Last news in Fakti

12 Август, 2020 13:24 9 060 71

"Масово затваряне на очите" пред посолството на Германия

  • масово затваряне на очите-
  • немско посолство-
  • посолство на германия-
  • протест

Мероприятието е насрочено за 18:00 часа днес

"Масово затваряне на очите" пред посолството на Германия - 1

Както вече ФАКТИ съобщи, ''масово затваряне на очите'' пред посолство на Германия в София се организира тази вечер. Зад инициативата стоят протестиращи срещу статуквото у нас, които са крайно възмутени от мълчанието на Европейски съюз относно случващото се в държавата ни и ширещата се корупция.

"Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система. Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ. Дори преди месец Манфред Вебер, лидерът на ЕНП - най-голямата партия в Европейския парламент, обяви "пълната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов в борбата му срещу корупцията". Той сериозно ли?", питат инициаторите Павел Божилов и Георги Иванов.

Протестиращите ще се съберат в 18:00 часа пред метростанция "Жолио Кюри" откъм "Интерпред" и оттам ще се отправят към близкото посолство. Те подчертават, че протестът се разграничава от противниците на ЕС.

"Ние искаме да подкрепим пълноценното израстване на България в демократичните ценности на Европа и очакваме от европейските лидери да заемат критична позиция и да поемат отговорност", категорични са демонстрантите.

Ето за какво зоват още те:

"Интересуваме се също от това как една толкова развита система за финансов мониторинг като европейската, и в частност немската, допуска изтичането на милиарди от еврофондове в джобовете на българските олигарси и управленци.

С протеста пред немското посолство искаме да покажем, че не сме съгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли да се задържат толкова време на власт. Европейската подкрепа към управляващата партия служи не само за престъпното усвояване на евросредства от нейните членове и поддръжници, но и за PR на партията в българското общество.

Не искаме нашият министър-председател да бъде „пиколо“ на Меркел и на всички останали европейски лидери. 

Ние искаме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили допринася вече толкова време.

Призоваваме немските политически лидери да поставят въпроса за степента на корупцията в България, която бива легитимирана чрез тяхното незаемане на позиция. Очакваме да вземат отношение към настоящите протести и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които пряко страдат българската демокрация и българският народ.

Моментът е исторически. Подкрепете ни!"

На въпроса защо протестът е точно пред посолството на Германия Павел Божилов напомня, че на 1 юли Германия пое ротационното председателство на Съвет на ЕС и "в тази ѝ роля тя непосредствено определя дневния ред на европейската общност".

"Обръщайки се към немското посолство, искаме пряката зависимост на корупцията в България от евросредствата да стане предмет на политически и публичен диалог в Европа. С тази акция адресираме и тази част от германския политически елит, която негласно подкрепя Борисов и ПП "ГЕРБ", допълва той.

По-късно тази вечер се очакват и редовните масови протести в София, страната и чужбина, насочени срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 68 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е най

    88 11 Отговор
    циничната и лукава държава в света.

    Коментиран от #20, #44, #45

  • 2 Осман

    35 115 Отговор
    Победа Бойко пак спечели!

    Коментиран от #18, #55

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 до МАРА

    29 97 Отговор
    Марче - кога ще го публикуваш?

    "В изнервен пост във Фейсбук, скандалният бизнесмен с 19 обвинения, буквално заявява, че ще оттегли блокадите на ключови столични кръстовища, ако премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев подадат оставки. Че Божков стои зад протестите и радикалните действия на т. нар. "борци за свобода", се знае отдавна, като неколкократно властите са вадили доказателства за това. Сега обаче самият Ел Чапо явно силно ядосан, че "скандалната му революция" удря на камък, Божков отправя типично сицилианско послание не само към властта, но и към всички, които не подкрепят опитите му да рути държавата."

    Коментиран от #9, #15, #50, #63

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Behemoth

    77 15 Отговор
    А тъй!Натиснете ги !Да видим ще се изчервят ли поне?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2loop

    64 8 Отговор
    Меркелица затваря очи и отваря ..за
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 десната ръка на СССР

    31 14 Отговор
    Да си колония на колонията е голям прогрес.
  • 12 м дааа

    28 74 Отговор
    Гoлямo нaпъвaнe oт вaшият caйт дa пoмoгнeтe дa пaднe прaвитeлcтвoтo. Ecтecтвeннo бeзкoриcтнo кaтo уж " нeзaвиcимитe грaждaни" oт Oрлoв мocт. В други дeмoкрaтични cтрaни, кoитo пocтoяннo ни дaвaтe зa примeр и ни чeтaт мoрaл, cъщитe щяхa oтдaвнa дa ca рaзкaрaни и ocъдeни зa дeйcтвиятa cи!!!!! Тoвa в мoмeнтa cи e oпит зa прeврaт при тoвa c уcлужливoтo учacтиe нa някoи мeдии.

    Коментиран от #21

  • 13 Псевдоним

    40 17 Отговор
    Меркел вън!
  • 14 марчето

    16 36 Отговор

    До коментар #9 от "Behemoth":

    Мара Атанасова следи лично фейс-а на черепа и на секундата препечатва тук :) Имаме и снимки от къщата и --- личен подарък от Божков!!!
  • 15 ГОНЗО

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "до МАРА":

    Напрегнат си нещо, взе ли лекарството.

    Коментиран от #64

  • 16 Последния Софиянец

    6 18 Отговор
    На 30 ти Август Меркел и Боко започват локаутите на Германия и България.
  • 17 Бурканбанк

    31 16 Отговор
    Меркелица да се готви за зимата. Протестите срещу мерките от миналата седмица бяха само загрявката.
    "Дойче Банк" е в практически фалит и Германия я очакват големи трагедии. Следват протести, които на бабичка като Меркелица може да и докарат и някой инфаркт. А може и тя да свърши като Мусолини. Германците не са мърди - те действат, а не говорят.
  • 18 ужас си Бойко ужас

    22 9 Отговор

    До коментар #2 от "Осман":

    пак ли някоя нечиста сделка е сключил?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бурканбанк

    36 10 Отговор

    До коментар #12 от "м дааа":

    Ако хората не четяха "Факти" какво значение щеше да има това? Ама тебе те е яд, че стана един от най-четените сайтове в последните месеци.
    А причината това да се случи е много проста - защото хората, които мразят хунтата са огромното мнозинство и естествено се ориентират към медии, които отразяват техните виждания и желания за журналистика. Затова и "ПИК", "Блиц" и "Нова Телевизия" са на дъното по рейтинги и никога няма да излезнат оттам. Един човек (или бизнес субект в случая) като загуби доверието на хората към себе си - връщане назад няма.

    Коментиран от #51

  • 22 уау

    11 27 Отговор
    Група отпадъци ще се съберат там !
  • 23 дядо йоцо гледа

    10 7 Отговор
    Абе мн.късно бе. .Меркел си е легнала по това времме и нищо няма да чуе. Поне така ще се оправдае! А аз ще ви чакам !
  • 24 Младеж

    15 7 Отговор
    Всички 60+ навън от МС и от Парламента. Да си взимат по 200 лева пенсия за заслуги и да тръгват.
  • 25 ха-ха

    16 26 Отговор
    Ами минете и пред президентсвото да питате фатмака-"русофил". Може пък той да ви отговори.
  • 26 Пешо

    9 17 Отговор
    Ало Ицо !Маджо е !
  • 27 Meчо

    13 5 Отговор
    Браво се такива новини да има
  • 28 Давам само акъл!

    20 4 Отговор
    Трябва ,писмо от протеста да и пратим на Меркел.Да си прибере вересийте!!
  • 29 ииииииииииии

    11 25 Отговор
    Е,какво да направи ЕС?
    Да не говорим, че сте два човека и половина.
    Поне не излагайте България пред света.
    Там хората са се нагледали на протести и знаят какво е.
    Тука е седянка на бабите пред кръчмата.
    На Борисов се били смеели в ЕС.
    А на вас с тия затворени очи? Да се смееш ли да плачеш ли.
  • 30 Пещерен комунизъм

    10 4 Отговор
    Заговори на Византия с Османската империя, географско положение на кръстопът, монархофашистко робство, технологическо и финансово ембарго на англосаксонския империализъм, световен заговор срещу православието, ЦРУ и световна олигархия назначават Пеевски и Доган за Супермени и сиви кардинали, Берлин назначава мутри за премиери, целенасочен геноцид, демоцид, обезлюдяване, колониално робство. Не познава световната история народ оцелял след толкова сили съсредоточени за неговото унищожение. Дръжте се братя, устоим ли на извънземното нападение ще си изградим рая на земята. Аааа забравих, ние нищо не сме градили от 11ти век насам поради горепосочените заговори, въпреки невероятния ген и манталитет.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кой68

    4 3 Отговор
    Защо не си "затваряте"очите от 12 до 16 часа ! Или тия мероприятия са извънработно време.!
  • 33 Кой68

    4 2 Отговор
    Защо не си "затваряте"очите от 12 до 16 часа ! Или тия мероприятия са извън работно време!
  • 34 РЕФЕРЕНДУМ

    16 6 Отговор
    с допитване,дали България да остане в ЕС и НАТО. Може би тогава ония долни и нагли еврогейчета ще си отворят очите?

    Коментиран от #40

  • 35 Христо

    16 4 Отговор
    Истината е че ЕС го боли фара за българите. На тях им трябват стражари вардещи външната граница. Между временно ако могат да изнесат ресурсите на държавата ще са доволни(кауфланди, лидъли и т.н вериги магазини). Толерирането на бацето става поради простата причина, че им играе по свирката, слуша какво му се казва, а те му пущат гювеч да си върти далаверките. Съюза е с цел облага на 2-3 държави, а не за благото на всички членове. Както е тръгнало мисля, че до десетина години ще се е разпаднал, но ми е бедна фантазията наща мила родина на какво дередже ще е докарана от подобни чакали като бацето...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хохохохо

    19 3 Отговор
    Надежди говежди. Знаете ли колко му дреме на розовия шваб за някакви тъмни балкански субекти? Точно никак. Важното е да си продава стоката за второкачествени "хора" в Лидл и Кауфланд
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Перо

    14 6 Отговор
    След като ЕС си затваря очите пред организираната държавна престъпност в БГ,а всички трансфери по програми от там,както и многомилионния членски внос отиват на вятъра и в чекмеджетата на престъпни елементи,явно трябва да последваме действията на Велика Британия.
  • 40 Подстрекател

    3 10 Отговор

    До коментар #34 от "РЕФЕРЕНДУМ":

    Май ти беше хубаво по Тошово време.Ама да не завиеш да пътуваш извън граница и да те сурвакат с виза за 200 евро

    Коментиран от #43

  • 41 Перо

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Академик от БАН":

    Хайде стига с тая флашка,тролчо мутренски!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Перо

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "Подстрекател":

    Явно не си пътувал по онова време. 200€ за виза има само в чугунената ти мутренска глава!
  • 44 Емил

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Това е най":

    Къде в статията става дума за Русия, та пак за нея пишеш?!
  • 45 Татко Махно

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Това е най":

    Абсолютно си прав! Никога не допуснаха идеите ми там - тъпи антианархисти са германците!
  • 46 НАРОДЕН СЪД

    12 3 Отговор
    Боко дава проценти на Меркел от краденето.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Фффффф

    15 2 Отговор
    Тъпата немска крава 2015 г смаза Европа с емигранти,а сега чакате да вземе отношение към ситуацията в България,по скоро ще ни продаде на Турция
  • 49 Kартин Марбовски

    9 3 Отговор
    Немците да не са прости като ганЕтата, те много добре си знаят КОЙ финансира безработните мързеливи лумпени олигофрени с рибарските палатки..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Pilot

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "Бурканбанк":

    Браво точно и ясно му го каза , но той сигурно е от тези, които работят в администрацията и понеже тиквата му увеличи заплатата с някакви проценти и сега се чувства цар !
  • 52 Ю Кортес

    6 3 Отговор
    Отворете си очите за палатите на Буджака.Засенчват 10 пъти догановите.Всичките са на политици свързани с Христо лодкаря и костовистите.
  • 53 Ю Кортес

    7 2 Отговор
    Има достатъчно снимки от дрон на грандиозното незаконно имение на Прокопиев....същият финансира протестите.
  • 54 ежко

    1 1 Отговор
    Ха,ха...за всички които не разбират модела, а той не е нов препоръчвам книгата на Оруел 'Бирмански нощи':)
  • 55 Иван4о И

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Осман":

    ББ и РР - има ли разлика? РР станал член на БКП през 1985, не е членувал другаде, ББ - член на БКП, още си пазел партбилета. Сега двамата комунисти ни управляват, но и се бият помежду си. Известно е, когато атовете се ритат, магаретата (обикновените хора) патят. Аман от комунисти 45 + 30 год.

    Коментиран от #59

  • 56 Ю Кортес

    6 4 Отговор
    Разгледахте ли палатите на Буджака...това са невъобразими неща за всеки българин ...за това зоната е без достъп.....разбрахте ли сега че протестите ги водят мафиоти...отговорихте ли си на въпроса защо им е оставката на Гешев.
  • 57 Фен

    2 7 Отговор
    Що бе, той ЕС си вижда много добре - как червено - синята магла дойде на власт, и спират фондовете. Явно скоро и Радев ще го гледа тоя филм, за съжаление.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Пещерен комунизъм

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Иван4о И":

    Недей така! Това е пещерен антикомунизъм. Отдавна няма комунисти. За сметка на това архикапиталистите в таен заговор с много нацисти и фашисти, включително избягалите в дупка на Антарктида създадоха инвитро всички неродени преди това моми да тормозят и грабят измъчения пролетарий.
  • 60 фантоми и вещици

    7 2 Отговор
    Пука и та и дреме на Германия и ЕС за това какво се случвало тук.Ако по турско руснаците дойдоха и ни освободиха сега няма кой да ни освободи.Сега ние сами трябва да се освободим.
  • 61 М13

    0 8 Отговор
    Германия за кое да си отваря очите, за лицемерните и двулични тарикати организиращи протеста! В тази държава има ред и отговорности, отдавна да сте пометени ако сте там!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Тъп ли си,

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "до МАРА":

    протестите са с искане за оставка на Боко и Каскета, естествено е като станат факт тези оставки, протестите да спрат. Разбра ли, тролче калинково?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Външно

    2 0 Отговор
    Още една безполезна администрация с баснословни харчове.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Геро

    0 0 Отговор
    Вие сте долни боклуци !
    Като имате нещо да кажете, елате и го кажете в България - мижитурки.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 д-р Менгеле

    3 0 Отговор
    В никaкъв cлучaй нe бийтe прoтecтирaщитe зaщoтo щe уврeдитe oргaнитe им, a иcкaм aрecтитe в дeня X дa бъдaт прoвeдeни бързo, мигнoвeнo, cвeткaвичнo и бeз никaкъв пoбoй! Иcкaм тeзи дoнoри cъc здрaви oргaни! Нeкa Криcтaлнaтa Бългaрcкa Нoщ бъдe прoвeдeнa бeз уврeждaниятa им, зaщoтo щe ce възпoлзвaмe oт тeхнитe oргaни бeзплaтнo и зa дълги гoдини! Еs lеbе dаs grоßе Dеutsсhlаnd! Und lаss еs vоr аllеm für sеin!
  • 71 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    3 0 Отговор
    БАЦЕ, ИМАШ ПОДКРЕПАТА НА ЕС....КАТУНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЪБОРЯТ ЗАКОННАТА ВЛАСТ.......НАПРОЛЕТ МАЧКАЙ БСП НА ИЗБОРИТЕ И ДА НЕ ТИ ПУКА......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове