3 805 39

Цветозар Томов: Управляващите опитват да гасят пожар с бензин

Полицейската акция тази нощ е политически отговор на исканията на гражданите, смята Цветозар Томов

Цветозар Томов: Управляващите опитват да гасят пожар с бензин
Снимка: БГНЕС/Архив

Очевидно е, че акциите на гражданско неподчинение са политически акции и имат политически искания за оставка на правителството, както и на главния прокурор. Очевидно е, че това, което се случи тази нощ е политически отговор на тези акции. Това коментира пред БГНЕС социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов.

„Опитват се да гасят огън с бензин, няма да се получи!“, подчерта той.

Той обясни, че решението за премахване на палатките ще доведе до засилване на протестните действия в София и останалите градове от страната: „Почти няма никакво значение дали ще се отрази чрез продължителен период на засилване на протестните акции. Със сигурност обаче ще се отрази на политическите настроения в страната и то в посока, в която управляващите не искат“.

Томов коментира и телевизионно изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов, по чиито думи премахването на протестните лагери е било обсъждано на коалиционен съвет – макар минути по-рано полицейски началници да са казали, че решението е взето на равнище МВР: „За мен това е много съществен проблем, който в тази политическа криза си струва да бъде обект на внимание от страна на обществеността – защото позволяваме тоталното разделяне на власт от отговорност? Нека тези, които са взели това решение, излязат пред обществото и го заявят публично“.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 49 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 ДОЛУ

  99 10 Отговор
  Тиквата и Валерката
 • 2 Само Гроб

  7 48 Отговор
  ГРОБ(ЕВРО РОМА) НАПРЕД ОБИЧАМЕ ТЕЕЕ!!!
 • 3 ха-ха

  89 8 Отговор
  Ами то МВР е пряко подчинено на простака.
 • 4 сценарист Гей Билтс

  52 7 Отговор
  Опитва се да държи племето пред телевизора, да има сеир, доде додат хладилните чанти и хладилните камиони.
 • 5 Жоро

  13 67 Отговор
  Как така гладен радеф още не е изохкал по темата по нареждане на кака му нинче

  Коментиран от #24

 • 6 баце

  62 8 Отговор
  Това го направи Валерката Балевски. Той така е казал, защото това са му наредили Пеевски и Доган. Да е мислил боклука преди да прави стойки.

 • 7 Николай Маринов

  16 61 Отговор
  Крайно време е да се потърси отговорност на полицията за пълното бездействие по време на блокиране на пътни артерии . На мен са ми писали няколко акта само за временно спиране от 1 минута за разтоварване на багаж ,без дори да преча на движението . От утре ще започна да протестирам и ще искам оставките на отговорните полицаи ако те допуснат незаконната и терористична дейност на мутрите по ограничаване правото на гражданите да се предвижват по пътищата на България зса които си плащаме данъци ,такси и винетки.
 • 8 св azis bg иконата

  7 15 Отговор
  такъи кат вас нищу ни моат да ни напраят - anadun mu?
 • 9 Бою

  15 8 Отговор
  Набиййте ми К....
 • 10 а Черепа е скръндза

  6 52 Отговор
  Еххх ,колко ли пари се е изръсил чичко Череп за да плати на всички псевдо социолозо-журналисто-адвокато-политико-протестъро-телевизионери ?! Гарантирано - не са малко. А файда - нанай.
 • 11 Фактъ

  67 5 Отговор
  Боко е тотално объркан и паникьосан ,смъртно уплашен . Няма полезен ход , върти се в кръг , като луд и само се поти .
 • 12 колеги

  6 17 Отговор
  Ми ще видим през Март дали си прав ,бе Цвети. До сега ,каквото си казал ,все не е станало.
 • 13 гласоподавател

  7 51 Отговор
  Не знам какво ще загуби ББ ,но благодарение на действията на полицията от тази сутрин ,спечели още поне 500 000 гласа на софиянци за следващите избори.

  Коментиран от #15, #16

 • 14 Цар Тиква

  34 2 Отговор
  Корона,чао!
 • 15 Абе

  35 3 Отговор

  До коментар #13 от "гласоподавател":

  София отдавна вече не е гербаджийска. Подкрепата за ГЕРБ в София се е сринала. "Да, България" и Слави Трифонов вече ги изпреварват.

  Коментиран от #25

 • 16 Фактъ

  22 3 Отговор

  До коментар #13 от "гласоподавател":

  Къде са тези гласоподаватели софиянци ?! В София живеят на квартира селяни , гастарбайтери без адресна регистрация и нямат право да гласуват в София , а и данъци не плащат .
 • 17 сигурно

  36 2 Отговор
  Тиквата да забегва в дън горите тилилейски ,защото народа ще го разкъса на парченца от обич и любов !!
 • 18 Лост

  24 2 Отговор
  Скоро не са палили коли на СКАТ.
 • 19 8787

  8 18 Отговор
  Господинчо,ние от обществото не сме те оторизирали да говориш от наше име.Не си достоен за това.
 • 20 народ

  26 4 Отговор
  Герб и компания няма да пуснат леко кокала!Явно трябва намеса на хирурзи,за да ги отлепят от кокала!Друг начин не е възможен!
 • 21 Липса на комуникация

  27 2 Отговор
  Валери Симеонов пак издаде четата! С такива "коалиционни партньори" оставката на премиера е сигурна.
 • 22 месара

  5 27 Отговор
  по добре полицията да ги разкара щото ако НОРМАЛНИТЕ ХОРА ги подпукат ! тия крещящите не са гласът на България , тия са гласът мутрите дето искат да вземат властта !
 • 23 Бойко недоразумение такова

  26 1 Отговор
  Освен оставка друго не може да се направи в една нормална демокрация от ЕС! Правителството е некомпетентно и вредно. Бойко е супер нарцис и ужасно властолюбив интелектуално-духовен примитив , като Цимионов. Вече не се търпи. Точно е казано - с бензин пожар гасят , пожар ,който създадоха те. Герб дясна партия? Не мисля , управлява като Путин и се крие зад знамето на демокрацията. Бойко е вреден и за партията си.
 • 24 герб е бкп

  14 2 Отговор

  До коментар #5 от "Жоро":

  какъв радеф бе Жоре , акъл нямаш?! Трол ли си пр-ост ли си? Този убива нормалните капиталистически отношения , всичко е в ръцете на мутри пазени от Боко , няма нормална демокрация , ако си десен какво правиш с мутра член на БКП? Мутрокомунисти
 • 25 Всички

  8 3 Отговор

  До коментар #15 от "Абе":

  Селяни в София подкрепят боко.2
 • 26 Николай:: министър на Туризма еЗле!!!!!

  5 0 Отговор
  Един 7мо класник ще ти пратя да ти превежда на а нглийски и немски безплатно, и дате научи, трябва ти още да учиш!!! В 78 училище го потърси!!
 • 27 Пламен Бобоков

  4 10 Отговор
  Румба, дай да сложим едно наше момче за посланник.
 • 28 Бунтът на клошарите приключи г

  7 19 Отговор
  Край на протестите! Катуните на клошарите са премахнати! Дайте свежи теми за коментиране 😀😀😀😀 Отровното трио явно не се чули за потушаването на протестите и току-що се заканиха, че щяли да издухат властта довечера??! 😀😀😀 Тримата най-хитри евреи на планетата, които се опитаха да вдигнат клошарите на бунт да внимават довечера какво ще духат все пак! Да не духат прахта по скамейките в мазетата на държавна сигурност запознавайки се с плъховете, въшките, бълхите и дървениците в тъмните арести??!
 • 29 Седящия бик

  20 0 Отговор
  Рано или късно ще има нов премиер с ново правителство и нов министър в МВР.Обществото трябва да постави ясни искания за лустрация в МВР и преглед на на служебния състав от най-ниската до най-високата позиция.Редицуране на състава на МВР
 • 30 гербераст

  15 2 Отговор
  Бойко чао.......
 • 31 Николай Маринов

  5 9 Отговор
  Крaйнo врeмe e дa ce пoтърcи oтгoвoрнocт нa пoлициятa зa пълнoтo бeздeйcтвиe пo врeмe нa блoкирaнe нa пътни aртeрии . Нa мeн ca ми пиcaли някoлкo aктa caмo зa врeмeннo cпирaнe oт 1 минутa зa рaзтoвaрвaнe нa бaгaж ,бeз дoри дa прeчa нa движeниeтo . Oт утрe щe зaпoчнa дa прoтecтирaм и щe иcкaм ocтaвкитe нa oтгoвoрнитe пoлицaи aкo тe дoпуcнaт нeзaкoннaтa и тeрoриcтичнa дeйнocт нa мутритe пo oгрaничaвaнe прaвoтo нa грaждaнитe дa ce прeдвижвaт пo пътищaтa нa Бългaрия зa кoитo cи плaщaмe дaнъци ,тaкcи и винeтки.

 • 32 перничанин

  5 11 Отговор
  Имам въпрос към писалите първите 15 поста. Вие работа нямате ли си. Един човек ли ги пише или сте цяла групичка . Хора без работа. Несериозно е да очаквате някой работещ да ви симпатизира. Спъвате ни бизнеса, пречите на уморените от работа хора да се приберат бързо и спокойно в къщи. Дестабилизирате държавата, която и без вас е в корона криза и очаквате подкрепа.

  Коментиран от #34

 • 33 Тодор Живков

  6 1 Отговор
  Моите внуци се отърваха и си взеха пая парите, дето бях заделил и никой не им търси сметка. Но не съм сигурен дали така ще се случи с внучетата на Борисов. Твърде много ни ги навираха в очите. Ще има да връщат пари и имоти. Сигурно и те имат шкафчета с пачки и кюлчета
 • 34 678

  6 1 Отговор

  До коментар #32 от "перничанин":

  ако си перничанин как може да подкрепяш герб , които ви откраднаха цял язовир!!!!!!!!!!!!!!!???????

  Коментиран от #36

 • 35 ПЕНКО

  0 2 Отговор
  НЕ РАЗБИРАМ ПОЛУУМРЕЛЯЦИТЕ /КАТО МЕН/ ... ЗАЩО ЖЕЛАЯТ - ОЩЕ ДА СА СЪЩЕСТВИТЕЛНИ , КОГАТО ВЕЧЕ СА "НАРИЦАТЕЛНИ" - ЗА ТЕЗИ -КОИТО ОТ УТРЕ ЩЕ СИ КОМАНДВАТ КОЛЕКТИВНОТО СИ БЪДЕЩЕ - КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА ...ЩЕ СЕ СПЛОТЯВАТ ;ОРГАНИЗИРАТ ;РЪКОВОДЯТ И ЩЕ ЗАЩИЩАВАТ ДЕЦАТА ОТ НОВОТО " ЛЮПИЛНО" !!!
 • 36 перничанин

  1 2 Отговор

  До коментар #34 от "678":

  Къде прочете , че подкрепям ГЕРБ? Това , че съм против платения от Черепа "протест" , автоматично ли ме прави гербаджия? Против съм Бабикян, Радев, Манолова, Хаджиментов и други защитаващи Черепа. Против БСП съм. Против нереализирания псевдо политик и псевдо адвокат ХристоИванов. Против Боко. ЗА РЕДОВНИ избори съм , до тогава ще търпим политиците които сами сме си ИЗБРАЛИ.
 • 37 Този коментар е премахнат от модератор

 • 38 пророк Исай

  1 0 Отговор
  Клин , клин избива ...............
 • 39 Петър Иванов

  1 0 Отговор
  Подкрепям протестите. Харесвам и изявленията на г-н Цветозар Томов, защото са ясни, а и го смятам за добър социолог. Много лошо впечатление ми прави обаче, разликата в мненията които има г-н Томов докато е на държавна служба в ЦИК и сега, когато вече не е. Надявам се, критичността на публикациите му сега не е свързана с желание отново да го върнат в ЦИК при големите заплати.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.