9 Август, 2020 17:50 5 189 24

44-годишен мъж се удави край Поморие

  • поморие-
  • удави

Мъжът е влязъл във водата при мъртво вълнение

44-годишен мъж се удави край Поморие - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

44-годишен свиленградчанин се е удавил в морето в Поморие.

Инцидентът е станал вчера вечерта. Мъжът е влязъл във водата при мъртво вълнение.

Течението го е завлякло навътре и той се е удавил.

Малко по-късно морето е изхвърлило тялото на брега.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язък язък

    31 3 Отговор
    Защо не вдяват хората и се стига до такива фатални последици, казали са завлече ли ви навътре плувайте успоредно на брега дори на вътре и после успоредно за да излезете от зоната на течението. Плувайки към брега а мъртвото течение да ги влачи обратно само изтощава хората и наистина останали без сили се удавят. Жалко, язък, няма кой да им обясни, да ги научи ... Каква безхаберна власт и какво прости хора има.

    Коментиран от #6, #11, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Азз

    4 32 Отговор
    Какво мъртво вълнение. Това да не е река да те завлече. Или му е прилошало или е влезнал пиян.

    Коментиран от #4, #13

  • 4 Сссс

    31 0 Отговор

    До коментар #3 от "Азз":

    Получава се точно като река. Поинтересувай се!
  • 5 Бг Туриста

    16 7 Отговор
    Ами като казвах аз-ходете на Йонийско море, не на Черно, що не слушате бе. От над 15 години ходя там и в повечето случаи все на неохраняеми плажове . И досега не съм чул или видял някой да се удави от мъртвак....и тук са спасители все млади момчета, не изперкали старци по на 70 години с готов некролог в задния доб....Господ да го прости човека и съболезнования на близките му..

    Коментиран от #9

  • 6 Герб Победa Винаги

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "Язък язък":

    Властта ли е виновна за мъртвото вълнение ?

    Коментиран от #20

  • 7 И ГЕРБ отново бележи !

    2 24 Отговор
    Поморие е Бесепарски град ,затова мрат хора
  • 8 Не е мъртво вълнение

    8 1 Отговор
    когато има 2 м. вълна , а се образуват течения. Мъртвакът е когато почти няма видима вълна на повърхността , но дърпа навътре. "Мъртво течение" пък е термин , който евентуално би могъл да се използва след настъпване на климактериума при по-възрастни и много уважаеми дами-))
  • 9 Факт

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бг Туриста":

    За гръцкото море съм съгласен, но там сега проблем са гръцките власти де не ни пущат.

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Странджата

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Язък язък":

    Благодаря за съвета на 35 съм и от 15 години и бургазлия а това не го знаех.Макар,че с години плувам до сега толкова силно течение никога не съм усещал/и дай-боже да не усетя/

    Коментиран от #14, #22

  • 12 Пламен

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Язък язък":

    Я напиши нещо и за "паниката" в такива случаи, ориентацията - навътре, навън, успоредно на брега...?! Това е критична ситуация!!, не да пращаш въздушни целувки на рускинчетата и да им го приготвяш за довечера.

    Коментиран от #21

  • 13 Е такива се давят най много

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Азз":

    Не говори неща, които са отвъд твоята логика. Завличането е по-силно, отколкото е при доста големи реки; при реката имаш някаква ориентация - бреговете са си на мястото - при мъртва вълна губиш напълно ориентацията си, като добавим и изненадата /всичко става внезапно и невидимо/ -нещата водят до фатален изход.
  • 14 Моли се да не го усетиш

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Странджата":

    Преди години край Варна четирима с дюшек /бяхме за миди/ , с плавници -няколко часа /влязохме към 8,30, излязохме към 12.../ - а бяхме на около десетина метра от брега. Ужасно е!
  • 15 Бг Туриста

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Що па да не те пускат...Я мене как ме пуснаха. Правиш си теста, превеждаш го, ''дърпаш'' си код от нета и...пей сърце.Аз от както охлабиха, вече два пъти съм на Йониото и никакъв проблем.Зорът е да минеш оттатък, после никакви ядове. Сега съм тук от десетина дена, щото вървят едни тупалки, едни лефери...мАни, мАни...не е за разправяне. Ходя си нощем, онази вечер минаха от лименархията''Пос исте''-''мя хара'',, насе кала, кало вради ке кали епитихия'' и това беше .Хората културни, отзивчиви...не като нашите кухи лейки от МВР. Айде, бай, да си допия бирата и да товартим такъмите....
  • 16 МИНАВАЩ ОТ ТУК

    2 0 Отговор
    ЧОВЕКА Е ВЛЯЗЪЛ В МОРЕТО ОКОЛО 19 ч. РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА СПАСИТЕЛИТЕ ПРИКЛЮЧВА В 18 ч. .....
  • 17 Помориец

    6 0 Отговор
    Омръзна ми да чета глупости. Мъртво вълнение има при затихнало море след буря. Мъртво течение може да има по всяко време. В момента има просто вълни. Това е. Вълната като стигне брега се връща- за вълнова функция на електроните например не сте ли чували по физика. Духаше вчера силен източен- трудно е да се удавиш, ако можеш да плуваш добре- морето те изкарва все навън. Никога не пишат дали в телата на удавените има алкохол- ТОЙ Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА. Но нали ще загине бизнеса на бийч баровете, а и е модно да се нарича че,,Черно море е най опасното и коварното''. НЕ ВЛИЗАЙТЕ В МОРЕТО ПИЛИ, ДОРИ И ДА ПИКАЕТЕ САМО СЛЕД БИРИ. НЕ ПИЙТЕ И НЕ ЯЖТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЛАЖ- КАКВО Е ТОВА ПЛЮСКАНЕ ОТ БГ ТУРИСТИТЕ НЕ ЗНАЯ. АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПЛУВАТЕ ДОБРЕ- СЪОБРАЗЯВАЙТЕ СЕ.
  • 18 Русенец2

    0 1 Отговор
    И то по - абсурдното е, че човек няма как да потъне.Още с първите уроци по плуване ти се обяснява това нещо.
    Имаш три пози на тялото във водата, при които си стоиш над водата.
    Едната е гъба, втората е класическата по гръб, третат не се сещам как беше
  • 19 Русенец2

    1 1 Отговор
    Спасителите може да предупреждават хората как да разпознават за наличие на мъртво вълнение, белег е студено течение и това наличие на предръпване, когато влезеш на 1метър в морето(т.н прибой), ако ти дърпа пясъка под краката значи има мъртво вълнение
  • 20 Виновните от властта

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Герб Победa Винаги":

    Да точно така, в Германия да ти дам пример всички деца от малки ги учат, водят ги във фрайбадове да плуват, имат обучение тук у БГ-то занятия имат само младежките организации на Герберастите, по няколко пъти на морето през летните месеци.
  • 21 Паника

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пламен":

    Най-лошия вариант е да се паникьоса човек, дори изтощен може да се обърне по гръб, да се отпусне и да събере малко сили, ако му се е схванал крак което се случва и е много коварно пак може да пробва същото или да се ощипе силно по мускула ако няма игла(безопасна) за да се убоде, но в случая най-важното е човек да знае как да постъпи и да действа, а не да се остави на чувството на безпомощност.
  • 22 Столичанин

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Странджата":

    Няма значение от къде си и колко добре плуваш, важно е да не се паникьосваш и да знаеш как да постъпиш в ситуацията, дори за пръв път да ти се случи, усетиш ли че нещо не е наред и че плувайки не преодоляваш разстоянието значи е мъртво вълнение и течението те влече навътре, оставяш се да те носи и дори плуваш навътре а след това = успоредно на брега на 30-50 метра от мястото където си бил и след това обръщаш и плуваш към брега. Само това ти е шанса, освен ако нямаш хриле.

    Коментиран от #23

  • 23 Русенец 2

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Столичанин":

    Само че, в морето тези коридори са широки 30 до 40метра и по дължина 100 максимум 150 метра. Въпросът е ще има ли сили да удари 2 дължини до брега
  • 24 Aби

    2 1 Отговор
    Според мен когато има червен флаг и не само като виждаме какво е бурно морета няма смисъл да се влиза а щом става въпрос за мъртво вълнение опасно е и да можеш да плуваш и да не можеш вса тая тя те изстощава а паника няма как да я няма.Просто бъдете разумни не НЕ ВЛИЗАЙТЕ КОГАТО ПРУДУПРЕЖДАВАТ ЗА МЪРТВО ТЕЧЕНИЕ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове