Last news in Fakti

17 Юли, 2020 08:12 5 149 30

Минчо Спасов обвини прокуратурата в рейдърство

  • минчо спасов-
  • иван гешев-
  • рейдърство

Има конституционни пречки пред това главният прокурор да подаде оставка

Минчо Спасов обвини прокуратурата в рейдърство - 1
Снимка: БГНЕС

В прокуратурата действа организирана престъпна група, която организира рейдърство на редица фирми. Това заяви по Би Ти Ви адвокатът и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов.

Той разказа за случай с фотоволтаична централа в Сливенско, която била инвестиция на германски бизнесмен. Фирмата била открадната не без съдействието на прокуратурата и въпреки че немският инвеститор е спечелил дело в съда. В случая Спасов намеси и охранителна фирма „Делта Гард“, чиито служители според него участвали в контрапротестите в защита на главния прокурор Иван Гешев при избирането му за главен прокурор. Охранителните според Спасов участвали активно в принуда на немския инвеститор да продаде фирмата си.

Спасов заяви, че искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев вече е разширено до искане на оставка и на целия Висш съдебен съвет, който го е избрал.

Преподавателят по право проф. Пламен Киров разясни по-късно в студиото, че има конституционни пречки пред това главният прокурор да подаде оставка. Има определени действия на главния прокурор, които могат да доведат до оставката му, но при всички случаи това минава през гласуване на Висшия съдебен съвет. Според Киров обаче влизането на прокурори в администрацията на президента е било непремерено действие. Тя имала право да привлича към обвинение служители на администрацията на президента, но начинът, по който го направила, бил крайно неподходящ.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕНОВСКА ЛАПА

    52 1 Отговор
    ЖУЖЕТО МНОГО ЛИЧНА ЖЕНИЦА СИ ИМА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Долу ХУНТАТА

    69 1 Отговор
    Долу пасмината!!
  • 4 Сибирски анадолец

    7 68 Отговор
    Всички са зависими руски слуги !

    Коментиран от #24

  • 5 Хиро

    7 33 Отговор
    В прокуратурата шета Бай Дончо, така че нема мърдане.
  • 6 БЕНОВСКА ПИПА

    48 4 Отговор
    Господин прокурор кое е по страшно: КОВИД19 или Властта
  • 7 до антикомуниста в кавички

    43 3 Отговор

    До коментар #2 от "Помним":

    ти престъпната прокуратура на пеевски ли защитиаваш и бойко чекмеджето заклетия коминуст , теорията ви че всички срещу мафията опг гроб и бухалката им дпс са комунисти отдавна издиша ела на площа да го кажеш и ще видиш какво ще ти се случи
  • 8 Дадада

    4 47 Отговор
    Ама бай ганя е свикнал, 30години прокурорите да не правят нищо. Гешев хвърли оставка и нека дойде някои като цацаров да не прави нищо те тва заслужават. А и колко са кадърни протестиращите овце, да видим кой компетент ще изберат. Или както винаги задкулистно ще им пробутат такъв хахахахаха.

    Коментиран от #10

  • 9 ВСИЧКИ СА СЛУГИ

    20 5 Отговор
    НА ЕВРОГЕИГЕ. .АМЕРИКА. .ИЗРАЕЛ. .МОСАД

    Коментиран от #29

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 антиседераст

    33 3 Отговор
    Оставки на всички в тая ограбена скапана държава. Президентска република и цялатасмет участвала в ограбването на България в затвора

    Коментиран от #30

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕДЕЛАСИ

    25 1 Отговор
    ТО ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТАКОВА. ....ИЛИ ЗАКЛЕТИ ЕРГЕНИ. .МАФИОТИ. .АСКЕТИ. .АЛКОХОЛИЦИ. .ИЛИ ЖЕНЕНИ ЗА ПЛОСТИТУТКИ КАТО ГЕШЕФТАРА
  • 14 цецо апартамента

    17 2 Отговор
    Днеска по обяд ще гледаме боцко как брой пачките в сарая си...Има сложени бръмбари в стаята му както и минивидеокамера скрита в телевизора му...БожкоФ го закопа здравата...
  • 15 гост

    16 3 Отговор
    Аз си спомням как не можаха да откраднат една френска фирма ,делото между ортаци,защото се намеси един посланик и 'гнилата ябълка "Ченалова си отиде.Тогава не се споменаваше за прокуратура,сега намесва какскета. Дайте цялата информация,така не се разбира нищо,но важно да присъства прокуратурата,но не разбрах Шиши взел ли я,защото всичко в тая държава отива при Шиши.
  • 16 НАГЛОСТ

    25 0 Отговор
    ГЕШЕВ ОСТАВКА! БОЙКО ЗЛАТНИЯТ КРАДЕЦ - ОСТАВКА!
    МУТРИ ВЪН! ТОТАЛНО НИ ОМРЪЗНАХТЕ , НАГЛИ!
  • 17 pepe le pew

    13 1 Отговор
    Рейдърство... егати олигофрените.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АМОН

    6 0 Отговор
    Вижте логото на фирмата ДЕЛТА ГАРД.

    То е триъгълник с изобразени в него две букви от ИВРИТ - "тет" и "джимейл".

    Това е частната армия на ШИШИ , която пази и него и подчинените му.
    Вероятно тези приторианци ще охраняват и ДОГАН след снемането на охраната на НСО.
  • 21 цербер

    0 3 Отговор
    ОхранитеЛИТЕ според Спасов участвали активно в принуда на немския инвеститор да продаде фирмата си. А НЕ ОХРАНИТЕЛНИТЕ.
  • 22 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    2 0 Отговор
    Германски експерт за действията на Гешев: Непрофесионални, незаконни, скандални.Безпрецедентните действия на главния прокурор Иван Гешев са направо скандални. И това не се отнася само до въпроса дали подслушването на Васил Божков е било законосъобразно. Прокуратурата вече от известно време насам води разследване срещу хазартния милионер, тъй че е възможно да има съдебно разрешение за подслушването му (но това не означава директно, че Божков наистина е извършил приписваните му деяния).
    Същинският скандал е публикуването на записите. Този ход беше безпрецедентен, неуместен и незаконен, и то по няколко причини. Да започнем с това, че главният прокурор Гешев по един изключително непрофесионален начин разкри и компрометира тайното набавяне на информация в едно текущо разследване. Във всеки съдебен процес в една правова държава подобни "доказателства" автоматично стават недопустими.

    И още: Прокуратурата по недопустим начин въздейства върху общественото мнение, а това е достатъчна причина за прекратяване на делото. Още по-обремеменяващ е фактът, че публикувайки подслушани телефонни разговори, главният прокурор нарушава закона. Защото член 32 от Закона за специалните разузнавателни средства недвусмислено повелява, че "Резултатите, получени чрез специални разузнавателни средства, не могат да бъдат използвани за друго освен за предотвратяване, разкриване и доказване на престъпления и за защита на националната сигурност".

    Коментиран от #25

  • 23 Къскета

    0 0 Отговор
    Аз пък шъ са провъзглася за президент!
  • 24 Не ви ли омръзна тази глупост?

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сибирски анадолец":

    В интерес на България - т. е.- на всички нас - е да се води разумна и БАЛАНСИРАНА политика. В този смисъл фаворизирането на едната и демонизирането на другата страна в прогнозираният свят може да ни донесе само огорчения / най-меко казано/- както неведнъж е ставало от 1878 до днес. Нима всички действия на САЩ ни носят само позитиви, че дори им предоставихме абсолютно безвъзмездно българска територия; нима не можем да получим позитиви от партньорство, улеснено от много фактори, с Русия? Реторичен въпрос . А има и кой да го направи. Но , за съжаление, не е това правителство.
  • 25 А може би точно това е целта на Гешев-

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА":

    чрез опорочаване на следствения процес да унищожи улики и възможности за натрупване на достатъчни като тежест мотиви срещу следствените лица - и по този начин да предопредели провала на обвиненията срещу Божков. Защо ли ? Знае ли някой, зависимости много... Другото обяснение е недостатъчен непрофесионализъм - и следва въпросът защо на този пост е назначено такова лице? Защо ли? Знае ли някой... Зависимости много...
  • 26 Обещал е...

    1 0 Отговор
    ...Гешо на танцьорката си да се върти на пилона у президентството!
  • 27 Абе

    1 0 Отговор
    и този адвокатин,е много" гневен" защото гони кинти.Яки кинти! Поднася изкривена действителност.Който иска да бръкне в чичко Гугъл.Там ще разбере кое и защо се е случило.Идва дойчото- и прас поредните волтаци.Да смуче цени в пъти по високи от другите видове производства на ел.енергия.И то- с гарантирано изкупуване.Що не прави волтаци у немачко? Но там триковете ,който минават тук са невъзможни.Прокуратурата няма грам вина в конкретния казус.Тоя - адвокатино,уж поканен да даде личен поглед върху събитията,довлякъл куп хартии,да защитава клиента си в нац.телевизия!? Бил гневен? Поредния б,о,кл,учар от бившата шайка на црън Ванчо и последователи!
  • 28 Ооо

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В прокуратурата действа организирана престъпна група, която организира рейдърство на редица фирми.
  • 29 ke da

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ВСИЧКИ СА СЛУГИ":

    А ти си слуга на Китайско-Руските тоталитаристи с промити мозаци!
    Мерси твоите противници - управляват света от пантивека и така ще е ...!!!
  • 30 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "антиседераст":

    Защо не искате избори три в едно за президент за НС за кметове за това се иска смелост а не преврат с 20 000души в цяла българия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове