Last news in Fakti

30 Юли, 2020 18:22 4 800 24

Нова жертва на COVID-19 у нас! Издъхна шофьор на линейка

  • жертва-
  • covid-19

284 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица за изминалите 24 часа

Нова жертва на COVID-19 у нас! Издъхна шофьор на линейка - 1
Снимка: Shutterstock

Двама шофьори на линейки от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са диагностицирани с COVID-19 през последните дни. И двамата са на възраст около 60 години, с придружаващи заболявания. За жалост, единият не е издържал и е починал днес следобед, съобщава "Марица".

Единият човек е от Мало Конаре, другият - от Юнаците. По неясни причини те не са съобщени в сводката на РЗИ като заболели медицински лица, но директорката на ведомството д-р Фани Петрова потвърди, че наистина има двама шофьори с положителни проби. 

Мъжът от Мало Конаре е бил в много тежко състояние. Той е първият открит позитивен за коронавирус в екипа. Настанен е в Областната болница в Пазарджик. По непотвърдена информация в последните си часове е бил интубиран. Лекарите са направили всичко възможно, но организмът му не е издържал на тежката инфекция.

Човекът от Юнаците е изследван като контактен на колегата си. Новината, че е с положителен резултат, го заварила, докато карал пациент с COVID до болницата в Панагюрище. Предпочел да остане там, за да предпази колегите и близките си, лечението му продължава.

В момента от РЗИ изследват всички служители на ЦСМП, които са били в контакт със заразените мъже. Според д-р Петрова, не е необходимо да се изследва целият екип и че няма как да се карантинира цяла толкова важна здравна структура. Преди няколко дни са взети проби от 12 служители - после - от още 11. Смята се, че са обхванати лицата в риск. 

От директора на ЦСМП д-р Борис Манев е поискано да се направи основна дезинфекция на помещенията и линейките, както и да се провери дали всички медици ползват предпазни средства. Шефката на РЗИ уверява, че маски, ръкавици и защитни обликла са предоставени в достатъчни количества.  

Припомняме, че само за последните 24 часа България постави печален черен рекорд, свързан с коронавируса. За едно денонощие COVID-19 взе 13 жертви у нас. 

284 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица за изминалите 24 часа. 6395 PCR теста са направени през последното денонощие". Така общия брой на потвърдените заразени е 11 155 случая на новия коронавирус, от които 4816 са активни. Излекуваните лица са вече 5971. 368 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    21 21 Отговор
    Мангъров като виден специалист ще бъде назначен от СЗО най-много като санитар изнасящ трупове на болни от Ебола в Конго.Такъв ум как ще изгорят съчките не може да остане незабелязан в Световната Научна Общност.

    Коментиран от #12, #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мангъра в лудницата

    15 11 Отговор
    Мангъри, яжте "течен шоколад".

    Коментиран от #13

  • 4 Аноним

    12 10 Отговор
    Пак правителството е виновно на ганьо
  • 5 Актуална Антена

    21 8 Отговор

    До коментар #2 от "АНТИМИЛИЦИОНЕР":

    Кат толко си умен спри цигарите, секса и алкохола. И са затори у къщи. Секса обезателно, шот женати не спазва дистанция с комшията, а той па не спазва хигиена
  • 6 Антимилиционер

    17 9 Отговор
    Цър.вула гледа с комбали, пули се, сумти изпотено и не вижда вируса и заключава мъдро - "няма коронавирус".

    Алеко е бил много дипломатичен за това население.

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 7 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    Имам забелеШка , пише се : Цар Вул . за другото подкрепям 110% !
  • 8 Актуална Антена

    11 13 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    Всеки Цървул знае че линейкажия де не пуши по две кутии цигари на ден не е линейкажия. Само Цървул може да вярва на Бою, Кунчев и Картунчев. Та нали пунаха филм по БНТ от инфекциозното в Пирогов по време на карантината, През целия филм ни един пациент не се изкашля.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1842

    18 8 Отговор
    Аз не ви знам от какво ви се мре! На мен не ми се мре от страх обаче!
    Като сте толкова ценни за тоя свят си носете маските! Аз не съм ценен и за това казвам :Каквото Бог каже! Или перефразирно: Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш!
    Аман бъзльовци с по 3 мозъчни клетки!
    Затворете се у вас в кенефа и не пускайте никого, че може да ви зарази! Изпъдете жена си при комшията, щото гадините и двамата не носят маски.
    А аз се кефя като гледам как ушите ви провиснаха от маските! Точно като на овце!
    Честито!
  • 11 qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    Затова дипломатично са му благодарили.
  • 12 Хахаха

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Ковид19 е комбинация на Грип с Кариес . Хахаха 50 човека умират дневно от РАК !!!! Някои с грип някои без. ТЕАТЪРЪТ НА ШАЙКАТА Е ДРАМА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #24

  • 13 Вирусострахливци,

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мангъра в лудницата":

    яжте на Майтапчийски шпека и на Гешевта Каскета.

    Коментиран от #16

  • 14 Hhhh

    4 1 Отговор
    Този антимилиционер си е чист милиционер ,седи под сянка и пише глупости.А за жена му колегата е прав,съседа не спазва хигиена.
  • 15 Антимилиционер

    4 6 Отговор
    Толкова ме е страх от коронавируса, че изгоних жената при кумшията, а децата дадох на социалните. Дочух, че ковида се пренася и по телефона затова и с родителите си прекратих връзка. Сега си стоя сам и правя PCR тестове на мухите влезнали в апартамента ми.

    Коментиран от #17

  • 16 Това, че не отричаш

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Вирусострахливци,":

    съществуването на нещо, което е опасно не те прави страхлив.И лекарите, които се мъчат да спасяват идиоти, които са се смятали за безсмъртни(или близки, роднини и колеги на такива) ли са страхливци, а? На голям смелчак ли ми се правиш? Или просто си безотговорен тъпанар... Второто е сигурно, а смелостта ти е силно под въпрос.Ти колко души спаси? За кого рискува живота си?
  • 17 Ами направо

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Антимилиционер":

    се гръмни. За да не се напъваш да се правиш на оригинален и то в тема за починал човек. Няма да е голяма загуба за света със сигурност.

    Коментиран от #19

  • 18 Георги

    7 3 Отговор
    СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ!Няма вирус има вирусни медии и деспотични водещи до фалит мерки.Циганите в махалите нмат,един болен вие нямате,аз нямам,снимка на отделение със заразени нямате.Хората ще разберат истината догодина и тогава ще стане страшно като продължат с измислената криза.
  • 19 Антимилиционер

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ами направо":

    Що да хабя патрони, чакам короната, Мутафа каза яко ще мрем. Иначе жалко за човека, ако не беше ковида със сигурност щеше да живее поне до 120 години въпреки рака ,който вероятно е имал.
  • 20 Директно:

    5 4 Отговор
    Долни, жалки платени лъжци! Манипулирани медии, "лекари", "провесори" и НОЩни измамници! Всички ще увиснете по стълбовете!!!
  • 21 Анонимен

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    А ти не разбра ли,че в районите където има ебола всъщност водните източници са натровени с химикал,който ако се вдиша от човек симптомите са същите като тези на заболял от ебола.
    Всеки се хваща да вярва на авторитети,но явно убягва факта,че някой има интерес хората да страдат и да се мъчат докато от това за някой е добра възможност да печели и да властва защото парите на земята са като бог.
    Имаш ли ги,всичко е възможно.

    Коментиран от #22

  • 22 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    „Малко вероятно е да има чудодейно лекарство” – каза тя. „Но Канада има забележителни успехи в създаването на ваксини много бързо. Ние имахме огромен успех с Ебола вируса.”

    Сега, това, което е интересно за „вирусоподобните частици”, всъщност, те признават, че НИКОГА в действителност не са изолирали ЖИВ вирус… да не споменавам успеха с Ебола вируса… особено след като беше открито в самото начало преди няколко години, че водоизточниците в засегнатите села са били отровени с формалдехид (токсично хим. съединение, бел.пр.). Ако погледнете симптомите на Ебола, ще забележите, че те са същите като при отравяне с формалдехид.
  • 23 А бе

    2 1 Отговор
    Мангъра се покри напоследък. Явно теориите му се оказаха плод на лудостта му и сега пие ксанакс да си върне нирваната.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове