13 Юли, 2020 16:38 10 621 79

”Политико”: Корупционната криза в България “сложи въжето” на премиера Борисов

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • корупция-
  • скандали

Големият проблем за Борисов е заплахата, че търпението към партията му се изчерпва

”Политико”: Корупционната криза в България “сложи въжето” на премиера Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Изданието ”Политико” с разтърсващ анализ на ситуацията в България от последните няколко месеца. Скандалите във властта и антиправителствените протести привлякоха вниманието на не едно международно издание. За случващото се у нас пишат от ”Ройтерс”, ”Ню Йорк Таймс”, ”Гардиън”. ”Политико” определят Борисов като любимец на някои европейски лидери, които затварят очите си за неговото управление и отказват да погледна по-отблизо ситуацията у нас. Журналистите обаче са категорични - кризата с корупцията в България ”сложи въжето” на премиера.
Ето и целият анализ на "Политико":

В продължение на повече от десетилетие германският канцлер Ангела Меркел и други представители на политическия спектър център-дясно в Европа не искаха да погледнат по-отблизо как техния верен български съюзник в лицето на премиера Борисов управлява държавата си. Е, сега ще трябва да надникнат под капака.

Широкоплещестият бивш пожарникар и шампион по карате се бори за политическото си оцеляване по време на една голяма корупционна криза, която се е разпростраля подобно на многоглава Хидра в страната - невидими олигарси обгърнаха с пипалата си около ключови институции, сред които и съдебната система.

От четвъртък вечер в балканската държава се разразява изключително гражданско недоволство, невиждано от няколко години насам. Пиляди демонстранти искат оставката на премиера и главния прокурор.

В петък вечер, както и на брега на Черно море в събота се стигна и до сблъсъци между полиция и протестиращи - кадри на брутално полицейско насилие катализираха още повече напрежението срещу олигархията. Бащата на приетия в болница студент по право успя да привлече и медийното внимание с твърденията, че полицейски служители са пребили сина му до безсъзнание.

Президентът Румен Радев, издигнат от социалистите, грабна появилата се възможност да “счупи” хватката на Борисов върху държавата. Всичко това се случва на фона на предстоящите парламентарни избори догодина. Радев призовава Европейския съюз най-накрая да погледне по-отблизо отровната правна система в страната.

Сред политическите съюзници на премиера в Брюксел обаче няма реакция - няма никакви сигнали за колебания в Европейската народна партия.

“Българите вече са по площадите и Европа няма никакво право да гледа насам с широко затворени очи. Европа има нужда от демократична България, страна с върховенство на закона”, заяви Радев в свое обръщение.

Борисов обаче не се поддава. В събота вечер той публикува видео с лошо аудио качество във Facebook, на което се вижда как той е застанал пред икона на Дева Мария. В изявлението си Борисов защити полицията и се представи като единственият лидер, който може да държи страната в европейския път, по който е тръгнала.

“Социалистическата партия ще счупи държавата”, отсече премиерът като изтъкна личната си работа по проекти по обществени поръчки и способността да осигури еврофондове. Борисов се похвали още и с това, че неговата партия ГЕРБ е “построила два пъти повече магистрала от Тодор Живков“. Твърдението не е толкова впечатляващо, колкото звучи, тъй като очевиден проблем за България по времето на Живков бе липсата на магистрали.

Но политическото семейство на Борисов в Брюксел мълчи. Манфред Вебер, лидерът на Европейската народна партия, заяви в петък, че подкрепя правителството и Борисов в борбата им с корупцията.

Битката за плажа

Борисов иска да насочи дебата в друга посока - към неуспехите на социалистите. Това са лесни мишени, наследници на бившата комунистическа партия, свързана с Москва. Това обаче няма да доведе до големи успехи при опита за се възпрепятства все по-назряващия гняв заради скандалите, които се случват под носа му. В опит да прехвърли вината, Борисов обвини президента Радев в това, че търси лична вендета и дори го следи с дрон.

Фокусът в момента е върху две сенчести влиятелни фигури: Ахмед Доган, бивш лидер на партията на етническите турци и неговият съюзник Делян Пеевски - медиен барон. Точката на кипене бе достигната през последните няколко дни. Основната причина е дебатът дали тези две лица трябва да бъдат охранявани от Националната служба за охрана и как владеят Борисов и главния прокурор.

Спусъкът бе дръпнат на 7 юли, когато Христо Иванов, бивш правосъден министър и лидер на движението “Да България”, направи сензация, след като запечата на видео опита си да акостира на брега на Черно море с гумена лодка. Теоретично плажът е публична собственост, но Иванов бе посрещнат от гардове.

Според Иванов Доган и Пеевски са обсебили правосъдната система. Той превърна видеото си в тест за отговорността на сенчестият апарат за сигурност на държавата, като поставя под въпрос самоличността на „анонимните господа“ на плажа.

В изненадваща намеса на 8 юли президентът Радев разкри, че гардовете са служители на НСО - националната служба. Той заяви, че Доган и Пеевски нямат право на такава охрана. Скандалът ескалира на 9 юли, когато прокуратурата влезе в офисите на президентството и задържа двама служители - ход, който според протестиращите е отмъщение.

По време на ескалиращия скандал Борисов остана тих. В петък сутрин се появи пред медиите и в разтърсващ монолог, в който заобиколи статута на Доган и аргументира нуждата от охрана на Пеевски със заговор отпреди няколко години, при който планът е бил Пеевски да бъде убит със снайпер. Борисов отхвърли предположенията, че мъжете, избутали Иванов от плажа, може да са агенти на НСО, и призова за избягване на евентуално етническо напрежение с турската партия.

Нещата се влошиха още повече. Шефът на НСО, който по-късно бе принуден да подаде оставка, изглежда също е направил услуга на Доган като е поискал морски и въздушен кордон около плажа.

Пълен обрат имаше в събота, след сблъсъците в София и напрежението около парк “Росенец”. Борисов излезе и заяви категорично, че трябва да бъдат предприети стъпки за сваляне охраната на Доган и Пеевски, които доброволно решиха да се откажат от нея малко по-късно.

Ясно като в мъгла

Нерешителните ходове за овладяване на скандала с НСО сами по себе си могат да бъдат повод за високо напрежение. Но всичко това се случва на фона на други атаки, които са още по-объркващи и не съвсем обяснени.

Хазартният бос Васил Божков с прякор “черепа”, който в момента се намира в Дубай, обвини премиера, че го “тръска като касичка” за милиони евро - нещо, което правителството отрича.

Миналият месец Борисов бе принуден да даде извънредна пресконференция, след като се появиха няколко снимки с него и пистолет на нощното му шкафче. В чекмеджето имаше пачки от банкноти по 500 евро. Премиерът призна, че това е най-обикновена снимка как спи (което само по себе си повдига много въпроси за охраната му), но Борисов обвини политическите си врагове в това, че снимките са фалшифицирани. Изиграна беше картата с ЕС - Борисов заяви, че снимките са част от заговор срещу пътят на България към еврозоната.

Големият проблем за Борисов е заплахата, че търпението към партията му се изчерпва.

Протестите идват на фона на нарастващото недоволство от практиките на партия ГЕРБ. Българите се оплакват, че лицата в администрацията са свързани с управляващата партия. Компаниите се оплакват, че са били склонявани да дават рушвети - както стана ясно покрай скандала “СуджукГейт” от 2017 г., когато представител на партията бе обвинен в изнудване и подкупи под формата на тонове колбаси.

Това е проблемът на Борисов - назряващата заплаха, че търпението към партията му се изчерпва.

Бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, който напусна партията и иска да реализира свой собствен проект, беше забъркан в имотен скандал. Той предупреди, че половината от гласоподавателите на партията може да оттеглят подкрепата си на фона на “шоуто”, което се разиграва в момента.

Превод: Джесика Вълчева


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 62 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БарбаганЮ

    162 15 Отговор
    Оставка и нови избори веднага, може и ново ВНС

    Коментиран от #66

  • 2 Хунтата

    142 15 Отговор
    Ке падне

    Коментиран от #63

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЕНП

    132 12 Отговор
    Ваши ли са пачките в шкафа господин Тиква, или нас не ни засяга щото ни е удобен да трупа милиарди в Доминика
  • 5 Един

    20 125 Отговор
    Само Бойко!!!

    Коментиран от #10, #68, #77

  • 6 ЪРП

    73 10 Отговор
    ЧЕКМЕДЖЕКАСКЕТ......,ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕК!!!!!!!!!
    "ПОЛИТИКО" МОЖЕ ДА МЕ ЦИТИРАТ!!!!!

    Коментиран от #59

  • 7 0808

    48 5 Отговор
    ... гледа като на...н.... а милиардите, които открадна?... невинна бяла
    овчица.... само като го погледнете и ви се иска да му п....е един.. пиша с точки, че политкоректните Факти ги сърбят ръцете да трият...
  • 8 Дядо Гого

    54 7 Отговор

    До коментар #3 от "Долу България":

    Ти какъв си? Мутра, американски гражданин или поредния трол на тиквата...

    Коментиран от #17, #44

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софиянец

    58 8 Отговор
    Въжето ще му го турим като го хванем.Скоро милиционерите ще им писне .
  • 13 факти

    50 4 Отговор
    Грешен превод - лицето на снимката "e близко до поражение". Буквално се отнася за боксьор, опиращ се от безсилие на въжетата.
  • 14 Градската

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Долу България":

    От чий задник падна?
  • 15 малко поизнервен ми се виждаш

    33 7 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    цвили цвили , коня ти е по-умен от теб хихихихи :):):)

    Коментиран от #26, #30, #36

  • 16 На избори минимум средно образование

    25 52 Отговор
    Ако някой си мисли, че Факти е комунистическа медия, то определено ''се бърка'' и Факти пред Политико направо си е ''капиталистическа медия'':):) Дрaги прoтecтирaщи, нa прoтecти ви пoдкукурocвaт дa хoдитe бeздaрни пoлитици и aдвoкaти oт кoитo нe cтaвa и чeп зa зeлe, нo дрaпaт зa дeпутaтcкa зaплaтa! Не знам защо си мислите, че като поискате оставката на Борисов, нещастният ви бeдeн живот ще се оправи с магическа пръчка?? Той вече три пъти си я подава и народът пак го избира всеки път с вce по-голям рейтинг! Така си мислехте и преди няколко години, когато избрахте комунист от селата за президент. Само че от тогава, саламът стана от 5-6 лева на 40 лева, сиренето и кашкавалът на 15 лева, a нaeмитe ви в Coфия cкoчихa oт 200 нa 800 лeвa. Зaщo cгрeшихтe и избрaхтe тaкъв чoвeк /oт мaлцинcтвaтa/ зa прeзидeнт? Нищо не зависи от тези двама политици, нито от вашите прищевки! Нещата се определят от най-едрия търговец до най-дребният и от най-големият производител до най-малкият, от най-голямият магазин и заведение до най-малкият и от най-дребният бизнесмен до най-едрият… Вие сте безгласни букви и можете даже да си опънете палатки на площада, но саламът няма да падне под 40 лева и заплатата ви не зависи от Борисов! Всичко в капиталистическа България зависи от пазарната икономика и ако не ви харесва, двата куфара и бегом към терминал 2 в посока комунистическа Северна Корея! Само да не объркате самолетите към Русия, че там и бият лошо, освен всичко това!

    Коментиран от #23, #54, #73

  • 17 Греда

    8 17 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Гого":

    Руски комОниС като теП.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Големото писано

    9 37 Отговор
    И на изборите Борисов 4

    Коментиран от #32

  • 20 Каралийчев

    44 15 Отговор
    ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ! ДА НА ПРОТЕСТА!
    ГЕШЕВ Е ПОЗОР , БОРИСОВ ВЪВ ЗАТВОР!
  • 21 оня с коня

    35 5 Отговор
    много ме боли , че чекмеджето на Бойко е в опастност иде ми да ида на анти протест ама няма с кой :):):)

    Коментиран от #33

  • 22 Hoho Boho

    44 8 Отговор
    Скъпи Бойко, подай си оставката! Няма да те линчуваме, очаква те справедлив съд.

    ПП
    Не си стягай куфарите, няма да ни избягаш
  • 23 Kris51

    39 9 Отговор

    До коментар #16 от "На избори минимум средно образование":

    Мързи ви вече да пишете ли? Гледам, че копи-пействате. Вече го четох този коментар другаде. ГЕРБ си отива, най-сетне. Че да си отдъхнем с облекчение.
  • 24 Страничен

    34 4 Отговор
    Отдавна е ясно ,че доганчо о дебелото държат бокича с компромати! Интересното е само с какви?!?!
  • 25 10 годин краде

    41 7 Отговор
    Стига мутро, 10 годин ми крадеш данъците и хрантутим теб и целата ти гербераска банда!!!

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Нова Демокрация

    42 7 Отговор
    10 години БОЙКОВИЗЪМ СТИГАТ!
    Всички на протеста и да го смъкнем туй нещо Борисоффф
  • 29 РЕАЛИСТ

    44 5 Отговор
    И нито дума за евраците в шкафчето. Ама това са парите на вашите данъкоплатци бе, европейци. Как може още да подкрепяте тази хунта нарекла се ГЕРБ. Вашите хора работят, като пчелички, а тук с тези пари си пълнят сметки, чекмеджета и си вдигат палати за по милиони на няколко етажа с тераси, колкото тенис игрища и вътрешни асансьори. Отворете си очите.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 да бе да

    53 5 Отговор

    До коментар #19 от "Големото писано":

    На изборите догодина Борисов е в кауша. Помни ми думата,че това ще е първото правителство на България от новата история,което ще бъде набутано в затвора,барабар с ГешеФтурата.
    Убеден съм в това! Ако беше възможно за Борисов 4,то Боко до сега да е хвърлил оставка,а не да се държат като удавник за сламка за властта,която е единственото средство,която ги спасява от затвора.
    Но всичко свърши. Пътници са !
  • 33 Фют

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Отиди с коня бе

    Коментиран от #78

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Шампион

    15 0 Отговор
    Какъв точно, Републикански, Балкански Европейски, Световен,??????
  • 38 Тъпан

    7 21 Отговор
    Явно медиите е БГ работят със стара версия на Гугъл преводач.От цялата работа ще пострадаме народа или може би по-точно провинцията и ще се чудим как да плащаме ток и колко ще имаме за храна.Най-неподходящото време за протести и после ще брои те избягалите в чужбина.Явно РП отпусна мнения го пари заради ковид та немат търпение до март, когато са изборите.Харчете си парите от протестите,а ние да му мислим зимата дали ще я изкараме и как.
  • 39 Радев

    17 3 Отговор
    БОЙКО, КАЖИ СИ!
  • 40 Ипийчко

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "инпиичмант на АЛ БЪНДИ":

    Кой мислиш става Президент тогава? Вицето, щом те кефи повече, тъкмо Радев ще направи партия
  • 41 САМО НЕ РАЗБРАХ

    12 4 Отговор
    КГБ ЛИ ЩЕ СВАЛИ БОЙКО ИЛИ ЦРУ. ????Много мътно. А след това - какво? Служебно правителство и " референдум" за излизане от НАТО И ЕС???? ПЛАН ВТОРИ КРИМ. А ЕВРОПЯ ЩЕ ГЛЕДА С ПРЪСТ В УСТА КАКТО И СЕГА ЗА КРИМ.
  • 42 Дааа

    3 17 Отговор
    А защо Радев не ивчака решението на Конституционния съд??? От какво се страхува, че така бърза???
  • 43 Госあ

    23 2 Отговор
    Чудесен анализ. Пресата в Европа трябва да отрази всичко! Драги сънародници, тези протести са равносилни на Априлското въстание ! 😉

    Коментиран от #45, #79

  • 44 Ясно е

    1 17 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Гого":

    ЧЕ Е РУСКИ ТРОЛ КАТО ПОВЕЧЕТО ТУК. РУСИЯ - РАЗЕДИНИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРИЯ. УБИЕЦЪТ НА СТЕФАН СТАМБОЛОВ И ВАСИЛ ЛЕВСКИ ЧРЕЗ НАМЕСАТА НА ГРАФ ИГНАТИЕВ. РУСИЯ - НАЙ- АГРЕСИВНАТА ИМПЕРИЯ В СВЕТА. ИМАТ ПОЛОВИНАТА СВЯТ, НО ИСКАТ ОЩЕ.
  • 45 Искаш да кажеш

    5 10 Отговор

    До коментар #43 от "Госあ":

    ..че Борисов е турчин, а Радев - българин???? Защо тогава го посочи Решетников и защо Радев се прегръщаше с Корнелия и отиде на Конгреса на БСП?????
  • 46 МНОГО МЪТНО,

    9 0 Отговор
    ГОСПОДА ЗАСЕДАТЕЛИ!!!!!. ДА ВЛЕЗЕ УБИТИЯТ. / БЪЛГАРИЯ/.
  • 47 Верно ли

    8 0 Отговор
    Лелееее, тази статия какъв "превод" има в Пик!!! Този Недялко се е изприщил значи :)))
  • 48 адаша

    14 0 Отговор
    Дами и господа.Другарки и другари.Великият Радой Ралин е посветил едно стихотворение на Андрей Л.,Александър Л.,Младенов ,Жан В.,Георги П.,Иван К.,Ахмед Д. и всички които са работили в Мултигруп,Вис,Сик,Тим и техните производни –Бойко Б.,Цветан Цв.На всички прокурори ,съдии,адвокати,банкери,олигарси и т.н..... Простакът е кремък –корав и могъщ, Простакът е демон без лик , вездесъщ Акула на сухо,безкрил ,а хвърчи.Удариш на кухо,простакът звучи.Простакът не чака ,не знае предел и стига простакът до своята цел. Защото простаци край него вървят и дават му знаци,и правят му път Надкласов,безкласов,без род и съюз,но винаги касов, но винаги в плюс Без ден да протакаш,дори да кърви война на простака до смърт обяви.За срам на Европа,на всичките нас,когато докопа в ръцете си власт по–страшен от спина, по–жилав от рака,сега–засега се оказа простака. Ето това е истината!!!!!!!
  • 49 Behemoth

    1 2 Отговор
    В Северна Македония съм и не близвам!
  • 50 тхйт

    5 19 Отговор
    Гешев!! Погвай веднага руското мекере Радев!!!
    ВЕДНАГА ГО ТИКАЙ ЗАД РЕШЕТКИТЕ!!
    НИЕ СМЕ С ТЕБ!

    Коментиран от #52, #70

  • 51 ахааха

    9 0 Отговор
    А според мен натези, еваните с 200 от Боко им е писнало от глупостите му. Понеже някак не върви директно да го разкарат са задействани протестите. Вожда прекали дори за мерките на господарите му, а какво ще му се случи само те си знаят.
  • 52 Alabala

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "тхйт":

    Ако Радев е руско мекере, любимеца ти е съветско!
  • 53 Оги

    17 2 Отговор
    Каква корупция ги гони тия? В България?! Няма такова нещо, абсурд! Снимки с пачки в чекмеджето?! Гешев не е чувал за такова нещо.
  • 54 Верно ли

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "На избори минимум средно образование":

    Пoдкукурocания, още ли си тук? :)))) Прегледай си дипломата, да не са ти я дали погрешка!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 насам натам

    1 7 Отговор
    Ке падне ,нови избори ке има ,ама след това ке си е същото.
  • 57 НххххххМ

    13 1 Отговор
    Не трябва и един ден повече да го оставяме на власт!!! За един ден той може да сътвори толкова простотии, че после с месеци да не ги оправим! Да действаме бързо и безотказно!!

    Коментиран от #60

  • 58 А може ли политико

    3 6 Отговор
    Вместо да пише поръчкови статии първо да погледне под капако на фатмако,и истерясалата паплач кой всъщност са ,включитемно учиндолската мутра
  • 59 Хихи хи ти

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЪРП":

    По всичко личи че си платен коментатор но и за това не ставаш. Едно и също пишеш поне смени репертоара си. От такива като теб,,, Умници'' '' '' ' сме на това положение. По добре се скрииии

    Коментиран от #74

  • 60 Опаааа

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "НххххххМ":

    Да ще гласуваме за теб понеже си гладен и саюо коментари платени пишеш
  • 61 Опасан

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Браво 😉
  • 62 Наблюдател

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Толкова си невеж..... Сигурно нищо не си прочел през живота си.... В коя България живееш... Тази дето е разпродадена ли... Мислиш си че живееш.... Не драги, ние просто вече съществува е като живите мъртви.... Бойко продаде децата ни на Сорос... И народа.... Прочети нещо.... Разбери какво целят евреите, сзо и кой дава заповеди през пандемия та... Все е било но като при Бойко никога...... И не се притеснявай.. Незаменими няма.... Тук управлява коза ностра с министри войници послушни...
  • 63 стоян

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хунтата":

    До 2 ком -За вас кумунягите е хунта -а за нас са отмъстители за кражбите от кумунистите и предателите
  • 64 БЪЛГАРСКИ ЛЕВ СБОГОМ

    10 4 Отговор
    ГОЛЯМА ГРЕШКА. ИЗПУСНАХМЕ ГО!!!!!!!!!? УСПЯ ДА НИ ВКАРА В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА. ТОВА ВЕЧЕ КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!! И БОГ ДА ИЗБЕРЕТЕ. БЕДНИ МИ. НАРОДЕ. НЕ МОЖЕ. ДА. ВИ СПАСИ. ОТ МАФИЯТА. !!!!! ВИЕ ТАКА ИЗБРАХТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ!!!!!!?
  • 65 инчхай

    7 0 Отговор
    шефа на ШАЙКАТА и ХУНТАТА в затвора
  • 66 кой е Борисов инкасатора

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "БарбаганЮ":

    Мутра, отговаряща за събирането на парите на мафиотската Група ," СИК," от изнуди , наркотици и "ЗАСТРАХОВКИ"по принуда, ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА.
    Борисов, лично с калашник е обикалял ,села и паланки ,да събира
    от Бизнеса ,мръсни пари и такса "охрана" ,охрана, която ако не платиш, ти се случват няколко неща:
    1.Обир, на офисите или склада.
    2.Побой, над лицата, не платили сумата.
    3.В много случай, има и убийства.
    Този човек, управлява България така ,както се управлява в Мафиотските структори , с оръжие и Джип, и силна охрана!
    30 години чакахме ,,да се случи нещо и то се случи, малка по-малко започнахме да проглеждаме и то в центъра, дай боже, дано прогледнем напълно!
    Никъде в Европа, няма десни и леви ,има честни и мошенници.
    Дано, това разбере народът!
  • 67 костов

    6 1 Отговор
    ножа опря кокала ДО КОГА търговище ще се ръководи от ДПС от 25 години за работа требва да целуниш ръката на лидера на ДПС
  • 68 Gost

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    Допълвам: Не само Бойко ... в затвора! Поне още дузина!
  • 69 Бай Хой от Ханой

    7 0 Отговор
    ЕНП и бабето пазят мафията в България защото им се отчитат проценти от еврофондовете
    Пералнята работи на пълни обороти
  • 70 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "тхйт":

    И ... кои сте и колко сте? Най-важното: в коя стая на кой хотел сте?
  • 71 Важно е

    5 1 Отговор
    Ние живеем в царство на посредствеността, на простото и нерядко просташко мислене, на безпардонното и слабо грамотно управление . Среднякът, илитератът, зле образованият, арогантен фелдфебел командори навсякъде. Той смята, че всичко му е ясно и да си началстващ е много лесно. Той централизира властовите ресурси, мрази знаещите и можещите, налага си фатмашки волята, затяга до пръсване дисциплината, мачка до унижение подчинените, гърчи се пред тези над него и дерибейства над тези под него.
    Свещена простота и свръхкариеризъм. Груба сила и груб език. Арогантност, облечена във власт и власт, парадираща с демонстративно презрение към интелекта.
    Логичното следствие са трикаджии, докопали се със зъби и нокти до шлифера на фелдфебела, апотеоз на "Демократичността"
    #ОСТАВКА
  • 72 Диамантената ръка

    4 2 Отговор
    Проблемът с чекмеджето с пачките е там, че тези които се възмущават не са против пачките, а че искат чекмеджето с пачките да е тяхно... 30 г. един и същ филм и няма край. Няма и да има...
  • 73 Пепи Чаков

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "На избори минимум средно образование":

    Николайчо, на.мама убавецо! Ма много си умен, на мама смокчото! На колко ,,Марийки" си, мама?
  • 74 ЪРП

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Хихи хи ти":

    "ПО ВСИЧКО ЛИЧИ" , ЧЕ ТАКИВА "КАПАЦИТЕТИ АНАЛИЗАТОРИ" ,КАТО ТЕБЕ СА ОТ НАЙ-ВПЕЧАТЛЯВАЩИТЕ И ЗАБАВНИ ....
  • 75 СусБе

    1 1 Отговор
    20 години на хляб и вода и дежурно циганско дупе у зандана!
  • 76 342

    0 1 Отговор
    Независим. Дпс и герб заедно играят. Или... Тръгнали са ченгета крадлуви по живково бко, а синче на митница икономист. Задочно в малък град, а жена му в уще навреми си купи диплома от бсп директор. Как мислите да са си даде властта Борисов. Как казал на хората, колко прост тж т. е. манипулатор, но той не е излизал навън, а хората.. И няма как бай п.. Да ги мамиш. Пачки пари, внуци ще отидат на запад да учат. Не виждам, как борисов ще падне, турците са много богати. Дори дпс и бсо и герб помагат на циганите. Всички са обвързани. Вяра на нинова никога. Тя си е костовистка, сдс, а сдс, дпс, герб са едно. Той Бб си е вързал гащите. Отвън го държат. По всички кабелки.. Няма да сдаде колкото и да стачкувате. Колко ли пари е изнесъл навън на тях. Безплатен обяд няма. Ще се успокоят нещата, но не сега, а кога маса си отидат от този свят. Светът се смее и гледа сеира ни. Те са си ок и не им дреме за бедняка. Ограбиха народа и сега се оправяйте бспдпсгерб, 30 г яко крадене от парите ни. Цървули
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ех Бай Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Фют":

    Той има два коня то едното май е катър не ги разбирам но ги беше изпуснал по цариградско
  • 79 Ама само че

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Госあ":

    История чел ли си
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове