Last news in Fakti

14 Юли, 2020 12:46 5 575 46

Първан Симеонов: Грешката на Бойко Борисов - да събере всички противници в един отбор

  • протести-
  • първан симеонов-
  • бойко борисов-
  • оставка

Малко мечешка услуга за протеста е позицията на американското посолство

Първан Симеонов: Грешката на Бойко Борисов - да събере всички противници в един отбор - 1
Снимка: БГНЕС

"Не стихва напрежението, ритмично е замислено. Талантливи са обикновено организаторите на тези протести. В дългосрочен план тези неща са полезни за обществото."

Това заяви политологът Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Борисов оценява като грешка преди случаи, в които е катапултирал.

"Малко мечешка услуга за протеста е позицията на американското посолство. В протеста засега има и "червена съставка", но в него се събраха всички опозиции. Само Цветанов не е на площада, но и той се изказа", подчерта политологът.

По думите на Симеонов този протест вероятно ще се опита да ескалира, а огромната грешка на властта е да събереш всичките си противници в един отбор.

"Отдавна тегне хипотезата, че Западът няма нищо против сегашното управление в България. До този момент от Европа нямат нищо против Борисов, той е доста добре поставен навън. В България големите промени стават при 3-4 фактора: рязко обедняване, външен фактор, голяма политическа поръчка", отбеляза Първан Симеонов.

Toй добави, че тези, които са готови за избори сега, не са опозиционните партии. "Да, България" напипа такъв обществен нерв, но другите готови за избори са ГЕРБ и ДПС. Да не стане размиване - това е най-голямата опасност, а втората е парламентарната ваканция", смята Симеонов.

Политологът е на мнение, че ВМРО има по естествен път симпатии към това, което се случи на плаж "Росенец".

"В ГЕРБ в последно време расте Дончев, който е дясно-либерално настроен. Това е потенциално бъдеще за ГЕРБ, но с тези протести това става по-трудно. Много труден парламент се очертава после, трудно може да се сглоби конструкция", посочи Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Антимилиционер

    45 2 Отговор
    Боеко е бавноразвиващ. Скочи на всички едновременно, докато брой милионите евро от канали и корупция. Дали не е решил да ни отърве от себе си?

    Коментиран от #26

  • 3 цербер

    23 5 Отговор
    "Малко мечешка услуга за протеста е позицията на американското посолство." Не малко,ами доста. Ние не се бъркаме в тяхната политика и на бай Дончо не даваме мозъци.
  • 4 Лост

    25 0 Отговор
    На какво расте Дончев?

    Коментиран от #8

  • 5 Няма грешка

    24 2 Отговор
    Бойко е ексцентричен милиардер с еднолична власт, миже да си прави, каквото си иска!
  • 6 Историчка

    29 2 Отговор
    Първан Симеонов е на заплата в Дойче веле - известна жълта медия, така че не му вярвайте. САЩ зае достойна позиция, докато ЕНП и Манфред Вебер подкрепят мутрите в България, защото им е изгодно. А и Фактор пусна преди малко непроверена информация за посещение на посланик Виктор Шарапов в Министерсксия съвет, но историята ще се повтори!

    Коментиран от #20

  • 7 Пешо

    24 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: До този момент от Европа нямат нищо против Борисов, той е доста добре поставен навън. Първанчо, пиле шарено, не нас тия, тези твои думи ги разбирам че Борисов е ПОСЛУШКОТО на ЕС, той е УДОБЕН зашото е като циркаджийско куче, лази на предните си лапи, спрете разни явни и прикрити последователи на това недоразумение да го хвалите, правите му лоша реклама, един език не можа да научи за 11 години, една книга е прочел през живота си, той е БЕЗБОЖНИК в гена си, може да се кръсти и моли, да целува ръка на някой мазен поп, но той е посредствен, елементарен, на него му личи даже и да не говори.

    Коментиран от #11

  • 8 На крива

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лост":

    кратуна с криво мислене ! А и на обвинения !
  • 9 Избирател

    22 0 Отговор
    Хора не се отдръпвайте! Докато не се научим от грешките си няма как да стане! Не греши този, който не опитвал. Докато не грешим достатъчно че да се поучим от грешките си няма да стане! Какво е иначе бъдещето на нашите деца?! Да им оставим превзета, мръсна бетонирана, обезлюдена държава? Ако си стоим това ще им оставим! Няма да стане бързо! Няма да стане отвън! Но трябва да си вземем държавата и управляващите да уважават закона, морала и хорат които са ги избрали! Време е да сиповярваме , че заслужаваме да живеем по-добре. Министрите дане се крият зад бронирани жипове и жилетки , а да ходят на работа с колело и тротинетки.
  • 10 Радо

    19 0 Отговор
    Колкото и милиарда евра да е откраднал Баце, няма да може да ги харчи свободно, защото не са изпрани, и където и да отиде по света, ще бъде наблюдаван с лупа.....ще може да си ги брои само и да им се радва в Банкя.
  • 11 Актуална Антена

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    Пешо, коня храниш ли го?
  • 12 Чочо

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Призводител":

    Според твоите разсъждения на власт трябва да се върне БКП тогава хляба беше 0,26лв а сиренето овче 3,60лв.😇

    Коментиран от #15

  • 13 ееее

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Призводител":

    "Заплатите ви и цените, както и стандартът ви на живот не зависят от правителството" ЗАВИСЯТ и още как, при наличие на финансов ресурс (ако качествени или естесвени монополни бизнеси са в български ръце) минималните ставки растят заедно с ръста на паричната маса. Това принуждава бизнеса да се занимава с дейности и технологии с по-висока принадена стойност. Това че няма обувки 15лв не е страшно, а ужасно е че в джобовете на хората има пари за 1 обувка.
  • 14 Грешката..

    14 2 Отговор
    Грешката на Бойко е че ни краде от 11 години, като не оставя нищо за народа. В Румъния, евро парите се въртят в икономиката, а инвестираш ли и 1 милион в производство, се умножават, когато ги откраднеш и похарчиш, са на вятъра.

    Коментиран от #29

  • 15 че те внуците им са в

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чочо":

    ГЕРБ
  • 16 Сиганим

    15 1 Отговор
    Джоба е празен, водата от чешмите е мръсна на места въобще я няма.
    Нз Божков дали плаща,но аз искам нармална държава.Работя,плащам си данъците.
  • 17 Мнение

    14 1 Отговор
    Първане или ще имаме достойни и морални политици, нормален парламент, който мисли за проблемите на гражданите или ще правим избори докато ги намерим, на хората им писна от фалшива демокрация.
  • 18 Иван

    1 11 Отговор
    Много си прав Производител. Добре че има и по умни хора от врещящите безработни пред президентството

    Коментиран от #30

  • 19 Я ...Я

    12 0 Отговор
    ГРЕШКАТА Е НА ТЕЗИ КОИТО ГО ИЗБРАХА. 11 ГОД. ТЕРОР И КРАДЕНЕ. НО НАБЛИЖАВА НАШЕТО ИЗБАВЛЕНИЕ. СЪС УДОВОЛСТВИЕ ГО ГО ОЧАКВАМ.

    Коментиран от #41

  • 20 big

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Историчка":

    Май не беше Шарапов, а Херо Мустафа! Определено след тази среща ще се случи нещо: 50/50 - Боко подава оставка / хунтата с бухалките си: полиция и прокуратура, смазва протестиращите!
  • 21 Йосарян

    4 0 Отговор
    Хубаво е да си глупав от себе си!
  • 22 Не е

    6 1 Отговор
    на Борисов, а на каскета грешката
  • 23 кръволок си бойко

    10 0 Отговор
    Знаете ли кое е по-ужасяващо от това, че са ги пребили до смърт? Тези полицаи са се гаврили с децата ни.
    Зад колоните, под Министерски съвет те са стъпвали върху тях и са се снимали в тази поза, докато децата ни са били с белезници и с лица към земята. Правили са си селфита. Имало е едно арестувано момиче с потниче, чиято презрамка е била паднала и едната й гърда била разголена. Не е можела да се прикрие, понеже е била с белезници и полицаите са я снимали с телефоните си, галили я по главата.

    Можете ли да си представите за какво унижение става въпрос? Аз още не мога да го преглътна. И тези се водят за хора на реда! Аз съм в тотален шок. Шест човека са скачали с кубинките си върху полумъртвия ми син!“, сподели майката на един от зверски пребитите пред Министерски съвет от полицаи младежи Юлия Педева.
  • 24 Варна

    12 0 Отговор
    Борисов бил поставен добре навън... - Чудесен клоун е! Има ли някой, който да не ни се смее с този циркаджия от Банкя?
  • 25 359

    7 0 Отговор
    Нa някои не им cе вярвa, че глутницaтa Герб cе рaзпaдa, a мутрaтa от Бaнкя ще бъде cъденa зaедно гешев. Бългaрия иcкa тези хорa дa бъдaт нaкaзaни зa крaжбите и беззaконието им.
  • 26 ееее

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Абсолютно вярно. Например шуробаджанащината, умножена по бюрокрация и корупция изстисква почти цялата парична маса и я прахосва за лукс джуфки. И още, десетките чужди търговски вериги със стотици магазини на дребно ОМИТАТ като с метла и това което е останало, като на практика замразяват развитието на всички региони. Единствено по хлабава е хватката в столицата ама това се компенсира с огромния психологически натиск както на хората така и на бизнеса.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Copy

    11 1 Отговор
    Току що Американското посолство у нас пласира тази официална информация!Очевиден шамар върху Бойко Борисов и Иван Гешев!
    Очевадно е вече защо Боко Тиквата още се пъне да подаде оставка – дават му шанс това да стане „елегантно“ /хахахаха!/, на 16 -ти, когато е вота на недоверия в парламента.
    Още по-ясно е, че дотогава и ДПС ще „узрее“ да гласува вота. Ако питате нас, те отдавна са узрели, а след Росенец – хептен.
    На 16-ти мача на Боко Тик вата приключва.
    С две думи:Come on, you fu.ckers! / в превод: Разкарай се, ши ба няк!/

    Ако питате АФЕРА, ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОКУПИРАН ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОТА! И ДА НЕ ПУСНАТ НИКОГО ДА ИЗЛЕЗЕ, ДОКАТО НЕ БЪДЕ ПОДАДЕНА ОСТАВКА НА КАБИНЕТА!

    А дотогава, кой знае, може да станем свидетели и на брутален арест на Боко от Гешев: „Ти си абсолютен престъпник! Долу на земята!“.
  • 29 Cти

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Грешката..":

    Зa тaзи грешкa /крaжбите нa бориcов/ cе влизa в зaтворa зa много дълго... Този път нямa дa му cе рaзмине, и нa кacкетa...
  • 30 Пешо

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Врещящи безработни?!!!Какъв си ти наг.ец?!!!Кой ги е докарал до това дередже?Една женица докарана с автобус на контра протеста от някакво Врачанско село, милата каза, че няма пари да дойде на ,,митинг".Личеше и , че е да види София и да се разходи без да знае за какво става въпрос, без пари, защото няма.Подиграваш се с бедните хора и тяхното нещастие причинявано от неграмотника ти Вожд.Защото и ти си лап.аш по някоя програма за мизерни пари, но все пак си мислиш, че си добре.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ежко

    4 1 Отговор
    Симеонов, други ги приказваше преди време.....Я дай старата плоча.
  • 33 Актуална Антена

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "ЦРУ":

    Извънредно Военно положение Няма да има. Но Бойко ще влезе в затвора, доказателства против Бойко има достатъчно. Бойко ако беше чист щеше да хвърли оставка, ама не е.

    Коментиран от #38

  • 34 Актуална Антена

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "ЦРУ":

    Падне ли Бойко и Ковид измишльотината пада. Те за това и от ЕС се услушват като свине в тиквен бостан.
  • 35 Наемник

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Призводител":

    Какви са тези несъстоятелни примери??? Звучиш като намърдал се или уредил се с бизнес протектиран, че и с мераци за монопол. Всичко в България е внос даже и боклука. Давал, той заплати!? Не, това са подаяния за да може утре работника пак ти дойде на работа с идеята, че има работа! Брътвежи- губел пари от протестите! При теб работния процес в 18:00 ли започва или ще се счупи чадъра над теб!?
  • 36 До поредния високоплатен анализатор

    4 0 Отговор
    Да предизвикаш цял народ да въстане срещу теб, отвратен до дъното на душата си- това не е грешка! Това е талант!
  • 37 Десятник

    3 0 Отговор
    Не слушайте продавачи на проценти и числа- това им е работата. Не знам как я правят тая стъкмистика но 30 години нито една социологическа агенция не се свърза с мен. Истината утре ще се види- всички които са против това управление, корупцията и съдебно- административния произвол, некомпетентност или бездействие- НА ПЛОЩАДИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА! Да изпратим модела КОЙ и шайката с него завинаги в отходника!
  • 38 ЦРУ

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Актуална Антена":

    Ехооооо...антено….ловиш само ЧЕРНИ радиостанции ! КОЛКО пъти Б.Б. ХВЪРЛЯ ОСТАВКА ?????????...Два пъти...….и Народа пак го връща на власт ….със над 1 000 000 + гласа. На избори не могат да го бият затова са тези истерий
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 абе Първане

    3 0 Отговор
    След туй,че ги оправял с 200 и се правел на луд,мислиш ли,че е поставен все още добре?
  • 41 чонко

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Я ...Я":

    Да не останеш, разочарован:)
  • 42 ДО 41 ЧАНКО

    3 1 Отговор
    ВИНАГИ СЪМ ИМАЛ УСЕТ ЗА ДОБРИТЕ НЕЩА. ИДВА НЕЩО ХУБАВО. ДОРИ ТОЙ ДА Е САМО СЪД И ВЪВ ЗАТВОРА. А СЛЕДВАЩИТЕ ДА МИСЛЯТ СЪС ГОРНАТА СИ ГЛ.. ВА.
  • 43 Оставка

    6 1 Отговор
    Първане грешката не е на Бойко, а е наша, че го избрахме и го търпяхме цели 10 г.

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Решетников

    1 2 Отговор
    Румчо, що направи да ти се смее целия свят - да искаш да сваляш прокуратурата, И ДВАМАТА С БАЩА СИ при ПУТИНЧО НУЛА НОМЕР !

    Що млади и неопитни излъга да протестират ВСИЧКИ ИМ ГЛЕДАМЕ СЕИРА !
  • 46 У бре

    1 0 Отговор
    Няма грешка! Това е най-хубавото тези дни - Да се види с каква наивност пропуснахме толкова време от живота, заради излъганите надежди в нагаждачи, демагози и популисти от ляво и дясно!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове