9 Август, 2020 11:46 12 904 81

Как да разберем качествено ли е сиренето

  • сирене-
  • проверки

Съветите на експертите от Асоциацията на млекопреработвателите в България и „Активни потребители”

Как да разберем качествено ли е сиренето - 1
Снимка: БГНЕС

След прекъсване заради пандемията държавата поднови проверките на млечните продукти в супермаркетите. 

„Това, което статистиката показва, е, че сухото мляко и палмовите мазнини, които се внасят, са повече, в сравнение с предходните години. Това не може да бъде единственият индикатор, който да показва, че те са вложени изцяло в млечните продукти”, обясни председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров, цитиран от Нова ТВ.

Той даде съвети как потребителите да разпознаят истинския продукт от имитацията. „Цената е един от водещите индикатори. Тя обаче не е единственият – консистенцията и твърдостта на сиренето също са фактор - то не трябва да е меко. На продукт, който е опакован, е много трудно да се направи визуализация. В магазините сиренето не трябва да е на цена под 12-13 лева в магазините, за кашкавала цената е около 18 лв.”, каза Зоров.

Според д-р Сергей Иванов от Асоциация „Активни потребители” цената също е важна, защото показва дали сиренето е произведено от мляко. Тя обаче не винаги е определяща. 

Иванов обясни защо консумацията на продукти с палмова мазнина не е препоръчителна. „Консумацията на подобен род мазнини води до развитие на сърдечно-съдови заболявания. Връзката е доказана и има консенсус между производители на храни и кардиолози.  Затова влагането на този род мазнини е забранено в много страни по света. Ние настояваме и у нас това да стане факт”, каза още той. 


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕП

    120 3 Отговор
    ЗОРОВ КАЖИ КАКВИ КОЛИ КАРАТ ДЕЦАТА ТИ И КАК СТАВА ТОВА, ЗАЩО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ. ДАЛИ ОТ ЖИВОТНИТЕ ИЛИ ОТ СИРЕНЕТО И КАШКАВАЛА С КОСМИЧНИТЕ ЦЕНИ И НЕЩО ЗА СУБСИДИИТЕ.
  • 2 Баба Цоцолана

    87 2 Отговор
    Като си го направиш САМ и знаеш, колко е качествено! Наивно е да си мислиш, че цената е фактор за качество и отсъствие на палмово масло! отов съм да ви продавам мартеници по 20лв, вместо по 2 - елате на качествените мартеници!

    Коментиран от #26

  • 3 Правиш менте сирене

    91 0 Отговор
    Слагаш 15лв кг и става истинско...
  • 4 Няма гаранция

    79 1 Отговор
    В ДАЛАВЕРИСТАН важна е пелачбата а кво се влага вътре никой не знае
  • 5 Зоров е феодал монополист

    56 2 Отговор
    на северозапада.
  • 6 Гларус

    73 0 Отговор
    Сиренето е с по- лошо качество от когато и да е било, а уж има стриктни проверки от БАБХ.
    Тровят ни без никакви скруполи и за това нараства броя на раковоболните и хората с имунни заболявания като Урцелозен Колит и Болест на Крон.
    Вече не е въпрос на това да ли ще те хване рак, а кога?

    Коментиран от #18

  • 7 8486

    59 0 Отговор
    Корупцията е навсякъде - дребни производители, проверяващи, магазини, потребителски организациии, всичко е навързано. Държавата ако я има, а не беше поверена на дребни душици в администрация и управление щеше да гарантира елементарни неща, като истиско мляко, плодове и зеленчуци, месо, хляб.
  • 8 Лост

    61 0 Отговор
    Да каже за колко се изкупува 1л мляко от производителите, каква масленост им дават, колко мляко трябва за 1 кг сирене? За колко се продава 1л мляко, 1кофичка к. мляко,за маслото да не говорим?

    Коментиран от #13, #75

  • 9 ИСТИНАТА

    66 0 Отговор
    Когато инспекторите открият фалшиво сирене, навсякъде, по всички търговски обекти да се информират потребителите, КОЯ Е ФИРМАТА ПРОИЗВОДИТЕЛ. И да се пише: НЕ КУПУВАЙТЕ СТОКИТЕ.....МЕНТЕ СА.

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е изтрит от

    39 0 Отговор
    Баба ми, навремето казваше така - хляб с дупки и сирене без дупки.
  • 11 Кратко и ясно

    41 2 Отговор
    Като не могат да контролират качеството - да сложат високи мита/данък на суровините, от които се правят фалшивите продукти (и не само млечни). Така печелят няколко страни - здравето на потребителите, държавната хазна, проверяващите за качеството. А глобите ще са по-солени.
  • 12 www

    12 0 Отговор
    Аз ще ви кажа - не е!
  • 13 Де Факто

    34 3 Отговор

    До коментар #8 от "Лост":

    Това в кочината ни е "фирмена тайна".Администрацията и цялата държава начело с ТИКВАТА спят.
  • 14 РЕАЛИСТ

    57 2 Отговор
    Качествена храна ядяхме, когато имаше БДС/ Български Държавен Стандарт за младите/. Цеховете работят сега без технолози, като едно време, въпреки хилядите кадри, завършили ВИХВП Пловдив. Нито сиренето е сирене, нито кашкавала, нито колбасите. Само спомени са ми останали, какъв бе вкусът на истинската луканка. Сега всички да пълен боклук.

    Коментиран от #20, #58

  • 15 ПАЛМОВО МАСЛО

    16 1 Отговор
    Хубаво ще е ако е домашно
  • 16 Лобистки закони

    40 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНАТА":

    Прокараха закон преди няколко години, който им забранява да оповестяват имената за сгафилите фирми... затова си ползваме 2ро качество продукти на световни марки, ама не знаем.
  • 17 БКП

    38 3 Отговор
    Ако в годините на НРБ някой се беше опитвал да продава "имитиращи продукти" щеше да се сдобие с истинска присъда.Сега хората се хранят само с боклуци а онкологичните,сърдечните и неврологичните заболявания са нараснали в стотици проценти за последните 30 години.Зачестиха и случаите в които снимки с дечица на по няколко месеца страдащи от тежки болести стоят залепени върху прозрачни кутии в някой търговски център с надеждата минувачите да пуснат рестото от покупките на китайските стоки за да спасят живота им.
  • 18 пъдпъдък

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гларус":

    Имайте доверие на институциите. Нашите институции работят само и единствено за народа. Затова сега ще дадем на нашите институциии записите където уж е гласът на премиера. Нашите институциии, към които народа има над 1000 % доверие ще кажат истината за записите.

    Коментиран от #40

  • 19 333

    6 22 Отговор
    Не яжте кисело мляко и сирене! Много хора не знаят, че киселото мляко подкиселява кръвта и урината.При консумация на кисело мляко и сирене се образува молекула,която се прикрепва към здравите клетки и ги бойкотира като разрушава мембраната. Колкото повече ядете кисело мляко или сирене, толкова повече тази допълнителна молекула се прикрепва към здравата клетка. Така се образува първата ракова клетка.Тя започва да се храни при кисела среда и бойкотира другите съседни клетки Така се образува тумора.Така , че не се поддавайте на рекламите , че киселото мляко и сиренето са здравословна храна! Точно обратното е! Те причиняват рак!

    Коментиран от #23

  • 20 Да добавя

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Основанието да го променят бе, че е много строг и не могат да внасят от другите страни, а пък трябвало да сме солидарни в развитието на частната инициатива... само дето никой не каза, че не сме задължени. Затова сега като се чуе TÜV, всички благоухаят, а не са чували за БДС.
  • 21 Хм Хм

    47 1 Отговор
    1 кг сирене се прави от 6-7 л мляко. Изкупната цена на млякото е 0.60 лв. Грубата сметка е 4 лв./кг., ток, сол и други консумативи - още 0.50 лв./ кг.
    Ще кажете, че има заплати, осигуровки и т.н. В задачата се пита колко е разбивката "заплата на килограм" при положение, че двама души днес спокойно могат да направят 5-6 тона сирене.
    Нормално е мандрата да печели 30%. Цената става 6 лв.
    Складът на едро трябва да работи на 10-15%. О.К. - 7 лв.
    Магазинът трябва да работи на 30%. Станаха 9 лв. в магазина.
    Защо, по дяволите, "сиренето не трябва да е на цена под 12-13 лева в магазините"!?

    Коментиран от #25, #31

  • 22 111

    25 0 Отговор
    Докато няма осъдени така ще е. Някой трябва да следи и проверяващите хранителните продукти. Съдържанието на продукта да се пише на етикета. Ако се докаже че има други съставки - съд. Всеки има право да консумира каквото си иска, но не искам да ме лъжат в съдържанието.
  • 23 Така е

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "333":

    Предназначението на млякото е за кърмене на съответния животински вид.Всичко друго за което се използва носи вреди.Същото е положението и с термично обработеното месо.В него се образуват съединения които имат пагубно влияние върху ДНК-то на клетките.
  • 24 Мимч

    21 0 Отговор
    Трябва със стриктен закон,веднъж и завинаги да се забрани използването
    на тези ментета и който ги използва ,да му се затвори мандрата и отнеме лиценза,а който ги продава също.Само така може да се вкара контрол...

    Коментиран от #77

  • 25 Лост

    19 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хм Хм":

    Прав си. Виж и при киселото и прясното мляко пък каква е печалбата, че там от 1 л става 1 литър, а даже и маслеността я няма.

    Коментиран от #35

  • 26 голям далавераджия

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Баба Цоцолана":

    Да, тоя май има голяма далавера от фалшивите продукти, щом ни препоръчва да се ориентираме по цената. Че даже е и завишил цената на уж качествените сирена и кашкавали.
    И тоя ли е от гербаджийските гепаджии, които се грижат за народа?
  • 27 Циганин

    16 0 Отговор
    Истинското сирене или както казваме по нашия край - сиренье , е това което сами си произведем.
  • 28 Ако

    17 0 Отговор
    не е от магазина значи е качествено. Щом е от магазина значи е менте.
  • 29 Този

    21 2 Отговор
    Защо има огромна разлика от сирене в БГ и в турция, макар и на същата цена??? В Турция е жълто с друга консистенция и много различно на вкус(чудесно)
  • 30 Велизар

    26 0 Отговор
    В държавата на мафията само корупцията е качествена.
  • 31 запознат

    4 10 Отговор

    До коментар #21 от "Хм Хм":

    Личи си че нямаш частен бизнес по начина по който смяташ разходите!

    Коментиран от #48

  • 32 сила

    20 0 Отговор
    зоров кажи нещо за радиоактивното мляко на прах което внасяш от украйна
  • 33 БАРС

    15 2 Отговор
    То има лесно да вдигнат митото на палмовото масло с 400% и всичко щте си дойде на местото

    Коментиран от #47

  • 34 Много е просто

    15 1 Отговор
    Ако идва от Сърбия или Турция значи е качествено ако не не е
  • 35 гост

    21 0 Отговор

    До коментар #25 от "Лост":

    Лесно става, спира се вноса на палмова мазнина и готово. Някой има ли дупце,да извади списък кои производители внасят и използват палма? А, в списъка лъсва някой дето се кълне че всичко му е само от мляко, струвало скъпо и т.н. И ти решаваш дали ще купуваш от такъв производител, или не.

    Коментиран от #37, #41

  • 36 Кириос

    23 3 Отговор
    Отивам в магазина, вземам едно парче сирене, в пликче с етикет с баркод и отивам на касата, питам до кога е годно, а от там ми казват ами то на тенекията от която е извадено пише, е да де ама аз не знам нито мога да видя нито те могат да ми кажат от коя тенекия е, а на етикета не пише, какво правим? Тия органи къде са дето проверяват БАБХ къде са, хрантутници.
  • 37 Лост

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Ами то скоро и в морето беше изплувало.
  • 38 Българина

    18 2 Отговор
    Ако имахме държава и държавници, а не ТИКВИ, щяхме да си имаме държавни мандри и всички, искат или не, ще се равняват по тях.В противен случай отиват на бунището.Същото се отнася и до държавни кланици и колбасарски цехове.Тогава няма да има необходимост от "стандарта" Стара планина.

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гларус

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "пъдпъдък":

    Ха ха ха ха - Да! - Така е прав си! :-)
  • 41 един от стадото

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    лесно е на думи, а спри го. А спри маргарина. В Турция закон няма, ама ще обесят с главата надолу ако позваш, и то не потребителите, а производителите конкуренти. Тука пак ще висиш на дървото, ама по обратната причина
  • 42 В е л и к и я

    15 8 Отговор
    С риск много тук да ме намразят , но не търсете по магазините сирене от мляко , проверете в другите страни колко струва истинското саламурено сирене .. тук някакъв ми прави сметки , изкупни цени и това онова .. Животните са много малко и млякото също .. с философии не става .. Ако искаш да ядеш истинско сирене ще си купиш крава или кози и ще си правиш ..Аз отдавна го знам това и си подържам малка ферма от 30 години , в началото имах две крави, но от 10 години имам 3-4 кози , швейцарски саански , като бели сърни , шампиони ..Сам си правя сиренето което е като кашкавала от преди 40 години .. Да филосовствате тук няма смисъл , никой няма да ти продаде истинско сирене за под 20 лв ако е твърдо и узряло , даже и това е малко , аз моето го продавам по 27 лв и ми е малка цената .. твърдо е като камък , не мога да го режа .. ! Ако дойдат френски специалисти ще го оценят на трицифрена сума за килограм .. С истинските сирена от истинско качествено мляко така стоят нещата .Вие искате някой да ви храни с качествени храни ама да си плащате като при бай Тошо , е нема вече .. тогава е имало животни и ТКЗС ама сега няма ... ! Има малко и се гледат трудно и скъпо .. ! Намерете начин да си гледате животни , поне кози .. иначе няма да ядете никога истинско сирене , дори частници които продават сирене по 8-10 лв съм сигурен че не е само от мляко а бъркат разни бъркочи със сухо мляко и суроватка там .. и сират !

    Коментиран от #44, #45

  • 43 един от стадото

    16 3 Отговор

    До коментар #38 от "Българина":

    щот в Швейцария има държавни мандри, щото шоколада и часовниците са държавни. Референдум се казва, дори за кривите краставици. Правителството е за парлама. А кажи кой е премиера на Швейцария на прима виста, ще кажеш другия път. То да не е Борисов цяла европа да го знае
  • 44 Чук Ундуров

    9 7 Отговор

    До коментар #42 от "В е л и к и я":

    Да. Нормална цена за истинско саламурено сирене е около 20 лева за килограм. Но на тази цена малко хора ще го купят. Затова производителите, съобразявайки се с българския основен купувач, го пълнят с палмово масло и креда, за да могат да намалят цената.
  • 45 един от стадото

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "В е л и к и я":

    виж ти, към натурално стоковото ли минаваме пак. Къде остана еволюцията. Мисля, че е нормално аз да правя това което умея, ти да правиш което умееш и да се срещнем на пазара. Не е ли така. Пурко живя преди 100години, пак ли отиваме там. Или не сме мръднали от там..

    Коментиран от #49

  • 46 фен

    10 1 Отговор
    Пробвайте гръцкото сирене.Има го по големите вериги супермаркети.
  • 47 Бай Стою касапина

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "БАРС":

    Здрасти БАРС. Удивително си прав и те подкрепям за идеята ти. Само че нали знаеш, че това няма как да стане. И да те питам наля ли си биричка?Доста е горещо и организмът се обезбирява. Наздраве!

    Коментиран от #59, #60, #61, #65

  • 48 Хм Хм

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "запознат":

    Извинявай, но в 30+ годишният ми стаж имам 6 месеца държавна работа, 2 год. казарма и останалото е като частник-собственик. В София, ако е важно.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Феникс

    15 0 Отговор
    В началото на май месец си купих 230 литра овче мляко по 1,30 лв. литра. Съпругата го подсири и то теглих накрая калема че килограм перфектно домашно сирене ми струва 4,60 лв. Без труда два дни разбира се. плюс 6 кг. извара и цвик за двете ми прасенца. Сега можете да сметнете колко килограма сирене съм си направил и колко печелят Зоровци и манраджий при изкупна цена на млякото(краве) около 60 ст. за литър плюс палма. нишесте и други боклуци за цена 12-15 лв. за килограм.
  • 51 Минчев

    10 1 Отговор
    Зоров в най големия мошенник сред мандраджиите... Измамник и перач н пари... 12 лева сирене, ако искаш да печелиш 300% тъпако. Така, че не го слушайте тоя мошеник, ако има повече водно съдържание, естествено че ще е по евтино, но не е и вредно или некачествено
  • 52 един от стадото

    9 0 Отговор

    До коментар #49 от "В е л и к и я":

    ти говориш за козе, ми не ям козе, ако ще и подарък да е. А ти умееш ли да правиш това, което аз правя. Не вярвам. И не е вярно, че кило краве сирене трябва да гони 30лв, истинското. Така почва спекулата, с надценяване. Не може сирене, саламурено, поело вода и сол за стотинки, вдигнало грамажа още, да е малко под цената на един истински швецарски ементал. Стоял, узрял, свалил грамажа на влагата във него. Не искам сол и вода за трийсе лева.

    Коментиран от #74

  • 53 Бай Шиле

    8 0 Отговор
    То както и да го правете сиренето, ако не го оставите да зрее в саламура ⁴⁵ - ⁶⁰ дни. Ще има як сюргюн.Масово не се спазват технологиите

    Коментиран от #57

  • 54 Бай Шиле

    7 0 Отговор
    За се произведе 1кг. Сирни е нужно до 5литра мляко без вода за разреждане.5капки мая за сирене калциев хлорид .... Хигиена ..
  • 55 Behemoth

    2 0 Отговор
    Кой купува сирене на дванайсет лева бе?
  • 56 Феникс

    9 0 Отговор
    И накрая какво излиза,че 1 кг. сирене от мляко струва 4-5 лева себестойност. А го продават от палма и нишесте нашите алхимици за 12-15 лв.
  • 57 един от стадото

    9 0 Отговор

    До коментар #53 от "Бай Шиле":

    прав си бе. Ще изкарат сиренето деликатес, основната храна на бедния българин векове назад. На хляб и сирене я караме, така се казваше на времето при нямане. При все, че сиренето беше сирене.
  • 58 К.К.

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Прадядо не е имал никакво образование, 56та година комунистите го свалят от планината и го забиват в една мандра да прави кашкавал. Качествено мляко и добра хигиена, и сиренето е идеално!

    Коментиран от #78

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Реалист

    10 1 Отговор
    В магазините сиренето не трябва да е на цена под 12-13 лева в магазините, за кашкавала цената е около 18 лв.”, каза Зоров."
    И защо не трябва бе Зоров ?
    За да можете да реализирате 5-600% надценки при изкопна цена на млякото,0,50ст.за литър.
    Гад мръсна.
    Ей заради такива престъпници като теб абсурдистан е в топ 5 по цени на хран.продукти в Европа.

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бай Шиле

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Реалист":

    Защото има посредници, по старо му бирници, мутри и рекет и юмноооого парлазити
  • 65 БАРС

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Бай Стою касапина":

    Може и да е така.А за бирата затова че си съгласен с мене си отворих още една бира БЕКС СДЕЛАНА В БАЙРЕН МЮНХЕН.Обикновенно пия по една на ден но днес имам повод отварям още една.ХАЙДЕ НА ЗДРАВЕ ДА СИ МИ ЖИВ И ЗДРАВ И БОГАТ!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Странджата

    3 0 Отговор
    В Бургас задръстиха плажа това лято с тая гадост.Отдавна нормалните държави са се отказали от палмовото масло защото е най-вредно.

    Коментиран от #68, #69

  • 68 ами

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Странджата":

    В щатите, е разрешно производството му, но е забранена продажбата в страната - т.е. само за износ.
  • 69 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 7 Отговор

    До коментар #67 от "Странджата":

    Вредно е за МАНДРАДЖИИТЕ....Смешки-Растителното палмово масло било вредно, а пък това извлечено от животинската кърма , НЕ...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хлъц

    9 1 Отговор
    Проблема,изобщо ще изчезне с две елементарни решения,през закон.Налага се 300% данъчна ставка за внос на сухо мляко,и пълна забрана за внос на палмови масла.Без изключение за никого! Ама прави вафли,бонбони,млека,- не може! Това е! Ако искаш- купувай местни суровини! Ако не-..е,ва л съм те!! Закона за здравето на първо място. Това ще доведе и до рязък ръст в животновъдството.От там- освен много наше млеко( краве и овче) ще тръгне и месопрреработка.Която ще повлече и свиневъдство,птиче производство, яйца.Точно по същата система, за периода- 1960-1985 България създаде мощно селско стопанство с милиони глави едър и дребен добитък.Но тогава му казваха" планова икономика, през ТКЗС и АПК( аграрно промишлен комплекс) Сега ще маате палма и сурогати не само в млеч.продукти,но в колбасите също.
  • 73 бай Тошо

    9 1 Отговор
    По мое време сиренето беше истинско и 5 пъти по евтино. За неспазване на технологията се отиваше в Белене.
  • 74 В е л и к и я

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "един от стадото":

    В този швейцарски Ементал ако има толко истинско мляко колко и в шоколадите Милка ..човека ви каза където е купил овче мляко и си е подсирил и така знае че яде сирене от мляко .. аз точно това се опитвам да ви обясня , че системата е такава че ако не си направиш сам а си купиш готово винаги ще те излъжат защото ти не знаеш от къкво е направено .. ! Ето ви линк към моето сирене , къквото и в Бевърли Хилс не ядат .. св. шампион , млякото ми е козе но от швейцарски кози а то не мерише на коза а на сметанов сладолед от Татово време оня .. резултат е ...

    https://www.youtube.com/watch?v=WzSSub2wGi4

    Коментиран от #76

  • 75 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лост":

    За производството на 1 кг. сирене трябва поне 6 л. мляко. Изкупните цени варират според сезона. Разбира се качеството на млякото е едно през зимата и есента и съвсем друго през другите два сезона!:) Ще стане дълго, но не е най-важното маслеността. Важно е съдържанието на протеини! Ако, ти е интересно пиши!:) Не искам да досаждам!:)
  • 76 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "В е л и к и я":

    милка не е швейцарска. А точно в швейцарското сирене има по- вече мляко от френското и италианското. И ако искаш все още хубав шоколад на месния пазар, швейцарски, все още се намира, макар и трудно. Казваш козичките швейцарска порода били, ми ето..
  • 77 Не става

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мимч":

    Ще оставиш без силикон ,екстейшъни ,бижута ,минижупи и лъскави превозни средства красавиците дъщери ,женички и любовници на управляващи от общините. Как ще живеят само на заплата от 1500 лв ? ще натоварят много издържащите ги и ще ги отдрежат. Вземе та се наложи и да работят честно ,направо не ги виждам. Тея са по -зле и от КАТ-НАП. Няма добър ден ,направо "кво прайм сега ?"
  • 78 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "К.К.":

    иначе комунягите разбираха от качествен кашкавал и сирене. Бяха свикнали с него още преди девети по мандрите. Сердика Варна- 30 тона мляко, всеки ден. Да се къпеш в него
  • 79 1944

    3 0 Отговор
    абсолютно безполезна статия.
  • 80 muzis

    0 1 Отговор
    хората изнемогват, те знаят какво е хубавото ама няма да стигнат паричките, Вдигнете пенсии и заплати да видим ще взима ли някой от евтините и дали ще внасят толкоз палмова мазнина
  • 81 читател

    0 0 Отговор
    Четох и ми стана тъпо.
    Това означава ли че ако вдигнат цените на изкуственото сирене и кашкавал, то ще стане по полезно за консумация?
    Дайте химически тест за откриване на палмова мазнина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове