Last news in Fakti

31 Юли, 2020 07:46 4 264 13

Най-много заразени за денонощието в София, Добрич и Варна

  • заразени-
  • варна-
  • софия-
  • добрич-
  • коронавирус

Чакат се резултатите от новото огнище на коронавирус в морската столица

Най-много заразени за денонощието в София, Добрич и Варна - 1
Снимка: БГНЕС

51 ca cлучaитe нa нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc прeз пocлeднитe 24 чaca в cтoлицaтa.

В Добрич cлучaитe ca 48, a във Варна 46. Cлeдвaт Благоевград c 28, Плoвдив c 13, Русе 12 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 673 - oт тях 236 ca мeдицинcки cecтри, 232 лeкaри и 107 caнитaри.

Най-уязвимата възрастова група е тази между 50 и 59-годишните с 2088 зaрaзeни oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa.

Очаква се днес да излязат резултатите от тестовете в частния дом за възрастни хора край Варна, където беше установено огнище на COVID-19, предаде БНТ.

Засега 9 от 10 проби на настанени в хосписа възрастни хора са положителни. Заразени са и двама души от персонала. Единият е в болница, а другият е на домашно лечение.

В старческия дом има 262 души и някои от тях са трудно подвижни. Хората в дома са в изолация от 16 април, от тогава не са излизали, а вирусът е бил внесен от лекаря, който е идвал на прегледи.

От Щаба във Варна съобщиха, че на този етап няма да се затягат мерките на територията на областта и призоваха варненци и гостите на града стриктно да спазват мерките за безопасност.

Заради огнището в старческия дом, Областният кризисен щаб разкрива спешно допълнителни отделения във варненските болници.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСПОДИН

    18 25 Отговор
    РАДЕВ ПРИЗОВАВА ЗА БЕЗРЕДИЦИ ВИРУСИ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ САМО ВЛАСТТА ДА НЕ ИЗПУСНЕ.!

    Коментиран от #10

  • 2 Абе

    20 11 Отговор
    Спрат ли протестите и рязко ще намалеят заразените , вече и на децата е ясна тактиката на тиквата...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Марин

    5 1 Отговор
    Разделяй и владей !!!
  • 5 Ventura

    3 4 Отговор
    Явно маските не предпазват! Слагайте памперси и успех в борбата с "гадния" вирус, балъци.

    Коментиран от #7

  • 6 идва

    0 0 Отговор
    Ей, сега я втасахме във Варна, страшно ще стане. Собственикът на дома тъпунгер, дето не си е направил труда да иска тест от лекарите, които са най-рискови и като влизат в такова заведение задължително трябва да са чисти. Явно има нарушения, щом са го заплашили, че ще го затворят. 260 души са това, всички в рисковата група, на нуждаещи се от от болнично лечение, за тежко протичане. Всички болници щели да ги приемат във Варна, така стана и в Италия- старчески домове- лекари -други болни в болниците и техните роднини по тази верига се заразиха много хора. Обърнаха Варна на помийна яма всякакви, ще се чудим как да се оправяме, дано се съгласят поне студентите по медицина да станат доброволци.
  • 7 мисли

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ventura":

    Ако ти е болен лекарят дето те преглежда, само маска няма как да те спаси, той те пипа, дава ти разни неща, контактът е много близък. Трябва да е с костюм предпазен и ръкавици , а лекарите такива не носят при прегледи.маската ти трябва в автобус, чакалня, магазин, да не ти киха някой заразен върху теб.
  • 8 Джуркан Вирус

    3 2 Отговор
    Като се гледат направените тестове и заразените , виждаме че те варират от 3 до 5 %. Няма никакъв ръст или БУМ на болни. Нормално е колкото повече проби се правят , да има и повече заразени. А при отворените заведения , дискотеки , клубове , при тези масови протести вече 3 седмици , къде е ТОВА СТРЪМНО УВЕЛИЧАВАНЕ ? Просто питам , нищо друго !

    Коментиран от #13

  • 9 защо ми махате коментара

    3 2 Отговор
    защо ми махнахте коментара, нямаше обиди, само констатации, че изпуснахте Варна с този старчески дол и като почнете да ги настанявате тия старци в болниците ще изпозаразят лекарите и оттам и другите болни и техните роднини? Изпращайте спешно колеги и от щаба да направят оценка и ако трябва да ги лекуват на отделно място в някой хотел тия хора! Добрич също нямалекари, а има 48 болни, къде ще лекувате и тях? Трябва ли нормалните хора да почнем да правим протести, че нищо не правите и във Варна и от централното ръководство и ще сринете здравната система ?
  • 10 Некой

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСПОДИН":

    За сведение - от започването на протестите в София броят на новозаразените не се увеличава!
  • 11 Бъхльо

    0 0 Отговор
    Има огнище в Добрич в Добруджански хляб
  • 12 протестиращ срещу безхаберие

    0 0 Отговор
    Ало кметчето във Варна, направи нещо, преди да сме се превърнали в гробища! Тия възрастните като ги заразите всичките и им трябва болница, къде ще ходят по-младите? как ще се предпазят лекарите при толкова болни от тоя вируси из всички болници!? Ще ни съсипете ей, заради алчността си. Спрете си отпуските и пуснете проверки навсякъде Пуснете пари за тестове в общини, болници, предприятия, крайно време е.
  • 13 спите областните ей

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джуркан Вирус":

    Али питай си, процентът болни е повече, защото тия тестове не са всеки за отделни хора, на много хора се правят повторни и после след определени дни пак. Важното е, че смъртността се вдигна, преди е била 3,5 процента, сега от разболяващите смъртността се е вдигнала на 6 процента. Ако има още заразители и се вдигат цифрите, а е ще се вдигат, защото има вече три големи огнища във Варна, Русе и Добрич, може и до 10 процента да стигне от тези, с клинична картина.