Last news in Fakti

5 Август, 2020 08:36 8 153 30

Община Бургас прехвърли върху държавата отговорността за пътя покрай Доган сарай

  • ахмед доган-
  • росенец-
  • чанка коралска

По думите на Коралска, Доган си плаща данъците - 167 000 лв. досега, но има още да плаща, обаче и срокът не е изтекъл

Община Бургас прехвърли върху държавата отговорността за пътя покрай Доган сарай - 1
Снимка: БГНЕС

Краят на общинския път е практически до мястото, където стоеше оградата за строеж при морския сарай на Ахмед Доган, а надолу вече пътят е държавен. Това заяви зам.-кметът по строителството на Бургас Чанка Коралска. Коралска обяви пред бТВ, че има предписание за незабавно премахване на оградата, поставена на пътя. Към момента пътят е свободен, но оградата стои в края му.

Общинската собственост свършва там, където почва сградата (бел. ред. – от сарая на Ахмед Доган), подчерта Константин Бачийски. Но Коралска отвърна, че не е така. „Общината отговаря за пътя, който е общински”, добави Коралска, която каза, че няма друга общинска собственост в имота на Доган. Бачийски обаче разказа, че имало нова ограда на пътя - 200 метра надолу, пак на общинска земя, но общината не била съгласувала това.

Покрай оградата и сега може да се мине, тя частично стои на пътя. Има разрешение за строеж на басейна, за помощната сграда и още една, но има 7-дневен срок да бъдат предоставени документи, за да се установи ползват ли се правомерно сградите, заяви зам.-кметът на Бургас. Коралска подчерта за новата ограда, че може да стои така, но без да спира достъпа до общинския път. Когато се установи, че строителството е завършено, оградата трябва да се премахне, уточни тя. По думите на Коралска, Доган си плаща данъците - 167 000 лв. досега, но има още да плаща, обаче и срокът не е изтекъл.

"От цялата работа се вижда нещо, което се знае от години - за Доган законите не важат. Трябва да командироваме Христо Иванов да стои месеци наред там, белким се уредят отношенията с общината", иронизира съпредседателят на "Демократична България" и председател на ДПС о.з. ген. Атанас Атанасов, който попита защо след години общината сега се сеща да прави проверки в сарая на Доган. По думите, Борисов му казал за реверансите към ДПС:

"Абе, наборе, трябва да си плащаме дестятъка". За какъв десятък става въпрос - за 10% от БВП ли, попита политикът. Атанасов добави, че като били в парламента по време на второто правителство на Бойко Борисов, не били в самото начало наясно с отношенията с ДПС, но после установили каква е "симбиозата между задкулисието и Борисов". Атанас Атанасов попита и защо прокуратурата не разследва верността на думите в записите с гласа, приличащ на Бойко Борисов - специално за сделката за ЧЕЗ. Той поиска и обстойна проверка дали има частни охранители - на "Делта гард", след циркулиращи снимки във фейсбук. СДВР отрече такова нещо официално.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медю

    67 3 Отговор
    Боюо уволнен си с ... 200
  • 2 Виж ми окото

    87 2 Отговор
    Кметът на Бургас е за. председател на управляващата партия ГЕРБ. Все едно е вицепремиер. И нищо не знае...
  • 3 отново глупости

    75 0 Отговор
    от къде ги плаща тези данъци, пак от нашите пари

    Коментиран от #17

  • 4 ДЕЖА ВЮ

    61 0 Отговор
    КОГАТО ИМА ЗАВИСИМОСТ, ВИНАГИ ЩЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ОТГОВОРНОСТА НА ДРУГ ............ТРЯБВА ДА СИ ЗАСЛУЖАТ ПОВИШЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ ОТ ПАДИШАХА !!!
  • 5 Колко повече ще бъдат заразените??

    46 3 Отговор
    След Националната конференция на ГЕРБ? По4в кола с маски през целия път, ЕДВАЛИ!! Ето нов Бум на КВ19, друго не може да се случи, като слизат от колите ще сложат маските, ще ги снимат!!!! Сега ще разбереме дали има Статистика?????
  • 6 беге демокрация

    40 0 Отговор
    този лидера на ГЕРБ обича да мачка жените, и вербално, но най вече физически, да ги прихваща и да ги стиска, та си мисля, една герберка да има болна днес на конференцията, гарантирано е че ще заразят и вожда си
  • 7 333

    50 2 Отговор
    Оставка за кмета на Бургас!
  • 8 Велин

    34 0 Отговор
    Гайтански е всяка вечер при Доган и му целува газа а на прибиране от сараите го псува. Той построи сарая на морето, сега да се оправя. Има снимки с кмета на Бургас
  • 9 Гост

    30 1 Отговор
    Джендъра николов, абе гербаджия ли е - най-големия страхливец и мерзавец е
  • 10 Аааъъъ

    40 0 Отговор
    Страшно нагла женица, типично по Герб-аджийски... За оградата се гласува на сесията на общинския съвет, ама пътят бил държавен...!?! А и държавен да е, те не са ли държавни служители, не трябва ли да защитават държавната собственост? Нехайство, зад което прозира корупция, оставка...
  • 11 123

    30 1 Отговор
    Страшни журналисти. Не разбрахме какви са тея данъци. За оградата ли, за пътя ли? За сараите ли ?
  • 12 123

    21 1 Отговор
    Айде стига бе, толкова години се цункахте с ДПС при всички възможни случай и сега да прехвърляте отговорностите на вашите машинации на други просто е върха на сладоледа, наглост от космическа величина. Едно е ясно, щом вие приемате закони и правите машинации на нормалните хора които трябва да оправят вашите бакии им трябват години и незнам колко съдебни дела за да ги разплетат и в момента който се вижда края вие искате да сменяте правителството за да си влезнете пак в старото русло.
  • 13 Българина

    24 1 Отговор
    Държавата на УПРАВЛЯВАЩИТЕ МИШКИ.
  • 14 Питам

    28 1 Отговор
    А някой ще разследва ли Кмета на Бургас, семейството му колко апартаменти и хотели има? Защо раздаде и срещу какво общинските площи в Бургас? След БМБ да се разследват и неговите заместници в ГЕРБ???

    Коментиран от #19

  • 15 München

    9 0 Отговор
    МИШКИ, МИШКИ!!!!
  • 16 Миро Антонов

    22 0 Отговор
    Кмета на Бургас се наведе напред и остави инициативата на Борисов. Тоест:"Доган си е ваш-вие се оправяйте!Аз си пазя кметското място!" Явно Сокола е изкълвал очите и мозъка на този градоначалник. То бива липса на кураж,ама чак толкова...лошото е,че не е само той. Колко още хора зависят от връзките и благоволението на Доган-чет нямат.
  • 17 Русенец

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "отново глупости":

    Дали плаща данъци, а?
  • 18 Русенец

    16 0 Отговор
    Колко правителства за последните 30г, му правят селям на сокола? За избирателите си не мислят, но за рахата на бея се надварят, кой да му угоди по-напред.
  • 19 Тихомир

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Питам":

    Подаръците от Гайтански
  • 20 още 500 г турско робство

    8 1 Отговор
    "Хитро", държавата е Доган !

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Сделано в СССР

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "още 500 г турско робство":

    Робството е руско - агент Сава/Сергей е руски агент !

    Коментиран от #25

  • 22 държава на мафията

    15 0 Отговор
    Управляващата мафия продължава да шикалкави и да брани не интересите на обществото а на "богоизбрани" мафиоти! Ако беше имота на някой обикновен човек, до сега да са го изравнили със земята и да е пълно с жандармерия. Вън мафията от властта!
  • 23 Гост

    11 0 Отговор
    Страхливи, герберастки мижи.урки. Веднага се отърваха от отговорността, щото доганя ще ги наказва
  • 24 Туркия ке падне

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "още 500 г турско робство":

    много скоро.
  • 25 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Сделано в СССР":

    Видял си ти робство..... келе6 със смартфон и без диплом - плод на евровизацията.
  • 26 Извод

    6 1 Отговор
    И община Бургас и държавата подкрепят недаконния сарай, а защо контролните органи и прокуратурата си траят с десетилетия се знае...
  • 27 Извод

    5 1 Отговор
    И община Бургас и държавата подкрепят недаконния сарай, а защо контролните органи и прокуратурата си траят с десетилетия се знае...
  • 28 Е...х ти и плажа

    0 5 Отговор
    Ходили ли сте на този плаж?Ужас,резервоарите ба рафинерията на гърба ти,камъни,на един метър във водата ужасни водорасли...Като беше свободен никой не ходеше,сега ревът да трупат точки само.

    Коментиран от #29

  • 29 Стоян

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Е...х ти и плажа":

    Ти виждал ли си кадри преди време кадри от този плаж?Пяск.Даже и тръни да има там достъпът трябва да е свободен.Сараите приличат ли ти на хангари?

    Коментиран от #30

  • 30 Хм.....

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Стоян":

    Кадри не съм виждал,ходил съм много пъти,още от комунизма та до сега....живея на 15километра.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове