Last news in Fakti

20 Юли, 2020 17:12 5 293 17

Настаниха момиченцето от Перник в приемно семейство

  • перник-
  • насилие-
  • насилие над деца-
  • 3-годишно дете-
  • малтретиране

3-годишното дете е било системно малтретирано от майка си

Настаниха момиченцето от Перник в приемно семейство - 1

3-годишното момиченце от Перник, което е било малтретирано от майка си, е настанено временно в приемно семейство. Това се налага, тъй като мярката за полицейска закрила трае само 48ч. и детето не може да остане по-дълго в Център за настаняване от семеен тип. Социалните работници от Отдел „Закрила на детето“ са категорични, че за него е по-добре да остане в близка до семейната среда. По-късно днес приемното семейство ще бъде посетено от заместник-министър Адриана Стоименова с цел да се види как се чувства момиченцето на новото място.

Междувременно вече са установени негови близки и роднини в София и Дупница. Днес леля на майката се е свързала със социалните работници, но в последствие е попълнила декларация, че не може да полага грижи за детето, тъй като гледа болните си родители.

Проведена е и среща с бащата на момиченцето след разпита му в 1 РПУ в Перник. Пред социалните работници той е разказал, че с майката живеят заедно и е знаел за насилието над дъщеря им, но не е предприел нищо. По думите му майката се грижила добре за детето допреди година, когато започнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение. Бащата е изявил желание да се грижи за дъщеря си, като това може да стане най-рано след приключване на досъдебното производство. Социалните работници са в готовност да започнат и работа по реинтеграция в семейството, ако майката докаже, че може да гледа добре детето си и увеличи родителския си капацитет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Етносът?

    6 5 Отговор
    Знае ли се

    Коментиран от #3, #11

  • 2 Кво

    21 1 Отговор
    Тази няма ли да лежи поне 2 месеца в ареста? Трябваше да го убие ли?
  • 3 Иво

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Етносът?":

    Българи са но майката е куку а бащата не заинтересован родител.

    Коментиран от #14

  • 4 Жоро

    10 9 Отговор
    Хиляда лева на месец за приемното семейство плюс други бонуси.Чиста далавера.
  • 5 Хххмм

    31 1 Отговор
    Вчера гледах клипчето.. Направо ми се доповръща от погнуса и гняв. Няма нищо по-долно от насилието върху по-слабо същество от теб...а, пък когато става въпрос и за дете... Тая изродка трябва да я вкарат в лудница, а на тоя "баща" да не му позволяват да погледне това дете. Тъжното е, че много случаи си остават зад стените на къщата и хлапетата страдат тихо, докато някой ден станат насилници и психари

    Коментиран от #9

  • 6 Куку

    22 1 Отговор
    Как може да малтретираш 3 годишно дете??? Изроди!
  • 7 Биби

    13 1 Отговор
    Да се отнеме тези хора нямат нужда от това невинно създание дано не помни изродщините
  • 8 Behemoth

    11 1 Отговор
    Религиозно движение .... хахахаха Ко да говорим повече!
  • 9 За съжаление

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хххмм":

    Нищо не може да се направи ....
  • 10 А религиозното движение

    0 4 Отговор
    Пак ли е християнско с все християнските му ценности?
  • 11 Да знае се

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Етносът?":

    Типична българска кОрва и пропаднал българин. Ще спиш ли спокойно сега? След като си загрижен може да дадеш пари за детето, все пак е българско. Ама едва ли твоето стига до там, че само да плюеш. Понеже се оказаха българи, а не Роми както очакваше и си беше събрал доста плюнка като някоя камила, легни си на пода и плюй към тавана, надявам се да се окъпеш добре
  • 12 Дядо

    10 3 Отговор
    На тази възраст децата са ангели!
  • 13 бг Сталин

    4 2 Отговор
    Много жалко за малкото невинно ангелче,А животното наречено "маика" с кеф и без никакво съжаление бих и извил вратът като на пиле.Сектантка издухана мръсна.
  • 14 Точно така

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Разбрахте ли, защо трябва да имат право да се отнемат децата и да са в приемни семейства? Защото има и такива родители, при които не е добре децата да бъдат!
  • 15 Гост

    0 1 Отговор
    След като бащата е изявил желание да се грижи за детето, защо то е настанено в приемно семейство? Май пак започнаха да "усвояват" по пргорамата зад "най-добрия интерес на детето". След Бойко, Гешефтурата и МВР май ще гръмнат и "Социалните".

    Коментиран от #17

  • 16 Гребена

    0 0 Отговор
    На това чудовище изверг НИКОГА не трябва да и се връща ангелчето трябва да и ист.ъгнат счупят ръцете.Не заслужава да диша!Изверг
  • 17 морски

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    А бе умньо ако беше баща на място щеше ли да позволи на тази лудата да измъчва така детето! Сега се загрижил!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове