Last news in Fakti

13 Юли, 2020 07:14 3 184 67

Асоциацията на прокурорите: Не сме мутри!

  • прокуратура-
  • асоциация-
  • мутри-
  • полиника

Магистратите възразиха "срещу опитите прокуратурата да бъде намесена в политическите скандали"

Асоциацията на прокурорите: Не сме мутри! - 1
Снимка: БГНЕС

От Асоциацията на прокурорите излязоха със становище, което възразяват "срещу опитите прокуратурата да бъде намесена в политическите скандали".

Ето цялото становище:

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро и категорично възразява срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически борби, скандали и противопоставяния.

Един от основните стълбове, около които се изгражда всяка правова и демократична държава, е принципът на разделението на властите. Съгласно Конституцията и българското законодателство Прокуратурата на Република България е неделима част от съдебната власт. Именно това място е гаранция срещу опитите за отслабване на българската прокуратура, срещу стремежите да ѝ бъде оказвано нерегламентирано влияние и натиск, срещу желанията на различни политически и олигархични кръгове за поставянето на Прокуратурата под контрол.

Функцията за повдигане на обвинения на лицата, извършили престъпления, е от изключителната компетентност на Прокуратурата. Само и единствено наблюдаващите конкретните дела прокурори, на базата на събраните доказателства, на закона и на своето вътрешно убеждение, решават кой да бъде привлечен към наказателна отговорност. Никоя друга институция, държавен орган, политически субект или лице, няма право и не следва да се намесва в тази суверенна прокурорска дейност! По същия начин, никой не следва да се намесва и в работата на независимия български съд, който е единственият орган, който да взема решения относно виновността на привлечените към наказателна отговорност лица.

Изказваме своята подкрепа и уважение към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и съдебни служители, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения.

Прокурорите не са мутри! Прокурорите са тези, които заедно с останалите правоохранителни органи, стоят на пътя на мафията и мутрите и се борят за защита правата и интересите на всички български граждани. Прокурорите са преди всичко хора, които милеят за нашата родина България и полагат всекидневни усилия за защита на законността и справедливостта. Осъждаме всички опити да бъде принизен и очернен техният труд!

Прокуратурата на Република България винаги стриктно и принципно ще изпълнява своите конституционни и законови отговорности и задължения и никога няма да бъде поставена на колене пред политически, олигархични, икономически или криминални кръгове!

В условията на безпрецедентна световна пандемия и очертаваща се тежка икономическа криза българското общество има нужда от единство, мъдрост и здрав разум, а не от разделение и хаос.

Призоваваме всички институции, политически субекти и медии към отговорно поведение! Езикът на омразата и стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни!

Нека всички ние заедно да градим държавността, да спазваме разделението на властите и да уважаваме българските закони и институции! Само така ще изградим модерно и демократично общество и ще превърнем България в просперираща европейска държава. Носим отговорност за това пред цялото българско общество, пред самите себе си и пред нашите деца.

С уважение,

Управителен съвет на

Асоциацията на прокурорите в България


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    143 6 Отговор
    Гешев ли ви нареди?
    Вижте си го първо него!
    Оставка!

    Коментиран от #41, #58

  • 2 гост

    148 3 Отговор
    Вярно не сте мутри !!! ИЗМАМНИЦИ СТЕ !!!! Корумпирани чиновници лежащи на държавна издръжка + това което си откраднете !!!!
  • 3 Bai nudals

    127 2 Отговор
    По лошо,мутри облечени с власт. И вие от вътре трябва да възстановите срещу,Гешефф. Тогава ще повярваме

    Коментиран от #8

  • 4 аз съм фараона

    79 6 Отговор
    Прави сте . В прокуратурата няма корупция , нито пък в съдебната система.Никой от институциите не обслужва управляващите. Хората грешат.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    80 5 Отговор
    оставка мутри вън
  • 6 Оставка

    118 2 Отговор
    Ако не сте мутри, почвайте да разследвате шкафчето в Банкя!

    Коментиран от #66

  • 7 Антоний

    105 5 Отговор
    То и Президентската институция е Суверенна,ама вие нахлухте.Щом шефа вие мутра и вие работите за него значи и вие сте мутри.
  • 8 Bai nudals

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "Bai nudals":

    Да вастанете,съм искал да кажа.
  • 9 Пешо

    81 2 Отговор
    Като не сте мутри защо се държите като такива?
  • 10 Не е нужно да го казвате

    65 3 Отговор
    Ние го знаем! Но да излизате с изявления, това вече е наглост!
  • 11 Прометей

    58 0 Отговор
    да бе, НЕ СТЕ....
    и на КАРЕНИН косата е много ГЪСТА..
    😂😂😂
  • 12 Гост

    60 3 Отговор
    Мутри сте.........И то НАГЛИ И КРАДЛИВИ....Народа най после ви разкри
  • 13 За съжаление

    60 2 Отговор
    обаче , т.нар. шуробаджанащина и зависимост е огромна ! За съжаление , Филчев и други , покровителствали и си избирали прокурорите , днес "намърдаха" техни деца и внуци на постове , за които изобщо нямат място и възможности ! А знаещи , можещи , силни , компетентни и безпристрастни млади хора са с орязани крила и нямат никакъв шанс !!!
  • 14 Борислав

    63 1 Отговор
    С избора си на главен прокурор прокуратурата показа че е зависима. Никой днес не вярва в прокуратурата и специализираният съд. Не може да има безнаказанност в орган със съмнителна репутация, нужна е реформа и очистване.
  • 15 Bai nudals

    43 2 Отговор
    Ами сега като не осъдите никой от тия които държите в затвора,кво правим. Народът ли ще ви плаща пак издънките. Пуснете хората,знаете че там става дума за пари,и отнемане на бизнеси.
  • 16 ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА

    45 1 Отговор
    той и убиеца вика аз съм невинен
  • 17 падналия ангел

    52 2 Отговор
    Магистратите имат една графа към заплатата-антикорупционни! Това са единствените индивиди, които получават пари за да не се корумпират, а са най-големите измекяри!
  • 18 СусБе

    37 1 Отговор
    Прокурорите са първите мекерета на тия де са се докопали до властта и нищо добро от тях за народа не е произлязло. А Каскета съ фашистката фамилийка най-добре да бяга... като оня другия царски фашист!
  • 19 Грейс

    42 2 Отговор
    Действията ви показват друго!
  • 20 ежко

    31 2 Отговор
    Не сте мутри,ама ви ръководи мутра т.е. ще ви селектира мутра.Редовите прокурори ще станат като колегите си от специализираната прокуратура.Вижте как се работи там и знайте,че и при вас ще стане така.Вместо да се обиждате,се опитайте да промените нещата!

    Коментиран от #61

  • 21 мислещ

    30 1 Отговор
    "Един от основните стълбове, около които се изгражда всяка правова и демократична държава, е принципът на разделението на властите." - откога разбрахте за разделението на властите, защото когато писахте писма под строй, май този принцип ви убягваше удобно?
  • 22 Ама въобще

    33 1 Отговор
    не сте!!! Даже Иванчева може да го потвърди.
  • 23 Не сме мутри ние

    34 1 Отговор
    На мутрите покровителите сме
  • 24 Алфа Чакал

    29 1 Отговор
    Абе плевенския прокурор точно викаше ,че е мутра.Объркватеме.Съберете се решете какви сте и излезте с официално становище.
  • 25 кол4о

    29 1 Отговор
    излезте с декларация,че се разграничавате от гешев.само така може да върнете поне малко доверието към вас
  • 26 Шаран БГ

    27 1 Отговор
    Разбира се, че не сте мутри !! Само някои от Вас са ръководители /босове, шефове / на мутрите. Ама то не се брои .... Вие сте държавни служители преди всичко !!!
  • 27 Ноне

    18 1 Отговор
    Мутри или слуги на мутри това сте и скоро ще дуате супата за вашето място чакат други
  • 28 А какви сте

    25 1 Отговор
    Какъв е коефициентът на полезно действие в полза на обществото?! Нулев. От 10 години разчиствате неудобните и несъгласните, нима принципът е да се подхвърлят улики, да се унищожават доказателства, да се преследват неудобните граждани, принципът е да си затваряте очите за грабежа на изпълнителната власт, да учавствате в разпределението на плячката от заграбените бизнеси. СРАМ И ПОЗОР. Всички прокурори трябва да преминат през чистилището на гражданаското общество, и най-първом главния прокурор, който има нула довери от обществото, на което трябва да служи. Но той си избра друга "служба". Не сте незаменими. Ще дойдат други и ако те не се справят, следващите до тогава, докато не отговарят на това, за което са създадени - ред и законност, справедливост. Айде вървете си вземете 5-те сребърника
  • 29 Няма

    21 1 Отговор
    един прокурор дето да се държи нормално. Всички се изживяват като безсмъртни мутри. Само мачкат народа защото знаят, че няма кой да им иска отговорност след това. Авантаджии до последно. Сраснали са се с престъпността като симбиоти.
  • 30 Асоциацията

    22 1 Отговор
    на прокурорите да внесе искане до главния прокурор за разследване на Борисов с чекмеджето. Само тогава ще повярвам , че не сте мутри. Ама да мълчите за ОЧЕВИДНОТО и да се изпирате в бяло, е няма такава наглост. Искам да знам, как упражнявате своята принципност и безпристрастност като нито ред и изисквания към главния прокурор, който отказва да разследва при наличие на ДАННИ за корупция по високите етажи на властта, нещо повече, той даже не желае да прави експертиза на тези данни. Е, питам се, каква е ползата от вас. Айде и вие на бунището на историята
  • 31 Ха ха

    26 1 Отговор
    Гузен негонен бяга!
  • 32 Asdfg

    20 1 Отговор
    Каскет асоциацията и те на амбразурата да бранят Бочко, Шиши и Ахмед!
  • 33 ко праим със шкафчетата

    18 1 Отговор
    Верно си е , не сте , бухалките сте им.
  • 34 Лукреция

    16 1 Отговор
    Каки сте и шефа ви е кака! Видя се и се разбра! Докажете, че не сте каки! Можете ли? Искате ли?
  • 35 Като не сте

    16 2 Отговор
    еманципирайте се от шефа си, поискайте му оставката или се подравнявате с него и ставате НЕГО
  • 36 big

    16 1 Отговор
    А какво сте? Да приемем, че не сте, но сте абсолютно зависими или абсолютно некадърни! Защо не предложите и да се приеме: всички осъдителни присъди срещу България заради горното да се заплащат от прокурорите допуснали това? Нали не сте мутри, честни сте и за вас закона е като библията!
  • 37 Ха ха

    17 1 Отговор
    Основните проблеми идват от СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА И СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД, те са тежките бухалки, останалите са обикновени корумпета.
  • 38 тинтири-минтири

    14 2 Отговор
    разпускане на наредената прокуратура, нова структура, нови конкурси - прозрачни и публични, нови компетентни неопорочени лица и чак тогава може обществото да застане зад вас! До тогава, е най-добре да си вършите съвеснто и законосъобразно задълженията!
  • 39 big

    16 2 Отговор
    С други думи, вие може да не сте мутри, но слугувате на мутрите и ползвате техните практики за натиск и рекет, срещу неудобните им персони. Мога да посоча имената над 10 прокурора, които са слуги на мафията и съвсем забравили Конституция и Закони, пак от личен опит! В този списък има и прокурор от ВАП, та на кое ниво не сте мутри и мафиоти?
  • 40 Аз искам

    15 1 Отговор
    нови закони. Не може престъпници с 20 престъпления да са на свобода, защото прокуратурата ,, събира'' доказателства, накрая ще му дадат две години, които не лежи и после продължава да безчинства.
  • 41 Рибата

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Рибата се вмирисва от главата. После цялата риба трябва да се изхвърли.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Левтер

    11 0 Отговор
    Прокурорите са си чисти престъпници!
  • 45 цжгйккк

    15 1 Отговор
    Тъпи смешници.Наскоро една изцепка в една болница,говори друго.
  • 46 Репресиран от герб

    13 1 Отговор
    Хахаха асоциацията на адвокатите на престъпниците се изказа. Вашата служба има само една цел да изчиства досието на всеки престъпник. И понеже това понякога е невъзможно се налага да мълчите. Много ми е интересно като по численост се равнявате със съдиите и нямате никаква ефективност имате наглостта да се представяте за божи кравички( крадеца вика дръжте крадеца). То моля ти се обикновените прокурори нищо не вършат но пък ние си имаме и специализирана прокуратура (смях в залата). Като се поинтересува човек за иерархията в прокуратурата и направо се хваща за главата. То е секретар на помощника на районния прокурор, помощник на районния прокурор, секретар на районния прокурор и вече след това идва и районния прокурор. Отделно си върви полиция и следствие. При толко много хрантутници няма осъдени престъпници? Достатъчно е да се спомене думичката не е вярно и всичко е точно. Оказва се че в бг думичката (не е вярно) е вълшебна и заради това баце я използва масово. Тази думичка се е превърнала едва ли не в библия в която се кълнем.

    Коментиран от #50

  • 47 Гост

    7 1 Отговор
    Щом заставате зад гешо иванов, значи сте мутри. Точка.
  • 48 Густо, майна!

    8 1 Отговор
    Невъзможно е човека да каже за себе си как изглежда отстранипоради факта, че собственото мнение е субективно. Затва: Мутри, Вън!
  • 49 цвд

    8 1 Отговор
    Какво стана с презумпцията за невиновност? Спазва ли се? Или прокуратурата продължава да очерня, когото си иска, както си иска с години? Продължава ли да разпространява полулъжи, полуистини, да насъсква обществеността срещу, когото пожелае С ГОДИНИ? Само питам.
  • 50 цвд

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "Репресиран от герб":

    Доуточнявай се! Изчиства досието само на голям престъпник, който е от властта или е свързан с властта. За милиони няма закони, за кокошка няма прошка.
  • 51 На думи не вярваме!

    6 1 Отговор
    Докажете с дела!
  • 52 АнтиМ

    8 0 Отговор
    Ако ходите като мутри, ако говорите като мутри, ако действате като мутри - какво сте тогава? А?

    Коментиран от #60

  • 53 МУТРИ СТЕ

    5 0 Отговор
    СЪДИИ ПРОКУРОРИ ,АДВОКАТИ ВСИЧКИ СТЕ В КЮПА САМО НОВИ НАПЪЛНО НЕОПЕТНЕНИ ЛИЦА ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ ВАШИТЕ МЕСТА А ВИЕ В ЗАТВОРИТЕ КАКТО В УКРАЙНА НОВА ПОЛИЦИЯ НОВИ ПРОКУРОРИ ВСИЧКАТА ПАСМИНА ПО ЗАТВОРИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ АНТИНАРОДНИ АНТИЧОВЕШКИ.
  • 54 Някои от вас са мутри

    3 0 Отговор
    но повечео сте едни тулупи
  • 55 765432

    4 0 Отговор
    Прокурорски бумеран. Кого ще оцели и колко ще се разбере от следващите акции на прокуротурата.
  • 56 Нашата

    7 0 Отговор
    милиция ни мрази, прокурора гледа само как да ни прегази.
  • 57 умно село

    2 0 Отговор
    Тя така казваше и голямата кака с лепнещите устни, че не е от семейство на мутри, но е мутреса и е във властта.
    Всички ние и вие подкрепящи мутрите сме "малки мутрички" или сме принудени да живеем и мислим по мутренски играещи по тяхната свирка.
    Да не би прокурорските проверки и на жандармерията преди време на КАБЕЛАРКИТЕ не бяха предизвикани от мутренските интереси на няколко самозабравили се новобогаташи за да им се угоди?
    Всички тези държавни структури са БУХАЛКАТА НА изп. власт!
    Дрън, дрън - били НЕЗАВИСИМИ!
  • 58 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Как 8-те джуджета "доказват" горенаписаното ?
  • 59 инчхай

    2 0 Отговор
    началника ви като мутра бори битовата престъпност от село на село и от град на град авие на лаиното си уреждати срещите
  • 60 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "АнтиМ":

    Ако изглежда като куче, лае като куче и маха с опашка като куче какъв е смисълът да казва, че не е куче... Така и с прокуратурата и мутрите... Щом дори 20 и нещо годишно пишлеме, нещо си дребно в прокуратурата, получава година условно за двойно убийство на тротоара, понеже бил млад и "щял да се поправи", тогава за какво въобще се обаждат от коневръза.... Убиваш двама, на тротоара при това, един Господ знае под влиянието на какво, а присъда нула.... Всичката прокуратура иска чистка
  • 61 Да да да

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ежко":

    Много точно казано. Дано някой от тях го прочете!
  • 62 оцелял от грабежа СДСарски българин

    3 0 Отговор
    Не сте мутри,а бухалки на мутрите.
  • 63 ivan

    2 0 Отговор
    сме6ници,срам и позор сте
  • 64 Румен

    2 0 Отговор
    Мутри сте, и то големи. Всичко от вас идва подлоги на Пеевски и Доган.Всичките да се махате да не гори и зградата ви мишки
  • 65 Асоциация на мутрите...

    1 0 Отговор
    БЕЙко:Колеги не лъжете!Всичи сме мутри в Мутроландия!
  • 66 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Оставка":

    мале..и тези заговориха за пандемията..това вече ми иде множко..що ли не гледат своите престъпни работи..кой ли ги назначава за прокурори и кави са протекции и как минават за социално слаби за да получат парче земя по морето..Да бяхте мълчали..
  • 67 гост

    0 0 Отговор
    Приберете няколко настоящи министри пък след това претендирайте как да ви наричат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове