Last news in Fakti

12 Юли, 2020 22:52 5 684 65

Проф. Атанас Семов: Държавата е в насипно състояние

  • атанас семов-
  • държава-
  • власт-
  • президент

Президентът не е неполитическа фигура. Не знам кой и кога измисли тази пълна глупост наречена обединител на нацията, заяви конституционният съдия

Проф. Атанас Семов: Държавата е в насипно състояние - 1
Снимка: БГНЕС

"Имунитетът на президента не покрива всички негови секретари, съветници и сътрудници, но смисълът на държавността е в това, когато една държавна институция осъществява своите правомощия, тя да знае не само какво не може да прави, но и как не бива да се правят някои неща, които иначе законът позволява да се правят".

Това заяви пред Българското национално радио конституционният съдия проф. Атанас Семов.

"Огромната част от разумните хора в България показаха много ясно своето разбиране, че така не се прави", коментира той прокурорска акция в сградата на президентството и уточни, че не само Конституцията не позволява това, но и защото смисълът на демократичния процес е да има мяра в представата за редно и нередно:.

"Това, което се случва в последните години в България, е пример за загубената мяра за редно и нередно".

По думите му, когато правосъдието се осъществява чрез медийни публикации, интервюта и оценки, има проблем, отиващ отвъд конституционната мяра:

"Това е проблем на нормалността на представата за държавата като система от правила. Нашата държава е в насипно състояние поради очевидния отказ да се осмисли кое е позволено и кое не е позволено, кое е равна мяра на справедливото и обективното и кое е злоупотреба с власт".

В предаването "Неделя 150" конституционният съдия заяви, че не е недопустимо президентът да иска оставката на главния прокурор:

"Президентът не е неполитическа фигура. Не знам кой и кога измисли тази пълна глупост наречена обединител на нацията. Подобно понятие в Конституцията няма и в практиката на Конституционния съд никога не е говорено и анализирано дали президентът е обединител на нацията. Конституцията казва, че президентът - като институция - олицетворява единството на нацията. Той не е и не може да бъде обединител, извън правомощията, в които заради ролята си на балансьор, той може да внася мъдрост и отговорност".

Във връзка с протестите с искане за оставките на правителството и на главния прокурор, проф. Семов заяви, че обществото очаква съществена промяна в държавата, каквато се случи след 10-и ноември 1989-а година.

Конституционният съдия коментира, че няма насрочена дата за заседание, на което да бъде прието очакваното тълкувателно решение на КС относно имунитета на президента. Той беше категоричен, че от това решение не може да бъде определен "периметърът на личните и конституционални конфликти":

"Според мен не става дума за личностни конфликти, а за сблъсък на представи каква трябва и каква не трябва да бъда България. ... У нас корупцията е клъстерна, но се разпръсва дифузно във всички области на страната и въпреки мерките се разпространява експоненциално с всеки следващ управленски мандат. затова държавата се разпада. Страшното е, че се научихме с този вирус на корупцията и произвола във властта. Той вече почти не ни прави впечатление. По-тревожното е, че Европа разбра, че сякаш тук е естествено да бъде така. Европа не реагира на нашите абсурди, защото за нея е достатъчно ние да сме под карантина. Европа реагира на много по-малки проблеми в съдебните системи на Полша и на Унгария, но не реагира на нашите проблеми".

По думите на преподавателя по европейско право Европа досега не е имала "такъв ученик в класа" и затова не знае какво да прави с България:

"ЕС се отказа от мониторинговия механизъм, защото той не върши работа, а не защото България вече е постигнала всичко, което европейската представа за нормалност изисква".

Проф. Семов посочи, че единственото, което крепи България да прилича на останалите държави, е етническият мир и беше категоричен, че той не трябва да се пипа:

"Проблемът на България не е в "Росенец". Проблемът е на "Дондуков", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма държава

    103 3 Отговор
    НО ИМА НАРОД!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    100 18 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ вън герб

    Коментиран от #9

  • 3 Бай

    77 7 Отговор
    Прав е!
  • 4 доктора

    32 50 Отговор
    Тиии, маймунко комунистическа с известната фамилия Семов, ти маймунко, така казваше един зрител на прекрасният Милен Цветков. RIP.
  • 5 Аноним

    39 5 Отговор
    Преди години щеше да уволняваш генерали но се издаде
  • 6 HohoBoho

    59 2 Отговор
    30 години стигат!
  • 7 Румен

    18 70 Отговор
    Ей Професоре Семов. Как си купи титлата бе смрад ниеден. Махай се че срамиш децата си
  • 8 Радев обединител

    99 18 Отговор
    Президентът е обединител - обединява нацията срещу шайката.

    Коментиран от #13

  • 9 Бонговец

    13 18 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Забрави да напишеш- Всичко е индивидуално! Сигурно си уморен.След денонощна борба с мрака и клавиатурата.
  • 10 демократ

    22 81 Отговор
    Ами така е заради този превратаджия Румен.

    ГЕРБ ще спечелят отново всички избори и то още по-убедително.
  • 11 БЪЛГАРИН

    84 16 Отговор
    Гордея се, че съм Българин с този НАРОД, който се събуди. ТАЗИ СЕДМИЦА ШАЙКАТА ПАДА И ДИКТАТОРА СЪС СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ВСИЧКИ, КОИТО СЪСИПАХА РОДИНАТА НИ И ИЗГОНИХА НАД ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА.

    Коментиран от #15, #17, #21

  • 12 Кой68

    18 29 Отговор
    Щеше да вкарваш в затвора! Щеше да уволняваш! Щеше...щеше..И хоп конституционен съдия! Едно голямо нищо...
  • 13 ТАКА Е,..

    21 55 Отговор

    До коментар #8 от "Радев обединител":

    Като Руски агент, Обединява Черепа, Мустака,Галеви, Митьо ОЧОТО,Импекса и всички ком-пелерасе ограбили България!

    Коментиран от #20

  • 14 БОЗА

    43 15 Отговор
    Семов,Семов...има две отдавна забравени думи-СПРАВЕДЛИВОСТ и ПОЧТЕНОСТ...президентът не ви е виновен,че ги знае,а вие гробарите не сте ги и чували... ;-)

    Коментиран от #36

  • 15 Любопитен

    17 5 Отговор

    До коментар #11 от "БЪЛГАРИН":

    В кой затвор бе? Ти от марс ли падаш? В БГ осъден политик няма. Няма и да има...
  • 16 ТОЧКАТА

    35 6 Отговор
    този ПИЧ преди време каза ....ЩЕ УВОЛНЯ бойко борисов!!!!!!...Ако го бяхте послушали ,сега нямаше да имаме ТЕЗИ проблеми ....ииии посолството да ни дава срок до 16ЮЛИ да ,,,направим,, преврата!!!!!!ако искате да знаете ,кого ще ,,изберем,,, ,просто наблюдавайте входа/той ли пък къде е?/

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ivan

    25 16 Отговор
    този сме6ник до преди няколко години сваля6е Бойко с ЯНе Янев и накрая се прегърнаха с него,за какви хора говорим.......трагедия
  • 19 Негласуващ но този път ще гласува

    21 13 Отговор
    На следващите президентски избори задължително със завършено средно образование, защото пак ще бъде циганин и пак ще умуват институциите ''какво прави този човек там''??
  • 20 това са

    31 7 Отговор

    До коментар #13 от "ТАКА Е,..":

    опрни несъстоятелни герберастки опорни точки спуснати от жълтокафявите медии на Пеевски които обсужват Бойко и хунтата

    Коментиран от #25, #44

  • 21 доктора

    13 26 Отговор

    До коментар #11 от "БЪЛГАРИН":

    И аз се гордея „е съм българин, но никой не ме е гонил, умея и работя тук. Който не може да бъде оценен тук и да покаже качества в конкурентната ни все пак бедна поради комунистите страна, отива в чужбина бояджия. Късмет. Не мрънкаме, отивате строителни работници. Никой никъде по света като държава не е длъжен да храни некадърни мързеливци, май сгреших в Германия плащат на тъмнозелените помощи да живеят на гърба на белият народ.

    Коментиран от #27

  • 22 ivan

    17 4 Отговор

    До коментар #16 от "ТОЧКАТА":

    посолството каза поне до 16 за6тото от ''Боец'' декларираха протест на 16 този месец
  • 23 ТОЧКАТА

    24 16 Отговор
    Семов си е ЛИЧНОСТ,и басма не цепи никому...Като баща си,достоен БАЛКАНЕЦ...Ей такива хора раждаШЕ БАЛКАНА!!!!!!!А София ражда само ,,ковид/19,,

    Коментиран от #24, #28, #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Стоилов

    14 26 Отговор

    До коментар #20 от "това са":

    Едва ли, Президента публично застана на страната на олигарсите Божков и Василев .
  • 26 ежко

    17 2 Отговор
    ".......той може да внася мъдрост и отговорност".И ГЕРБ изведнъж се изпълниха с мъдрост и отговорност и прегласуваха закона жъпреки президентското вето в старият му вид!
  • 27 Пациента

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "доктора":

    Който доктор не може да различи сливици от мишници просто не го искат в чужбина

    Коментиран от #35

  • 28 ivan

    14 6 Отговор

    До коментар #23 от "ТОЧКАТА":

    каква ли4ност е този бе,дето свляше Бойко с Яне Янев и накрая се прегърнаха,срам и позор

    Коментиран от #33

  • 29 доктора

    8 12 Отговор

    До коментар #23 от "ТОЧКАТА":

    Правилно, истинска балканска личност, типичен аграрен продукт на аграрното си семейство. Ей за тва се гордеем, булгар, булгар, Бай Ганьо. Този довод за селският произход е нелеп. В други времена живеем.
  • 30 БГ МАФИЯ В МС

    21 5 Отговор
    Баце, моето момче, виж каква е истинската реалност след твоето управление:
    • България е на първо място в света сред 250 страни по намаляване на населението. От 9 млн вече сме 6,8 млн., а може би и много по-малко.
    • Емигрират по 50-70 000 души на година, все млади хора.
    • Намаляваме с 16 души всеки час, но етническите българи намаляват за този час с 19 души, а братята цигани се увеличават с 4 души на час (-16 = -19 + 4).
    • Прогнозите на Световната банка, ЦРУ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство от 1,3 млн. души (при 3,5 млн цигани и 0,8 млн. турци), след още няколко десетилетия, според прогнози на ООН, етническите българи ще са 0,3 млн. а впоследствие ще изчезнат напълно.
    • Българската нация умира. По смъртност на населението (16,6‰ годишно по последни данни на Евростат) България твърдо заема първо място в света, пред Лесото, Сирия, Сомалия и Свазиленд и др.
    • Освен намаляващи и изчезващи, ние, българите, сме и най-болната нация, държим призови места по много заболявания.
    • Според данните на НСИ, от починали 110 117 души, най-висок дял смъртни случаи е от болести на сърцето – над 70 хил. души, втора причина за смърт у нас са били раковите заболявания (17 хил.), следват болестите на дихателната система и т.н. Излиза, че у нас всеки ден 238 души, или 10 души всеки час, или 1 човек на всеки 5-6 минути от денонощието умират от инфаркт и инсулт, или от рак. Този факт е многозначител

    Коментиран от #41, #45

  • 31 Йордан

    17 8 Отговор
    Не знам,дали това е сина на Марко Семов,който беше по-демократ с писанията за Япония,по тоталитарно време,но този човек явно е безгръбначен и зависим! Не смее да каже нищо точно,а не е дипломат!

    Коментиран от #39

  • 32 Хехе

    18 7 Отговор
    Доста разтегливо,Семов! Не е това,не е онова...Изобщо какво ни каза ти?

    Коментиран от #38

  • 33 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "ivan":

    както каза Татяна Дончева...,,ПОНЯКОГА!!!!трябва да се правим на маймуни,,!!!!,ТИ....,не си ли имал такива моменти?Ако НАИСТИНА!!!нямаш, си ДОСТОЕН Човек!!!!...хммм и да знаеш///НЯМА ДА ТЕ ИЗБЕРАТ!!!!!!ПАРАДОКС,реален парадокс за идеала и разочарованието от него ,като ПРИЛОЖЕНИЕ>>>/искат да си идеален и мразят и презират идеалните хора/

    Коментиран от #43

  • 34 🙈🙉🙊

    8 5 Отговор
    Баце дай оставка, той чичо чери ще свърши останалото 😂
  • 35 доктора

    6 10 Отговор

    До коментар #27 от "Пациента":

    Разбира се във всяка сфера има некадърници, но все пак като учиш 15 години и тук си показал че можеш, веднага навън те привличат просто с повече пари, а ти решаваш дали ще проституираш, защото там само те използват, няма съществено развитие в професията, щото си външен. Роб си, плащат, но си роб.

    Коментиран от #53, #58

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Псевда Арнаудова.

    12 3 Отговор

    До коментар #32 от "Хехе":

    Внимава да не засегне някой. Не се знае накъде ще задуха вятъра. А и Румен и Бойко са обидчиви
  • 39 gosho

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Йордан":

    tochno sina mu e .vij mu mutcunata e sushtata kato na onya
  • 40 Сойка Присмехулка

    15 3 Отговор
    Ние наистина се обединихме с Президента, защото държавата не е в насипно, а в разсипно състояние.
  • 41 gosho

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "БГ МАФИЯ В МС":

    tiya danni gi day na rabotodatelite ,koito v po golyamata si chast sa bsp i bivshi nomenklaturi .naroda izmira,byaga v chujbina,ne se razmnojava poradi bezparichie porodeno ot sushtata tazy izmet
  • 42 Професор

    14 10 Отговор
    Семов, ти си едно потвърждение на печалната истина, че в България има свирепо ПРЕСЛЕДВАНЕ на истинските и образованите професионалисти за да се издигат пълни дилетанти и некадърници. Ето, да вземем теб за пример -- действащ конституционен съдия НИКОГА не би трябвало да се изказва пред медии за текущ казус, чието разглеждане тепърва предстои. Това е ЕЛЕМЕНТАРНО изискване за всеки съдия. Все едно някой съдия по криминално дело да излезе пред медиите преди да е произнесъл присъдата и да започне да обяснява колко бил симпатичен престъпникът и как прокуратурата не си била свършила добре работата, понеже не била от "нормална" западна държава. Но само ти да беше, да се черпим за твое здраве. Ами тъпанарът Огнян Герджиков, "водещ специалист" по търговско право, който се изкашля, че веднъж като ти джиросат акции, те стават твои за цял живот, независимо дали ги искаш, или не. А какво да кажем за душевно-болните "лекари-специалисти" генерал Му, професор Ка и доцент Ку, които така и не разбраха, че коронавирусът се променя нелинейно и смъртността свързана с него намалява, докато заразените с него растат. Сигурна индикация, че евентуално ще има естествен край на тая умишлено създавана параноя. Хлевоусти некадърници, обсебили държавата преследват истинските професионалисти у нас. Това е най-страшният геноцид за едно общество. По лош е и от гражданска война.
  • 43 ivan

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "ТОЧКАТА":

    аз където плюя не ближа да знаеш,тези игри4ки дето ги играха бяха за пред хорат и да отклоняват гласове инищо друго
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 доктора

    8 15 Отговор

    До коментар #30 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Ще се опитам с беглите си познания да отговоря на статистиката ви.
    Населението на Българияе предимно е от селските райони, младите хора търсят заради икономическите възможности на страната работа със заплащане поне 2000 лева, но са завършили всякакви свободни южни, западни, североизточни и други невероятни университети и искат да живеят в София, да се отъркат в жълтите павета и студенски град, но не могат реално да проявят умения и да правят бизнес. И накрая плоят че някой им е виновен и отиват да берат ягоди в Англия. Високата смъртност е свързана с манталитета на предимно аграрното население с цигарите, домашната ракия, тлъстия суджук, сланинката и разбира се слабата здравна профилактика в отдавна фалиралата ни държава. Да дам пример за добре измислен бизнес тук - частна детска градина. Има една в Лозенец до японския хотел, където ценатаза дете на месец е 1000 лева, ходи не ходи плащаш за година напред, Там са над 200 деца, говорят сякашна всички световни езици, всяка кифла и политик иска детето му да е там, не щот е хубаво, но е престижно да се фукаш. Дори трудно можеш да намериш свободно място. И кво се оказа, 50 процента от собствеността на организирания бизнес и градината е на майката на убиеца на Милен Цветков, съдружничката на оня с ракията. Ето може, помислила бизнесдамата,инвестирала и всеки месек двеста хилки влизат в градината за задоволеното его на хората с пари. Направете бизнес бе хора, стига мрънкане. Щом тя може, можете и вие.

    Коментиран от #49

  • 46 Ко Не

    11 2 Отговор
    ДЪРЖАВА?!
    Ко? Не.
    30 години няма държава! Има плацдарм и територия!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бонговец

    12 1 Отговор

    До коментар #45 от "доктора":

    Докторе, трудовете на Наполеон Хил ,от които си вдъхновен са неприложима утопия За Бг. Така ставало значи. Избираш си една гола полянка. Докарваш 1камион тухли . 1 ЗиЛ вар и си правиш детска градина за деца на милионери...В реалния живот е маааалко по- иначе...

    Коментиран от #52

  • 50 Диамантената ръка

    6 4 Отговор
    Само празнодумци тука...

    Коментиран от #51

  • 51 Празнодумец

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "Диамантената ръка":

    И сега само ти си ексик...чудехме се къде си да ни порицаеш

    Коментиран от #54

  • 52 доктора

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "Бонговец":

    Според мен Бонго е така, който може се справя, който не може мрънка че някой му е длъжен, но не му е дал. Такъв е живота. Естествен подбор.
  • 53 ежко

    10 0 Отговор

    До коментар #35 от "доктора":

    Хе,хе...тук в БГ има страшно кариерно израстване!Докато сина на шефа не стане пълнолетен.
    Кариерно израстване има само когато фирмата се разширява или бизнеса се разширява.Като си стигнеш максимума в дадена фирма и не си доволен -сменяш фирмата!На запад имаш поне 100 пъти по-големи възможности.А работодателя винаги те използва, няма друг вариант, той не е благотворител, но важното е да е лоялен, да си спазва уговорките и да ти плаща достатъчно.Ако това е налице -всичко е ОК!
  • 54 Диамантената ръка

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Празнодумец":

    Ако си Семов, продължавай да се чудиш. Ако не си, не виждам за какво се чудиш, ама нейсе...
  • 55 Тодоров.

    10 0 Отговор
    Турски ТИР уби мой приятел, който в авариината лента сменя спукана гума на колата си, към Ихтиман. НА ДРУГИЯ ДЕН ТУРЧИНА БЕШЕ ПУСНАТ ОТ АРЕСТА И СИ ЗАМИНА ЗА ТУРЦИЯ!!!?? ИМАШЕ ДЕЛО В ИХТИМАНСКИЯ СЪД, СЪДИЯТА ОТСЪДИ 3000ЛВ КРЪВНИНА ЗА ДВЕТЕ МУ МАЛКИ ДЪЩЕРИ!!!!!! СЪДИЯТА ГОРДО ЗАЯВИ, ЧЕ ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА СУМА, КОЯТО ДАВА, КАТО ОБЕЩЕТЕНИЕ ДО СЕГА!!!!!!! ТОВА Е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДЪРЖАВАТА! КОЛКО СА ВЗЕЛИ СЪДИЯТА И ПРОКУРОРА, ДЪРЖАВАТА???? ЗАГИНАЛИЯ Е ИВАН АНГЕЛОВ - МОНАТА ГЛ АСИСТЕНТ ПО БОКС ВЪВ ТОГАВА ВИФ, РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН, МЕЖДУНАРОДЕН СЪДИЯ ПО БОКС!!! ТОГАВА СЕ ОТВРАТИХ ОТ ТОВА ВЪВ ЗАЛАТА НА СЪДА В ИХТИМАН!!! ПОЧИВАЙ В МИР МОНА!!!!!

    Коментиран от #57

  • 56 Оставка

    8 2 Отговор
    Абсолютно погазване и мачкане на Президенската институция. Оставка на олигарсите, това е манталитета им да мачкат

    Коментиран от #65

  • 57 Пако

    0 4 Отговор

    До коментар #55 от "Тодоров.":

    Г-н Тодоров,с цялото ми уважение към вашия
    приятел,нека Бог го прости,за смъртта си е
    виновен той самият.В аварийната лента,не би
    трябвало да се извършват ремонтни дейности по колата,даже и смяна на гумата.При спукана гума
    трябва да спреш,и да звъниш на Пътна помощ
  • 58 Чужбинец

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "доктора":

    То за такива като теб не е чудно че хвалят кочината на вън никой не би те търпял камоли да ти плаща само като гледам какво ти е интелектуалното ниво.
  • 59 Пижо

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "gosho":

    ДругариО,ти от друга планета ли се обаждаш????
  • 60 Вълк

    6 1 Отговор
    Съдиите са проблемна на България с тези "оправдателни "присъди
  • 61 007

    7 1 Отговор
    Насипно е политияеското ни пространство. Куцо и сакато прави "политически" проект и се получава миш-маш, а заедно с етническите става тюрлюгювеч. Хора учили да защитават като убиват врага не могат да са очаква да са качествени политици. Познания по политология, социология, философия и разбира се лични качества липсат на повечето "политици".Проф. Атанас Семов-президент; за съжаление малко умни и интелигентни хора се включват в активнния политически живот.
  • 62 цензурааааа

    5 0 Отговор
    Димитър Луджев : „Борисов е един страхлив профан”.Браво градски
  • 63 тиквата

    1 2 Отговор
    радка чехлата
  • 64 баце

    2 0 Отговор
    Държава няма, но го има баце който лъже и минава с 200 чиновниците в ЕС.
  • 65 късата памет

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Оставка":

    ми ща мачкат, кат крадеш кво да та праят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове