Last news in Fakti

7 Август, 2020 12:11 4 356 39

Цветозар Томов: Управляващите опитват да гасят пожар с бензин

  • цветозар томов-
  • протест

Полицейската акция тази нощ е политически отговор на исканията на гражданите, смята Цветозар Томов

Цветозар Томов: Управляващите опитват да гасят пожар с бензин - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Очевидно е, че акциите на гражданско неподчинение са политически акции и имат политически искания за оставка на правителството, както и на главния прокурор. Очевидно е, че това, което се случи тази нощ е политически отговор на тези акции. Това коментира пред БГНЕС социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов.

„Опитват се да гасят огън с бензин, няма да се получи!“, подчерта той.

Той обясни, че решението за премахване на палатките ще доведе до засилване на протестните действия в София и останалите градове от страната: „Почти няма никакво значение дали ще се отрази чрез продължителен период на засилване на протестните акции. Със сигурност обаче ще се отрази на политическите настроения в страната и то в посока, в която управляващите не искат“.

Томов коментира и телевизионно изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов, по чиито думи премахването на протестните лагери е било обсъждано на коалиционен съвет – макар минути по-рано полицейски началници да са казали, че решението е взето на равнище МВР: „За мен това е много съществен проблем, който в тази политическа криза си струва да бъде обект на внимание от страна на обществеността – защото позволяваме тоталното разделяне на власт от отговорност? Нека тези, които са взели това решение, излязат пред обществото и го заявят публично“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОЛУ

    99 10 Отговор
    Тиквата и Валерката
  • 2 Само Гроб

    7 48 Отговор
    ГРОБ(ЕВРО РОМА) НАПРЕД ОБИЧАМЕ ТЕЕЕ!!!
  • 3 ха-ха

    89 8 Отговор
    Ами то МВР е пряко подчинено на простака.
  • 4 сценарист Гей Билтс

    52 7 Отговор
    Опитва се да държи племето пред телевизора, да има сеир, доде додат хладилните чанти и хладилните камиони.
  • 5 Жоро

    13 67 Отговор
    Как така гладен радеф още не е изохкал по темата по нареждане на кака му нинче

    Коментиран от #24

  • 6 баце

    62 8 Отговор
    Това го направи Валерката Балевски. Той така е казал, защото това са му наредили Пеевски и Доган. Да е мислил боклука преди да прави стойки.
  • 7 Николай Маринов

    16 61 Отговор
    Крайно време е да се потърси отговорност на полицията за пълното бездействие по време на блокиране на пътни артерии . На мен са ми писали няколко акта само за временно спиране от 1 минута за разтоварване на багаж ,без дори да преча на движението . От утре ще започна да протестирам и ще искам оставките на отговорните полицаи ако те допуснат незаконната и терористична дейност на мутрите по ограничаване правото на гражданите да се предвижват по пътищата на България зса които си плащаме данъци ,такси и винетки.
  • 8 св azis bg иконата

    7 15 Отговор
    такъи кат вас нищу ни моат да ни напраят - anadun mu?
  • 9 Бою

    15 8 Отговор
    Набиййте ми К....
  • 10 а Черепа е скръндза

    6 52 Отговор
    Еххх ,колко ли пари се е изръсил чичко Череп за да плати на всички псевдо социолозо-журналисто-адвокато-политико-протестъро-телевизионери ?! Гарантирано - не са малко. А файда - нанай.
  • 11 Фактъ

    67 5 Отговор
    Боко е тотално объркан и паникьосан ,смъртно уплашен . Няма полезен ход , върти се в кръг , като луд и само се поти .
  • 12 колеги

    6 17 Отговор
    Ми ще видим през Март дали си прав ,бе Цвети. До сега ,каквото си казал ,все не е станало.
  • 13 гласоподавател

    7 51 Отговор
    Не знам какво ще загуби ББ ,но благодарение на действията на полицията от тази сутрин ,спечели още поне 500 000 гласа на софиянци за следващите избори.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Цар Тиква

    34 2 Отговор
    Корона,чао!
  • 15 Абе

    35 3 Отговор

    До коментар #13 от "гласоподавател":

    София отдавна вече не е гербаджийска. Подкрепата за ГЕРБ в София се е сринала. "Да, България" и Слави Трифонов вече ги изпреварват.

    Коментиран от #25

  • 16 Фактъ

    22 3 Отговор

    До коментар #13 от "гласоподавател":

    Къде са тези гласоподаватели софиянци ?! В София живеят на квартира селяни , гастарбайтери без адресна регистрация и нямат право да гласуват в София , а и данъци не плащат .
  • 17 сигурно

    36 2 Отговор
    Тиквата да забегва в дън горите тилилейски ,защото народа ще го разкъса на парченца от обич и любов !!
  • 18 Лост

    24 2 Отговор
    Скоро не са палили коли на СКАТ.
  • 19 8787

    8 18 Отговор
    Господинчо,ние от обществото не сме те оторизирали да говориш от наше име.Не си достоен за това.
  • 20 народ

    26 4 Отговор
    Герб и компания няма да пуснат леко кокала!Явно трябва намеса на хирурзи,за да ги отлепят от кокала!Друг начин не е възможен!
  • 21 Липса на комуникация

    27 2 Отговор
    Валери Симеонов пак издаде четата! С такива "коалиционни партньори" оставката на премиера е сигурна.
  • 22 месара

    5 27 Отговор
    по добре полицията да ги разкара щото ако НОРМАЛНИТЕ ХОРА ги подпукат ! тия крещящите не са гласът на България , тия са гласът мутрите дето искат да вземат властта !
  • 23 Бойко недоразумение такова

    26 1 Отговор
    Освен оставка друго не може да се направи в една нормална демокрация от ЕС! Правителството е некомпетентно и вредно. Бойко е супер нарцис и ужасно властолюбив интелектуално-духовен примитив , като Цимионов. Вече не се търпи. Точно е казано - с бензин пожар гасят , пожар ,който създадоха те. Герб дясна партия? Не мисля , управлява като Путин и се крие зад знамето на демокрацията. Бойко е вреден и за партията си.
  • 24 герб е бкп

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    какъв радеф бе Жоре , акъл нямаш?! Трол ли си пр-ост ли си? Този убива нормалните капиталистически отношения , всичко е в ръцете на мутри пазени от Боко , няма нормална демокрация , ако си десен какво правиш с мутра член на БКП? Мутрокомунисти
  • 25 Всички

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Абе":

    Селяни в София подкрепят боко.2
  • 26 Николай:: министър на Туризма еЗле!!!!!

    5 0 Отговор
    Един 7мо класник ще ти пратя да ти превежда на а нглийски и немски безплатно, и дате научи, трябва ти още да учиш!!! В 78 училище го потърси!!
  • 27 Пламен Бобоков

    4 10 Отговор
    Румба, дай да сложим едно наше момче за посланник.
  • 28 Бунтът на клошарите приключи г

    7 19 Отговор
    Край на протестите! Катуните на клошарите са премахнати! Дайте свежи теми за коментиране 😀😀😀😀 Отровното трио явно не се чули за потушаването на протестите и току-що се заканиха, че щяли да издухат властта довечера??! 😀😀😀 Тримата най-хитри евреи на планетата, които се опитаха да вдигнат клошарите на бунт да внимават довечера какво ще духат все пак! Да не духат прахта по скамейките в мазетата на държавна сигурност запознавайки се с плъховете, въшките, бълхите и дървениците в тъмните арести??!
  • 29 Седящия бик

    20 0 Отговор
    Рано или късно ще има нов премиер с ново правителство и нов министър в МВР.Обществото трябва да постави ясни искания за лустрация в МВР и преглед на на служебния състав от най-ниската до най-високата позиция.Редицуране на състава на МВР
  • 30 гербераст

    15 2 Отговор
    Бойко чао.......
  • 31 Николай Маринов

    5 9 Отговор
    Крaйнo врeмe e дa ce пoтърcи oтгoвoрнocт нa пoлициятa зa пълнoтo бeздeйcтвиe пo врeмe нa блoкирaнe нa пътни aртeрии . Нa мeн ca ми пиcaли някoлкo aктa caмo зa врeмeннo cпирaнe oт 1 минутa зa рaзтoвaрвaнe нa бaгaж ,бeз дoри дa прeчa нa движeниeтo . Oт утрe щe зaпoчнa дa прoтecтирaм и щe иcкaм ocтaвкитe нa oтгoвoрнитe пoлицaи aкo тe дoпуcнaт нeзaкoннaтa и тeрoриcтичнa дeйнocт нa мутритe пo oгрaничaвaнe прaвoтo нa грaждaнитe дa ce прeдвижвaт пo пътищaтa нa Бългaрия зa кoитo cи плaщaмe дaнъци ,тaкcи и винeтки.
  • 32 перничанин

    5 11 Отговор
    Имам въпрос към писалите първите 15 поста. Вие работа нямате ли си. Един човек ли ги пише или сте цяла групичка . Хора без работа. Несериозно е да очаквате някой работещ да ви симпатизира. Спъвате ни бизнеса, пречите на уморените от работа хора да се приберат бързо и спокойно в къщи. Дестабилизирате държавата, която и без вас е в корона криза и очаквате подкрепа.

    Коментиран от #34

  • 33 Тодор Живков

    6 1 Отговор
    Моите внуци се отърваха и си взеха пая парите, дето бях заделил и никой не им търси сметка. Но не съм сигурен дали така ще се случи с внучетата на Борисов. Твърде много ни ги навираха в очите. Ще има да връщат пари и имоти. Сигурно и те имат шкафчета с пачки и кюлчета
  • 34 678

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "перничанин":

    ако си перничанин как може да подкрепяш герб , които ви откраднаха цял язовир!!!!!!!!!!!!!!!???????

    Коментиран от #36

  • 35 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ ПОЛУУМРЕЛЯЦИТЕ /КАТО МЕН/ ... ЗАЩО ЖЕЛАЯТ - ОЩЕ ДА СА СЪЩЕСТВИТЕЛНИ , КОГАТО ВЕЧЕ СА "НАРИЦАТЕЛНИ" - ЗА ТЕЗИ -КОИТО ОТ УТРЕ ЩЕ СИ КОМАНДВАТ КОЛЕКТИВНОТО СИ БЪДЕЩЕ - КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА ...ЩЕ СЕ СПЛОТЯВАТ ;ОРГАНИЗИРАТ ;РЪКОВОДЯТ И ЩЕ ЗАЩИЩАВАТ ДЕЦАТА ОТ НОВОТО " ЛЮПИЛНО" !!!
  • 36 перничанин

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "678":

    Къде прочете , че подкрепям ГЕРБ? Това , че съм против платения от Черепа "протест" , автоматично ли ме прави гербаджия? Против съм Бабикян, Радев, Манолова, Хаджиментов и други защитаващи Черепа. Против БСП съм. Против нереализирания псевдо политик и псевдо адвокат ХристоИванов. Против Боко. ЗА РЕДОВНИ избори съм , до тогава ще търпим политиците които сами сме си ИЗБРАЛИ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 пророк Исай

    1 0 Отговор
    Клин , клин избива ...............
  • 39 Петър Иванов

    1 0 Отговор
    Подкрепям протестите. Харесвам и изявленията на г-н Цветозар Томов, защото са ясни, а и го смятам за добър социолог. Много лошо впечатление ми прави обаче, разликата в мненията които има г-н Томов докато е на държавна служба в ЦИК и сега, когато вече не е. Надявам се, критичността на публикациите му сега не е свързана с желание отново да го върнат в ЦИК при големите заплати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове