Last news in Fakti

4 Август, 2020 23:30 2 107 22

Над 600 са осиновените кучета от началото на годината

  • кучета-
  • приют

През месец юли 101 четириноги от приютите са намерили нов дом

Над 600 са осиновените кучета от началото на годината - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

През месец юли 101 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са намерили нов дом. От началото на годината осиновените кучета са 637. Всеки, който желае да осинови четириного, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година или в приютите в кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови малко кученце, съобщиха от Столичната община.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през юли са заловени общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 17. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 32 кучета.

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38. Собствениците могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип. Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП „Екоравновесие” или на телефоните на предприятието. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева. 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    23 4 Отговор
    Една добра новина. Спасете животинките, че в тия приюти е истински ад за тях.

    Коментиран от #9, #10, #18

  • 2 Отглеждането на кучета

    12 21 Отговор
    В апартамент е безобразие. Би следвало да е разрешено само за хора със специални нужди. Парковете са вмирисани от кучешките изпражнения. Особено силно това проличава в летен дъждовен ден. Вариант за ограничаване на това отглеждане е да се вдигнат данъците за отглеждане на куче от стопани без заболявания. И да се изградят заградени площи за разходки, които да са извън парковете.

    Коментиран от #19

  • 3 Хасан

    14 7 Отговор
    Че това са повече от осиновените деца!

    Коментиран от #5, #8, #20

  • 4 Колю

    8 16 Отговор
    Чудя им се на тия с кучетата, западняци (живея на изток от Средец), осиновявете дете, грижите са същите, мястото на кучетата е на двора.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Така е братко Алааа

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Както върви ще има повече роми отколкото българи , и вие ще сте повече, такаче дано уживеят само животните поне заслужават.
  • 6 Рошко

    8 12 Отговор

    До коментар #4 от "Колю":

    Нямам нищо против животните, но си прав, но това са еврогейски те ценностти, и ако си забелязал се полагат повече грижи за кучетата изобщо за животните отколкото за хората, и аз не мога да го разбера тоя нов свят, хептен откачиха всички
  • 7 099

    13 5 Отговор
    Супер!!!! Домашните любимци лекуват тялото и душата.
  • 8 Маниту

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Черната кожа като стане на 12 г може да ти претараши апартамента и да си бие чуковете кучето това няма да го свърши никога!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Джудже

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Колю":

    Явно нямаш нито дете, нито куче, освен ако не си ром и се грижиш за децата си като за кучета! Грижите са съвсем различни за детето и кучето. Освен това, е по-добре детето да се научи да се грижи за животни и да поема отговорност.

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Колю

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Джудже":

    Явно си мозъчно джудже,как реши,че нямам деца, мястото на животните е на двора,а на запад (София)няма много дворове.
  • 15 Гост

    1 2 Отговор
    600 осиновени кучета. А колко са осиновените сирачета? За кучета пари и време имат. За деца нямат. Нацията ни е обречена на изчезване заради млади жени, които ги мързи да гледат деца.
  • 16 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Джудже":

    Аз се грижа за дете. Да не чува дяволя, нищо не му липсва. Пълна стая с играчки, два гардероба с нови дрехи, ходи на училище, добро училище, играе с децата, яде каквото си поиска, водя го по почивки, прекарваме доста време заедно..... не съм му спестил нищо. И все пак, съседът над мен с кучето, дава повече пари за рахата на песа си. Отглеждането на куче в града не е като отглеждането му на село. Да не говорим за космарлаците по възглавниците и миризмата на животното. Ако е някое чихуахуа - как да е. Но съседа гледа куче като кон. В моята баня мирише гадно, когато той почне да си къпе коня. Няма какво да ми обясняваш. И сам виждам нещата, и сам мога да преценя.
  • 17 незнайко

    0 1 Отговор
    600 осиновени КУЧЕТА !!! 101 са намерили нов дом !!! Господи направи така, това да са ДЕЦАТА ОТ ПРИЮТИТЕ А НЕ КУЧЕТА !!!

    Коментиран от #21

  • 18 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    Аз в приютите за изоставени деца, как мислиш че е? Или теб те е грижа повече за кучетата, отколкото за децата?
  • 19 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отглеждането на кучета":

    Много добре казано. Край нас превърнаха няколко тревясали змиярника в приказни градинки с детски площадки. И вместо да се разхождаме по тях за разтуха и радост, ние ги заобикаляме отстрани, защото редовно са минирани с кучешки изпражнения. Всяка сутрин гледам как някакви батки си разхождат песовете, те цвъкат, а оня хич не го е. Нито чисти, нито го е грижа. Веднъж един дядо му направи забележка на единия, а той почна да му скача на бой. В държава населена с говеда, няма как да има човешки условия за живот.
  • 20 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Браво Хасане! На едно мнение сме.
  • 21 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "незнайко":

    Да направи така, че майките да си гледат децата, а не да ги оставят на приюта.
  • 22 С.В.

    0 0 Отговор
    Никой човек не заслужава нито уважение,нито да се хабиш за който и да е. Думите ми се потвърждават от това което гледаме вече 1 месец по улиците. Само хората се избиват без причина,крадат, безчинстват,завиждат и злобеят. Да не говорим че само човешкия род се самоунищожава. Нито едно животно, какъвто и вид да е не убива без причина,освен да се нахрани. Дори и след това не си влачи плячката в леговището като хората а го оставят и други животни да се нахранят. И не ми говорете за деца и не сравнявайте двете понятия. Аз имам и деца и животни и колкото и добри да са децата ми стрелката се накланя към животното. А за стопани които не почистват след себе си,животните не са виновни. Снимайте и пращайте в общината и ще си получат наказанието. Като се бръкне да си плати глобата и ще чисти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове