Last news in Fakti

20 Юли, 2020 08:21 10 812 18

Клип с насилие над дете взриви социалните мрежи

  • бито дете-
  • перник-
  • клип

Днес социалните служби започват да издирват бащата и други близки на детето, които биха се грижили за него

Клип с насилие над дете взриви социалните мрежи - 1
Снимка: БНТ

Майка от Перник удря детето си, докато снима с телефона си и после го качва видеото в интернет като послание към бащата. Случаят предизвика взрив от възмущение. Граждани подадоха сигнали в институциите и в късния следобяд майката е отведена от полицаи. Агенция социално подпомагане започна спешна проверка. Детето временно е в център за настаняване от семеен тип.

Днес социалните служби започват да издирват бащата и други близки на детето, които биха се грижили за него. Ако никой от тях не се съгласи, ще се търси приемно семейство.

Става дума за 32-годишна жена и момиченце на 3-годишна възраст, с което работи детската педагогическа стая. Вероятно ще бъдат уведомени и социални служби, които ще се заемат със случая.

Много са неизвестните около него и със сигурност темата ще има продължение. Тя започна днес с клип на домашно насилие, който беше разпространен в социалните мрежи. Клипът предизвика недоволството на много хора, които подадоха сигнала до полицията и се събраха пред блока, където живее майката с детето.

Наш екип пристигна минути, след като полицията отведе жената. Ето какво ни казаха свидетели на случката:

Мартин Янчев - председател на организация за защита на животните: Жената беше изведена горе от апартамента. Не мога да кажа какво е психическото ѝ състояние, изглеждаше нестабилна. По принцип сама пожела да ѝ бъде взето детето. Беше си казала адреса и ние оттам разбрахме къде живее. Беше прибрана от полицията. Чухме се със социалните по телефона, обещаха да съдействат още утре в първия работен ден.

Камелия: Може би 5 минути да сме застанали пред входа, двама полицаи я изкараха с детенцето. Аз съм майка и мога да кажа: детенцето беше недохранено, буквално с прозрачна кожичка и замяташе крачето буквално. Аз я нападнах с думи, защото няма как да не нападнеш. Казах ѝ, че не е майка. Дали е нормално това, което е направила, и качва клипа в социалните мрежи, за да сплаши едва ли не бащата или каквото и да било, няма никакво значение. Тя се обърна към мен и каза: Съгреших. Тука няма съгрешение.

Освен че е казала, че съжалява, майката е изразила надежда, че социалните ще приберат детето и то ще се чувства по-добре.

Вероятната причина за разпространението на клипа е, че тя е искала бащата да го види. Екипът ни успя да разбере от съседи, че става дума за силно религиозна жена, като е твърде възможно да има принадлежност към секта.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек Салам Народен

    10 0 Отговор
    ..."и после го качва видеото в интернет "....
    Тц тц тц,нямам думи...

    Коментиран от #15

  • 2 Искала е пари ама йок!

    13 2 Отговор
    И сестра ми така направи две деца за пари с различни мъже, ама пара йок! Добре че аз съм будала че изяде моите, иначе щяха да пукнат от глад!
  • 3 Щом е от Перник

    8 7 Отговор
    може.Там култа към насилието се формира в ранна детска възраст като първия винкел се подарява на 7-мия рожден ден.

    Коментиран от #13

  • 4 Ххх

    34 6 Отговор
    Докато имахме държава, до преди 30 г, такива българи нямаше. ИМАШЕ , МОРАЛ, КУЛТУРА, РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

    Коментиран от #6, #8, #12

  • 5 ТЪЗ И ТЯ ИЗКУКАЛА

    15 0 Отговор
    КАКЧВАЛА ПОСЛЕНИЕ КЪМ БАЩАТА 31Г.ОПРОСТАЧВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ,ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ БЯХА ЧУЖДИ АГЕНТИ!ИЗПЪЛНЯВАХА ЕДИН ЧУЖД ПЛАН ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
  • 6 Terenski

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Сигурно такива случаи е имало и тогава,но е нямало социални мрежи,средствата за масова информация са били цензурирани и е нямало от къде да се разберат подобни неща!!! Иначе за жалост за едно сте прав,че в момента нямаме държава!
  • 7 Грейс

    9 0 Отговор
    Само не разбрах защо е намесен човек от защита на животните? Като свидетел живеещ в блока или той е подал сигнала? Така написано много грозно звучи! Тази трябва да я лишат не само от род права, а направо да я лишат да го доближава. Да я подложат на същите гаври на които е положила детенце то изродката.

    Коментиран от #16

  • 8 Българин

    1 16 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Марш в русия бе червен червей..Не си вързан тук.

    Коментиран от #10

  • 9 адаша

    4 0 Отговор
    В Перник - "Бавачката на три годишния Гошко е в болница , защото се опитала да му отнеме дунапрененият винкел с който той си е играел..."
  • 10 шпек салам ядеш ле

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Аз кучето си гледам като дете , че какво става за човешко същество. Но лично тебе бих те вързал на къса каишка и само на хляб и молитва.
  • 11 Ма вие от небето ли падате

    3 6 Отговор
    Какви чудовища са децата днес. В децата и в у ще ги учат да не слушат родителите, на улицата и по тв само насилие.
    Какво очаквате? Да ги галим ли?
  • 12 СПЕЦПИДARAZ

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Мен лично си ме спукваха от бой нашите . Кой където ме хване и с каквото хване , то пръчки точилки , колани , щеки за ски и тн. Ама комшията с една година по голям от мен беше по зле , имаше сестра и тя постоянно го топеше , а техните бяха вишисти , завършени садисти , пък баба му беше комунист-садист от старата школа . Всичките ми приятели бяха така . То и даскалите в училище биеха здраво и мъжете и жените , то шамари , показалки , линии и пергели , дневника с твърда подвързия и класическото извиване на уши и вдигане за ушите . За по непослушните имаше и детска педагогическа стая , там пък как биеха , сега се грижели за психическото състояние на децата , тогава "психическо състояние" не съществуваше като термин . Че и големите в училище и на двора като те опердашат и ти обърнат джобовете всичко си идваше на мястото . Изобщо морално , културно и справедливо . Ама нямаше телефони и фейсбук , даже и лента за фотоапарата трудно се намираше.

    Коментиран от #14, #18

  • 13 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Щом е от Перник":

    Тъй де, но туй дете не е имало винкел, за да отвърне, значи пак е грешно.
  • 14 Бачо Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "СПЕЦПИДARAZ":

    Е па явно си е трябвало при теб, аз освен за някой и друг шамар да съм изял, друго не помня. В даскалото освен по история да отнесеш някое шамарче, други не е имало, ма затуй пък лапата му беше голяма. Човекът обаче за всичките 7 години два пъти съм чувал да става, като и двамата бяха боклуците на училището в различни периоди от време. Та аре моля ти се, не ни обяснявай как са ни пребивали с кола от оградата на всеки 2 метра...
  • 15 Шекспир

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек Салам Народен":

    Все едно Боко е писал статията:))
  • 16 Никол

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Грейс":

    Въпросният господин, който е от фондацията за защита на животните е от София. Виждайки клипа, намира адрес и тръгва към Перник, за да помогне да се изведе детето. Няма връзка между фондацията за защита на животните и защита на деца. Явно има и такива хора, които опитват да помогнат по всякакъв начин и без корист. Дълбок поклон към факта, че не е неглижирана ситуацията и все пак са взети мерки детето да е добре, доколкото това е възможно!
  • 17 @@@

    1 0 Отговор
    Родителските права да бъдат присъдени на бащата и той да се грижи за детето.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове