и безпристрастие! На всички ни е ясно, че си АДВОКАТ на ТИКВАТА! А в твоята и на нея тиква какво има е отделен въпрос.
  • 12 А туй то

    18 0 Отговор
    Пълна пародия на държава. Изброените МРРБ, МОСВ, МТ,ДНСК, да не са служби от вчера и не знаят за далаверите. И сега ВАП, ще ги сръчква да си гледат работата. От сега, нататъкъ ще събират данни, ще пишат доклади ... Ха, ха! Отиде, половин година. После ще се свика анкетна комисия към парламента. И след още десетина месеца, ще се окаже, че не са открити нарушения и няма виновни.
  • 13 Джудже

    19 1 Отговор
    Гешев, нали се изказа, че няма да се намесваш в политически игри, и то след сутрешното фиаско в президенството! Явно замазването на скандала с друг скандал, вече не минава. Още вчера трябваше да започнеш проверките за Росенец, а не да се занимаваш с президенството. Вече е късно Гешев, Аврора гръмна!
  • 14 Що не?

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Нямам нищо на против, ако преди това го бутне в барбекюто. Както е модерно напоследък - докато хване, хрупкава коричка.
  • 15 Киро

    7 0 Отговор
    Прокуратурата е държавен обвинител който проверява спазват ли се законите и ако не се спазват обвинение и на съд.
    Сезиране доклади и Бла Бла Бла.
    Общинските съветници в Бургас на съд.
    Тези там държавни органи на съд.
    Поругаване на бг знамето на съд.
    Бързо и ефективно правосъдие по закон. Без показност без каскетчета и игрички.
    Народа това иска. Не го ли получи и прокуратурата цялата ще отиде в арестите и ще бъде разследвана .
  • 16 qwerty

    7 0 Отговор
    Абе как строиш на Аркутино. Уволнявайте всичко По-защитено място няна. Едбаа пясъчна не дават да откъснеш. Даже забраниха да снъкнат на Людмила недовърления детски лагер, щото е строен с бетона , с който е правен мавзолея и ще осерат всичко. А буната, която е най-голяма на балканите е там.
  • 17 Сеянин

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Оставка":

    За какви чужди острови мислиш ? Само трябва да се боядиса Белене, и пооправи ел инсталацията! Имаме си " курорти за хунтата"! Чак в чужбина! И в Белене ще им е добре!
  • 18 Бачо Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Значи можело":

    Иначе сутринта Гешо Каскетя обясняваше колко смешно било и било театър, нищо нелегално не виждал. Сега изведнъж оп, проверки... Само че ако мирне народът и проверките нищо няма да открият... Не си мислете, че каскетурата изведнъж се е разработила...
  • 19 Защо да се събаря

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тодор Живков":

    Да се конфискува. И без това е строен с не върнат заем от КТБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове