Last news in Fakti

4 Август, 2020 15:13 6 386 31

Дайнов: Само падащият Борисов може да повлече Гешев

  • евгений дайнов-
  • борисов-
  • гешев

Твърдя, че Борисов е бандит и има бандитски начин на мислене, каза политологът

Дайнов: Само падащият Борисов може да повлече Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

Демократичните механизми и структури, които в момента притискат Бойко Борисов, който все пак е минал през народен вот, не работят при Иван Гешев. Защото той не е минал през народен вот и не е част от демокрацията. И демократичните механизми много по-трудно ще го принудят да подаде оставка. Единственият начин да падне е, падащият Борисов да го повлече и него. Защото са като скачени съдове. Въпросът е дали са толкова свързани, че като падне Борисов, ще повлече и Гешев, или той ще направи пирует, както направи Цацаров преди години, когато Борисов падна от власт. Цацаров се превъртя и застана срещу него. Да видим дали Гешев може да направи това. Това каза политологът Евгений Дайнов в интервю за в. Сега. 

"Твърдя, че Борисов е бандит и има бандитски начин на мислене и в никакъв случай, ако приложим към него политически анализи, няма да имаме реалистични изводи. Така, следвайки моята логика, ще ви кажа защо Борисов не може да си позволи да подаде оставка. Защото от политическа гледна точка той трябваше да го направи много отдавна, докато не се беше сринал целият авторитет на ГЕРБ и популярност. Тоест трябваше да има избори в края на миналата година. Но ако мислеше като политик, а той го прави като бандит. Бандитът винаги е обещал на някого да свърши нещо", каза още Дайнов.

"Очевидно Борисов прави грешката на всички управляващи в България, когато започнат протести срещу тях - да чакат протестиращите да се изморят или да им писне, да се обезверят, обезкуражат или пък да се изпокарат помежду си. След което да се изкара помирител, което Борисов го умее. Но не и този път. Социологическите данни показаха, че огромното мнозинство в страната подкрепя протеста, и то от всички слоеве от населението. Затова са толкова масови демонстрациите", допълни политологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кьовеши

    34 7 Отговор
    Аз пък си мисля, че е обратното.

    Коментиран от #29

  • 2 Последния Софиянец

    76 10 Отговор
    Колкото повече протака , толкова по зле ще става за ГЕРБЕРАСТИТЕ.Патриотите не му дават да си ходи щото знаят че повече няма да помиришат власт.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Аман

    15 49 Отговор
    От алкохолици скрий се мухлио
  • 4 Ти протестър ли си

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    последно, или кука?

    Коментиран от #9

  • 5 Хи хи иии

    13 17 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Софиянецо ти всочко знаеш бе що се мислиш за умен и ти не знаеш а вземи малко помисли
  • 6 МНОГО

    10 24 Отговор
    Ти се иска ама няма да стане
  • 7 1234

    29 7 Отговор
    БМБ си мисли че 14 пр подкрепа са основание да управлява???? 15 пр Слави ще ги направи след турнето за една седмица....
  • 8 Румен

    24 8 Отговор
    Сбогом. Борисов тиквата заминава за Турция. Ще става бос на джамията “ Света София”
  • 9 Ха-ха

    10 18 Отговор

    До коментар #4 от "Ти протестър ли си":

    Да един от добре платените. Но да си протестира сам за 30лв никой не ходи вече и за бира не остава тая жега. Брат му уж обещава но и тои нищо не дава
  • 10 Ляпчев

    13 5 Отговор
    Аре ше потретя,дано да е на хаир- без кьотек няма да стане работата
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Червен имбецил

    7 20 Отговор
    А, само Евгени Л*айнов не го бяхме чели наскоро...изтупаха го от нафталина и него..
  • 13 Анализатор

    6 17 Отговор
    Целта е ясно, че е Гешев, тия които дават парите за протестите са се разбирали с премиера, но котка им мина път. Гешев има твърд мандат, а Борисов има още 7 месеца. Така че парите дадени за протестите са хвърлени на вятъра. Виж косвения ефект не може да не се отчете - 1.Дали задокеанския кандидат за лидер/премиер/ на БСП ще надделее над този, който е с братушките. 2. Колко ще успеят да дръпнат от потенциалния резултат на ГЕРБ за новите партии, времето работи за по-голям дял от тортата за Слави, Радев и сие. Но този дял ще е много по-малко от това което едно служебно правителство може да генерира като актив при определени проактивни мероприятия.
  • 14 азазаз

    8 19 Отговор
    а Дайнов е алкохолик и има алкохолишко мислене
  • 15 1-20

    4 11 Отговор
    Този разчита на гравитацията ли ? Или е уловил нещо с широко отворената си уста и говори от опит ?
  • 16 И тоя

    4 10 Отговор
    Галош излезна от некъде, всички барабар с Би Г. Трябва да ги употребяват с вазелин.
  • 17 Жоро

    6 19 Отговор
    Бойко пак ще ги бие всичките и ще е водеща сила
  • 18 нешо

    14 5 Отговор
    Прав сте ама как да изгониш такива нагли?ТРЯБВА С КАМЪНИ КАТО В ГЪРЦИЯ.КАК ДА ГИ УЛУЧИШ В ЧЕЛОТО?
  • 19 До слугите на черепа

    5 14 Отговор
    Ако този метил ще е лице на промяната да не се чудим защо протестират 200-300 платени пропадняка в цяла България!!!
  • 20 В България

    11 15 Отговор
    Всичко се определя все още от мнозинството! Така че, вие от малцинствата ако не харесвате бате Бойко ние българите го харесваме и ще ни бъде шеф и шеф на България докато ние решим! На който не му харесва това, двата куфара, терминал 2 и посока Дубай при бате Божков! Лек ви път и приятен полет 😀😀😀 Който не обича Бойко да стане красив като Христо Иванов 😀😀😀 Бойците от ГЕРБ да вземат да минат утре преди Националната конференция през Орлов мост и Ректората и да отвеят като дизел цинкова кофа смърдящите катуни 😀😀😀😀
  • 21 Хехе

    4 6 Отговор
    Ти ли бе,агентуро? Онзи ден Антон Тодоров показа каква тиня си бил и ти още преди 1989г.И Огнян Минчев,и Асен Агов,Р.Инджова,Иван Кръстев.. Шамандура такава!

    Коментиран от #28

  • 22 Гост

    1 1 Отговор
    Абе я си е...
  • 23 Хххх

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Смешко
  • 24 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ,ЧЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА" КЪРМИ " НИЩОНЕПРОИЗВЕЖДАЩОТО И КОМУНИСТИЧЕСКО ОТРОЧЕ- ДРЪНКАЩО В УНЕВУРСИТЕТ - БЕЗ ПОЛЗА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА И !?!?!?
  • 25 Хааааа

    0 3 Отговор
    Борисов е същият бандит като Дайнов, Райчев от по-горната статия и другите "елитни" социолози, политици и пр. Защо да е по-лош Борисов? Дрън-дрън
  • 26 ИЗОБЩО НЕ СЕ

    1 1 Отговор
    ЗАБЛУЖДАВАЙ. ..ТЕ НЕ СИ МИСЛЯТ ЗА ОСТАВКА. ..ТЕ СИ МИСЛЯТ ДА ИЗКАРАТ ОЩЕ 100 ГОДИНИ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дедо Вия

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хехе":

    Антон Тодоров?! Тоя дето плюеше Боци и компания, а сега им " цун ка зад ниците". " Достоен човек".
  • 29 Градски Селянин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кьовеши":

    Мутрата вън, съд и затвор
  • 30 Йордан

    0 0 Отговор
    Колкото е бандит ББ толкова са бандити и тези около него - "патриоти", волеваци и подизпълнители. ББ сам няма да падне, днес има представление, след което ще вкара партията си в себе си, не че досега е било различно. Ще се раздразни партията колкото него, а тези хора там не са ББ. И ще настъпят админ.юридически проблеми т.е. ще има поводи за репресия. Партията няма проблеми такива каквито има вожда, но от днес ще има.Най-лесно ББ ще падне ако патриотите го предадат, и най-вече ВМРО. И ако имат ум, а там са най-изявилите се като такива трябва да се случи. Сриналия се бойко ще повлече тях, не гешев.
  • 31 баце

    0 0 Отговор
    Стига си мислил бе. Божков е удобно оправдание като Цв.Василев, ама вече не вършат работа. Причините са в самите тях и действията им. Мутри ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове