10 Август, 2020 09:28 7 483 41

Политолог: Оставката на Борисов ще е първата стъпка

  • бойко борисов-
  • правителство-
  • оставка

Традиционно през август българинът прави ремонт

Политолог: Оставката на Борисов ще е първата стъпка - 1
Снимка: БГНЕС

Традиционно през август българинът прави ремонт, дали ще бе цялостен ремонтът, или ще е частично обновяването, предстои да видим. Това заяви пред bTV политологът Петър Чолаков. 

Според него оставката на премиера Бойко Борисов ще бъде първата стъпка, но от там нататък трябва да има и други промени. 

Едната оставка е постижима, а другата – по-малко постижима не може да се иска оставка на главния прокурор от улицата – за това има процедури, има конкурси, когато те минат, времето за реакция е свършило, смята обаче друг политолог – Стойчо Стойчев. 

„Обществото очаква от Борисов да вземе решение, коалиционните партньори искат да се изкара мандата, те имат своите основания. Също така е ясно, че Борисов винаги предпочита да се оттегли, отколкото да се конфронтира“, коментира още Стойчев. 


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прост селялин

    65 10 Отговор
    да но след нея трябва още 239 стъпки в парламента и така по ред съд прокуратура полиция инъче нищо ама нищо няма да се промени!!!

    Коментиран от #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аскет без каскет

    83 17 Отговор
    Оставката е 100% задължителна , и на каскета и на аскета.

    Коментиран от #30

  • 4 Фен

    16 39 Отговор
    Гладна кокошка, просо сънува!
  • 5 Псевдоним

    49 15 Отговор
    Ако трябва да бъдем коректни, първата остака трябва да е на Гешев.
  • 6 възмездие

    55 13 Отговор
    БМБ има два изхода - Съдебен процес за корупция в особено големи размери или незабавно изгнание - среден път няма.
  • 7 Даа

    63 15 Отговор
    В отчаяние, вчера Севдалина, Арнаудката направи жалък пиар снимайки Бойко с внуците.... Написа и сърцераздирателно послание....Въпроса е защо Бойко не се снима с родното си детенце, което е по-малко от внуците му... Срамува ли се или какво ? Продадоха къщата в Барселона и изпрати майката с детето Борислава Иовчева, мис бикини, чак в Аржентина купи нов палат, колкото може по далеч от Европа....

    Коментиран от #17

  • 8 5555

    12 29 Отговор
    Първа стъпка, от новия спектакъл на комунистите!

    Коментиран от #10

  • 9 Канна

    21 9 Отговор
    Много политолог, много нещо!!! Тия си измислят повече и от нас!!! Хахахахаха ха ха ха
  • 10 дсб

    36 11 Отговор

    До коментар #8 от "5555":

    на мутрокомунистите на герб искаш да кажеш. Пак ще го играе добър , подава оставка и почва да готви престъпни избори , позаметоха следите.....този кърлеж Бою трудно се вади , вреден мутрокомунист.
  • 11 Националист

    11 20 Отговор
    Няма да бъде стъпка а спъване на държавата
  • 12 Успех на протеста

    47 10 Отговор
    Гешев и Борисов трябва да подадът оставка незабавно , всичко друго е наглост и цинизъм. Ще си отидат и двамата, въпросът е кога. Успех на протеста!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Към автора

    19 9 Отговор
    Статия без капка смисъл. Просто пълнеж. По-добре публикувайте готварски рецепти.
  • 15 Никакво отказване

    24 9 Отговор
    Хора възползвайте се, в момент американците подкрепят и организират протеста, дайте да изгоним тия млиционери, и боко и геша и всичкото герп, никой от тях не е достоен, който и да дойде все ще е крадец и колониална администрация, поне да се поразбъркат нещата!
  • 16 София

    6 13 Отговор
    Мечтите са безплатни.Ако бяха платени,нямаше да говорите глупости.
  • 17 Времето ще покаже истината и лъжата....

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Даа":

    Срам при този толуп-тюмбелин няма!Няма един добродетел или нещо човешко освен НАРЦИЗЪМ и СТРАХ от Отмъщението на всички който е измамил и пратил в отвъдното.Ще видим в скоро време какво ще се случи на НЕДОСЕГАЕМИТЕ...А на Шихиризада и пожелавам голяма известност сред ромите в Сливенският затвор....
  • 18 шофер

    8 16 Отговор
    А що не пишете, че на катунарите вече не им стигат хора, и освобождават униврситета?
  • 19 Заеби

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дребен бизнесмен и работодател на 16 работника":

    И ти си бизнесмен, троле, колкото и аз съм космонавт...
  • 20 SAAB

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дребен бизнесмен и работодател на 16 работника":

    Звучиш ,като човек който няма никаква работа и заетост ......
    Дребният ти бизнес НЯМА свойства за обезпечение на поколенията .....поради НЕ знанията в тая област .....свали си потника , вземи си душ и излез от панелката да хвърлиш амбалажа от бира !
  • 21 оня с коня

    13 7 Отговор
    Въпросният "Политолог" е решил да изкара Пари от въздуха и УМОЛИТЕЛНО ни поднася скромната си Статия на "Политическа тема".Хитричко обаче на снимката е лично Премиера ЗА ДА ГРАБНЕ ПОГЛЕДА защото ако Политологът беше изтъпанил своя/на Автора/,ще получи 0 внимание.И прави той едни негови си прогнози като Метеоролог-Политолог,а после въз основа на тях гради и съответните Заключения.И не вдява Образът Невъзможен,че при ГРЕШНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ не могат да се очакват пък ВЕРНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!Ами ако ББ НЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА ,ко прайми бе Мъжка мисирка такава и КОЙ ще компенсира загубеното време на Драгия читател да ти чете Глупостите?Нейсе,важното е да излиза хляба и да има за цигари...
  • 22 Долу Бойко!!!

    17 6 Отговор
    Борисов да се маха по-бързо!!! Вече се подигра с протестиращите..
  • 23 раптър

    11 1 Отговор
    Cтoйчe, a бe caмo кaтo чуeш -"Бoриcoв" , и нaдмoрcкaтa виcoчинa нa зaднитe ти чacти рязкo прeвишaвa тaзи нa cрecaнaтa ти нa "пeтльoв грeбeн" прocтa и прoдaжнa крaтунa. Изпрaви ce , cлънцeтo e гoрe, пoлитичecкa пр@cтит@ткe.... нивoтo ти e нa пoртиeр нa Coфийcкия унивeрcитeт.
  • 24 Българина

    12 3 Отговор
    ТИКВА чао, ТИКВА чао, ТИКВА чао, чао, чао...........за дълго.
  • 25 беге демокрация

    3 8 Отговор
    българина прави всичко друго, но не и това да отдаде дължимия данък, за да имаме държава и общество, интересува го само ремонта, зелето, вилата, и децата му да са горе долу добре, да имат една евтина кола да се возят, затова сме на този хал, защото този народ не иска да прави жертви, много сме далече от сърбите и гърците например, в това отношение
  • 26 ИМПИЙЧМЪНТ

    10 14 Отговор
    Най неотложната и първата стъпка за да има и други промени е да се организират многохилядни протести в цялата страна за бързата оставка на фатмака Радев ...!!!!

    Коментиран от #34, #39

  • 27 Болен ага

    8 4 Отговор
    "Коалиционните партньори искат да се изкара мандата, те имат своите основания".
    Да, имат големи основания наистина, и те са че след края на този мандат, те се превръщат в политически трупове, които повече няма да се доберат до парламента,пък камо ли до участие в правителство.
  • 28 До слепците

    11 2 Отговор
    Американците явно до момента подкрепят и Борисов и Гешев защото са им удобни.Спомняте си къде го водеха Каскета дни преди номинацията и избора.Без американската подкрепа платена с нашите пари и военните поръчки Тиквата и капута с каскет нямаше да оцелеят и 1 час.Сега нищо чудно от Козяк да накарат Гешев да арестува Боко,че поне каскета да оцелее.Той даже е много по важен на терена за разчистване на неудобни защото има ресурса на длъжността си да мачка.Затова и неговото измитане е задължително а после и изваждането на цялата прокуратура с всички гешевски подлоги от съдебната власт и чистка.
  • 29 АМОН

    19 3 Отговор
    ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК Е ПЪТНИК.
    ГЕШЕВ Е СЛУДНАЩИЯТ .

    НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ИЗБРАН НЕ ОТ ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ ОТ ВСС, а от народа!!

    СЪД ЗА ВСИЧКИ КОИТО СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА.
    НЕКА ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО ЗАБОГАТЯХА НЕПРАВОМЕРНО ПОКАЖАТ ДОХОДИТЕ СИ.

    БЕЗ ВИДОВ ДЕН НЕ МОЖЕМ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД.

    ПРЕДИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГРАНИЧИМ - мутрите от народа!!


    .
  • 30 АИДЕ. Бе

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Аскет без каскет":

    Ти пък кой си да взимаш решение от името на всички
  • 31 Българин

    2 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Е , НАИ-ПОСЛЕ СЕ РАЗКРИ ВСИЧКО - РАДЕВ , МАДЖО , БОЖКОВ И ЦЯЛАТА МАФИЯ НА --- ТЕЗГЯХА ! ДА ИМ Е ЧЕСТИТО !!
  • 32 Явно е,

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дребен бизнесмен и работодател на 16 работника":

    че си поредната калинка смучеща обществени поръчки. Заради такива, като теб хората протестират - искат ви в затвора.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 До Коментар # 26

    6 11 Отговор

    До коментар #26 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    Не само Американците , а и Европейците и за в бъдеще ще подкрепят и Борисов и Гешев, защото Мocквa и нeйнитe тaйни cлужби пoдбуждaт прoтecтитe на Балканите и на русофилите и социалистите в България, кoитo прoдължaвaт вeчe 1 мeceц.

    Тe ca нacoчeни cрeщу прoeврoпeйcкaтa и прoнaтoвcкa дяcнa упрaвлявaщa пaртия ГEРБ и Бойко Борисов...!!!

    В пoдкрeпa нa ПРОТЕСТИТЕ и хoрaтa пo улицитe от самото начало ce oбяви прeзидeнтът Румeн Рaдeв oт oпoзициoннaтa лявa пaртия БCП, зa кoгoтo ce cмятa, чe кaндидaтурaтa му зa пocтa e cъглacувaнa c руcкия гeнeрaл Лeoнид Рeшeтникoв и който е троянския кон на Русия в България за излизането на България от НАТО и ЕС и влизането в зависимостта отново на Русия и в Евразийския съюз ...!!!
  • 35 Българин

    5 12 Отговор
    Борисов е най-добрия министър предцедател който сме имали и който ще имаме някога - направи България регионален лидер, с който да се съобразяват великите сили, начело с Меркел, с Макрон, думата му тежи повече от тази на Гърция и по типичен български маниер, точно Българи го плюят и искат оставката му, понеже са много по-долу от него, преследвайки жаждата си да окрадът България! Това го прави БСП, ДПС, Божков, доказан престъпник, поръчков убиец, крадец на милиони и изнасилвач на момичета. Жалко за държава в която, когато се опиташ да вкараш в затвора такъв престъпни олигарх, той сваля законно избраното правителство - по жалки сме от БАНАНОВА РЕПУБЛИКА в Африка!!!
    Жалко за 1,2 милиона интелигентни и работещи хора, които плащат данъци, за да издържат с тях детски градини, училища, болници, военни, жалко за тези хора, които подкрепят Борисов и европейското бъдеще на България.
    Жалко, защото заради хиляда платени стачкуващи безработни лентяи, БСП ще окраде държавата за пореден път, заедно с ДПС и Делян Пеевски, който също плаща на стачкуващите, за да може отново с ДПС да окрадът държавата и бедния български народ!!!!!!!
  • 36 Да бе

    8 4 Отговор
    Радостта ви е прибързана! Борисов нито е подал нито ще подаде оставка.За него това е самоубийство а той е страхлив мухльо!
  • 37 Абсолютно съм съгласен

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "прост селялин":

    СЪД за всички до ЕДИН, без изключение!
  • 38 баце

    1 3 Отговор
    Мда, една оставка на един кабинет е добро начало но не върши работа. Все идно да сечеш глави на хидра, режеш една и израства веднага нова подготвена. Хидрата трябва да се трепе инак нищо работа.
  • 39 Ами

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    Да, но само ако и борисов си подаде оставката заедно с радев.Нека има избори 2 в 1,за президент и парламент.
  • 40 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ГЛЕДАМ ДЕЧИЦАТА В МОЯ ГРАД И СЪМ ГОТОВ ДА СЕ БИЯ И УМРА ЗА ВСЯКО ЕДНО ОТ ТЯХ !!!!!!!!!!!!!!!!! ТВОИТЕ ВНУЧЕТА СА СИ ТВОИ ВНУЧЕТА , НО СА И МОИ ДЕЧУРЛИГА - БЪЛГАРСКИ НАРОД -СЛЕД МЕН -ДАНО НЕ СИ АНТИНАРОДНО ТЪП !!!!!!!!!!!
  • 41 СусБе

    0 0 Отговор
    Плaтeни лумпeни щe хoдят из прoтecтирaщитe дa зaрaзявaт c вируca зa мнoгo пaри ecтecтвeнo. Нaбирaт кaндидaти.... цeлтa e яcнa - кaрaнтинa дo дупкa и прoвaлянe нa вcякaкви прoтecти cъc cъoтвeтнaтa зaбрaнa!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове