Last news in Fakti

4 Август, 2020 14:09 2 040 33

Правителството отпуска още 19 млн. лева на земеделци

  • правителство-
  • земеделие-
  • земеделци-
  • зеленчуци-
  • плодове-
  • маслодайна роза-
  • лозя

Важно е сега по най-бързия начин да подпомагаме секторите, които могат да загинат, заяви премиерът Бойко Борисов

Правителството отпуска още 19 млн. лева на земеделци - 1
Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор „Плодове и зеленчуци“, в която участва също министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Помощта от Министерския съвет се отпуска като de minimis за покриване на загуби заради сушата и на допълнителни разходи във връзка с пандемията от COVID-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000.

„Виждате пандемията в цяла Европа какво прави. Следващите месеци ще бъдат критични за света, не само за България. Важно е сега по най-бързия начин да подпомагаме секторите, които могат да загинат“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че ще се търсят допълнителни възможности за кредитиране на стопаните от сектора, пострадали от пандемията от COVID-19, при изключително благоприятни условия през Българската банка за развитие.

Министър Танева информира премиера Борисов и представителите на бранша, че в средата на месец август ще бъде отворен и приемът по извънредната мярка COVID-19 от Програмата за развитие на селските райони. По нея ще могат да кандидатстват всички земеделски стопани. Стойността на подпомагането ще е в размер на 106 милиона лева.

В хода на срещата беше обсъдено прилагането на мярката 60 на 40, за да се подпомогне постоянната заетост на работниците в бранша. А от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата.

Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    28 2 Отговор
    Иначе 10 години кучете ги яли хаххахах

    Коментиран от #26

  • 2 куче влачи диря няма

    21 1 Отговор
    Сега им е паднало да цоцат от Бащицата.
  • 3 Дават предизборно

    26 3 Отговор
    с държавна пара си плаща на електората.
    Къде я видя тази суша, като ви удави тая година ,
    Зърнарите вече са ожънали и се готвят да севт за втора реколта.

    Коментиран от #22

  • 4 кейса

    26 3 Отговор
    ще ми отпускаш ................., свърши това с този цирк - идваме с тракторите и ще ви ринем - спирка нямаме

    Коментиран от #25

  • 5 Бою

    26 1 Отговор
    Позор оставка и затвор
  • 6 Лош

    17 1 Отговор
    Ха ха на робите какво ще отпусне.
  • 7 пройчо

    20 2 Отговор
    Да отпусне и на циганите,че са му основен електорат!
  • 8 Инспектор

    21 0 Отговор
    Гербаджиите стискат здраво чувала с парите и вадят по някоя шепа само ако усетят дебелия. Всички трябва да отидат при протестиращите и да им целуват ръцете защото ако не са те нито пенсионерите щяха да видят добавката от 50 лв./колкото и мизерна да е/, нито кръчмари, хотелиери, земеделци, таксиджии,туроператори, фитнесзали щяха да получат по-нисък ДДС. Гербаджия без бой не дава и стотинка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 chi

    9 0 Отговор
    А бе то и дупе ще дава ама няма вече, свърши се...
  • 11 ррр

    9 0 Отговор
    Големите зърнари на Баце са му основната кесия с парите. Не се заблуждавайте! Те са готови с нокти и зъби да го бранят!
  • 12 EMIGRANT

    11 0 Отговор
    ДА ИМ ОТПУСКА, ЧЕ ТЯ ГОДИНА НЕ СА СМЕНЯЛИ КОЛИТЕ! А СТАРИТЕ СА НА ПО ГОДИНА И ОСТАРЯХА!
  • 13 Николай

    12 0 Отговор
    Пазаруването на индулгенции продължава! И Мутрьое си мисли, че това ще го спаси? Той отдавна не е добре с главата. А утре събира актива на гробарите в Бизнес центъра в Младост, от цялата страна, като разпорежданетп е да не идват с автобуси а с коли. Една част ще спират на паркинга на зала Армеец, а друга на бизнес центъра. Да ги посрещнем както трвбва тези слуги на Безумеца който унищожи всичко читаво у нас! Да им дадем това което задължават, на Тиквара и платрните му шутове!
  • 14 ха-ха

    9 0 Отговор
    Много мазнинки, бе.

    Коментиран от #29

  • 15 от макиавели

    12 0 Отговор
    иска да купи земеделците и да раздели за пореден път хората,но само глупавите могат да му се хванат на въдицата
  • 16 Сера стата

    13 2 Отговор
    Няма да мине номера.Оставка, съд и затвор за мутрите!!! Мутри вън!!!
  • 17 EMIGRANT

    11 0 Отговор
    ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНАТА СИТУАЦИЯ, ХРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА, КОЯТО НЕ ПОНЕСЕ ЩЕТИ! ДОРИ ОТБЕЛЯЗА РЪСТ!
    ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ НЕ СА ЛИ ТОЧНО В ТОЗИ СЕКТОР?
  • 18 Инспектор Кунчев

    9 1 Отговор
    Вижте снимката! Вижте как си носят маските! Всички са за глоба!
  • 19 Правителството

    10 0 Отговор
    Си купува време, но колко време?
  • 20 Васил

    8 1 Отговор
    Раздават се парите на бедният данъклоплатец на богатите ето още едно доказателство че нашият диктатор трябва да си ходи и протестите не трябва да спират.
  • 21 Румен

    6 2 Отговор
    Прост човек пари не раздава, а само взима.Слакай златото в чантата и бегом до Сибир. Малко време имаш да се махнеш. Иначе ще гледаш Дунава цял живот
  • 22 Не не

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дават предизборно":

    Елате Добруджа да видиш, как се р напукала земята, има пукнатини да ти влезе стъпалото на кракът. Не е валял дъжд със стопанско значение от юни 2019г!
  • 23 О. Ч. З

    3 1 Отговор
    Толкова години се опитват да затрият родното селско стопанство и сега изведнъж се загрижили и то сас жълти стотинки и парите пак при наще хора
  • 24 Мимч

    3 0 Отговор
    Сега е момента,бай Бойко раздава на поразия,ама пак ще е за наши и ваши,и техни ферми и фирми..
  • 25 И като се събуди

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "кейса":

    какво стана? Разбра, че си сънувал. Щял да рине...
  • 26 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    И като пак се възкачи на трона /тиквун/, пак ще ги ядат кучета, и дано го осъзнават
  • 27 Centurion

    5 1 Отговор
    Какви добри хора!!!Как мислят за народа.Правителството отпускало,а пари от къде???От бъдещето на децата ли???Вдигал заплатите на администрацията с 30%,и как ги вдига,еднолично,без разхода да е залегнат в бюджета,без санкция на НС. Този човек е луд,и залага бомби,за следващите управления. Популистки ход,с който печели сигурни гласове,за да остане на власт,а ако падне,парите друг ще ги плаща.А истината е ,че половината администрация трябва да бъде изгонена,който може да работи,нека взема с 50% повече.А Бойко,Бойко на гилотината,да му хвръкне тиквата на 5/6 метра.
  • 28 SARP

    5 1 Отговор
    Баце се раздаде само и само на власт да си остане. На футболни отборчета, на земеделци, на туристическият бранш, на полицията, на държавните служители на целият си електорат и счупи държавата. Който и да дойде след него поне 10 години ни чака мизерия.
  • 29 Спиро

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "ха-ха":

    Има, не е кат' да няма. Тия са му само от 'паласките'- тумбака и 'бузите' не се барат. Хвърли по педесеттачка на пенсионерите, оправи туроператорите, дигна с 50% извънредните на полицаите и с 30% на администрацията, сега и на земеделците/ послушните/. Винито и бирата на тънка тарифа ... Пей сърце, идват избори. Ако устиска до тях:-)
  • 30 българин

    1 1 Отговор
    не е ли късно, например за розите? ако тръгнем по ред трябва да кажем най просто: късно е либе за китка. кого заблуждава борисов? къде бяха до сега? реколтата не чака.
  • 31 АМОН

    1 1 Отговор
    БОРИСОВ И НЕГОВАТА ОПГ МОГАТ САМО ДА СЪЖАЛЯВАТ , ЧЕ НЕ СА СИ ПОДАЛИ ОСТАВКАТА СЕГА.

    А ТОВА, ЧЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И БАНДИТИ НЯМА НИКАКЪВ СПОР.
    ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА МИНИСТЪР ТАНЕВА ГО ДОКАЗВА:
    https://www.youtube.com/watch?v=_0ZNgC3EvcA

    ЧУЙТЕ КАКВИ ГИ РЕДИ МИНИСТЪР ТАНЕВА:
    "Да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще спрат. И ще продължим в същия дух, но сега да се ХВАЛИМ КАКВИ ИЗМАМНИЦИ СМЕ .......утре нали ще кажат : значи не трябва да получавате тази помощ.
    САМО, ЧЕ КОЛЕГИ , АКО В ТОВА СЕ ЗАДЪЛБОЧАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЛУЖБИ И СЕ КОМПРОМЕТИРАМЕ ОБВЪРЗАНО, ЗАЩОТО ТАКОВА НИВО НА ГРЕШКИ ПОКАЗВА, ЧЕ ТАКАВА ПОДКРЕПА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА.
    Тъй, че ако искате сами да си го причините .....
    ДА СЕ ПРИДЪРЖАМЕ, ЧЕ НЯМАМЕ ТАКИВА ИЗМАМИ И ВСИЧКО Е НАРЕД ЗАЩОТО И ТОВА ЩЕ НИ СПРАТ.
    Ще продължим в същия дух... Ама сега да се хвалим какви измамниц сме , нали утре ще кажат : ЗНАЧИ НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТЕ ТАЗИ ПОМОЩ.
    ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ЕКСТРАПУЛИРАМЕ ВСИЧКО И ОТ ОБРАТНИЯ РЕД."

    НАЛИ ВИ СТАВА ЯСНО ЗАЩО ОТ ЕС ЩЕ НИ СПРАТ ПОМОЩА?!!
    Ами след като има такива кифли като Танева се очаква не само помоща да ни бъде спряна , но и с идването наесн на КЬОВЕШИ ще има дела за връщане на ОТКРАДНАТИ ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА!

    КАТО СЛОЖИМ КЪМ ТОЗИ ПРОБЛЕМ И БЕЗРАБОТИЦАТА И ПРЕДСТОЯЩАТА БАНКОВА РЕФОРМА СВЪРЗАНА СЪС СЛИВАНЕ НА БАНКИ , НИ ПРЕДСТОЯТ НАИСТИНА "ВЕСЕЛИ" СЪБИТИЯ
  • 32 Браво Бойко

    1 1 Отговор
    Ето, така се прави Бойко..!! Не обещаваш както БСП за в бъдеще неопределено време , а даваш на хората в момента.. Увеличи заплатите , даде на пенсионерите, подготви болниците срещу нова епидемия , повиши заплащането на докторите и медицинския персонал и още колко други положителни неща..!!!
    Пък ако и сега в уcлoвия нa пaндeмиятa c кoрoнaвируc си прeдвидлив държaвник и дaдeш дoпълнитeлнo нa вcички бългaрcки грaждaни бeз oглeд нa пoл, възрacт,прoфecия и coциaлнo пoлoжeниe и пo eдни 1200 лв допълнителни пoмoщи зa cпрaвянe c кризaтa, (каквото никой друг управник не е давал), гарантирано е че вeднaгa вcякaкви прoтecти щe зaтихнaт и спрат , A по улиците вместо "Оставка", целия български народ ще викат от радост "Бойко, само Бойко" и щe ocтaнeш зaвинaги в пaмeттa нa хората, кaтo нaй дoбрия прeмиeр... !!!
  • 33 пенсионер

    1 0 Отговор
    какво са 19 мил. за земеделие пред 170 мил на колекторска фирма, която да тормози и без това бедните българи?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове