Last news in Fakti

12 Юли, 2020 13:50 2 723 67

БСП опита да заседава без Нинова. Тя: Това не е пленум, а сбирка по интереси

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • пленум

Несъгласните с Нинова коментираха, че изглеждат като пришити на протестите, а на тях виждат хора, протестирали и срещу БСП преди години

БСП опита да заседава без Нинова. Тя: Това не е пленум, а сбирка по интереси - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Представители на опозицията в БСП провеждат Национален съвет, на който лидерът на БСП не присъства, предаде БГНЕС. Социалистите се събраха малко след като Нинова направи изявление.

През седмицата те събраха 72 подписа с настояване да се проведе заседание на Националния съвет на БСП. Въпреки отказа на лидерката си да свика съвета, в момента заседанието тече с мотива, че е свикано по уставен ред.

На влизане несъгласните с Нинова коментираха, че изглеждат като пришити на протестите, а на тях виждат хора, протестирали и срещу БСП преди години.

Нинова обаче изпрати прессъобщение до медиите, в което се казва, че днес пленум няма, а има сбирка по интереси.

Вижте цялото прессъобщение:

На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано"20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.

2. Политическа декларация "За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ! (тезиси)

3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.

4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на "вот на недоверие" към Правителството.

5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.

6. Разни.

За заседанието се регистрираха 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелегитимно, пояснява Нинова. Потърсена от журналисти за коментар ще участва ли в заседанието Корнелия Нинова заяви: "Намирам се в кабинета си на Позитано. Чакам другарите да съберат кворум, за да се включа в заседанието. Такъв не се събра, но използвам случая да заявя:

Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата.

Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго- да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ.

Днес свикват пленум на Националния съвет без да имат необходимия кворум. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси. Тази сбирка е нелегитимна и не може да взима решение. Показателно е, че на нея е допусната да излъчва проправителствената агенция ПИК.

Обръщам се към членовете на партията: недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП.

Целта е ясна.

Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на управление. Знам, че сте почтени хора, отдадени на каузата.

Бъдете здрави, силни и мъдри, бъдете сред хората, бъдете техният глас, завършва Нинова. 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 momon

    46 4 Отговор
    Свинаря, Станишко и сие, веднага ги активираха.

    Коментиран от #62

  • 2 Йосарян

    10 29 Отговор
    И тия като герберастите се чудят как да крадът по бързо, че зле. А кинтоимпексова е ясна патерица на мутрата.

    Коментиран от #19

  • 3 Някой си

    49 4 Отговор
    серГЕЙ станишката се мъчи да спасява "строителя"

    Коментиран от #6

  • 4 Дааа

    15 41 Отговор
    БСП НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ РЕШЕТНИКОВАТА НИНОВА. НЯМА НАЧИН. КАКТО И ДПС - ОТ ДОГАН. НЯМА НАЧИН. ДОРИ ТУРЦИЯ НЕ УСПЯ С МЕСТАН. ВЕДНАГА ГО СВИТНАХА. НЕ ВЯРВАМ НЯКОЙ ОТ БСП ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКИЯ ПУЧ НА РАДЕВ. НА 23 ЮЛИ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ТРЯБВА ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ОТНОСНО ДЪРЖАВНАТА ИЗМЯНА НА РАДЕВ ПО ДОКУМЕНТИ, ПРЕДОСТАВЕНИ НИ ОТ ЧУЖДИ СЛУЖБИ. ЗАТОВА РАДЕВ БЪРЗА С ПУЧА. ИНАЧЕ НЯМА ЗАЩО ДА Е ТОЧНО СЕГА.

    Коментиран от #8, #16

  • 5 Хахаха

    45 3 Отговор
    Групата на Гергов-Станишев могат сами да станат членове на ГЕРБ или новата партия на Пъпеша. Ще падне лапане от Сорос и Хамерика за Булгаристан
  • 6 Съвет

    46 5 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Корнелия, не разбра ли,че е дошло време разделно? Събери верните си хора и изчистете веднъж завинаги станишевия фекалий, гергопрасетата и гербопродажниците.
  • 7 на другарски съвет ги порицай и

    36 3 Отговор
    За непристойно поведе според устава на партията ви ги изключвай , да вървят при Боци , той им е бивш партиен другар и без това събира отломки от БКП и ДС.
  • 8 Иван

    33 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа":

    Тези ли опорки на герб продиктува севда на беспродажниците ? С този прецедент само потвърждавате тезата, че сте на къса верижка на ББ. Вън от БСП. Борисов ви чака на хранилките. Сбогом завинаги от историята заедно с него и гърб .
  • 9 ВуК

    9 1 Отговор
    Вий не гледайте у нашата къща, че е як Батак....имате опорни точки.....мар....ш
  • 10 Ю Кортес

    21 1 Отговор
    Битката на Позитано е кървава.Така са и всички организации по страната
  • 11 Активист на БСП

    6 24 Отговор
    и тая я чака съдбата на Борисов-в Белене !!!

    Коментиран от #30

  • 12 Бончев

    25 6 Отговор
    Нинова да изгоним всички предатели.Дошло е време разделно.Който е с партията трябва да спазва партийна дисциплина.

    Коментиран от #15

  • 13 LLLL

    9 5 Отговор
    Тъп, много тъп, БСП. Да счупим партията преди избори. Големи сте :Д

    Коментиран от #37

  • 14 ТОА ТРЪТЛЕСТ КОСМАТ ТРА-ВЕР-С...

    9 13 Отговор
    ДЪЛ ВЪРНА МИЛИОНЕТЕ ОТ ИМПЕКСЕТЕ ИЛ ОЩЕ СЕ ОСЛУШВА КАТ.. УШАТ ФАТМАК ПРЕД..КИРЕ ПОПА-КГБЕТО?!?😂

    Коментиран от #39

  • 15 Тоа ком-ке НЕФ на Позитано..Приключи

    7 10 Отговор

    До коментар #12 от "Бончев":

    Руския Агент-Фатмака... тоже 😂
  • 16 Лаете срещу Нинова-

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа":

    значи номерът със Станишев и Гергов/ тези особи говорят за единство с ГЕРБ!/ не са минали. Нинова не е най- добрият избор за БСП, но преждеспоменатите са отвратителното в цялата партия.
  • 17 НИНОВА СТИГА

    13 2 Отговор
    ПРИКАЗКИ СТИГА СМЕНЯЙТЕ ДАТИ, ПЛЕНОМИ. КОНГРЕСИ. ХВАЩАЙ ЯКО МЕТЛАТА И ВСИЧКИ ОТ ГЕПИ ВЪН. ВИЖ КОЛКО ХОРА СА СЪС ТЕБ. АКО НЕ СТАНЕ ЗАКРИВАЙ.
  • 18 в бсп

    9 6 Отговор
    Положението на Нинова е като в старата българска поговорка: който нож вади, от нож умира
  • 19 Йосарян

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "Йосарян":

    След паданението на мутрата, ще дойдат още по зли твари. Синдромът Оправи ме, тепърва ще се язди яко.
  • 20 999

    12 2 Отговор
    Платените то Бойко хора в БСП сега се чудят как да опорочат всичко.
  • 21 3.14К

    13 6 Отговор
    Нинова, организирай среща с представителите на протеста и изгответе заедно мотивите за вота. След това го внеси като общ от името на всички протестиращи. Само така хората ще присъстват при неговото гледане.Не позволявайте Кр. Янков да готви вота. Тези 72 да не се включват от тук нататък във вашите листи по всякакъв повод. Действай решително иначе заедно с Борисов ще те бламират.

    Коментиран от #64

  • 22 Анелия Андреева

    2 6 Отговор
    Дреме ми на пипинката розова!
  • 23 Опа

    7 6 Отговор
    А бе тия да не мислят че хората стачкуват заради тях? Каква изненада ги чяка само ха ха ха
  • 24 Гост

    13 2 Отговор
    Баце включва всички ресурси на фронта,време е платените ренегати в бсп да си оправдаят парите.
  • 25 Да да

    13 0 Отговор
    Били пришити към протеста,да се присъединят към контрапротеста и да покажат истинското си лице на предатели.
  • 26 БСП Е НА КОМАНДНО ДИШАНЕ.

    10 2 Отговор
    Столетницата над 100г. се измори от интересчии и е на смъртен одър.Най-силна беше когато младите вярваха в бъдещото и участваха в Бригадирското движение.Вярно построиха много без пари но после се появиха хиените и затриха постигнатото. Разни там Герговци, Борисовци и другарите от ДС(сега олигарси)Умните ще гласуват за новия проект на Радев. Така че групичката на СЪРГЕЙЧО да не се напъва за да не спукате нещо. ПОЧИВАЙ В МИР СТОЛЕТНИЦЕ.

    Коментиран от #42

  • 27 Сандо

    8 1 Отговор
    Вече писах някъде,че Нинова ще има проблеми с американското лоби в партията си.Ами - ето ги.Амбасадата спешно търси смяната на Боце.Единствената реална такава е БСП,но подчинена на Козяк.За целта е нужно малко превратче.То и затова от известно време доста от т.нар. заеха правилната позиция.Погледнато по-далеч във времето,ако превратчето успее,БСП ще се присъедени към грапата на "живите мъртви" партии.

    Коментиран от #43

  • 28 Род

    5 14 Отговор
    Това което " дядото " (Д.Благоев) създаде преди 100г. и нищо не можа а го унищожи цял век, една баба (Курнелия), ще унищожи!😂😥🤯

    Коментиран от #36, #38, #65

  • 29 Кой68

    3 7 Отговор
    Другарката Нинова прави в БСП това което Бойко в ГЕРБ.Тази ли промяна искате?Само да им смените местата в управлението на България..Не благодаря..... Но за жалост това се решава отвън.

    Коментиран от #40

  • 30 колю

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Активист на БСП":

    Всички от бсп са за белене.активистите с предимство.
  • 31 Го4о

    6 6 Отговор
    Вчера (11.07.20г.) на протеста викаха и "червени боклуци", къде БСП е тръгнала да подкрепя тези лумпени, те не знаят какво искат и защо са там!! Пеят песни на футболни агитки и "българи юнаци"!?!?!?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Станимир Русев

    6 5 Отговор
    Всичко до което се докосне БСП е такова, няколко БЕСЕПЕТА , ЦЕСЕКАТА мафиотски групировки враждуват помежду си !

    Коментиран от #41

  • 34 Го4о

    6 5 Отговор
    Вчера (11.07.20г.) на протеста викаха и "червени боклуци", къде БСП е тръгнала да подкрепя тези лумпени, те не знаят какво искат и защо са там!! Пеят песни на футболни агитки и "българи юнаци"!?!?!?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 pepy

    15 5 Отговор

    До коментар #28 от "Род":

    "Това което " дядото " (Д.Благоев) създаде преди 100г. и нищо не можа а го унищожи цял век..."

    Не можа защото почти 70 год. имаше Кремъл и Червена армия, която крепеше това недоразумение, но то взе че се самозабрави /манталитет/... сега има само Кремъл... със своите проблеми и мераци...
  • 37 Иван

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "LLLL":

    Само като се отстранят "воденичните камъни" Станишев, Гергов, Дъбов, Добрев и всички подлеци от партията, изборният успех ще е сигурен и триумфален. Тези отровни плужеци по порачка на борисов разкапват партията и отблъскават привържениците. БСП ще управлява по нов и успешен начин. БСП със социалистическата идея не само има място в политиката, но и се превръща в авангард на масите. И в световен мащаб социалистическите партии - обновени и осъвременени са повели трудещите се маси към справедливост и просперитет.

    Коментиран от #66

  • 38 Васил

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "Род":

    Тъкмо обратното - Нинова ще възкреси социалистическите идеи на Благоев.
  • 39 Георги Атанасов

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "ТОА ТРЪТЛЕСТ КОСМАТ ТРА-ВЕР-С...":

    Не претоплени манджи, ами отровни храчки от безсилна злоба се леят към Корнелия, която сложи в малкото джобче и тиквата и всички боклуци в партията си. Затова е този кръстоносен поход да я сринат. Умните хора в държавата разбират, че точно защото гербарастите и предателската пасмина в БСП бълват огън и жупел срещу нея - Нинова е правилният човек да възстанови лицето на партията на социалистите и доверието на народа в нея.
  • 40 Георги Атанасов

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "Кой68":

    Умнитe хoрa в държaвaтa рaзбирaт, чe тoчнo зaщoтo гeрбaрacтитe и прeдaтeлcкaтa пacминa в БCП бълвaт oгън и жупeл cрeщу нeя - Нинoвa e прaвилният чoвeк дa възcтaнoви лицeтo нa пaртиятa нa coциaлиcтитe и дoвeриeтo нa нaрoдa в нeя.
  • 41 Анализатор

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "Станимир Русев":

    Народът ни е такъв - без ясна идея и вяра за бъдещето си. Освен това - хем е радетел за справедливост, хем, ако може, той да обере парсата. Затова е и постоянно разделен.
  • 42 Паулу Куелю

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "БСП Е НА КОМАНДНО ДИШАНЕ.":

    Не се притеснявайте за БСП, тя е доказала през столетието, че се справя с всички външни и вътрешни зарази. Всички вие - "загрижени" и отровни змии, изпълзяващи от тресавището на трупа на герб, погрижете се най-добре за вожда си и за клиентелистката си партия, които без държавните хранилки са пътници за деветия кръг.

    Коментиран от #46, #67

  • 43 Паулу Куелю

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Сандо":

    Нe ce притecнявaйтe зa БCП, тя e дoкaзaлa прeз cтoлeтиeтo, чe ce cпрaвя c вcички външни и вътрeшни зaрaзи. Вcички виe - "зaгрижeни" и oтрoвни змии, изпълзявaщи oт трecaвищeтo нa трупa нa гeрб, пoгрижeтe ce нaй-дoбрe зa вoждa cи и зa клиeнтeлиcткaтa cи пaртия, кoитo бeз държaвнитe хрaнилки ca пътници зa дeвeтия кръг.

    Коментиран от #44

  • 44 Сандо

    6 5 Отговор

    До коментар #43 от "Паулу Куелю":

    Не съм нито член,нито привърженик както на БСП,така и на друга партия.Имам си свои разбирания,и на тяхната основа,както и на натрупаните знания,оценявам нещата,стараейки се да бъда обективен.А иначе се тревожа за БСП,защото тя е една от малкото партии,които стоят на идейна основа,нещо което липдва на много други,като класически пример са ГЕРБ.
  • 45 Избирател

    4 5 Отговор
    Да,сбирка ама е пленум и то без теб.

    Коментиран от #59

  • 46 Въобще не се притеснявам

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "Паулу Куелю":

    От коментар 26. Значи не си разбрал за какво намеквам. Ако спечелят групичката джендъри на Серго се обзалагам, че избирателите ще се разцепят. А и ако направи Радев Партия, половината Ваши избиратели ще избягат че им писна от боричканията за власт. Нинова също.

    Коментиран от #47

  • 47 Паулу Куелю

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Въобще не се притеснявам":

    Че избирателите и сега са разцепени. Въпросът е всеки избирател да е наясно какво да очаква от съответната партия. Стига вече с тия демократични идеи наедро. Това е мъгла - пунта мара, както се изразяваше един пътник. Няма как интересите на работодатели, инвеститори, трудови маси, интелигенция да съвпадат. Същевременно за всяка от тези социални групи да бъде гарантирана справедливост и защита на труда или инвестицията. Лявата и дясната идея не трабва да се противопоставят или обединяват. Те са двете страни на една и съща монета - социална справедливодст. Обществото има нужда и от двете идеи. Едната идея трябва да създава нужната законова рамка и държавна подкрепа на инвеститори, разиващите бизнес или производство. Другата идея е да осигури справедливо разпределение на ресурсите за трудовите маси, а също така и защита на социалнослабите групи.Както се вижда двете идеи се допълват и не би трябвало да се противопоставят. И всеки гражданин, в зависимост от това къв коя социална група принадлежи, чрез избора си да може да изпраща в парламента свои представители, които да изпълняват ангажименти в защита на интересите му. Темата е много широка и не може да се изрази в няколко реда. Но идеята е ясна.

    Коментиран от #49

  • 48 Верно ли

    4 7 Отговор
    Все по-очевадно става че Нинова много им бърка в очите на сол-т.шаците на Бойко и се чудят как да я отстранят. Това трябва да говори много.
  • 49 Чети внимателно

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Паулу Куелю":

    Говориме САМО за избирателите на БСП а не за други партии.

    Коментиран от #50

  • 50 Паулу Куелю

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Чети внимателно":

    Не е разбрана идеята. Всеки, без изключение гражданин, в зависимост от това, дали е работодател / инвеститор / или с трудова заетост, да е представен в парламента, без противопоставяне на социалните групи, а с отчитане и защита интересите на всеки. Така и двете идеи - лява и дясна работят в интерес на цялото общество, а не в полза само на една прослойка.
  • 51 падналия ангел

    5 1 Отговор
    Те тея са още по-виновни от ГЕРБ за дереджето! Вместо да им са сериозна опозиция,те се дръглят помежду си! Ама то всичко ни е на обратно! ГЕРБ създаден от комунист, бъкано с такива активисти! БСП-то, олигарх до олигарха водени от възпитаничка на Костов!

    Коментиран от #56

  • 52 Станко георгиев

    2 1 Отговор
    НИНОВА, КУКУВИЦАТА ОТ ДЯСНО, КОЯТО ОПИТВА ДА СНЕСЕ ЯЙЦЕ НА ПОЗИТАНО. . ИМА ЛИ ОЩЕ БУДАЛИ ИЛИ ОСТАНАХА САМО ПЛАТЕНИТЕ И 5-6 ЛУМПЕНИ

    Коментиран от #61

  • 53 Явор Гечев

    1 1 Отговор
    Нинова, кyрвoo

    Коментиран от #60

  • 54 Ивалина Иванова

    2 1 Отговор
    Сашо Симов или както казват за него по фамилия , Сашо Хаким е не само зле прикрит гeй, но е пeдал и по характер

    Коментиран от #58

  • 55 Жоро

    2 2 Отговор
    Бсп при нинова е стадо пeдали водено от крушовската биволица

    Коментиран от #57

  • 56 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "падналия ангел":

    Като не ти харесват Нинова и БСП не гласувай за тях. Какъв ти е проблемът? Ама май са ти проблем - и на теб, и на гърбавите, и на гергопродажниците, и на цялата мафия.
  • 57 Васил

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Жоро":

    БСП и Нинова не са в твоята реалност. Защо се пенявиш толкова?! Сигурно защото знаеш каква е истината. Като всички тролове тук. Плюете за своите сребърници, но душите ви плачат. Не се живее в лъжа, а ви плащат да храчите лъжи.
  • 58 Анализатор

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Ивалина Иванова":

    Анонимникът най-обича да изкара на показ мръсотията в душата си. Удобно е да омърси този, когото осъзнава, че е далеч над него, за да е спокоен, че всички са в блатото.
  • 59 Ти не си избирател.

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Избирател":

    Ти си от бандата подлеци в БСП, които изпълнявате поръчките на борисов. И тъй като не ви се получи комплотът, сега се опитвате да създадете непостигнатия ефект с долнопробни оплювания. Дано се удовлетворите с помиите си. Ако не се задавите с тях.
  • 60 Анализатор

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Явор Гечев":

    Aнoнимникът нaй-oбичa дa изкaрa нa пoкaз мръcoтиятa в душaтa cи. Удoбнo e дa oмърcи тoзи, кoгoтo ocъзнaвa, чe e дaлeч нaд нeгo, зa дa e cпoкoeн, чe вcички ca в блaтoтo. Спете спокойно всички ваши себеподобни са в блатото. Далач под стойностните хора.
  • 61 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Станко георгиев":

    Станко, защо се тревожиш за яйцата на кукувицата, по-добре, грижи се за твоите яйца.
  • 62 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "momon":

    Щом не си преватизатор вън от партията / сдс и костов командват там/
  • 63 Въпрос с повишена трудност

    1 0 Отговор
    "Нe дoпуcкaйтe личнитe, кoрпoрaтивни, oбcлужвaщи мoдeлa нa упрaвлeниe интeрecи дa прeвзeмaт пaртиятa."

    Другарко Нинова тези, не са превзели партията БСП, те са партията БСП. Борбата ви е да бъдат отстранени от БСП. И БСП да стане истинска социалистическа партия. А не менте социалистическа партия с олигархична върхушка каквато е в изминалите 30 години.
  • 64 Незнаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "3.14К":

    Кой реди листите на БСП? Корнелия Нинова, Националният съвет на БСП или местните партийни организации.

    Според мен правилното е да ги редят местните партийни организации и примерно Националният съвет на БСП, да има право да пусне един двама парашутисти на 1-во и 3-то място.
  • 65 1234578

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Род":

    Това, което е създал дядо ви Благоев сам го е унищожил, когато се е съюзил с болшевиките и са създали Коминтерна. Която поглъща партията му. Явно не правиш разлика между социализъм и болшевизъм/комунизъм/. Болшевизма е зло.
  • 66 1234578

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    Влезте в час с днешните времена. Социлизъм и болшевизъм/комунизъм/Сталинизъм/ са различни неща.
    Съгласен съм, че на социалистическата идея принадлежи бъдещето. Но това социализъм нямащ нищо общо с тодорживковия бесепарски социализъм. Влез в час с днешните времна днес "работниците" са малцинство за разлика от времето на Маркс отпреди 150 години. Малцинство няма как да създаде справедливо управление, малцинствата могат да управляват само чрез диктатура. Как не можете да проумеете, че "работници" вече почти няма. Във фабриките днес има роботи. Днес онеправданите хората са робите на заплата, взимащи банкови кредити в сектора на услугите като търговия, хотели, кръчми, земеделие, животновъдство. Днешните ЗЛОДЕИ са политическата корумпирана върхушка, олигарсите-бизнесмени и банкерите.
  • 67 1234578

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Паулу Куелю":

    БЪДИ ОБЕКТИВЕН. В България няма партия на идейна основа всичките са на популистко-интересчийско-олигархична основа.

    Да вземем БСП, те са архитектите и създатели на гръбнака на днешната българска държава. Като почнеш от КОНСТИТУЦИЯТА, структурата на държавата/обособяването на съдебна, изпълнителна и законодателна власт и правилата за работата им/ и минеш през всичките ни закони. Всичко това е създадено или основно променяно с активното участие на БСП.

    Най-очебийният пример е данъчният закон/кодекс/"плосък"-
    който в действителност не е плосък, а е облагодетестваш богатите у нас/.
    Закона за работа, структурата на покуратурата и процедурите за номинация и избор на главен прокурор.
    Закона за здравеопазването,
    Закона за пенсиите,
    Закона за администрацията/корумпираната/...

    Във всеки един действащ български закон, над 50%-60% от основата е създадена от бесепари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове