9 Август, 2020 19:47 3 701 12

Жена на 82 години се излекува от коронавирус

  • русе

Тя е първата възстановила се от избухналото огнище в старчески дом в Русе

Жена на 82 години се излекува от коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от коронавирус от потребителите на дома за стари хора в Русе. Тя е изписана от отделението по инфекциозни болести на УМБАЛ „Канев” на 8 август, след два отрицателни резултата от PCR изследване в два последователни дни, уточнява actualno.com. В момента жената е настанена в Кризисен център „Каритас”, където ще бъдат преместени и други възрастни хора от дома след изписването им от лечебните заведения, съобщиха от областната администрация.

Предстои след два отрицателни PCR теста да бъдат изписани още трима потребители на дома: мъж на 82-годишна възраст и две жени, съответно на 77 и 84 години. Оздравели и с предстоящо днес изписване са и двама души от персонала на дома за стари хора „Възраждане“.

Регионалната здравна инспекция в Русе и Областният оперативен щаб ежедневно следят ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта, а медицинският персонал на двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ полагат всички необходими грижи за хоспитализираните пациенти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    14 6 Отговор
    Айде спрете се с корона облъчването, вирус има, смъртноста е под 4 процента, колкото и за всеки грип. Колкото умираха и от другите щамове на грип, толкова и сега, даже по-малко

    Коментиран от #7

  • 2 ха ха

    4 4 Отговор
    Това на снимката не е ли мъж??
    Или вече всички са джендъри?
  • 3 Ventura

    6 3 Отговор
    Значи не е толкова страшен този вирус! Но трябва да се държи народа под напрежение, и да бъде подчиняван по усмотрение на власт-имащите.
  • 4 един от стадото

    4 1 Отговор
    ма тоя държи постоянно, и в жегата го има
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ковидянец

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    Даже е под 0.1% тия 4% са умрелите от инфаркт, рак, спин, тумор, куршум, обезглавяване...
  • 8 2043

    3 0 Отговор
    За да се излекуваш е нужно преди това да БОЛЕДУВАШ.
    Тестове, местове.....куче влачи и няма диря , еййййййй
  • 9 Това са пълни глупости

    2 0 Отговор
    Така казаха и за една жена от Кърджали И тя ня 82 г но уви вчера бе погребението й.
  • 10 лп;олийъгфд

    2 2 Отговор
    Голяма новина,голямо облъчване с тази настинка.Като е на 82 трябва да не се излекува от това измислено грипче с пътека от 1200лв ли?
  • 11 Димитър

    0 0 Отговор
    Браво .това дава кураж и за други стари хора!!
  • 12 незнайко

    0 0 Отговор
    Как са оздравели и с какво са лекувани ??? КОРАВИ СТАРЦИ СА БИЛИ !!!