Last news in Fakti

4 Август, 2020 09:08 1 915 35

Гладна стачка обявиха петима протестиращи в София

  • орлов мост-
  • протест

Един от тях четвърти ден не яде и дори не пие вода

Гладна стачка обявиха петима протестиращи в София - 1

Петима участници в антиправителствения протест, които живеят в палатките на пл. „Независимост“, обявиха гладна стачка. Един от тях четвърти ден не яде и дори не пие вода.

Пред БГНЕС 58-годишният Владимир Генов разказа, че е протестирал пред Министерския съвет 7 дни през август и 29 дни през ноември 2019, но и двата пъти е бил излъган. Затова този път няма да отстъпи и ще извоюва оставката на правителството дори и с цената на живота си.

„Смятам, че това е един последен начин нещо да се промени. Мое решение е да не се храня и пия вода, но препоръчвам никой друг да не го прави. Това не е лесно. Усещам вече проблеми. Смятам, че съм силен българин и ще продължа напред, но няма да е лесно. Ще продължа до пълната оставка на онези горе. Компромис няма да има, няма да има спиране. При проблеми от моя страна няма да изявя желание да бъде предприета спасителна мярка спрямо мен. Няма да мръдна“, заяви Генов и подчерта, че за този му протест е информирал хора от високите етажи на властта и те няма да могат да се оправдаят, ако нещо се случи с него.

Попитан дали управляващите заслужават човешки жертви, той е категоричен, че те не заслужават не само саможертвата му, но и уважението на своя народ и избиратели.

„Крайно време е да осъзнаят, че мястото, което са заемали години наред, вече не е там. Не очаквам да се трогнат от саможертвата ми“, добави мъжът и призна, че все още не е информирал близките си за своето намерение.

От вчера гладува и 22-годишната Георгия Иванова, която също се е пренесла да живее на палатка между президентството и Министерския съвет.

„С мотивация изкарвам. Пия само вода. Присъствам на протестите вече 25 дни и се отчайвам все повече. Трябват драстични мерки. Вдъхнови ме човекът, който кара вече четири дни без храна и течности. Няма какво по-драстично да направя. Няма да ям докато не постигнем, това което искаме“, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ветеринарен психолог

    22 28 Отговор
    Нека им е лошо. Ще карат само на студена биричка

    Коментиран от #16

  • 2 Велин

    29 21 Отговор
    Бойко долу
  • 3 Гост

    25 24 Отговор
    Смешници....ако искат и без вода да карат...
  • 4 Капитан Петко Войвода

    25 29 Отговор
    1000 души пречат на 1 милион да се придвижва. Не знам, какво ще се промени след, като сменим правителството, не мога да разбера. Ще дойде следващия, тулуп, ще краде, краде, краде и нищо няма да направи.
    Гледах новините и 10% малоумни, ограничени, тупани ще гласувам за Слави, защо.

    Коментиран от #33

  • 5 Умен по Цялата глава

    18 7 Отговор
    ”Няма сила,която може да спре една Глава,която иска да се отдели от раменете си.”ЖанЖак Русо
  • 6 Бою

    15 6 Отговор
    Е обявил стачка също, със сужуци
  • 7 Абе тез не разбраха ли

    21 6 Отговор
    че власт не се дава, взема се.
  • 8 гост

    20 16 Отговор
    Храненето е личен акт, какво ме интересува че някой си ,решил да не яде ,щото имал ,,искания,, Да гладуват,техен избор, това не касае обществения живот. Гладна стачка....ха ха ха, това не работи при протест.
  • 9 Местач

    13 12 Отговор
    Местим го.
  • 10 Гост

    15 9 Отговор
    И аз ще гладувам !! Докто правителството не ми преведе 1 милион евро!!!
  • 11 Гост

    15 13 Отговор
    Нека са спокойни,аз ям и пия и за тях.Само да не се окаже,че тези искат да отслабнат.
  • 12 София

    16 11 Отговор
    Само да попитам,не може ли да си гладуват тихо по къщите си?
  • 13 Оставка Съд Затвор Борисов е Позор

    10 12 Отговор
    Пука им на ОПГ ГЕРБ, увеличил заплатите Тулупа на администрацията, купува гласов, харчи народна пара.
    Абсолютен криминал е ББ.
  • 14 Танас

    10 7 Отговор
    Кога ще почнат да се палят?
  • 15 шам фъстък

    5 6 Отговор
    Ако БеБе я кара така,скоро по-голямата част от спящото племе ще се окаже в такава ситуация-глад. Не стачка,а пълен глаТ. Прибирайте се по къщята!-дето каза онова,русото момче с брадата.
  • 16 Бай Стою касапина

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ветеринарен психолог":

    По-добре повече пиене отколкото по-малко ядене.
  • 17 Сандо

    6 2 Отговор
    Могат да проведат лечебно гладуване и ще спечелят двойно.Ако гладуват обче като ония 39 седесари,ще провалят всичко.
  • 18 Rrrrrrr

    14 4 Отговор
    Каква футболна драма .......Горкичката тя 25 дни....Да беше отишла да работиш някъде тези дни или професията на професионално протестиращ е по-добре платена.Още носа си не може да избърше и е на издръжка на родителите си, тръгнала правителства да сваля,че да върне на власт хора съсипали държавата.Ама пусто как да знае като не е била родена тогава.
  • 19 А гладувай си,

    10 2 Отговор
    не пречи да свалиш малко килца.Здравословно е.
  • 20 Браво

    9 2 Отговор
    Така се прави не със бира и скара. Успех..до изборите..Може и да оцелеете. Нали нощем папкате.
  • 21 Rrrrrrr

    8 2 Отговор
    "Човекът може да преживее няколко седмици без храна, но само около седем дена без вода."- Цитат от Уикипедия.Да не се окаже ,че господина без водата постави нов рекорд само.Че току виж "независимите" 20 човека окрилени от идеята за демокрация и битка с нещо си в главите им, минат на следващо еволюционно ниво.
  • 22 месара

    10 1 Отговор
    такаааааа , другарите подстрекатели и организатори намериха кой да гладува , сега трябва да намерят кандидати които да се самозапалят в името на революцията !

    Коментиран от #30

  • 23 В България

    10 2 Отговор
    Всичко се определя все още от мнозинството! Така че, вие от малцинствата ако не харесвате бате Бойко ние българите го харесваме и ще ни бъде шеф и шеф на България докато ние решим! На който не му харесва това, двата куфара, терминал 2 и посока Дубай при бате Божков! Лек ви път и приятен полет 😀😀😀
  • 24 Новини

    10 3 Отговор
    Явно парите от Божков и последният Софиянец свършиха за това минават на гладна диета
    Софиянец дай им по едно шкембе твоите хора са
  • 25 Къню

    8 3 Отговор
    Личен избор! Аз съм избрал да си хапвам редовно!
  • 26 Бесен

    7 3 Отговор
    По бързо за сдават багажа и да се махат от улиците
  • 27 Лили

    8 1 Отговор
    Сигурно са на диета , оялиса се
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Огромното трио

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "месара":

    Не ще да гладува готви се за пиршество д парите на Божков
  • 31 Просто гост

    6 1 Отговор
    Да питат оня Босия за мурафети и чалъми при"гладни стачки".Он изкарва по два месеца без да хапва.
  • 32 Gost

    5 0 Отговор
    Едно време бяха активни борци протия фашизма.,а сега се правят на активни борци срещу Баце.
  • 33 глупости

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Капитан Петко Войвода":

    На тоя явно ако ритне камбаната са му обещали да осигурят семейството му. Никой не може да ме убеди, че това са чистосърдечни революционери. Това са хора явно с голям интерес, за да правят такива циркове и драми.къде бяха досега като крадяха масова всички политици, просто има вече професия протестър, това е. Журналята, размърдайте се и ги проучете тия искрени протестъри. Пуснете им подставено лице, да видим колко ще му платят да спи по кръстовищата. Аз също съм за смяна на системата, но не от платени и от анархисти. Има си и избори, отидете и гласувайте, а не си стойте вкъщи и после да затваряте кръстовища. така не се прави демокрация. Ако има добро управление сред време, и тръгне на борба с мафията, а тя плати на идиоти да го свалят това правителство? Затова не се преговаря с терористи, това е принцип.
  • 34 Столичанин

    3 0 Отговор
    По цяла нощ ядат и пият на корем,а през деня гладуват и пият само вода.Тия ми заприличаха на арабите по време на техните празници.Това ,ако е гладуване здраве му кажи.
  • 35 Васил

    0 3 Отговор
    А колко хора се запалиха преди заради нашият диктатор?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове