Last news in Fakti

28 Юли, 2020 09:34 2 032 21

Транспортният министър: Мерките ни не са прах в очите на протестиращите

  • росен желязков-
  • мерки-
  • социално-икономически мерки-
  • правителство-
  • протест-
  • протести-
  • оставка

Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки, смята Росен Желязков

Транспортният министър: Мерките ни не са прах в очите на протестиращите - 1
Снимка: БГНЕС

Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на мерките не са да служат като прах в очите на протестиращите или туширане на напрежението, или като разменна монета за социално и политическо спокойствие. Тези мерки започнаха още по време на извънредното положение в началото на пандемията. Това опита да убеди обществото министърът на транспорта Росен Желязков в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"Мерките имаха нужда от фини настройки, 60/40 дълго време се настройваше към хората и към преодоляване на последиците от пандемията. Те са дългосрочни и ще касаят тази и следващата година. Дълго време чакахме Европейския съвет да вземе решение за финансовата рамка на ЕС до 2027 г.", заяви още той.

"Имаме план за парите, тепърва ще се приемат отделните параметри на отделните оперативни програми. В момента работим за 2021 г. по всички сектори. Проблемът не е в размера, а в бързината на достигане до хората, затова една голяма част от ОПИК се изтегля и се дава под формата на грантове на малки и средни предприятия. Голяма част от мерките трябва да се ускорят", разясни Желязков.

На въпрос дали лица от ДПС са получили сумарно над 500 милиона лева от ББР, което е огромна част от портфейла ѝ, Желязков съобщи, че не знае.

Попитан защо точно сега се иска събаряне на незаконни постройки в парк Росенец и защо ТЕЦ Варна бе изваден от студения резерв, министърът на транспорта съобщи, че в момента текат проверки за законосъобразността на постройките. „Когато говорим за върховенството на закона, трябва да имам правов ред за всички“, допълни министърът.

"ГЕРБ и ДПС винаги са били в политически и парламентарен антагонизъм", каза още Желязков.

"Интересен е въпросът след изборите как ще се състави правителство, явно следващият парламент ще е труден за договаряне на коалиционна форма на управление. Имаме нужда от стабилност, за да се преодолеят предизвикателствата, които пандемията представя", коментира той.

Ако се наложи, държавата ще направи актуализация на държавния бяджет, въпреки че разчита на парите от Европа. „Те не са дадени, но са договорени, което ни дава спокойствие засега“, допълни министърът на транспорта.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шматки

    26 1 Отговор
    Кое не е прах, работещите бедни, които плащат цялата сметка са извън мерките, а всякакви паразити са облагодетелствани отново...
  • 2 Шум в ушите,

    22 1 Отговор
    пълнени чушки с вятър и вързани с тел - това са мерките на изпадналото в паника правителство.
  • 3 Дон Пабло от Банкя

    19 1 Отговор
    БГ и Колумбия - двете кочини с най-скъпа пътна инфраструктура на глава от населението в СВЕТА.
  • 4 2345

    18 1 Отговор
    Мерките ви са пари за нашите, увеличаване заплатите в администрацията 30 процента социална мярка ??? Десет процента стоматологични това вадене на половин зъб ли е? Сърбия без фондове дава по 100 евра на калпак над 18 г ОСТАВКА на Бою
  • 5 глоги

    10 1 Отговор
    Транспортният министър: Мерките ни не са прах в очите на протестиращите. НЕ СА. КАПКИ ЗА ОЧИ СА.
  • 6 НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    13 0 Отговор
    Работещи бедни с техните данъци и осигуровки да издържат такива като доган и пеевски. Хората за това няма да се примирим докато не ви изметем. ИСКАМЕ ПРОМЕНИ И ДОСТОЕН ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ СЕГА!!!
  • 7 кабел

    12 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА С НАЙ-КРАДЛИВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. БЪЛГАРИТЕ ЕДВАМ СВЪРЗВАТ КРАИЩАТА НА БИТИЕТО СИ,А ТОЗИ ТРЪГНАЛ ДА НИ ДРЪНКА ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ!
  • 8 Остав Съд Затвор ББ е ПОЗОР

    13 0 Отговор
    Оставка, Съд, Затвор МУТРИИИ

    Ревизия и анулиране на бандитското беЗзаконотворчество на МАФИЯТА ГЕРБ управлявала ЕДИНАДЕСЕТ МРАКОБЕСНИ ГОДИНИ.

    Оставка, Съд и Затвор за Борисов, Гешев, Цацаров и всички депутати минали и настоящи на ГЕРБ.
    Оставка съд и затвор за Гергов, Добрев и другите "честни милионери"
    Оставка съд и затор за НФСБ, Симеонов , Какакачанов, Марешки, Воля, ДПС, СДС, НДСВ, СДС, РБ, ОДС.

    Оставка Съд Затвор, Мутрата в ЗАТВОР.
  • 9 духайдуду

    9 0 Отговор
    Горанов пари за пенсии не даваше,Б.Б. също. Сега е решил да подхвърли на бабетата и дядките по две парчета салам и малко риба. И чудо голямо! Щял да им даде по 50 лева. Идиотия до шия! С 250 лева какво ще направят възрастните хора?А Шиши върти милионите по фирмите си. Без шкафчета и пищови.

    Коментиран от #14

  • 10 Гост

    13 0 Отговор
    Какви мерки бе.....3 МЕСЕЦА НЯМА ЕДИН ЛЕВ ЗА БИЗНЕСА...ИЛИ УСЛОВИЯТА СА ТАКИВА ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕШ.НАГЛЕЦИ
  • 11 Оставка

    2 11 Отговор
    На Радев веднага

    Коментиран от #21

  • 12 chi

    7 0 Отговор
    оставка, съд и затвор!!!
  • 13 ммм

    10 0 Отговор
    Балона се е спукал и сега сте на издишане само. Каквото и да правите и говорите Народа няма да се спре - КАПИШ
  • 14 веригите препрочитат Ботьова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "духайдуду":

    Я надуй дядо кашкавала...
  • 15 ссссс

    8 0 Отговор
    Ма много нагли бе, как се правят на луди само..ОСТАВКА!!!
  • 16 Карстен

    4 0 Отговор
    Разбира се, че не са прах в очите на хората, а опит за отлагане на краха който е неизбежен! Питам великия Маг на мисълта и интелекта, властва повече от 10 години, вчера ли се сети, че има пенсионери които преживяват като в концлагер? Познавам гладуващи пенсионери, чиито живот е като в роман на Дюма. И са живи защото имат деца които им помагат а храна и дрехи. Нима цели 10 годинин Великят вожд не е знаел или изобшо не му дреме за това как жиеее една голяма част от Българскив народ? Не го интересуваше изобщо за някакви старци които му изяждали бюджета????? Успя за 10 години да срине икономиката, здравеопазването, културата, спорта, изгуби инвеститорите и така инвестициите намаляха цели 11 пъти, а обидите с които обсипа българите бяха много и унизителни!! Търпяхме дълго, прекалено дълго, Той се обожестви, възнесе се като Бог, единствен и неповторим. Днес е в огромен стрес, пред инфаркт, как тези хлебарки си позволяват да не харесват това което е направил за тях, колко им е подобрил живота и стандарта???? Окончателно се убедихме, Той има сериозен психически проблеми, страда от синдрома Дейвид Дънкан Джеймс Крюгер и този приблем се задълбочава. Впил се е във властта защото знае, дойде ли Служебно правителство и ще лъснат огромния престъпления за милиярди левове.
  • 17 ха-ха

    4 0 Отговор
    Даже и прах не са.
  • 18 тулупета

    1 0 Отговор
    Аз пък мерки не виждам , само слушам за такива.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Това не са мерки

    0 0 Отговор
    а последен опит за оцеляване чрез самореклама... В ичето на оцеляването Борисов действа на принципа "С чужда пита /разбирай - държавни пари/ помен прави..." Той, който НЯМАШЕ във времето, когато триумфално твърдеше за излишъци в бюджета, по 20лева за коледни добанки за повечето пенсионери, сега "намери" по 50 ЗА ВСИЧКИ. Голям намирач...
  • 21 Защо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Оставка":

    -може би защото сне ореола от "богоизбрания" ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове